prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Nacko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nacko »

Sanči

nemoj da se jedes toliko. Znam da je tesko i bolno, sve znam, ali ti sada moras da budes najjaca (glupa fraza ali istinita). Vidis da si dobro postupila kada si odlucila da tati ne kazes istinu. Kazes nije hteo kod lekara. Verovatno bi odbio i lecenje i znas i sama sta bi se desilo. Ovako si dobila jos 7 godina sa svojim tatom, a ko zna, mozda i koju vise. Ne mozemo mi procenjivati koliko ce neko da zivi, cak ni lekari to ne mogu znati...

E sad mozda se i naljutis na mene ali zaista ti ovo govorim iz najbolje namere. Taj GD-100, pa taj Noni sirup... to je draga moja prodavanje magle... zaradjuvanje na tudjem ocaju i nemoci. Citala sam mnogo o tome, nikakve ali bas nikakve logike nema u toj prici. Psenicne klice su odlicne jer sadrze selen. Prica o Avastinu je ok, to je odobren lek od strane FDA, ako sam dobro skontala sprecava ili usporava rast tumora tako sto blokira angiogenezu (formiranje novih krvnih sudova) a samim tim sprecava i ishranu tumora, inhibira VEGF (vaskularni endotelijalni faktor rasta) koji stimulise formiranje novih krvnih sudova... Pa pitaj onkologa, nemas sta da izgubis.

Dobro je da tata nema bolove, nadam se da ce tako i ostati. Ajde drzi se i bucni se jednom u more i za mene, nisam dugo bila u tvom kraju. :wink:
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

Sanci
sve sam to prosla.Ne dozvoli samo da te obuzme panika.
Popij i sama po nekad neki sedativ ili ako si zdrava jednu ali samo jednu rakijicu.Nas narod nije pio bensedine.
Za tatu ne brini, svako od nas ima svoj put i kako je Bog rekao tako ce da bude, tu mi nista ne mozemo a kad to shvatis bice ti lakse.Pomaganjem svojim bolesnima mi lecimo svoju sujetu, a priroda ipak radi svoje.
Za bolove se ne brini moj muz je imao metastaze ma kostima pa su lekari uspeli, menjajuci mu doduse razne terapije, da pobede bolove.
Na kraju sam samo molila Boga samo da ga ne boli i nije ga bolelo.
Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:00 pm

Post od protta »

Dobro veče.Hteo bih da pitam nešto,žena je završila hemoterapiju u subotu(folfox+avastin),to je trajalo 2 1/2 dana,inače ima tumor rektuma.Sinoc je dobila jake grčeve a danas sa njima i dijareju.Ima li neko sa sličnim iskustvom,da li je to normalno?Mi smo novi u svemu ovome,pa možda pitam nešto što se podrazumeva.Hvala.
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Ajde, devojke (i momci, naravno!), s Bozjom pomoci, da navijate za mene - sutra mi je procena!!!

Ukratko - endokrinolog i hirurg (stitna zlezda pre 11 godina, prim.aut.) su (uglavnom) zadovoljni, na UZ abdomena i male karlice nema nista, na skeneru se ipak vidi limfocista (20x17mm).

Sve ostalo, videcemo sutra!

:D :D :D :D :D
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

Oldtimer
uz tebe smo :lol:
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Oldi draga moja!
Sutra i prekosutra mislim na tebe.

Sutra ti vade krv i za tumor marker (ali to sigurno vec znas jer si dobila njihov interni nalog). Naravno, verovatnoca da ce CA 125 biti gotov sutra ravna je mogucnosti da Srbi prvi stupe na tlo Marsa.
Mene su taj prvi dan poslali sa vikend listom kuci, a morala sam da dodjem sutradan pre vizite.
Ceka te sutra ili prekosutra (ako ne stignes na red) i ginekoloski pregled i snimanje pluca.
I cekam da mi se javis pa da zakazujemo tu kafu! Najradije bih sutra dosla do IORS-a da budem uz tebe!

