KAKO SE BORITI SA KARCINOMOM SAVETI I ISKUSTVA
Re: KAKO SE BORITI SA KARCINOMOM SAVETI I ISKUSTVA
Sto se tice bolova, koristi flastere durogesic, i ampule morfijuma u slucaju proboja bola, kojih popije 2/3 dnevno... Danas i juce je bas osamucen, ja ne znam da li od tog morfijuma, il od zracenja, il uopsteno od bolesti...
Plus je prekjuce primio cimavax prvu vakcinu, nasli smo nekako medicinsku sestru koja ce da ih daje...
Kakvo je stanje kod vaseg muza?[/quote]
Moj muz vec mjecima unazad nije dobro,ali nekako guramo,nama su bolovi najveci problem,i cini mi se najvise ga muci metastaza na kicmi,koristi takodje flastere i Oromorph kapi...
Jako se zamara,slabo se i tesko krece,ali sve po malo,auto malo vozi,ali uglavnom ja da se ne pati,pomazem mu da se kupa,apetiti mu je dobar,ali jadan kako je u januaru imao pocetak zapetljaja crijeva plasi se da se ne desi opet,pa onda lijekovi uspore rad zeludca,pa uz to ne kretanje,terapije,sve uspori varenje pa smo oprezni,sta i kako dalje i ja se jako plasim...
Zokac i ja mislim na vas,drzite se
Pozdrav svima
Plus je prekjuce primio cimavax prvu vakcinu, nasli smo nekako medicinsku sestru koja ce da ih daje...
Kakvo je stanje kod vaseg muza?[/quote]
Moj muz vec mjecima unazad nije dobro,ali nekako guramo,nama su bolovi najveci problem,i cini mi se najvise ga muci metastaza na kicmi,koristi takodje flastere i Oromorph kapi...
Jako se zamara,slabo se i tesko krece,ali sve po malo,auto malo vozi,ali uglavnom ja da se ne pati,pomazem mu da se kupa,apetiti mu je dobar,ali jadan kako je u januaru imao pocetak zapetljaja crijeva plasi se da se ne desi opet,pa onda lijekovi uspore rad zeludca,pa uz to ne kretanje,terapije,sve uspori varenje pa smo oprezni,sta i kako dalje i ja se jako plasim...
Zokac i ja mislim na vas,drzite se
Pozdrav svima
pisala sam na temi Vidatox o bolesti mog oca. Posle prvog ciklusa hemoterapije, vidatoxa, aronije, aloe, raznih sokova, drugacije ishrane, kostica od kajsije, jabuke, sljive (mozda sam nesto i izostavila) tati se smanjio primarni tumor na plucima. Iz oznake T3N2M1 je presao u T2bN2M1, nije puno ali se smanjio, tek toliko da nam ulije malo nade i volje i pozitivnosti. Mada mene najvise brinu metastaze na kostima, za sad za bolove pije diklofenak.
Bojim se da kada mu dođe sudnji čas, ti i pored najbolje volje nećeš moći da mu pomogneš... Znaš... Sve je to relativno.. Neki pacijenti preminu od gušenja, neki od velike količine vode u plućima, neki od posledica hemoterapije, a neki se samo uspavaju i više ne probude.. Kad rak počne da se širi na gore, prema dušniku, on usput obuhvati i bronhije koje propadaju, pa se javlja otežano disanje, i suženje tih bronhija.. Ne ide sve to tako naglo.. U početku kiseonik može da pomogne i malo olakša disanje. Koliko god to bilo to surovo i teško, kada dođe taj trenutak, nema svrhe spašavati ga. Već su svi vitalni organi ugroženi i oživljavanje bi samo značilo produžetak agonije. Samo budi pored njega, i svojim rečima i svojom ljubavlju mu pomozi da lakše ode... Znam koliko ti sve to zvuči surovo i nestvarno, ali i sama bolest koja ga je snašla je surova...neoplanta napisao:Koja je procedura za dobijanje boca kiseonika, što ide kao na teret bolnice il koga već? U Novom Sadu smo. Otac je dobio tablete aminofilina, koje ne moze da guta. doktorica mu je prepisala 7 dana da dolazi patronazna sestra i da daje u infuziji. Danas sam išao u Kamenicu da vidim šta dalje za nastavak terapije, ona je na godišnjem, pa me poslali na onkološku komisiju, gde jedna jako neljubazna krava mi je rekla da ne moze da prepiše ništa, jer u kompjuteru ne piše da ima problema sa disanjem, a on nije došao sa mnom. Nisu napisali ni pumpice koje su mu prepisane u kompjuter. Tako da ne znam ni sam šta ću. Verovatno to njemu više psihološki pomaze, jer kako mi je objasnila otresito kad sam trazio da mu prepiše ponovo aminofilin, da on nema na šta da diše, odnosno da je problem što rak uništava te ćelije pluća, a ne da postoji neka prepreka u disanju.
