saljem vam veeeeeliki pozdrav...

Mila, hvala i vama sto ste se javili...

Krajnje je vreme da poradis malo na svom samopouzdanju. I da se malo opustisSlavko_slavko napisao:hvala ti punoja sam skroz povucen, bez samopouzdanja i zato sve tako kilavo kod mene i ide...
![]()
ja uopste nemam problem da pricam o ovome, sramota me je bilo da kazem roditeljima da mi je testis kao nojevo jaje pa sam cutao tako godinu dana i napravio sebi uzas, sad stvarno ne vredi da budem sramezljiv, ponarocito jer mogu nekom da pomognem...puno vremena provodim sa roditeljima, retko kad smo neraspolozeni, mozda zato cesto imamo i po 15-ak poseta dnevno...
![]()
znam da je najlepsa stvar samo nisam imao bas najboljeg iskustva u toj oblasti pa se zato nekako i pribojavam iste...meni je ovo jako veliko kad nekom pomognem i kad nekom ucinim nesto dobro![]()
uzivam ja i sad, kao i svi...![]()
u pravu si skroz, dok ne cujes da je sve u redu treba biti oprezan...veoma je bitno to sto govore da nije nista posebno, da nije strasno i da ce se to sve srediti...
terapija kao terapija zavisi od toga kako se daje i od samog covekovog organizma...ja sam prva 4 ciklusa primio kao od sale, malo sam imao kiselinu, otpala mi sva kosa doduse(bio sam glavna faca onda), imao sam akne po celom telu ali mi fizicki nista nije bilo(neki imaju nesvestice, mucninu, povracanje, dijareju, glavobolje...), sledeca 2 ciklusa dosta teze jer su bili daleko jaci citostatici, o mucnini i povracanju da ne pricam...poslednja 2 sam primio samo uz kiselinu i nista vise...sto se tice radioterapije-ja je nisam primao, znam da dosta brzo sprzi dlake ili kosu u zavisnosti od toga sta se zraci ali da onaj deo koji nije zracen ostaje sa kosom(secam se leukemicara koji su zracili glavu pa kad ih pogledas a ono na sredini glave sve neki trouglovi, neke sare ali od kose)...
mislim da je teze podneti hemoterapiju...ako mu i otpadne kosa mora da gleda na to kao na nesto sasvim normalno, opet se vracam na svoje iskustvo, ja sam na to gledao tako da je to ekonomski isplativo(nema pranja kose, smanjeni troskovi vode), mnogo sam se salio na svoj racun u vezi toga...nije to tako strasno, samo da napomenem da kosa ne otpada odmah nego nakon nedelju ili dve nedelje od kraja terapije...
samo polako, mora lezati dok to ne zaraste i dok kosti ne srastu...svi imamo i lepe i ruzne trenutke, ruzni brzo prodju pa onda dodju oni lepi i traju, i tuga ce proci...
![]()
nema na cemu, ponovicu da sam tu ako bilo sta zatreba...