Veliki poljubac.
sanči
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 7:33 pm

prijatelji

Post od sanči »

Nacko,

vjerovatno je tvoje mišljenje što se tiče tih lijekova za imunitet ispravno, da su oni tako dobri ne bi niko bio bolestan, medjutim čovjek nasjedne u toj muci na razne priče pa proba štošta. Onkolog mi je rekao da je možda taj GD 100 naj korektniji, neznam.. nekako mi je lakše kad nešto uzima. Pitaću sutra doktoricu za avastin. Ovdje u Crnoj Gori na onkološkoj klinici uglavnom barataju sa par vrsti lijekova, da li druge nemaju ili neznaju za druge neznam. Za avastin sam sama čula. Mislim da je za sve to kasno u mom slučaju, čak neznam da li da primi 4 ciklus xelode jer ne vidim da pomaže a vidim da od nje ima velikih muka, možda je bolje pustiti ga još to malo da proživi bez mučnina.. Danas je tražio da ga izvedemo van do kafića da popije nes kafu, ja i majka smo ga praktično vukle i svi su blenuli u nas, ali htjele smo mu ispuniti želju. Bogu hvala uspjele smo da ga vratimo u stan a da nam ne padne, izdaju ga noge, samo odjednom mu klecnu koljena i padne.. muka živa! Ja obožavam more i da je sve u redu već bi se kupala i bila crna ali sada mi nije ni do čega.. Inače tu živim od 93.g. a došla sam iz Zagreba, mjenjali smo kuću kad je počelo ono ludilo i nacionalizam.. Sve su to stresovi koji ostavljaju trag na zdravlje. A ako se ipak okupam uskoro okupacu se i za tebe. Kako je tvoja majka, jesu li joj odredili terapiju? Puno pozdrava!
sanči
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 7:33 pm

PRIJATELJI

Post od sanči »

Bobans,

hvala na utješnim riječima. Nadam se samo da te muke ne budu veće. Kažu da kod metastaza na plućima dolazi do gušenja, ispljuvavanja krvi itd. Toga se bojim, bilo bi lakše da mi otac nije svjestan i da zna dijagnozu. A možda je i zna pa šuti da nama bude lakše... Ma svakako je teško.. još uvijek mi se čini da samo sanjam.. Sve si prošla i sve znaš pa šta da ti pričam.. Želim ti puno zdravlja i hvala još jednim!
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Draga evelina,

Bila si u pravu - poslali su me sa vikend listom kuci, :)

Dakle, moja sobna lekarka je na bolovanju, menja je neka pocetnica, tumor marker ce MOZDA biti gotov sutra, ginekoloski pregled je bio gotov za cca 2,5 sekunde, a RTG pluca niko nije ni pominjao...

Treba da se javim sutra telefonom, pa ce mi reci sta i kako dalje, :)

Draga bobans,

Hvala ti mnogo, sto od sve svoje muke stizes jos i na nas ovde da mislis, :)

Ljubim vas, drage moje dame, nemate pojma koliko mi vasa podrska znaci,:)
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Evo da vam i ja javim, danas je bila doktorka i od sutra će početi mami da lepe Durogestic flastere. Baš je mnogo boli........ :cry:
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Oldi, sve ide po planu! jos malo.

Majjo,
Boba spominje te flastere odavno. Procesljaj malo njene postove, mozda nadjes nesto sto bi i tvojoj mami koristilo.
zabrinuta cerka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 20, 2008 10:26 pm

Post od zabrinuta cerka »

Drage prijateljice,
odlicne ste
sad sam tek ukapirala da mogu ovde da pisem,slabo se snalazim na ovim forumima
ja sam napisala novu temu(rak pluca i kostiju) pre par dana i bilo mi je cudno sto mi niko ne odgovara,sad sve znam
puno mi znaci sto citam ovo
pozdrav i nastavite da se borite,moj otac je u decembru bio otpisan a sada ponovo ide sa planinarima na planine i mnogo se dobro oseca
Nacko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 12:48 am

Post od Nacko »

Dobro nam došla zabrinuta prijateljice! Kao što vidiš ovde ima dosta nas koji smo u istoj situaciji i koji smo zabrinuti za svoje najbliže. Za početak ćemo malo da podignemo tvoju temu pa verujem da će Severus imati komentar. :wink:

Draga moja Sanči moje mišljenje što se tiče lekova za imunitet zaboravi. Ko sam pa ja da ti solim pamet šta je dobro a šta ne? Znam da ti je lakše kada kako ti kažeš nešto uzima, a verovatno je i njemu lakše... a to nije mala stvar. Nije meni niko kriv što sam dežurni skeptik...
Lepo je što ste prošetali, verujem da mu je to mnogo značilo. A ljudi... samo ignoriši... i u nas su počeli da blenu ko tele u šarena vrata. Inače mi živimo u ogromnoj zgradi, pola komšiluka i ne poznajemo ali se zato tračevi šire brzinom svetlosti... Mami ti pogledi smetaju, meni više ni malo... Kako je tata ovih dana?

