prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
duskastefa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od duskastefa »

Potrebna dokumentacija:

http://www.ambbelgrado.esteri.it/NR/rdo ... ofeb06.pdf

Vizne olaksice :roll: :roll: tjah

NO pasosi su kod nas i dobili smo vizu to je NAJBITNIJE.
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Draga Duska,vazno je da je posao zavrsen i ovo je jedno iskustvo.
Za vadjenje viza ,narocito ovako osetljivih stvari postoje agencije i stvarno coveku ,,skrate,,muke.
Zelim sve najbolje ,ugodan put i neka vas cuvaju andjeli. :D :lol: :P
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Uh koja frka.
Upravo zavrsavala analize za kontrolu kod endokrinologa. Posto sam morala da vadim krv zbog hormona, htela sam da vidim kako mi rade i ostali sistemi. Nakon sto su se dve sestre izradjale boduci me, vadjenje krvi je bilo uspesno okoncano. Dugo sam se dvoumila da li da trazim da se uradi i tumor marker CA 125. I u poslednjem trenutku prelomih!

I rezultati: TSH 7, a CA 125= 14
i naravno Holesterol preko 6, direktni HDL 2, gvozdje 10.
Sve ostalo pokazuje da je vlasnica krvi jedna fenomenalna i zdrava zena sa vrlo avangardnom frizurom! :D

Sada je pomalo jasno moje nenormalno gojenje. Obidjoh juce endokrinologa, pa kad se vec cekiram dala sam da se uradi i vaginalni bakterioloski bris. Ako nisam za mesec dana utamanila sve sto sam mogla - dizem ruke!

Sledece nedelje me ceka Savetovaliste za dijetetiku i psihijatar.

Eto, da znate da ne sedim skrstenih ruku!

A sta ima kod vas? Ovde ne racunam na Dusku, koja se je provodila "ludo i nezaboravno".

p.s. Endokrinolog kaze da je potrebno cak do godinu dana da se covek oporavi i psihicki i fizicki
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

evi

Post od bobans1983 »

Eveli draga posebno me raduje sto je ovde mnogo lepih vesti.
Tebi super
Moj muz seta po gradu
Duska nam ode u "zabariju"..... m-m Verona, sve ce biti dobro
Katin muz dobro a kazi mi kako ti je tata?
JanaJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 7:11 pm

Post od JanaJ »

A ja ovde malo sta kapiram :roll:
kat0404
Aktivan član
Aktivan član

Post od kat0404 »

Draga Jana,
Mi smo se ,ovde, vec usemili sa svojim problemima,pa zato nista ne kapiras.Nasa Eve davala rezultate krvi i sve je super,juri da oslabi ,a moj muz isto ima probleme sa kilazom a leci se od raka prostate,Bob najhrabrija zena leci muza sa svom ekipom medicinskih radnika u nasim uslovima ,Duska vodi dete na operaciju u grad zaljubljenih Romea i Julije ,Veronu i tako to.Kaj jedan super lik se ne javlja neko vreme.Uglavnom kada ovako neko upadne sa strane mozda i delujemo kao,,brod ludaka,,.
Lakse nam je kada sa nekim podelimo svoje probleme,patnje,sumnje ,ljutnje...
Eto to ti je to.
Svako dobro zelim :D
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Prijatelji

Post od evelina »

Draga Jana,

"Prijatelji" su u stvari i rame za plakanje i mesto za zurku. Kada nam je tesko pojavimo se na "prijateljima" i uvek se pojavi neko da utesi. Kada treba da se kazu lepe vesti, to sigurno ide u "prijatelje". Kad god se ukljucila - uvek mozes racunati na podrsku, a svi cemo se radovati ako su vesti dobre. Zato - samo napred!
Dokle ste vi stigli?
JanaJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 7:11 pm

Post od JanaJ »

