Njena majka ima 59. godina, redovno je isla na ginekoloske preglede najmanje jedanputa godisnje, a nekada i 2 puta (papa, kolposkopija, ultra zvuk i sta vec ja prenosim sta mi je devojka rekla a znam i ja da zena stvarno vodi racuna o zdravlju vise nego iko koga znam). Pre 10 godina je imala neko zadebljanje na grlicu (ne zna ni moja devojka sta a nece mamu da smara jer joj je mama preplasena danas ceo dan) i to joj je valjda odstranjeno ili spaljeno ili sta vec u lokalnoj anesteziji i sve je bilo uredu. Od tada svakih 6 meseci redovno na kontrole. Poslednji pregled imala je proslog leta negde u junu PAPA IIgr, a na kolposkopiji sasvim uredan nalaz. Pre nesto manje od mesec dana otisla ona na redovan pregled isto papa i kolposkopija.. i ginekolog joj je rekao da na kolposkopiji vidi atipicne celije, posle nedelju dana papa je pokazivao sumnjivu IIIgr. tako joj se izrazio ginekolog kao primecuju se atipicne celije. Ginekolog joj je dao uput za Narodni front da uradi Biopsiju. Tamo dr. joj je opet uradila Biopsiju i razmisljala se cak da li da radi Biopsiju jer kao mislila je da nema potrebe ali ipak joj je uradila. Danas je devojkina mama uzela nalaz Biopsije i zamalo da dozivi slog ceo dan je na bensedinima. Nalaz patologa ili koga vec stur jedna recenica.. kao uzeta su 2 odsecka valjda ukupno 6mm, siva masa nadjena i kao Invasivo Adeno Carcinoma Cervics tako nesto ima i nesto Lucido i na kraju G3 NG3 sto ce reci pravi KANCER GRLICA i to koliko sam surfovao po ne tu komplikovan slucaj...
Znaci zena redovno isla na preglede, poslednja kolposkopija od prosle godine uredu i i papa uredu i 6 meseci pre tog oba testa uredu, sve uredu i posle manje od godinu dana kao Karcinom pravi!!!
Kako je to moguce, a papa kao pokazuje IIIgr ali sumnjiv??
Ni ta tamo dr. u narodnog fronta kada je videla rezultate ne zna kako Karcinom kada je redovno isla na preglede u dom zdravlja i cak ni njoj (ovoj iz narodnog fronta) na kolposkopiji nije izgledalo kao karcinom,cak se i neckala da li da joj radi biopsiju. Posle joj rekla da je karcinom kao verovatno probio epitel tj, da je verovatno usao malo u grlic, ali da je verovatno u pocetnom stadiumu i da misli da se kao nije prosirio i rekla joj kao pa da umirete poslala bi vas kuci . Posto zna tamo neku glavnu medicinsku sestru zakazali su joj konzoricijum sto pre za petak sledeci 23. a ta dr. iz narodnog fronta joj rekla da do tada odradi snimak pluca (radila je skoro zbog neceg drugog i sve je uredu), krvnu sliku, tumor markere, eho donje karlice (radila je skoro rentgen karlice jer ima osteroporozu i neko ostecenje hrskavice) i nista se na tome nije videlo, uglavnom dala joj je da uradi sve sto sam i nasao na drugom mestu na netu da se radi kod neki Ia slucajeva Ib ili ne znam ni ja vec kojih ili se to valjda kod svih radi.
Sada glavno pitanje koliko je ovo ozbiljno stanje, kako se leci u ovakvom nekom slucaju i koje su mogucnosti izlecenja i koliko se moze reci nesto orijentaciono pre ovih nalaza sto su joj dali da urade??
Inace njena majka je imala aneurizmu na mozgu negde pre jedno 6-7 godina i operisali su je i nema nekih posledica, malo vuce jednu nogu ali malcice levu ja mislim, imala je problema sa pritiskom, ali se to sve stabilizovalo, ovako je zdrava skroz, jaka.. jedino sto ima i osteroporozu ali to drzi pod kontrolom. I
nace poslednjih 7-8 meseci bas od proslog leta bila je izlozena enormnom stresu zbog njene majke (od moje devojke baka) koja je zivela tada sa njima bila skroz dementna, cak i malo agresivna, to su bila za nju ne spavanja, posle je baka polomila kuk, pa je bila ne pokretna i nazalost je preminula u februaru 82 godine docekala. Inace u porodici njenoj nije zabelezen ni jedan slucaj kancera samo probleme sa srcem (sa sela ljudi svi) i svi su dozivljavali duobru starot starost.
Devojka mi je buduca supruga, a ona je vrlo vezana za majku (sa ocem nije u najboljim odnosima) pa mi je vrlo bitno zbog nje a i ovako jer mama joj je stvarno super, sto se tice zdravlja ako se ona ne kontrolise ja ne znam ko onda non stop na sve moguce kontrole (dom zdravlja Zvezdara), pazi na ishranu (vitka je ko devojka od 20 god) i stvarno ne znam kako ovo da ju je snaslo

Uspela je nekako da zaspice veceras ali stvarno je pod sokom, jer sama kaze "ajde da se ne kontrolisem pa da razumeme ne bi se ovako potresla, nego bas vodim racuna o tome i za 9 meseci od poslednjeg pregleda da imam RAK"
Izvinite na ovolikom postu, pod utiskom sam jos jer sam ceo dan bio sa njih dve, molim Vas za odgovor ako se neko razume u ovu temu. Hvala unapred.