Sreda,11.11.2009.

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Sreda,11.11.2009.

Post od Slavko_slavko »

slazem se skroz... :D samo sto ima puno prepreka pa sam motiv i dobra volja nije dovoljna...hvala vam puno na podrsci jos jednom... :D

bio danas do urologa,kaze da se ponovo snimim za 5-6 meseci,da za 2 meseca uradim ultrazvuk i to je to...ostao jos onkolog mada,mislim da cu poslusati hirurga jer ipak njemu verujem... :)

btw,bokily imam jedno pitanje za tebe,da li je moguce da se citostatici deponuju u masnom tkivu i da se nakon vecih fizickih aktivnosti oslobode ti toxini?
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Post od Bokily »

Evo i mene...
Ne bi trebalo da dolazi do zadrzavanja citostatika u masnom tkivu neki duzi period jer bi se na taj nacin nakupljali u organizmu a to ne bi valjalo da se desi (bar ne duze od predvidjenog ).Tako da je moj odgovor NE, bar ne bi trebalo :wink:
Narvno nadam se da ne mislis u toku primene same terapije nego mnogo kasnije, makar sam te tako razumela.

Pozdrav :D
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

hvala ti puno na odgovoru... :D

citao sam da neki lekovi mogu da se zadrze u masnom tkivu i godinama pa tek posle da kada dodje do trosenja tih tkiva dodje i do njihovog trosenja... :) pitao sam sve ovo jer mi se posle vece fizicke aktivnosti znoj strasno oseti i to bas na citostatike koje sam primao...dakle ipak nije to nego nesto drugo,hvala puno... :D
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Post od Bokily »

Citostatici se uključuju u metabolizam a ciljano im je da deluju na deobu ćelija na razne načine, da te sad ne gnjavim (pa hajd' da kažem da mu masno tkivo i nije baš zanimljivo, ima preča posla :cry: ). Da, ima lekova koji su liposolubilni (što bi u bukvalnom prevodu značilo da vole mast) pa se nakuljaju i postepeno otpuštaju. Ali glavna podela citostatika nema veze sa tim... imaš u wikipediji o toj podeli ako te zanima...
Samo pitaj, opušteno :wink:
E nemoj ti da nas iznenadiš pa umesto naredne godine da upišeš fax. da bude svadba, svadba, svadba :lol:
Pozdravljam te.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

to mi je manje-vise bilo jasno,cituckajuci svasta sam pomalo shvatio nacin na koji deluju,ali sam mislio da se oni zadrzavaju u tom tkivu,mada mi je sad lakse sto to nije tako kako sam mislio... :D ima na wiki ali je na engleskom a tako mi je mucno kad trebam da citam... :-?
hahaha sve je moguce,samo da nadjem neku sasavu snajku koja je makar kao ja i to je to... :D :D :D
poZz... :D
lejlallal
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jul 20, 2010 4:04 pm

Post od lejlallal »

hi Slavko, samo da te pozdravim tebe i ostalih posle duzag vremena i pitam te kako si??? kod nas status kvo, tragali po resenju sda da ucinimo i nekak sve ide da cemo ipak morati na autotransplatanciji....pozdravce, sad ovako na brzinu ali javicu se ovih dana opet da vidim sta ima novo po forumu i objasnim nase stanje ...
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

caooo,drago mi je sto si se javila... :) dakle ipak ce trebati transplantacija,bolje tako pa da posle bude dobro... :) da se ne brinete sto nije uradjeno,jel' ste odradili pet?gde cete raditi transplantaciju?

