KAKO SE BORITI SA KARCINOMOM SAVETI I ISKUSTVA

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Imelda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2012 8:02 pm

Re: KAKO SE BORITI SA KARCINOMOM SAVETI I ISKUSTVA

Post od Imelda »

amelil napisao:Doktori su rekli da su uradili najbolje. Opserisan je od najvecih strucnjaka, sve sto je moglo da se uradi,sto je u njihovoj moci - uradili su. Medjutim, mogucnosti su im bile ogranicene. Dali su mu lekove za infekcije, za bolove.. Radice analizu, utvrdice stadijum i to..znacemo za nekih desetak dana.
Okrecemo se sad alternativnoj medicini. Imamo neki napitak od aloje, Frankove kafe, vina..pa ce to piti neko vreme. Culi smo i za neku kombinaciju od ulja ceregotije, zacina i jos necega, pa cemo i to da napravimo.
Ovo je tako podmukla i uzasna bolest!!
Sad cemo pokusati da mu malo povratimo apetit. Problem je sto vec par dana ima problema sa gorusicom, od operacije, neko kaze da ponekad to se desava zbog anestezije..ne znam. Nekako imam osecaj da se sve vreme vrtim u krug, svasta radim, a nista ne postizem,jos uvek sam u nekom shoku. Da li je neko imao iskustva sa proizvodima Callivite? Hvalili su mi neki njihov proizvod Culevit, da li ste culi za to?
A o sarkomu nista posebno ne mogu da nadjem, volela bih da cujem da li je iko imao iskustva sa ovim. Jako je retka vrsta. Malo se sta zna o njemu. I prognoze nisu bas najbolje..
Zokac,hvala i svaka cast na snazi. Jos da se na Boga ne oslanjam i ne molim, ne znam sta bi bilo.
Culevit sam pocela koristiti pre 3 nedelje. Nekako sam i sama poverovala u price da ce pomoci. Radi se o aminokiselinama i vitaminima koje tumorske celije neograniceno uvlace u sebe, predoziraju se i zbog toga odumiru, dok zdrave celije uzimaju samo koliko im je potrebno. Pijem svakih sat vremena po 2 tablete tokom dana, tako su mi preporucili. Culevit sam nabavila iz Madjarske, tamo je znatno jeftinije nego u Calliviti. Za nekih 2 meseca planiram odraditi preglede da vidim da li ima poboljsanja.
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 10:07 am

Post od zokac24 »

Свети пророк Илија - ИЛИНДАН

Slika

Боговидац, чудотворац, ревнитељ вере Божје, св. Илија би родом од племена Аронова из града Тесвита, због чега је прозват Тесвићанин. Кад се Илија роди, отац његов Савах виде ангеле Божје око детета, како огњем дете повијају и пламен му дају да једе. То би предзнамење Илијиног пламеног карактера и његове богодане силе огњене. Сву младост своју провео је у богомислију и молитви, повлачећи се често у пустињу, да у тишини размишља и моли се. У то време царство јеврејско беше раздељено на два неједнака дела: царство Јудино обухватајући само два племена, Јудино и Венијаминово, са престоницом у Јерусалиму, и царство Израиљево обухватајући осталих 10 племена са престоницом у Самарији. Првим царством владаху потомци Соломонови, а другим потомци Јеровоама, слуге Соломонова. Највећи сукоб имаше пророк Илија са Израиљским царем Ахавом и његовом опаком женом Језавељом. Јер ови се клањаху идолима и одвраћаху народ да служи Богу јединоме и живоме. При том још Језавеља. као Сиријанка, наговори мужа те подиже храм Сиријскоме Богу Ваалу, и одреди многе свештенике на службу томе лажном богу. Великим чудесима Илија доказа силу и власт Божју: он затвори небо, те не би кише три године и шест месеци; спусти огањ с неба и запали жртву Богу своме, док жречеви Ваалови то не могоше учинити; сведе кишу с неба молитвом својом; чудесно умножи брашно и уље у кући удовице у Сарепти, и васкрсе јој умрлог сина; прорече Ахаву, да ће му пси крв лизати, и Језавељи, да ће је пси изести, што се и догоди; и друга многа чудеса учини и догађаје прорече. На Хориву разговараше с Богом и чу глас Божји у тихом светлом поветарцу. Предс мрт узе Јелисеја и одреди га за наследника у пророчком звању; својим огртачем пресече воду у Јордану: и најзад би узет на небо у огњеним колима са огњеним коњима. На Тавору јавио се заједно с Мојсејем Господу нашем Исусу Христу. Пред крај света опет ће се Илија јавити, да сузбије силу Антихристову (Откр. 11)
Тропар (глас 4):
Во плоти ангел, пророков основаније, вториј предтеча пришесвија Христова Илија славниј, свише пославиј Јелисејеви благодат, недуги отгоњати и прокаженија очишчати: тјемже и почитајушчим јего точит исцјељенија.

Свети Илија патријарх Јерусалимски и св. Флавијан патријарх Антиохијски

Велики ревнитељи вере и бранитељи Православља. Умрли обојица у изгнанству куда их прогна јеретички цар Анастасије. Тачно провидели смрт цара Анастасија и своју. Истовремено писали су они један другом, из удаљених места: „Анастасије цар данас умре, пођимо и ми на Суд Божји с њим." И после два дана оба светитеља скончају, 518 године.