Ja sam juče imala grozan dan, kao da mi je ponestalo snage. Plakala sam kao kiša u autobusu, valjda me je sve stiglo. Toliko se trudim a svi mi samo ponavljaju kako je loše. Juče asistentkinja na faxu gleda nalaze pa mi kaže da se ne sekiram, da će naši roditelji uvek biti naši roditelji ali da ću imati ja i decu pa ću i za njih da brinem... i da je život predamnom... :roll: Pa pre par dana ona spodoba na hodniku... Sahraniše bre živu ženu!!! :(

Inače mama mi je super, išle smo sinoć u šetnju... Jutros ustajem, ona isekla uzdužno cca pola hleba (doduše onaj mali Maxijev sa susamom), pa stavila kajmaka, pa pršute, sirca, paradajza... ja gledam ne verujem... i taman da kažem nešto kad ona poče: "Ama nemoj bre da mi vrištiš tu, zdravlje na usta ulazi! Šta da radim, živa duša! Problejacu više od onih tvojih travki. A pršuta je domaća, nije to ona kancerogena... :) " I ja počnem da se smejem, šta drugo da joj radim!? Malopre ulazim u sobu, ona razvalila muziku, djuska, kaže: "Ne boli me više rana. Vidi šta mogu! Vidi, vidi... Opaaa... " Ja kažem da o'ladi malo a ona će "Meni baš lepo a i rekao mi doktor da se krećem. Ajde i ti sa mnom!" Šta da vam kažem, da nije tužno bilo bi smešno. :)
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Zabrinuta,
Malo je bezveze reci "dobro dosla" na ovakvom forumu, ali jedno je sigurno, a to je da ces ovde naci podrsku i razumevanje. Kada ti je tesko ti nam pisi i mi cemo ti pruziti ruku. Kada si sretna zbog tate ti opet pisi jer cemo se i mi radovati sa tobom.
"Prijatelji" u principu sluze za nasu prepisku. Rekla bih da su oni "psiholoska podrska", a tema koju otvorimo sa konkretnim problemom je tu vise za lekara (naseg Severusa koja svrati s vremena na vreme) i naravno, ukljucujemo se i mi ostali ako imamo da kazemo nesto pametno iz vlastitog iskustva.

Ispricaj nam nesto o tati. Kako to da je od decembra kada je "bio otpisan" do danas tako veliki napredak? Moj tata se bas sporo oporavlja.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Nacko napisao:
Ja sam juče imala grozan dan, kao da mi je ponestalo snage. Plakala sam kao kiša u autobusu, valjda me je sve stiglo. Toliko se trudim a svi mi samo ponavljaju kako je loše. Juče asistentkinja na faxu gleda nalaze pa mi kaže da se ne sekiram, da će naši roditelji uvek biti naši roditelji ali da ću imati ja i decu pa ću i za njih da brinem... i da je život predamnom... :roll: Pa pre par dana ona spodoba na hodniku... Sahraniše bre živu ženu!!! :(

Inače mama mi je super, išle smo sinoć u šetnju... Jutros ustajem, ona isekla uzdužno cca pola hleba (doduše onaj mali Maxijev sa susamom), pa stavila kajmaka, pa pršute, sirca, paradajza... ja gledam ne verujem... i taman da kažem nešto kad ona poče: "Ama nemoj bre da mi vrištiš tu, zdravlje na usta ulazi! Šta da radim, živa duša! Problejacu više od onih tvojih travki. A pršuta je domaća, nije to ona kancerogena... :) " I ja počnem da se smejem, šta drugo da joj radim!? Malopre ulazim u sobu, ona razvalila muziku, djuska, kaže: "Ne boli me više rana. Vidi šta mogu! Vidi, vidi... Opaaa... " Ja kažem da o'ladi malo a ona će "Meni baš lepo a i rekao mi doktor da se krećem. Ajde i ti sa mnom!" Šta da vam kažem, da nije tužno bilo bi smešno. :)
Joj Nacko, divne ste obe........ :lol:

Što se lekara tiče i odnosa prema "otpisanim slučajevima" nemam komentar, apsolutno te razumem kako se osećaš, potpuno smo u istoj priči.

Zabrinuta, odoh da pročitam tvoju priču, nadam se da ćeš naći odgovore na svoja pitanja!

Oldtimer, ima li novosti??

Joj Sanči...... :( ......... ma i svi ostali, kako su nam samo svima priče jako slične.......

Evelina, odoh da potražim te postove, hvala na smernicama!!
Odgovori