Hvala puno na odgovorima... hvala severus... odstampacu im taj odgovor da probam da joj smirim mamu malo...
Ne mogu svoje ispite da spremam od njih, bolje drugu sa medicine da pomazem oko njegovih ispita
Jos nesto zasto je IIb stadijum inoperativan konkretno u ovom slucaju kada je lokalizovan (a koliko ja znam pri toj radikalnoj historektomiji sve se vadi...)?
Znam da ne bi trebao da razbijam glavu sa ovime i ne bih da ne provodim toliko vremena sa njih 2, tj. mama joj je stalno u kuci i samo davi sa pitanjima i samo prica o tome (hocu da se operisem, hocu da se operisem strasno....) a i glavni razlog sto ovo sve pitam je taj sto njena mama ide u klinicki u sredu kod nuro hirurga koji joj je operisao aneurizmu pre 5 godina (neka prof.dr. Dana ja mislim ne bitno) za misljenje (posto su to napisali i ovi iz konzilijuma isto), e sada oni znaju nju i nekog hirurga koji radi operacije pa da ih nazovem ginekoloske prirode i anesteziologa tu isto nekog sa klinickog... One su se cule danas sa njima sa ta dva doktora i objasnile su im sve (konkretno moja devojka i njen cale koji ih zna dobro su pricale sa njima) i stadijum i sve one nalaze (da tumor nije po onim nalazima i snimcima zavatio linfne cvorove itd. ) ali i da je stadijum IIb (koji svuda gde sam procitao kazu da je inoperabilan) i on joj rekao da kada njena mama uzme u sredu taj nalaz kod te Dane (neurohirurga) dodje u petak u klinicki na pregled (okupice taj hirurg kao mini konz. onkologa,radiologa i jos nekog ne znam tacno nisam hteo da se mesam u to uopste) pa da vide kao da li eventualno moze da se operise to (nevezano sto je stadijum IIb

)!
Zato pitam koliko bi opasno tj. kontra produktivno bilo kada bi se operisao ovaj IIb stadiumu u odnosu na zracenje+hemio (pa evetualno posle smanjivanja TU operacije)?
Najvise zato pitam posto se od nekih nasih dr. moze svasta ocekivati, ovde na forumu sam procitao da isto tako na insistiranje neki dr. operise microcellularni karcinom pluca (za njega sam procitao zasto je inoperabilan negde na ovom forumu) koji se nigde u svetu ne operise....
Izvinite sto smaram sa ovim pitanjima obecavam trudicu se da ih ne postavljam vise uopste dok njena mama ne krene sa nekom terapijom ili tako nesto, ali opet sa druge strane plasim se samo da se u svoj toj zurbi ne napravi jos gore stanje nego sto je ovo.
Pozz i hvala na odgovorima i strpljenju da citate ove moje kilometarske postove ne tako zanimljive prirode...