Još bih pitao, to sam se baš danas zamislio, malo je mračno pitanje , oprostićete mi...
Da li pacijenti koji imaju rak pluća, najčešće preminu zbog gušenja, usled nemogućnosti pluća da više udahnu vazduh, i u slučaju tako nekih smetnji, da li postoji procedura prilikom koje bih ja mogao da mu dam neku prvu pomoć dok se ne nazove hitna. Hvala bogu, trenutno nije toliko kritična situacija, ali u slučaju da se tako nešto desi, zelim da znam šta treba raditi. Pozdrav ljudi, drzite se!
U mom slučaju su bile dve smrti u roku od nekih godinu dana... Prvo je otišao svekar, koji je imao sitnoćelijski rak pluća.. Umro je u snu, da nije ni osetio svu agoniju koju takav oblik raka nosi.. Smrt samo za poželeti... Zatim je umro moj otac od posledica infarkta iako je bio onkološki pacijent. Imao je 2 metastaze na jetri koje su se pojavile godinu i po posle operacije raka na debelom crevu... Osetio jak bol u grudima i sve to je trajalo manje od 10 minuta. Opet lagana smrt..
Nemoj da gubiš nadu. Budi uz svog oca, pruži mu puno ljubavi i ne misli na kraj..
Sve najbolje ti želim!
Drago mi je da ide na bolje! A sasvim je za očekivati da su se i te metastaze na kostima smanjile. Jel prima nešto za jačanje kostiju? Dokle god mu diklofen pomaže, znači da je stanje relativno ok. Može se desiti da uz dalju terapiju koju prima i promenjenu ishranu, te metastaze sa kostiju nestanu sasvim!jechak napisao:pisala sam na temi Vidatox o bolesti mog oca. Posle prvog ciklusa hemoterapije, vidatoxa, aronije, aloe, raznih sokova, drugacije ishrane, kostica od kajsije, jabuke, sljive (mozda sam nesto i izostavila) tati se smanjio primarni tumor na plucima. Iz oznake T3N2M1 je presao u T2bN2M1, nije puno ali se smanjio, tek toliko da nam ulije malo nade i volje i pozitivnosti. Mada mene najvise brinu metastaze na kostima, za sad za bolove pije diklofenak.

Zokac...rekli su mi da je bronhoskopiju nemoguce uraditi jer se fleka nalazi visoko, na gornjem reznju pa nije dostupna.
Izraslina potkozno na grudima koja je operisana ponovo je pocela da raste...
Jedino sto lekari predlazu je da se to ponovo operise i da se uradi patohistoloski nalaz ali ovaj put sa nesto vise parametara.... U ponedeljak idemo u bolnicu da zakazemo novu operaciju...a za dalje...neka nam je Bog u pomoci...
Izraslina potkozno na grudima koja je operisana ponovo je pocela da raste...
Jedino sto lekari predlazu je da se to ponovo operise i da se uradi patohistoloski nalaz ali ovaj put sa nesto vise parametara.... U ponedeljak idemo u bolnicu da zakazemo novu operaciju...a za dalje...neka nam je Bog u pomoci...
SAMO HRABRO I NE KLONITE DUHOM
VEROM LJUBAVLJU I NADOM
Сабор светог архангела Гаврила

Сабор светог архангела Гаврила

Други део овог скромног филма урађен је из љубави и наде да ће се што више људи пробудити и окренути спасењу.
Ово је мисионарски филм. Делите овај материјал и упозорите друге о опасностима које нам наилазе.
Ко се мача лати од мача и страда
http://www.youtube.com/watch?v=ryLIG6DGSVI
Ово је мисионарски филм. Делите овај материјал и упозорите друге о опасностима које нам наилазе.
