Isijas ili sta je vec....

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Isijas ili sta je vec....

Post od terapeut »

aa_aca napisao:
tamaraft napisao:Ukoliko je u pitanju dislocirani zglob! Ukoliko nije onda REKLAMA moze doneti samo vece nevolje!
Слажем се. Једино је проблем што не знам шта је писало на месту где сада стоји реч "РЕКЛАМА". Сада има веома много физиотерапеута који су уједно и хиропрактичари.
Nazalost,ne mogu da se slozim sa vasom izjavom!Fizioterapeuta na ovim prostorima koji su sertifikovani hiroprakticari nema.
Hiropraksom se bave fakultetski obrazovani ljudi i to je jedan od najtezih i po duzini trajanja najduzi fakultet na polju medicinskih studija.To sto po Srbiji krcka ko kako stigne i zove sebe hiroprakticarom je sasvim druga prica.Pozdrav
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ја познајем три сертификована хиропрактичара.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Cestitam,ja znam dva dr Ljiljana Krstic i dr Petar Dinic,ali nijedan od njih dvoje nije fizioterapeut.
zaga14
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 25, 2010 1:38 pm

Post od zaga14 »

update:
- uzimam andol (1 dnevno za cirkulaciju) i B kompleks vitamina (1 dnevno)
- radim vezbe

Ljudi, sad, dve nedelje posle mog odlaska kod Deda vase iz Banatskog Despotovca, od svih tegoba, ostalo je samo povremen osecaj (pri duzem hodu) trnjenja i kao "hladna" vatra na prednjem delu lista leve noge, tacnije, levo od cevanice - slabost u nozi nije takva kao pre 2-3 nedelje...sve u svemu ide na bolje, samo me nervira sto kad duze
hodam, pocinje da me zari i bocka prednja strana lista, pa moram malo da se povijem napred, da bi popustilo...pozdrav svima, valjda cu se vratiti uskoro teniskim treninzima, inace sam trener...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Било би добро да заборавиш на озбиљнији тенис једно пола године.

Предлози:
- за циркулацију: два до три пута дневно кашика квалитетног јабуковог сирћета у чаши воде са кашичицом меда; непревазиђен рецепт!!!
- Б комплекс - обавезно професионални, из спортских радњи: Панспорт, АМГ, Лама
- вежбе: правилно извођени трбушњаци
- истезање кичме Истекијем.
- један неодијумски магнет причврстити у пределу повреде и носити цео дан, месецима; Ако будеш упоран изненадићеш се какве ћеш добре последице имати.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

zaga14 napisao:update:
- uzimam andol (1 dnevno za cirkulaciju) i B kompleks vitamina (1 dnevno)
- radim vezbe

Ljudi, sad, dve nedelje posle mog odlaska kod Deda vase iz Banatskog Despotovca, od svih tegoba, ostalo je samo povremen osecaj (pri duzem hodu) trnjenja i kao "hladna" vatra na prednjem delu lista leve noge, tacnije, levo od cevanice - slabost u nozi nije takva kao pre 2-3 nedelje...sve u svemu ide na bolje, samo me nervira sto kad duze
hodam, pocinje da me zari i bocka prednja strana lista, pa moram malo da se povijem napred, da bi popustilo...pozdrav svima, valjda cu se vratiti uskoro teniskim treninzima, inace sam trener...
Povremen osecaj (pri duzem hodu) trnjenja i kao "hladna" vatra na prednjem delu lista leve noge su neuroloski znaci koji ukazuju da nerv trpi i odumire polako.S obzirom da sa ovako ozbiljnom klinickom slikom vi odlazite kod deda Vase,morate biti spremni i na posledice,a najizvesnije je da cete morati da prestanete da se bavite trenerskim poslom,jer je diskus koji je ocigledno pritisnuo nervne strukture vec poceo da pravi problem i na kicmenoj mozdini s obzirom da se simptomi spustaju ispod kolena.nekako mi se cini da ce sirce tu slabo da pomogne...a,mozda i gresim :(
zaga14
Novi član
Novi član

Post od zaga14 »

Kako mi je bilo pre 2-3 nedelje, sad mi je 50-70 % bolje, e sad ako zivac odumire onda ne znam, zasto se bolje osecam, nisam mogao da hodam 20 metara, sad vozim bajs 1.5 km bez problema, samo kad se skroz uspravim i hodam nekad zeza list...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Узми брате анатомски атлас па погледај где који нерв иде, па ћеш знати.