Огњени човече, пророче Илија,
Што на земљи сјајем небесним просија
И молитвом својом Господу угоди -
Та затвара небо, с неба огањ своди,
Све помоћу Божје деснице прејаке:
Ти караше људе због вере им млаке:
Ти ревнова силно за Бога Живога -
Па те црква слави к'о пророка свога.
Цар те не устраши, царица још мање,
Господ Бог је твој цар, и твоје имање.
Нит о јелу брину нити о пијењу,
Ти сав предан беше Божјем Провиђењу.
Без страха од никог, ти страх беше свима.
К'о лав силни што је страх малим мишима.
Ти ревнова силно за Бога Живога -
Па те црква слави к'о пророка свога.
Прослави те Господ као мало кога
Јер и ти прослави Господа Живога:
Огањ Бог ти посла да упалиш жртве;
Силу Он ти даде да васкрснеш мртве.
Дела твоја моћна сав свет задивише,
Пророчанства твоја сва се испунише,
Ти душом и телом беше жив и цео,
Зато смрт немаше у теби удео.
Пророче огњени, и духом и телом -
Слава! кличемо ти са душом веселом.
РАСУЂИВАЊЕ

Пишући о животу своје сестре св. Макрине св. Григорије Ниски устеже се да набраја чудеса њена, „да не будем, вели виновник греху неверовања немоћних људи." Он назива немоћним оне који не верују. И заиста, ништа немоћније нема од човека без вере. Безверник верује у моћ мртвих ствари и мртвих стихија природних, но не верује у моћ Божју нити у моћ људи Божјих. То је тупост духовна, а та тупост равњасе са смрћу духовном. И тако живе душе верују а мртве неверују. Живе душе верују у моћна чудеса пророка Илије; њих та чудеса радују и храбре, јер оне знају да је то пројава моћи Божје. Кад Бог пројављује своју моћ кроз мртве ствари и стихије, како да је не пројављује кроз живе и свете људе? Оно што нарочито радује верне јесте то што се пророк Илија јавио жив на гори Тавору, у време преображења Господњега. За живота на земљи овај велики пророк давао је доказе постојања јединог и живога Бога, а по смрти, и то после неколико стотина година, својом појавом на Тавору дао је људима јаван доказ живота после смрти.

СОЗЕРЦАЊЕ

Да созерцавам чудесну помоћ Божју у ратовима Израиљевим (V Мојс. 2-3), и то:
1. како Мојсеј победи незнабожачке цареве, Сиона Аморејског и Ога Васанског, јер Бог обрече ове на пропаст;
2. како Мојсеј не може да узме земљу Моавску, јер Бог то не хтеде због потомства праведнога Лота;
3. како уопште победе и порази у ратовима не бивају без допуштања Божјег.

БЕСЕДА

о личном сведочанству апостола
„Ово је син мој љубазни, који је по мојој вољи."
Овај глас ми чусмо гдје сиђе с неба кад бијасмо
с њим на светој гори (II Пет. 17-18).
Чујмо сведоке верног и истинитог, који на крст би распет због сведочанства свога. Чујмо апостола Петра, који што не може доказати речима доказа смрћу својом крвавом на крсту будући распет наопако од незнабожаца. Он сведочи, да је био на светој гори, т. ј. гори Таворској, онда када се Господ преобразио, када се јавио Мојсеј с Илијом, и када се чуо глас с небеса: ово је син мој љубазни, који је по мојој вољи. На овоме месту апостол не говори, што су он и његови другови видели на гори светој - то је речено у Јеванђељу - него понавља само оно што су чули. Оно што су чули исто је тако важно као и оно што су видели. Нека чују, дакле, народи, да апостоли видеше Господа Исуса преображена у чудесној светлости небеској и нека знају, да је Он - Син Божји. Нека чују још народи, да апостоли видеше живе Мојсеја и Илију, и нека знају, да постоји живот после смрти и Суд Божји. Нека чују још, да је Господ Исус назват Сином Божјим не од људи него од самога Бога Оца. Верни су и истинити сведоци, који ово говоре народима, и саопштавају оно што њихове очи видеше и њихове уши чуше. Ко не верује апостолима, тај верује Јуди, Кајафи, Ироду и Нерону, гонитељима апостола и издајницима истине. Ко не верује праведницима, томе не остаје друго него поверовати неправедницима. Ко не верује чистима, тај мора поверовати нечистима. Ко не верује страдалницима за истину, тај мора поверовати мучитељима и развратницима. Дан сваки не свиће ни зашто друго него да се људи определе за једне или за друге.
О Господе спаситељу и Просветитељу наш, просвети душе наше речима Твојим светим, за које апостоли Твојипострадаше. Теби слава и хвала вавек. Амин.
amelil
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 26, 2012 6:28 pm

Post od amelil »

@Imelda, cula sam da se tamo bas primenjuje, ja sam ocu porucila evo bas danas su stigle, ja mogu samo preko Callivite,a dobro bi mi doslo kad bih mogla da ih nabavim povoljnije.. Al, vazno je da ih imamo, majka moje prijateljice ih je koristila i to kad je pocela da ih koristi posle par dana je imala opet neke analize, tumor-marker je pokazao da je u donosu na prosle rezultate razlika 3, dakle smanjio se!! :) I to je drugi slucaj za koji cujem da je pomogao, molim Boga da pomogne mom ocu a i Vama, svima ostalima kojima je pomoc potrebna.
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član

Post od zokac24 »

