Isijas ili sta je vec....

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

toda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2013 1:11 pm

Re: Isijas ili sta je vec....

Post od toda »

Usput, napomenula sam doktor, jer sam videla prepucavanje na jednoj temi :lol: . Nisam mogla da verujem da na ovakvom forumu modje da dodje do toga.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Препуцавање је нормална ствар. Где год има више особа, ту су и различита мишљења. Форум је идеалан за такву размену мишљења и информација. Када идеш код једног лекара онда нема ни неслагања. Међутим, никако није добро када се не слажу специјалисти исте струке.
zaga14
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 25, 2010 1:38 pm

Post od zaga14 »

Od traume oko Nove Godine, ostala je blaza utnulost prednje strane lista i butine, ali me brine, sto mi je osecaj u butini, kao da je upaljen misic posle fudbala, sto vise radim propisane vezbe, to je veca upala butnog misica (prednja strana butine)..kako resiti problem? Hvala.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Пробао бих са истезањем кичме не би ли се пршљенови мало размакли.
toda
Novi član
Novi član

Post od toda »

aa_aca napisao:Пробао бих са истезањем кичме не би ли се пршљенови мало размакли.
Aco zahvaljujem na pokusajima, ali to je pogresno. I kao laiku mi je jasno da ne smem sad da radim nista od toga, a pride mi je to rekla i doktorka prilikom pregleda. No, kad mi je doktorka u domu zdravlja Nbg rekla da treba da krenem na vezbe, ne mogu da zamerim ni tebi na pogresnim savetima. E, bas zato sam napomenula dr, a mislila sam uopsteno na osobu bilo koje medicinske struke. No hard feelings.
toda
Novi član
Novi član

Post od toda »

zaga14 napisao:Od traume oko Nove Godine, ostala je blaza utnulost prednje strane lista i butine, ali me brine, sto mi je osecaj u butini, kao da je upaljen misic posle fudbala, sto vise radim propisane vezbe, to je veca upala butnog misica (prednja strana butine)..kako resiti problem? Hvala.
Ako zivite u Beogradu,preporucila bih Vam Zeleznicarski dom zdravlja, gde se usluge placaju, ali ne toliko mnogo, a nema cekanja uputa i redova, prijatna lica, u toku terapije ili u cekaonici slusate Gradski radio, pa ne pada toliko tesko dolazak kod doktora.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Извини toda, али мој пост је био намењен претходном посту, тј. за корисника zaga14.

У сваком случају, ништа не замерам.

Имао сам проблема са кичмом али сам их решио истезањем. Ако могу да ходам онда могу и да висим, тј. истежем кичму. Наравно под истезањем кичме не подразумева се прецесија, торзија и слично, већ само праволинијско истезање.
ducaqm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2013 9:00 pm

Post od ducaqm »

Imam pitanje oko ove teme tj imam ih dosta. Posto i sam patim od lumboisijalgije(od 27. decembra prosle godine je bas uzela maha :( ) hteo sam pitati za par saveta kako i sta raditi?Ako bi neko hteo da odgovori?
ducaqm
Novi član
Novi član

Post od ducaqm »

Ako je neko od specijalista tu imam nalaze od vasih kolega fizijatara,neurologai neurohirurga pa ako bi mogao da vas pitam sta to sve znaci i kako da se ophodim dalje u lecenju i da li stvarno vredi ici kod kiroprakticara?
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Opišite tegobe,dajte neki info...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Код хиропрактичара вреди ићи на почетку појављивања проблема. Касније се јављају отоци (већ после дан-два) и веома је тешко, а понекад чак и опасно, намештати поремећај. У међувремену сам успео да набавим телефонски број човека који је мени намештао штошта, па ако вам треба пишите ми на емаил адресу која се налази у мом профилу (или преко мог сајта).
ducaqm
Novi član
Novi član

Post od ducaqm »

ovako pise u mri "Potpuno je ispravljena lumbalna lordoza.Nema znakova frakture,infiltracije ili dislokacije prsljenskih tela snimljenog segmente.Conusmedullaris se nalazi u visini L1 prsljena.U duralnij vreci se ne vide patoloske promene.

Na L4-5 nivou se vidi snizen IV prostor,degenerativne promene pokrovnih ploca i prateca dorzolateralna spondilofitoza. Disk pokazuje anularno bubrenje superponiranu mediolateralnu proturziju koja imprimuje levi L5 radiks uz fasetni zglob. Mediosagitalni dijametar spinalnog kanala 8 mm. Desni IV foramen incipijentno ekstranuralno stenoziran,levi je slobodan.

Na ostalim snimanjem obuhvacenim IV nivoima nema diskalnih hernija.

ZAKLJUCAK: MEDIOLATERRALNA PROTRUZIJA L4-5 IV DISKA IMPRIMUJE LEVI L5 RADIKS,UZ APSOLUTNU STENOZU KANALA -APdijam 8mm.

To je nalaz mr.Imam i ostale,ali me interesuje koliko je to kriticno i sta tu pomaze.HVALA !
Stefano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2013 7:56 pm

Post od Stefano »

Postovani,imao sam bolove u ledjima i ramenu duze vreme,onda sam slucajno video u oglasima kupujem-prodajem Jastucice punjene vulkanskim kamenom. Narucio sam da pokusam i cudo? :) Vrlo je delotvorno. Upotrebljavao sam redovno po uputstvu koje sam dobio. Rezultati su dobri i PREPORUCUJEM.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Stefano napisao:Postovani,imao sam bolove u ledjima i ramenu duze vreme,onda sam slucajno video u oglasima kupujem-prodajem Jastucice punjene vulkanskim kamenom. Narucio sam da pokusam i cudo? :) Vrlo je delotvorno. Upotrebljavao sam redovno po uputstvu koje sam dobio. Rezultati su dobri i PREPORUCUJEM.
Да ли они на неки начин греју? Како се користе?
ducaqm
Novi član
Novi član

Post od ducaqm »

Dakle oce li mi neko dati misljenje?
Odgovori