Plavusa po nesto i skapira kad joj se lepo objasni :D Gde bi mi bio kraj kada bih imala i vise vremena da provodim s vama,nego imam detence od 15 meseci pa i kad svratim ovde uvek je na brzinu.Zato,ako me nema da znate da mislim na vas ali ne stizem.
I naravno da ne mislim da je bilo ko od vas ludak,naprotiv,mislim da smo mi hrabra vrsta ljudi koja se ne folira i koja iskreno deli svoje najvece strahove sa ljudima koje i ne zna.I to je nesto.A znate li zasto sam ja ovde? Zato sto osecam da u moru svojih poznanika,prijatelja nemam kome da se izjadam,kada im kazem od cega mi majka boluje kao da sam rekla da ima grip,boli njih uvo,zivot tece dalje,to je moj problem.A meni kad neko isprica nesto lose ja budala ne spavam danima.I tako vam je to,ja sam zapravo,sa svojih 27 jako usamljena.Ne mogu da ocekujem ni muz da me razume,to moze samo neko ko ima slicnih problema. A to ste vi.
Mojoj mami je sinoc bilo lose,dobila je temperaturu,dodje hitna pomoc kazu oni tu ne mogu nista,stavimo je u kola odvezemo na odljenje hemtologije gde se leci kazu idite u gradsku na hitan prijem.Odemo i kod njih oni se cude pitaju sta cemo tamo sto je ne vodimo na njeno odeljenje hematologije!?! Tamo,vamo,na kraju nista kazu nema nigde mesta,moramo da je vratimo kuci.Dali joj injekciju za temp. od koje joj hvala Bogu bi bolje inace ne znam sta bismo.I da se sad ope njoj pogorsa stanje ja ne znam gde bih je vise vodila(pocela sam i da gutam slova :lol: ) Da li je moguce da za osobu koja boluje od leukemije nema mesta??? Ali,sva sreca popih ja pred polazak pola rivotrila i sve to nekako lakse podnesoh.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Da, jako je tesko kada nekog zadesi tako teska bolest, a opet oni koji su tu upravo zbog bolesnika, ne pokazuju ni trunku humanosti. Jako je bitno ko je sa kog odeljenja i ciji je pacijent, manje je bitno da li taj neko upravo umire! Cak i kada takve stvari dodju u novine - nista se ne menja! Svi oni imaju opravdanja da se drze pravila.

Ja sam se uvek osecala izdanom kada bih naletela na neku neljubaznu sestru, doktora. Porazavajuce je koliko ti i medicinari i drzava, u vidu birokratske zavrzlame, zagorcavaju zivot i bas onda kada to nikako ne ocekujes.

Najgore je sto se tu bas i ne moze nista promeniti. Naravno, treba preduzeti sve sto se moze (u konkretnom slucaju je to bilo to sto se vozali mamu po gradu pokusavajuci pronaci pomoc), u vecini slucajeva cak bolesniku bude pomognuto, ali nervirati se zbog njihove bezdusnosti je samodestruktivno.

Mislim da cak zatvorenici imaju bolji tretman od bolesnika!

No, posle svih ovih meseci koliko se druzim sa medicinarima, mogu da kazem da ipak ima i onih koji su pravi profesionalci. Onih koji su ljubazni bez obzira sto su nezadovoljni malom platom.

Skoro mi je pod ruke dospeo "Tabloid". Prvi puta sam imala prilike da vidim o cemu pise pomenti list i bas naletim na temu "Medicinske mafije". Ispada da u nasim bolnicama rade razni porodicni klanovi, sve se vrti oko para, putovanja u inostranstvo, dobijanja titula na osnovu rodbinskih ili partijskih veza itd.itd.. I da je 10% od svega sto pise u pomenutom "Tabloidu" tacno - previse je!

Zalutala sam.
U stvari sam trebala da te utesim! Pokusaj da se ne nerviras. Prihvati njihovu neljubaznost, ali teraj dalje. Trazi pomoc tako dugo dok je ne dobijes.
Da te nebi hvatala panika kada se kod mame pojavi neki simptom, moras dosta da saznas o bolesti da bi mogla da znas kada je stanje alarmantno, a kada je nesto uobicajeno u toku tarapije i ne zahteva hitnu medicinsku pomoc.
veca vestica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 4:59 pm

Post od veca vestica »

Mislim da bi imala materijal da napisem ceo roman kroz ovih 10-ak godina otkako moja majka boluje,takav neprofesijonalizam prema pacijentima moze da se desi samo kod nas. Sta da kazem osim sto su je u decembru poslali kuci sa objasnjenjem da se tu vise nista nemoze uciniti...zamislite kako nam je bilo. Da bi nakraju platli sve skupe skenere i MR i ustanovili da situacija i nije tako beznadezna. Sad na istom tom institutu prima HT.
Svi smo mi nekako povezani,ja cesto razmisljam o vama i kad nepisem ja svaki dan uhvatim vremena da vas citam.
pozdrav svima
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

qute sa B92

Post od bobans1983 »

Ja i Evelina smo se (metastatski) prosirile i na B92 forumu te i tamo bijemo neku malu bitku za prava onkoloskih i drugih pacijenata pa sam ja "citirala" sama sebe, sto je glupo ali da barem odrzimo ovaj topic da ne ode na drugu stranu.

Zao mi je sto moram da se pridruzim Evinom postu.