БЕСЕДА
о безводним изворима
Ови су безводни извори, и облаци и
магле које прогоне вјетрови, за које
се чува мрак тамни ва вијек. (II Пет. 2, 17).
Нечисте људе назива апостол безводним изворима; оне који иду за тјелесним нечистотама, и не маре за поглаварство, и који су безобразни и самовољни, и не дрхћу хулећи на славу, него као неразумна животиња, хуле на оно што не разумију. О безводни извори, који се са свих страна украшавате, али воду не дајете - зашто се изворима називате, кад из вас ништа не извире осим жеђи? О облаци и магле што се тако рогушите као да ћете цео свет потопом потопити кад у вама капи воде нема, и кад ће вас једнога страшнога часа дах Духа Божјега разбити и у ништа развејати? Вама није до чистоте, зато се ваљате у телесним нечистотама, нити вам је до поретка, зато мрзите поглаварство; нити вам је до образа, зато сте безобразни; нити вам је до воље Божје, зато сте самовољни; нити вам је до познања истине, зато хулите на оно што се нисте потрудили да разумете. За вас се чува мрак тамни вавијек. То није Божја воља, то је ваша воља. Тај пут није Бог одредио, ви сте га сами изабрали. Праведан је Бог, и не ће се огрешити, него ће му дати по греху његовом, и по непокајаном срцу његовом.
Шта су, браћо, телесне жеље до безводни извори, и сухи облаци и магле? Какав плод ниче и сазрева од њих, осим чичка и трња, које не потребује дажд? Људи са телесним жељама равни су својим телесним жељама, не виде се од ових, и биће суђени према овима.
О Господе, Створитељу душа и тела наших, дај нам благодати Духа Твог Светог, да и тело и душу у чистоти очувамо и у дан судни обоје чисто Теби, Створитељу и Богу предамо. Теби слава и хвала вавек. Амин.
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član

Post od zokac24 »

http://www.youtube.com/watch?v=lhrO8M9SuSQ

Славите Господа, јер је добар,
јер је довека милосрђе његово!

Славите Бога над боговима,

Славите Господара над Господарима,

Који једини чини чудеса велика,

Који је створио небеса мудро,

Утврдио земљу над водама,

Створио светлила велика,
јер је довека милосрђе његово;

сунце да управља даном,

месец и звезде да управљају ноћу,

Који поби Египат у првенцима његовим,

Изведе из њега Израиља,

руком силном и мишицом пруженом,

Који раздвоји море Црвено,

И проведе Израиља посред њега,

а Фараона и војску његову рину у море Црвено,

Који проведе народ свој кроз пустињу,

Који поби краљеве силне,

и погуби краљеве силне,

Сиона, краља Аморејскога,

Ога, краља Васанскога,

и даде земљу њихову у наслеђе,

у наслеђе Израиљу слузи своме,

Који нас се спомену у понижењу нашему,

и избави нас од непријатеља наших,

Који даје храну свакоме створењу,

Слави Бога небескога,
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član

Post od zokac24 »

МОЛИТВЕ ЗА БОЛЕСНИКЕ

Слава Теби Боже наш, слава Теби!

Царе небески, Утешитељу, Душе истине, који си свуда и све испуњаваш, ризницо добара и даваоче живота, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте и спаси, Благи, душе наше.

Свети Боже, свети Крепки, свети Бесмртни, помилуј нас (три пута)

Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин.

Пресвета Тројице, помилуј нас; Господе, очисти грехе наше; Владару, опрости безакоња наша; Свети посети и исцели немоћи наше, имена Твога ради.

Господе, помилуј! (трипут)

Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин.

Молитва Господња

Оче наш, који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје, да буде воља Твоја и на земљи као на небу; хлеб наш насушни дај нам данас; и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од лукавога.

Онда ове тропаре:

Помилуј нас, Господе, помилуј нас, јер ми грешници немајући никаквог оправдања, Теби као Владару приносимо ову молитву: помилуј нас.

Слава Оцу и Сину и Светоме Духу;

Господе, помилуј нас, јер се у Тебе уздасмо; не гневи се јако на нас, нити помињи безакоња наша, него и сада као милостив погледај и избави нас од непријатеља наших; јер си Ти Бог наш, и ми смо људи Твоји, сви смо дело руку Твојих, и име Твоје призивамо.

И сада и увек и у векове векова. Амин.

Отвори нам двери милосрђа, благословена Богородице, да не погинемо ми, који се у Тебе надамо, него да се Тобом избавимо од беда: јер си Ти спасење рода хришћанскога.

Господе помилуј! (дванаест пута)

Ходите, поклонимо се Цару нашем и Богу (поклон)

Ходите поклономо се и припаднимо Христу Цару нашем и Богу (поклон)

Ходите поклономо се и припаднимо Самоме Христу Цару и Богу нашем! (поклон)

Онда псалам 71:

У тебе се уздам Господе немој ме оставити под срамотом вечном. Правдом својом избави ме, и опрости ми, пригни к мени ухо своје и помози ми. Буди ми град где бих свагда долазио да живим, уреди спасење моје; јер си ти град мој и крепост моја, Боже мој! узми ме из руке безбожникове, из руке безаконикове и насилникове. Јер си ти надање моје, Господ је поуздање моје од младости моје. Тебе се држим од рођења, од утробе мајке моје ти си бранилац мој; тобом се хвалим свагда. Чудо сам многима, а ти си моје јако уточиште. Уста су моја пуна хвале твоје, славе твоје сваки дан. Немој ме одбацити под старост, кад ме изда снага моја, немој ме оставити. Јер непријатељи моји мисле о мени, и који вребају душу моју договарају се, говорећи: Бог га је оставио, потерајте и ухватите га, јер га нема ко избавити. Боже, не буди далеко од мене; Боже мој, похитај ми у помоћ. Нек се постиде и погину противници душе моје; нека попадне стид и срамота на оне који ми траже зла! А ја ћу се свагда уздати и понављаћу хвале теби. Уста ће моја казивати правду твоју, сваки дан доброчинства твоја, јер им не знам броја. Ући ћу у сили Господа, Господа, и славићу само твоју правду. Боже, ти си ме учио од младости и до данас казујем чудеса твоја. Ни у старости и кад оседјех немој ме оставити, Боже, да бих казивао моћ твоју потомству, свој омладини силу твоју. Правда је твоја Боже до највише висине; у великим делима, која си учинио, Боже, ко је као ти? Колико си ме пута бацао у велике и љуте невоље, па си ме опет оставио међу живима и из бездана ме земаљских опет извадио. Много си ме пута подизао и понављао утехе. И ја те хвалим уз псалтир, твоју верност Боже мој; певам ти уз гусле, светче Израиљев! Радују се уста моја кад певам теби, и душа моја, коју си изабрао. И језик мој сваки дан казује правду твоју; јер су постиђени и посрамљени који ми траже зла.

