http://www.ambbelgrado.esteri.it/NR/rdo ... ofeb06.pdf
Vizne olaksice

NO pasosi su kod nas i dobili smo vizu to je NAJBITNIJE.
Zao mi je sto moram da se pridruzim Evinom postu.
Vise bih volela da diskusija ide drugacije ali nazalost ona je u pravu.
Ostaje nam samo da se na ovom podforumu iza sedam mora i sedam gora jedni drugima jadamo i
nista drugo.A kada ce se nesto promeniti?
Kada ce se javiti neko da kaze:
Dajte ljudi nije sve tako evo ja sam bio na klinici Y
Zakazan pregled
Cekao akademskih 15 minuta.
Ljubazna sestra mi rekla (imenom) udjite (s makar navezbanim smeskom) kao sto to rade u privatnim klinikama ili
u razvijenim zemljama sveta.
Lekar korektan, konkretan.
Pauze (za dorucak rucak) vidno istaknute, tako da i vi mozete da odete na sok ili dorucak.
A ne da dodjete sa detetom pa cekate 5 sati (zena sa detetom kome je operisan tumor na mozgu cekala na IORS-u)
Ovo su naslovi za Ujedinjene nacije a ne za forume.
Pa kako, pitam ja vas iste te sestre i isti lekari kad rade u privatnim klinikama (neki i paralelno provereno) imaju sve gore navedene atribute.
Zato sto im je stalo da DODJETE, a u bolnicama bi voleli da nikad ne DODJETE,plata ide.
I to naravno ima veze sa nasim zdravstvom.
Ko hoce u privatnike izvol'te.
Oslobodite mesta lekarima sa zavoda koji cekaju posao.
E nas ti zakon dozvolio da lekari rade privatno a pacijente "nahvatavaju" u drzavnim bolnicama i vizit karte ti daju,da ne lutas.
I sestre takodje,popodne, padne kinta a milo joj sto lekar bas nju izabrao da radi s njim pa se samo smeje, lepota bozja.
Kad dodje sutra u bolnicu da radi, one druge da je pojedu od zavisti = medjuljudski odnosi KATASTROFA.
A zamislite sujeta lekara.
Recimo od cetvoro lekara dvoje rade u privatnim klinikama a dvoje ne (opste mesto). Ovi sto ne rade privatno posteni pa se nisu "nafatirali" da otvore klinike,gledaju kako se ovi "nafatirani" jos "nafatiravaju" u bolnici i dele vizit kartice svojih privatnih klinika=medjuljudski odnosi LEPOTA.