Можда би и било добро да опет одеш до лекара и да ти сниме крста, само да не буде да те месецима шаљу на рендген, ЦТ, ПЕТ, магнет, мултислајсни и на крају ти дају инекције диклофенака, терапију струјама и предложе операцију.
zaga14
Novi član
Novi član

Post od zaga14 »

Magnetna rezonanca?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Да. Само сам у жаргону рекао "магнет".

Наравно то зависи од лекара. Ја стварно нисам имао тако јаких проблема јер сам одмах ишао код препоручених "костоломаца" и решавао проблем за пар дана. Осим тога користим Истеки свакодневно, ево већ седму годину.

Можда би стварно било добро да направиш неки снимак, да се не деси да ти је дискус оштећен.
zaga14
Novi član
Novi član

Post od zaga14 »

Nisam ni rekao, kako je doslo do komplikacija....31.12.2012. za docek Nove Godine od 17.00 do 20.00 sam pekao rostilj napolju na -4....gola ledja bila i onda sutradan kolaps....
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Без доброг (културног) коментара... :D
toda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2013 1:11 pm

Post od toda »

Ih, pitanje sam ranije postavljala u okviru druge slicne teme, ali sad ne mogu da je nadjem. Tamo sam napisala da imam lumbalnu isijalgiju, vec 37 dana lezim i bol je od nepodnosljivog presao u iritirajuci, ali je i dalje tu. E sad, volelaa bih da mi odgovori doktor, ako moze, naime, da li promena vremena utice na pojacanje ovih bolova, posto su mi juce i danas prilicno jaki. Napominjem da sam krenula na fiyikalnu i imala sam dve terapije, a primila sam i jednu injekciju deksazona,ohb,ketonala i prestala da pijem diklofenak.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

toda napisao:Ih, pitanje sam ranije postavljala u okviru druge slicne teme, ali sad ne mogu da je nadjem. Tamo sam napisala da imam lumbalnu isijalgiju, vec 37 dana lezim i bol je od nepodnosljivog presao u iritirajuci, ali je i dalje tu. E sad, volelaa bih da mi odgovori doktor, ako moze, naime, da li promena vremena utice na pojacanje ovih bolova, posto su mi juce i danas prilicno jaki. Napominjem da sam krenula na fiyikalnu i imala sam dve terapije, a primila sam i jednu injekciju deksazona,ohb,ketonala i prestala da pijem diklofenak.
Fizioterapeut sam, pa ako Vam znaci ja cu Vam odgovoriti!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
toda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2013 1:11 pm

Post od toda »

tamaraft napisao:
toda napisao:Ih, pitanje sam ranije postavljala u okviru druge slicne teme, ali sad ne mogu da je nadjem. Tamo sam napisala da imam lumbalnu isijalgiju, vec 37 dana lezim i bol je od nepodnosljivog presao u iritirajuci, ali je i dalje tu. E sad, volelaa bih da mi odgovori doktor, ako moze, naime, da li promena vremena utice na pojacanje ovih bolova, posto su mi juce i danas prilicno jaki. Napominjem da sam krenula na fiyikalnu i imala sam dve terapije, a primila sam i jednu injekciju deksazona,ohb,ketonala i prestala da pijem diklofenak.
Fizioterapeut sam, pa ako Vam znaci ja cu Vam odgovoriti!
Svakako da znaci. Nasla sam sjajnog fizijatra, koja je beskrAjno strpljiva i cini mi se jako strucna, ali kod nje idem tek u ponedeljak, a ustvari me drpa nervoza zbog tako dugotrajnog oporavka, mada mi je rekla da ce ici polako...
Odgovori