Затим Символ вере:

Верујем у једног Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.

И у једног Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносушног са Оцем, кроз кога је све постало;
Који је ради нас људи и нашега спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек;
И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и погребен;
И Који је васкрсао у трећи дан по Писму;
И Који се узнео на небеса и седи с десне стране Оца;
И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, његовом Царству неће бити краја.
И у Духа Светог, Господа, животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.
У једну, свету, саборну и апостолску Цркву.
Исповедам једно крштење за опроштење грехова.
Чекам васкрсење мртвих.
И живот будућег века. Амин.

Онда:
Опрости Боже слузи своме (име), сваки грех вољни и невољни, и смилуј се на њега. Ради милости доброте своје не помињи грехе младости његове (или: њене) и незнања, него му (или: јој; им) милостиво подари здравље. Не презри усрдно молење слугу својих (или: слуге свога), него нас милостиво услиши, и буди према њему (или: њој, њима) благонаклоњен, снисходљив и човекољубив, и подари му (или јој, им) здравље. Као некада Раслабљеног, речју божанске благодати своје брзо подигни са болесничке постеље болесног слугу свог (или: болесну слушкињу своју; или слуге своје), и оздрави га (или: је; их). Посети Духом својим Светим и исцели сваку болест и сваку немоћ. Милостиво, као Хананејкин, услиши глас мољења нас недостојних слугу својих који вапиjемо к теби: помилуј и исцели, као и њену кћер, болесног слугу свог (или: болесну слушкињу своју; или болесне слуге своје) (име). Јер си Бог милости, доброте и човекољубља, и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова.

Тропар, глас 4.

Ти Христе, који си једини брз на помоћ, одозго посети брзо напаћене слуге твоје (или: напаћеног слугу твог), и избави од болести и тешких патњи, и подигни, да би Те певали и славили (или: певао и славио), молитвама Богородице, једини Човекољупче.

Кондак, глас 2.

Као што си некада, Спасе, подигао Петрову ташту, и Раслабљеног на одру ношеног, тако и сада, Милосрдни, посети и исцели у постељи лежеће (или: лежећег) и смртном раном рањене болеснике (или: рањеног болесника), јер си Ти једини понео на себи болести и немоћи рода нашег, и све можеш као многомилостив.

Прокимен, глас 7.

Помилуј ме, Господе, јер сам немоћан; исцели ме, јер устрепташе кости моје.

Стих: Јер нема у смрти оних који Те спомињу.

Читање из Саборне посланице светог апостола Јакова, (Одељак 57. Јак. 5, 10-16).

Браћо, узмите за углед страдања и дуготрпљења пророка који говорише у име Господње. Ето, ми називамо блаженим оне које претрпеше. Трпљење Јова чусте и крај његов од Господа видесте, јер је Господ многомилостив и сажаљив. А пре свега, браћо моја, не куните се ни небом ни земљом, нити другом каквом заклетвом; нека ваше да буде да, а не, не; да не паднете под осуду. Злопати ли се ко међу вама? Нека се моли Богу. Је ли ко весео? Нека хвали Бога. Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име Господње. И молитва вере ће спасти болесника, и подигнуће га Господ; и ако је грехе учинио, опростиће му се. Исповедајте пак, једни другима сагрешења и молите се Богу једни за друге, да оздравите, јер молитва праведника може много помоћи.

Алилуја

Стих 1: Господе, немој ме покарати у јарости својој. Стих 2: Спаси ме ради милости твоје.

Јеванђеље од Матеја. (Одељак 25. Мт. 8, 5-13).

У време оно, кад уђе Исус у Капернаум приступи му капетан молећи га и говорећи: Господе, слуга мој лежи дома одузет, и страшно се мучи. А Исус му рече: Ја ћу доћи и исцијелићу га. И капетан одговори и рече: Господе, нисам достојан да под кров мој уђеш, него само реци реч, и оздравиће слуга мој. Јер и ја сам човек под влашћу, и имам под собом војнике, па речем једноме; иди, и иде: и другоме: дођи, и дође; и слузи своме: учини то, и учини. А кад чу Исус, задиви се и рече онима што иду за њим: заиста вам кажем, ни у Израиљу толике вере не нађох. А кажем вам да ће многи од истока и запада доћи и сешће за трпезу с Авраамом и Исааком и Јаковом у Царству небеском; а синови царства биће изгнани у таму крајњу; ондје ће бити плач и шкргут зуба. А капетану рече Исус: Иди, и како си веровао нека ти буде. И оздрави слуга његов у тај час.

Слава теби Господе, слава теби!