ja danas bio kod onkologa,malo me iznenadio sa svojim misljenjem,jednom kaze:pracenje nije to nista, za 2 nedelje:uh,uh,uh to mora da se vidi sta je i posalje me na biopsiju,onda kaze da moram na operaciju a danas oopet pobije svoje reci i kaze:ma nisam ja nikad trazio operaciju,to nije nista ozbiljno ali cemo ipak pratiti...uopste ga ne razumem ali 'ajde... :) inace ja sam ok,nisam isao u skolu zbog strajka jednu nedelju i jos jednu da se ne bi razboleo za magnetnu i sad ne znam kad cu krenuti,da li u cetvrtak ili kad,videcemo... :)

veliki pozdravi sve najbolje... :)
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Post od Tajna.adresa »

Slavko,
ja sam ponosna na tebe.
ganadra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:49 pm

Post od ganadra »

slavko, drago mi je da si dobro, ali, posto sam ja po prirodi "neverni Toma", ja bih na tvom mestu malo bolje proverila te doktorove primedbe. Svi se mi uhvatimo dobre vesti i zelimo da verujemo u njih, ali je bolje biti oprezan i insistiraj ponovo da ti objasni tacno sta je hteo da kaze i o cemu se radi.

Srecno
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

tajna,hvala punoooo... :D :D :D

ganadra,i moja mama je ista takva a i ja sam takav,ne verujem samo jednom lekaru...da ne bi bilo da sad ja pobijam svoje reci,verujem hirurgu i doktoru koji je bio njegov asistent na operaciji i koji imaju ista misljenja...proveravao sam,slao preko jedne dobre zene papire doktorima u beograd i dobili smo odgovor da to treba pratiti i da nije to nista maligno...postoje uvecani cvorovi,hirurg kaze da su ispunjeni limfom-tako kaze njegovo iskusvo,onkolog trazi crno na belo da je tako...u svakom slucaju videcemo,kazu da nije nista strasno... :)
lejlallal
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jul 20, 2010 4:04 pm

Post od lejlallal »

hi....pa neznamo gde bi radili sve zavisi od sumu novca kolko bi kostalo i mozemo li obezbediti to.
ali neznamo ni odprilike kolio to bi moglo da bude pa da vidimo ima li nade da se to nadze. inace sam pisala u novom sadu odgovorili mi ali nista o kostanju , razmislajm gde i kako da pitam znam da mi niko nemoze tacno reci ali odprilike da bi imali neku orjentaciju .
neznam dali da postavim pitanje na forumu neko ko je dobre volje kad ide kod svog hematologa da usput i pita ovo pa da mi kaze...neznam neznam...

inace pet nismo radili i ne spominje ga vise nas dr, a prije je govorio mora mora to ja bez to nemogu....ajde sad sta ces isto kao i tvoj dr,
jos malo pa ces zavrsiti skolu pa jedan stres manje, odaberi neki lagani faks , nove ljude novi drugari dobro ce ti doci promena.....
pozdravce , tu sam sad cucemo se...
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

ne znam lejla da li to moze tako,da se plati jer pretpostavljam da je jako skupo,ceo proces dugo traje + lezanje je dugo...vidite da vam to pokrije zdravstveno...tesko,bas tesko da ces naci takvu informaciju...ne znam,imam utisak da neki doktori menjaju cesce misljenje nego sto srce kuca,majke mi...tako se soraju da je to strasno...ma da,jos malo i gotova skola a za faks cemo videti,ima vremena...

btw,da vas obavestim,rezultati brisa uretre,krvi na hlamidiju i urina su negativni,dakle super sam... :D
ganadra
Aktivan član
Aktivan član

Post od ganadra »

Drago mi je zbog tebe, uzivaj.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

hvala... :D moram jos nesto da se pohvalim,malo sam se fizicki aktivirao,poceo juce da vezbam,radim trbusnjake,sklekove i malo cucnjeve...rekao doca da moram tako i ja radim... :D
ganadra
Aktivan član
Aktivan član

Post od ganadra »

Volela bih i ja tako, ali sam zaboravila da pitam da li smem za vreme hemoterapije da se iscrpljujem vezbama, ali ako ne, kada zavrsim terapiju
Odgovori