valjda ce mi doktor dati neki savet...

DjukaBg napisao:Pitanje za severusa..
Da li ovaj tip tj. adenocarcinom cerviks-a u ovom stadiumu i sa ovim tipom maligniteta G3 HG3 (po onim analizama i dalje je lokalizovan tj. nema metastaza i zhavacenosti limfnih cvorova mada ce se to detaljno videti na skeneru) ima dosta nepovoljnu prognozu?
Neki dr. je rekao ovo mami moje devojke tj. njenom muzu a on nazalost on nije mogao da precuti i ona je opet pala u depresiju.
Na netu sam nasao oko 85% za 5 godisnje prezivljavanje kod ovog tipa ali ne pise za koji tip da li kod adenocarcinoma ili kod planocelularnog (skvamoznog).
Taj doktor je rekao i da su adenocarcinomi radio i hemio rezistentni tj. losije odgovaraju na zracenje i hemoterapiju i da bi u ovom slucaju (adenokarcinom cerviks-a) bila bolja prognoza da je drugi tip tj. planocelularni (skvamozni) karcinom, da li je i ovo tacno?
Hvala unapred!
Pozdrav.
Opet nastavljas da se zamajavas internetom i statistikom.DjukaBg napisao:DjukaBg napisao:Pitanje za severusa..
Da li ovaj tip tj. adenocarcinom cerviks-a u ovom stadiumu i sa ovim tipom maligniteta G3 HG3 (po onim analizama i dalje je lokalizovan tj. nema metastaza i zhavacenosti limfnih cvorova mada ce se to detaljno videti na skeneru) ima dosta nepovoljnu prognozu?
Neki dr. je rekao ovo mami moje devojke tj. njenom muzu a on nazalost on nije mogao da precuti i ona je opet pala u depresiju.
Na netu sam nasao oko 85% za 5 godisnje prezivljavanje kod ovog tipa ali ne pise za koji tip da li kod adenocarcinoma ili kod planocelularnog (skvamoznog).
Taj doktor je rekao i da su adenocarcinomi radio i hemio rezistentni tj. losije odgovaraju na zracenje i hemoterapiju i da bi u ovom slucaju (adenokarcinom cerviks-a) bila bolja prognoza da je drugi tip tj. planocelularni (skvamozni) karcinom, da li je i ovo tacno?
Hvala unapred!
Pozdrav.
Nije tip nego stepen maligniteta a ja stadijum ne znam koji jeDjukaBg napisao:Pitanje za severusa..
Da li ovaj tip tj. adenocarcinom cerviks-a u ovom stadiumu i sa ovim tipom maligniteta G3 HG3
A na osnovu cega ti znas da ili ne ima lokoregionalne/sistemske prosirenosti??Da mozda nisi ti video??DjukaBg napisao: (po onim analizama i dalje je lokalizovan tj. nema metastaza i zhavacenosti limfnih cvorova mada ce se to detaljno videti na skeneru) ima dosta nepovoljnu prognozu?
Ako si vec video negde da je petogodisnje prezivljavanje toliko treba da navedes referencu,i za koji tip a ne napamet a ako ti vec nije jasno za koji tip onda treba malo vise da googlas ili ti to mozda predstavlja problem.DjukaBg napisao: Na netu sam nasao oko 85% za 5 godisnje prezivljavanje kod ovog tipa ali ne pise za koji tip da li kod adenocarcinoma ili kod planocelularnog (skvamoznog).
A jel?? A na koju radioterapiju??teleradioterapiju ili brahiterapiju??DjukaBg napisao: Taj doktor je rekao i da su adenocarcinomi radio i hemio rezistentni tj. losije odgovaraju na zracenje i hemoterapiju i da bi u ovom slucaju (adenokarcinom cerviks-a) bila bolja prognoza da je drugi tip tj. planocelularni (skvamozni) karcinom, da li je i ovo tacno?