Помилуј нас, Боже, по великој милости својој, молимо Те, услиши и помилуј. Лекару душа и тела, са умилењем у срцу скрушеном Теби припадамо и уздишући вапијемо: исцели болести, излечи страсти душе и тела слугу твојих (или: слуге твога) (име), и као милосрдан опрости им (или; му) све грехе, вољне и невољне, и брзо подигни са болесничког одра, молимо Ти се, услиши и помилуј.

Милостиви, Ти нећеш смрти грешника него да се обрате и живи буду, поштеди и помилуј слуге твоје (или: слугу твога) запрети патњи, удаљи сву муку и сваку болест, и пружи моћну руку своју, и подигни их (или: га), као Јаирову кћер, са болесничког одра, и оздрави их (га). Ти који си Петрову ташту додиром исцелио, исцели и сада милосрђем својим тешко болесне слуге твоје (или: болесног слугу твог), брзо им (му) дајући здравље, Изворе исцељења, услиши нас и помилуј.

Као што си примио Језекијине сузе, Манасијино покајање и Ниневљана, и Давидову исповест, и убрзо их помиловао, прими и наше молбе које Ти у умилењу приносимо, сведобри Царе, и као милосрдан помилуј тешко болесне слуге твоје (или: болесног слугу твог), дарујући им (или: му) здравље, молимо Те са сузама, Изворе живота и бесмрћа, услиши и брзо помилуј.

Услиши нас, Боже Спаситељу наш, надо свих крајева земаљских и оних најудаљенијих, и милостив, милостив буди, Господе, нама грешнима, и помилуј нас. Јер си милостив и човекољубив Бог, и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин.

Затим молитва:

Господе Сведржитељу, Царе свети, који кажњаваш и не умртвљујеш, подупиреш оне што падају и подижеш оборене, уклањаш телесне патње људске, молимо Те Боже наш, милошћу својом посети болесне слуге твоје (или: болесног слугу твог), опрости им (му) сваки грех вољни и невољни. О, Господе, пошаљи са неба лековиту силу твоју, косни се тела, обустави грозницу, умири болове и сваку прикривену немоћ, буди лекар слугу твојих (или: слуге твога), (име) подигни их (га) са одра болести и постеље патњи читаве и здраве (читава и здрава), даруј их (или: га) Цркви твојој да испуњавају и творе (испуњава и твори) вољу твоју. Јер је твоје да нас милујеш и спасаваш, Боже наш, и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин.
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član

Post od zokac24 »

уторак 14. август (1.авг) Изношење Часног Крста; св. мученици Макавеји (Почетак поста)

http://www.pravoslavnikalendar.iz.rs/index.php
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član

Post od zokac24 »

Slika

Родио се у Силиврији Тракијској 1846. године у сиромашном дому. Замонашио се у манастиру Хиос 1876. године. Као епископ Пентапољски, за кратко време је стекао велики углед и у народу и у Цркви. Али, по Божијем Промислу, стално је наилазио на људску неправду. Сва шиканирања подносио је са великим смирењем, кротошћу и незлобивошћу. Стално трпећи понижења, јак на речи и благе нарави, окупио је око себе многе ученике, од обичних људи до епископа и универзитетских професора. Основао је манастир на острву Егини, недалеко од Атине. Упокоји се 1920. године. Његове мошти су 20 година остале целе, као да је заспао, пуштајући свето миро. Над њима небројено људи налази исцелење, нарочито болесни од рака.

Тропар (глас 1):
Прославимо верни врлине искреног пријатеља, Светог Нектарија, као чувара Егине и изданак Силиврије, који се јави у последња времена. Јер он је божанствени служитељ Христов и точи многобројна исцељења онима који му побожно кличу: Слава Христу који те прослави, слава Ономе који ти даје благодат чудотворства, слава Ономе који кроз тебе свима даје исцељење!

Slavi se 22 novembra po nasem kalendaru

http://www.youtube.com/watch?v=EcTSgBe9SNQ
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član

Post od zokac24 »