Vise bih volela da diskusija ide drugacije ali nazalost ona je u pravu.
Ostaje nam samo da se na ovom podforumu iza sedam mora i sedam gora jedni drugima jadamo i
nista drugo.A kada ce se nesto promeniti?
Kada ce se javiti neko da kaze:

Dajte ljudi nije sve tako evo ja sam bio na klinici Y
Zakazan pregled
Cekao akademskih 15 minuta.
Ljubazna sestra mi rekla (imenom) udjite (s makar navezbanim smeskom) kao sto to rade u privatnim klinikama ili
u razvijenim zemljama sveta.
Lekar korektan, konkretan.
Pauze (za dorucak rucak) vidno istaknute, tako da i vi mozete da odete na sok ili dorucak.
A ne da dodjete sa detetom pa cekate 5 sati (zena sa detetom kome je operisan tumor na mozgu cekala na IORS-u)
Ovo su naslovi za Ujedinjene nacije a ne za forume.
Pa kako, pitam ja vas iste te sestre i isti lekari kad rade u privatnim klinikama (neki i paralelno provereno) imaju sve gore navedene atribute.
Zato sto im je stalo da DODJETE, a u bolnicama bi voleli da nikad ne DODJETE,plata ide.
I to naravno ima veze sa nasim zdravstvom.
Ko hoce u privatnike izvol'te.
Oslobodite mesta lekarima sa zavoda koji cekaju posao.
E nas ti zakon dozvolio da lekari rade privatno a pacijente "nahvatavaju" u drzavnim bolnicama i vizit karte ti daju,da ne lutas.

I sestre takodje,popodne, padne kinta a milo joj sto lekar bas nju izabrao da radi s njim pa se samo smeje, lepota bozja.
Kad dodje sutra u bolnicu da radi, one druge da je pojedu od zavisti = medjuljudski odnosi KATASTROFA.

A zamislite sujeta lekara.

Recimo od cetvoro lekara dvoje rade u privatnim klinikama a dvoje ne (opste mesto). Ovi sto ne rade privatno posteni pa se nisu "nafatirali" da otvore klinike,gledaju kako se ovi "nafatirani" jos "nafatiravaju" u bolnici i dele vizit kartice svojih privatnih klinika=medjuljudski odnosi LEPOTA.
kat0404
Aktivan član
Aktivan član

Post od kat0404 »

Bob draga,vidim nema vas dugo.Ti i Eve na ekskurziju,pa na b92.
Kaj vise nema da se javi,malo ,,veselo drustvance,, se osipa.To je dobro,rame za plakanje nam redje treba.
Post ti je odlican.Tesko da ce nesto da se menja,mi kao pojedinci cinimo ovo jadno drustvo.
Ja se malo setkam na forum krstarice,ali na druge teme.Tu dobijes presek kako vecina ljudi misli.
Nije idealno nigde,ali kod nas je...........
Mada kazu i u Americi ti je lecenje ,,koliko para toliko muzike,,.
Zelim vam lep dan i svako dobro :D :P :lol:
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Tu sam

Post od evelina »

Ma kako me nema?
Tu sam, al ne postizavam bas sve! Posao, kod tate na IORS, kuci dodjem baaas umorna i sutra opet ponovo. muz mi se je malo posekao po prstu pa je dramio, te tetanus, te previjanje, kao da mu creva izlaze kroz tu posekotinu (cak nije bilo potrebno da se stavi sav).

Mene zglobovi i dalje rasturaju. Bolovi su mi se pojacali kako je otoplilo vreme. Opet imam vaginalnu infekciju (eserihija) i sad cu poceti da koristim Laktovag.

Stitna zlezda opet malo vrisnula, ali sada mi je duplirana doza Letroxa pa ce valjda biti bolje.

Eto, vise sama sebi idem na zivce i ne mogu da docekam dan kada cu ustati, a da me nista ne boli i da se osecam bas super.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

B92

Post od evelina »

Moram priznati da je drustvo na B92 poprilicno kruto. Vole da filozofiraju i kada se pojavi neko ko ima realan problem (kao Boba i ja) oni se povuku. Pokusala sam da ih animiram pitanjem "HEMOTERAPIJA DA ILI NE?", jer me je bas interesovalo sta misle, medjutim, odreagovala su dva lekara i niko vise. Ako se secas, kod nas je ta tema dosla do usijanja!
Mislim da su na tom forumu ipak mladji ljudi, a na zalost danasnje generacije emocije bas i ne pohode (cast izuzecima).
Ali moram priznati da su zaista fenomenalni kada je u pitanju politika!

Boba isto pokusava da ih protrese, ali......
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Postavila sam dva pitanja pod "Pitanja i odgovori" i ni severus ni dr.aganvma nisu mogli da mi kazu kada cu se u potpunosti oporaviti tj. kada ce mi se imunitet u potpunosti izgraditi. Bas je to porazavajuce. Videcu da li cu uspeti izvuci neke informacije od svoje doktorke na IORS-u. Pre toga moram popiti nesto jaaaaakkkoooo dobro za zivce, odraditi meditaciju i mozda popiti nesto zestoko! :x
Odgovori