Ко се мача лати од мача и страда
http://www.youtube.com/watch?v=ryLIG6DGSVI
Poslednji deo filma Digitalni Andjeo u jednom delu
У ЈЕДНОМ ДЕЛУ СТОП БИОМЕТРИЈИ
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... B7leY&NR=1
У ЈЕДНОМ ДЕЛУ СТОП БИОМЕТРИЈИ
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... B7leY&NR=1
Evo i mene..volela bih da niko od nas nema potrebu da pise ovde..ali..stvarnost je drugo. Otac mi je operisan na VMA, izasao je iz bolnice. Obeshrabrena sam zaista u najmanju ruku. Nisu uspeli sve da otklone. Pitam se uopste i koliko. Apetit je izgubio potpuno. Sad cemo mu davati supu, povrce i voce, pio je i sirup Megace, pokusacu opet da mu uzmem..Nadala sam se boljim rezultatima operacije. Da li je jos neko imao iskustva sa sarkomom? Ubija me to sto je tako malo o njemu zna.
amelil nemojte se ubijati u pojam.Vama a i vasem ocu ce tako samo biti gore.Nego ne klonite Duhom i Molite se Bogu.Sta su vam tacno rekli doktori?Verovatno ce se neko javiti ko je imao nekakva iskustva sa sarkomom.Znam da nije isto ali shvatite da je to zivi organizam i mora da se ubije na sve moguce nacine a ima ih bezbroj.Nadam se uz neciji savet i pomoc pa i vasu angazovanost da ce te naci neko krucijalno resenje za ovo zlo.Glavu gore i ovo vazi za sve nas:
VERA LJUBAV I NADA
Molimo se Bogu
VERA LJUBAV I NADA
Molimo se Bogu
Doktori su rekli da su uradili najbolje. Opserisan je od najvecih strucnjaka, sve sto je moglo da se uradi,sto je u njihovoj moci - uradili su. Medjutim, mogucnosti su im bile ogranicene. Dali su mu lekove za infekcije, za bolove.. Radice analizu, utvrdice stadijum i to..znacemo za nekih desetak dana.
Okrecemo se sad alternativnoj medicini. Imamo neki napitak od aloje, Frankove kafe, vina..pa ce to piti neko vreme. Culi smo i za neku kombinaciju od ulja ceregotije, zacina i jos necega, pa cemo i to da napravimo.
Ovo je tako podmukla i uzasna bolest!!
Sad cemo pokusati da mu malo povratimo apetit. Problem je sto vec par dana ima problema sa gorusicom, od operacije, neko kaze da ponekad to se desava zbog anestezije..ne znam. Nekako imam osecaj da se sve vreme vrtim u krug, svasta radim, a nista ne postizem,jos uvek sam u nekom shoku. Da li je neko imao iskustva sa proizvodima Callivite? Hvalili su mi neki njihov proizvod Culevit, da li ste culi za to?
A o sarkomu nista posebno ne mogu da nadjem, volela bih da cujem da li je iko imao iskustva sa ovim. Jako je retka vrsta. Malo se sta zna o njemu. I prognoze nisu bas najbolje..
Zokac,hvala i svaka cast na snazi. Jos da se na Boga ne oslanjam i ne molim, ne znam sta bi bilo.
Okrecemo se sad alternativnoj medicini. Imamo neki napitak od aloje, Frankove kafe, vina..pa ce to piti neko vreme. Culi smo i za neku kombinaciju od ulja ceregotije, zacina i jos necega, pa cemo i to da napravimo.
Ovo je tako podmukla i uzasna bolest!!
Sad cemo pokusati da mu malo povratimo apetit. Problem je sto vec par dana ima problema sa gorusicom, od operacije, neko kaze da ponekad to se desava zbog anestezije..ne znam. Nekako imam osecaj da se sve vreme vrtim u krug, svasta radim, a nista ne postizem,jos uvek sam u nekom shoku. Da li je neko imao iskustva sa proizvodima Callivite? Hvalili su mi neki njihov proizvod Culevit, da li ste culi za to?
A o sarkomu nista posebno ne mogu da nadjem, volela bih da cujem da li je iko imao iskustva sa ovim. Jako je retka vrsta. Malo se sta zna o njemu. I prognoze nisu bas najbolje..
Zokac,hvala i svaka cast na snazi. Jos da se na Boga ne oslanjam i ne molim, ne znam sta bi bilo.
Molim da mi vise niko ne zahvaljuje,po meni je to humano i normalno i ne treba mi nicija zahvalnost ovo vam kazem iz srca!
amelil dobro je sto ste tako krenuli i polako bice sve bolje i ne posustajte.
Sad i ako je protiv pravila za gorusicu kupite mu Omeprol kapsule (450-500 din-15 tableta) na prazan stomak ujtru 1 tabletu pa probajte nekoliko dana dok se gorusica ne stisa.
Uzdravlje!
amelil dobro je sto ste tako krenuli i polako bice sve bolje i ne posustajte.
Sad i ako je protiv pravila za gorusicu kupite mu Omeprol kapsule (450-500 din-15 tableta) na prazan stomak ujtru 1 tabletu pa probajte nekoliko dana dok se gorusica ne stisa.
Uzdravlje!