АКАТИСТ светом НЕКТАРИЈУ ЕГИНСКОМ

Кондак 1.
Богоизбрани Нектарије, Митрополите пентапољски у Чудотворче егински, приносимо ти мољења за болесне сроднике наше, јер си се као исцелитељ чудотворни од рака и од болести других јавио, свецелој васелени благодат дарујући. Због тога ти једним устима и једним срцем свагда кличемо:
Радуј се, Нектарије, архијереју Божији!
Икос 1.
Ангела Чувара у Светоме Крштењу добивши, од младости своје ка равноангелском животу си стремио, оче наш Нектарије. Сада, пак, са Ангелима гледањем Славе Божије насладошћујући се, моли свих Ангела Владику за оне који ти овако певају:
Радуј се, родитеља венчаних плоде благословени!
Радуј се, од утробе материне Богом освештани!
Радуј се, ти који си се од детињства послушности научио!
Радуј се, ти који си од младости Свето Писмо изучио!
Радуј се, Божијих речи књиго надахнута!
Радуј се, жива таблицо богољубља!
Радуј се, за кротост и смирење Богом изабрани!
Радуј се, ти који си духовнога ради учења дом свој оставио!
Радуј се, јер се тебе ради бура страшна на мору утишала!
Радуј се, јер се појасом твојим сломљена катарка учврстила!
Радуј се, орле неболетни, умном молитвом окрилаћени!
Радуј се, јелене који си изворе покајања пронашао!
Кондак 2.
Видевши те како се у ваздуху молиш, монахиња нека се престраши, богољупче. Ти, пак, дар молитве скривајући, уста монахињина забраном си запечатио, Господу у срцу кличући: Алилуја!
Икос 2.
Ум си Христов молитвом стекао, свети Нектарије, да разумеш шта је воља Божија - добра, угодна и савршена. Научи и нас да, на свакоме месту, без гнева и сумње, подижемо руке к Богу, да примиш од нас похвално клицање:
Радуј се, ти који си у долини плача усхођење к Небу започео!
Радуј се, ти који си плодове Духа донео!
Радуј се, чедо Горе Атонске!
Радуј се, кључу молитве Исусове!
Радуј се, древне побожности светлосниче!
Радуј се, граде Свете Тројице!
Радуј се, благодаћу осењени!
Радуј се, Херувиме огњени!
Радуј се, ти који си со земљи обећана!
Радуј се, ти који си у сузама сејао, а жњео са радошћу!
Радуј се, ти у коме је процветала светиња Христова!
Радуј се, јер је Бог кроз тебе добродејствовао!
Кондак 3.
У силу Свевишњега оденувши се, оче Нектарије, силу си речи Христових потврдио: ” У Царству Моме ,” како говори Христос, ” нити се жене, нити удају ” , већ као Ангели на Небесима непрестано поју: Алилуја!
Икос 3.
Пречиста Богородица, на располагању имајући свеколику војску небеску, тебе угодниче, као Ангела у телу, за прославитеља чудеса Својих изабра. Ми, пак, Дјевин омофор над тобом видећи, са страхом и љубављу припадамо ти, кличући:
Радуј се, тајанствени изабраниче Богоматерин!
Радуј се, заповести Њених испунитељу!
Радуј се, ти који си дух кротости од Голубице Пречисте примио!
Радуј се, ти који си у песмама духовним Свагдадјеву прославио!
Радуј се, ти који си да угађаш Царици Неба и земље научио!
Радуј се, ти који си молитвама Матере милост у Сина стекао!
Радуј се, меро праведности и палато мудрости!
Радуј се, висото расуђивања и дубино смирења!
Радуј се, крине егински, што нам нектар покајања истачеш!
Радуј се, пчело едемска, што медом богословља нас храниш!
Радуј се, мироварнице која нам миро изливаш!
Кондак 4.
Када је јереј твог храма , Нектарије, у очајање пао, јер је рану од рака крвоточиву на грудима имао, ти си му се, као у телу, тад јавио и поцеловао га. Он је, пак, исцелеље добивши од тебе, који си потом невидив постао, са сузама Богу завапио: Алилуја!
Икос 4.
Многи чуше за дивно исцељење што си, за живота, учинио, када си се онима који, у земљи канадској, Свету Литургију служаху, у Духу Светоме јавио, Чудотворче Нектарије, и тамошњег узетог човека, к Чаши га призвавши, подигао. И тај је, по свом исцељењу, до острва Егине дошао тебе у телу сусревши, велегласно клицао:
Радуј се, лекару гостољубиви и похвало Грчке!
Радуј се, ти који си славу Николе Чудотворца стекао!
Радуј се, реко доброте!
Радуј се, милосрдни Самарјанине!
Радуј се, даром чудотворења обдарени!
Радуј се, ти који намучене посећујеш!
Радуј се, ти који нас чудима истинитим утешујеш!
Радуј се, јер оно што је другима немогуће, теби је могуће!
Радуј се, јер жалости наше на радост окрећеш!
Радуј се, ти који сузе са очију наших отиреш!
Радуј се, ослободитељу ђавоиманих!
Радуј се, исцелитељу од рака!
Кондак 5.
Богопокретаном звездом покајања над васелену узишао си, оче, непрестано нам сјајећи зрацима што сакрушују људска безакоња. Обасјај и умове наше да грехе своје сагледамо и да Владику умилостивимо, појући: Алилуја!
Икос 5.
Чисте девојчице, архијереја свога видевши где у лепоти душе и тела пред Богом стоји и, у њему великог молитвеника и чудотворца препознавши, једногласно ти ускликнуше, свети Нектарије:
Радуј се, Христа свагдашње обиталиште!
Радуј се, Духа Светога предивна ризнице!
Радуј се, царско свештенство Великог Првосвештеника!
Радуј се, призвани к Престолу Вечнога Цара!
Радуј се, Тела Христовог сателесниче!
Радуј се, Крви Свете причасниче!
Радуј се, гласниче покајања!
Радуј се, заступниче наш пред Богом!
Радуј се, нектаре који веселиш Ангеле!
Радуј се, пламену који демоне сажижеш!
Радуј се, пучино милости!
Радуј се, море чудеса преславних!
Кондак 6.
Проповедниче Јединога Доброга, Нектарије блажени, смирио си се под моћну руку Божију и Она те узвиси. Не заборави на чеда своја, што витла их пучина узбуркана, већ их на обалу смирења изведи, да узвеличају Бога твога, појући: Алилуја!
Икос 6.
Просијалу светлост блаженства Христових стекао си постепено, богомудри Нектарије: кротошћу и миром, уздржањем и љубављу душу своју си просветлио, да од нас сад слушаш ово:
Радуј се, ти који си ризу смирења понео!
Радуј се, ти који си увреде праштањем покрио!
Радуј се, ти који се мноштвом мира насладошћујеш!
Радуј се, ти који си земљу кротких наследио!
Радуј се, чашо плача покајнога!
Радуј се, огледало чистоте срца!
Радуј се, ти који си се Именом Исусовим наситио!
Радуј се, ти који си се водама Светога Писма напојио!
Радуј се, ти који си милост и суд објавио!
Радуј се, ти који си љубављу непријатељство сакрушио!
Радуј се, ти који си побожно поживео!
Радуј се, ти који си правде ради прогоњен био!
Кондак 7.
Желећи да човек Божији савршен будеш, Нектарије праведни, пут си непорочни изабрао: на егинском острву, као на барци, житејско море препливавши, победно си запевао Господу: Алилуја!
Икос 7.
Као изврсни учитељ Новог Завета си се јавио, реч Божију животом својим проповедајући: јер борба наша није против тела и крви, већ против кнеза таме овога века. Ми, пак, крепећи се у Господу, кличемо ти, богосилни Нектарије:
Радуј се, храбри војниче Исуса Христа!
Радуј се, рано нанета духовима злобе поднебеским!
Радуј се, ти који си свеоружје Божије примио!
Радуј се, ти који си бедра своја истином опасао!
Радуј се, јер ноге твоје су дивне благовешћењем мира!
Радуј се, јер на глави твојој чврсто стоји шлем спасења!
Радуј се, штите вере којим се верни бране!
Радуј се, мачу двосекли који јереси посецаш!
Радуј се, победитељу који од Дрвета живота једеш!
Радуј се, човече Божији над којим друга смрт власти нема!
Радуј се, сведоче вере истините!
Радуј се, рајска грано спасења!
Кондак 8.
У теби се јави савршенство чудесно, само савршенима у љубави доступно. Усаврши љубављу душе наше, љубвеобилни Нектарије, да, у човека савршеног узраставши, Богу запојемо: Алилуја!
Икос 8.
Сав живећи у низини, попут ништих, на висотама си са Богом, то јест са Љубављу, пребивао. Даруј нам, о неботајниче Нектарије, познање љубави, у коме да ти певамо овако:
Радуј се, јер си себе пленом љубави Божије учинио!
Радуј се, јер си духовна чада своја љубављу уловио!
Радуј се, јер си врат под јарам Спасов приклонио!
Радуј се, ти који си бремена ближњих понео!
Радуј се, у љубави укорењени!
Радуј се, у милости утврђени!
Радуј се, ти који си ширину и дужину Крста разумео!
Радуј се, ти који си висоту и дубину Дрвета Крсног појмио!
Радуј се, разумитељу љубави која разум превасходи!
Радуј се, сасуде пуноте Божије!
Радуј се, ти који у уму држиш све што је пречисто, доброхвално и љубави достојно!
Кондак 9.
Сви Ангели и људи удивише се јављеној, у теби, светости, велики Нектарије, јер у Христу нема ни Јудејца, ни Јелина, ни роба, ни слободњака, ни мушког, ни женског, већ нова твар која Искупитељу твари поје: Алилуја!
Икос 9.
Беседници многоречити умукоше, животу твоме дивећи се, свети оче Нектарије, јер свет си био, а себе си грешним називао; јер си духован био, а од земнога праха си узет; јер си по смрти на Небо вазнесен био, а за живота умом у ад си сишао. Ми, пак, отворивши уста, као деца кличемо ти:
Радуј се, главо, која си веру узвисила!
Радуј се, уста, која посрамисте безбожје!
Радуј се, око, богопознањем просвећено!
Радуј се, деснице, силом Божијом укрепљена!
Радуј се, ти који си охоле умове смирио!
Радуј се, ти који си срца горда укротио!
Радуј се, ти који си силу у немоћи јавио!
Радуј се, ти који у сузама радост си пронашао!
Радуј се, ти који си умро а живиш!
Радуј се, ти који си земни и небески!
Радуј се, семе живота горушично!
Радуј се, зрели класе Васкрсења!
Кондак 10.
Хотећи да спасеш душу своју, као невесту девствену си је Женику једином обручио. Сада, пак, у брачну одају Христову са хором девствених ушавши, славни Нектарије, песму појеш: Алилуја!
Икос 10.
Бедем си свима који прибегавају к теби, хвале достојни Нектарије, јер благодат имаш да болесне лечиш и к небескоме наслеђу узводиш: стога излечи и нас, чада твоја, и у Царство Христово нас узведи, да свецелом душом кличемо ти овако:
Радуј се, старче благодатни!
Радуј се, девственица путеводитељу изврсни!
Радуј се, пастиру непорочни оваца непорочних!
Радуј се, мудри сабиратељу бисера девствених!
Радуј се, васелене духовни крманошу!
Радуј се, Евхаристије пламени служитељу!
Радуј се, гласе Христа смиренога!
Радуј се, речи Духа саздатељског!
Радуј се, у трпљењима искушани!
Радуј се, невољама очишћени!
Радуј се, поборниче правде Божије!
Радуј се, наследниче славе Христове!
Радуј се, Нектарије, Архијереју Божији!
Кондак 11.
Појање си Богомајци приносио, угодниче Божији, Мајком Светлости Дјеву називајући. Сада, пак, просветљен савршено разумљењем тајне Оваплоћења, песму узносиш: Алилуја!
Икос 11.
Светлошћу божанске славе просвећенога гледамо те, Нектарије, у шатору славе: просветли одећу душа наших светотројичним сијањем, да ти непрестано појемо:
Радуј се, камену драги Цареве дијадеме!
Радуј се, муњо Онога Кога носе Серафими!
Радуј се, јер је светла заповест очи твоје просветлила!
Радуј се, јер си је више од злата и камења драгог заволео!
Радуј се, сребро жежено, седам пута претопљено!
Радуј се, гусле духовне и Спасова фруло!
Радуј се, ти који си Име Божије у срцу своме исписао!
Радуј се, ти који си љубављу подвиг вере оправдао!
Радуј се, ти који си светињу Духа у телу земноме носио!
Радуј се, ти који си душу, страстима изранављену, освештао!
Радуј се, ти који си се праведношћу као исопом убелио!
Радуј се, познањем Тројице озарени!
Кондак 12.
Трудећи се, благодат од Бога ти дату умножио си, рабе Божији, добри и верни Нектарије; учини стога да и ми посао духовни обавимо и да, зараду стекавши, Христу запевамо: Алилуја!
Икос 12.
Славимо чудеса твоја, пречудесни Нектарије, јер се Христос у тебе богато уселио: тога ради чудотворну десницу Његову низведи на нас који ти говоримо овако:
Радуј се, древних Отаца наследниче!
Радуј се, Христов нови угодниче!
Радуј се, Велике Цркве красото!
Радуј се, надо свемира!
Радуј се, ти који си себе унизио а Бог те је прославио!
Радуј се, ти који последњи беше а први постаде!
Радуј се, ти који си једино манастир свој знао а кога зна свецела васелена!
Радуј се, ти који са славом земаљском ништа ниси имао, а који си небеску плату примио!
Радуј се, ти који си, по упокојењу, непокретан лежећи, болеснога подигао!
Радуј се, ти који си се многима јавио и тако плач њихов због кончине твоје прекратио!
Радуј се, ти који си два златника - монаштво и свештенство, од Бога примио!
Радуј се, ти који си примљено злато, са зарадом исцелења и чудеса, Христу умножено вратио!
Кондак 13.
О, свештена главо, лекару дивни, архијереју Божији Нектарије! Прими ово мало, али усрдно мољење чада твојих, која верују благодати што је у теби. Даруј нам исцељење од болести и од вечне нас избави погибељи, да Христу Спасу нашем са радошћу кличемо: Алилуја!
(Овај Кондак се чита трипут, а онда Икос 1. и Кондак 1.)
МОЛИТВА прва светом НЕКТАРИЈУ ЕГИНСКОМ
О, мироточива главо, светитељу Нектарије, архијереју Божији! У време великог одступништва и безбожништва, побожношћу си просијао и сакрушио главу прегордога сатане, који нас је израњавио. Тога ради дарова ти Христос да лечиш болести неизлечиве, које нас спопадоше због безакоња наших. Верујемо: заволео те је Бог праведнога, да тебе ради нас грешне помилује, од проклетства да нас разреши, од болести да нас избави и да се по свој васелени слави страшно и преславно Име Његово, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин.
МОЛИТВА друга светом НЕКТАРИЈУ ЕГИНСКОМ
О, свети Нектарије, оче богомудри! Прими, чувару вере православне, исповедање уста људи христоименитих, који се сабраше данас у храму благодаћу Божијом која у теби живи. Вест достиже до земље (руске/српске) да се ти, велики међу Светима угодниче Божији, јављаш на свим странама света онима који призивају име твоје и од рака исцељење болеснима дарујеш.
Чусмо за јереја, твога имењака, Нектарија, који храм у име твоје подиже, са мукама великим, јер од рака на грудима тешко боловаше и крв му сваки дан из ране истицаше и страдаше он веома, али дело свето не остављаше.
А ти си, светитељу многомилостиви, са Неба изненада сишао и пред њиме се у храму појавио. Он, пак, мислећи за тебе да си сабрат и један од смртних, од тебе затражи да се за њега помолиш и рече: "Болестан сам веома, али хоћу свету цркву да подигнем, да у њој Свету Литургију макар једном одслужим заједно са парохијанима, а после нека умрем, јер се смрти не бојим."
А ти си, оче, иако бестелесан беше, сузама лице своје оросио! И загрливши страдалника, целивао си га и рекао: "Не тугуј, чадо моје, јер ћеш, пошто болешћу будеш искушан, убрзо оздравити. И сви ће за чудо ово сазнати." Овај, пак, исцеливши се, разумеде с ким је говорио, али ти си тад већ невидив постао.
О, велики угодниче Христов, Нектарије! Тај храм је данас довршен и чудеса се твоја као море умножише! Ми схватисмо да молитве праведника треба да буду подржане нашим усрђем за службу Божију и решеношћу да за Христа умиремо, да бисмо оздравили. Моле те, оче праведни, болесна чада твоја: да се на нама испуни воља Божија, добра, угодна и савршена, јер Бог неће смрти грешника, већ да се грешник обрати и жив да буде.
Ти, пак, пророче воље Божије, исцели нас благодатним јављењем својим, да велики буде Бог на Небесима и на земљи у векове векова! Амин.
Тропар, глас 1.
Силиврије изданак и Егине чувара који се у последње доба јави,
врлине пријатеља искреног, Нектарија поштујмо верни
као божанственог служитеља Христовог: јер точи многобројна исцељења
онима који благочестиво кличу: слава Христу Који те прослави,
слава Ономе Ко ти даде благодат чудеса,
слава Ономе Који кроз тебе свима исцељење дарује.
Кондак, глас 8.
Православља звезду новосветлу
и Цркве новостворену ограду опевајмо у весељу срдачном:
јер прослављен дејством Духа, исцељење точи
и благодат штедру онима који кличу: радуј се, оче Нектарије.
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član

Post od zokac24 »

Због чега Господ узе са собом не неке друге апостоле већ управо Петра, Јакова и Јована? Свети Златоуст и други Оци Цркве дају довољан одговор на ово питање. Ми пак, имајући на уму три неопходне за спасење врлине: веру, наду и љубав, рећи ћемо: Господ зато узе са собом ова три апостола што су се у њима од самога почетка испољиле три споменуте врлине. У Петру - вера; јер он пре свију исповеди да је Христос Син Бога живога (Мт. 16, 16), а потом му сам Господ рече: Ја се молих за тебе да твоја вера не престане (Лк. 22, 32); у Јакову - нада: јер он први од дванаест апостола дужан беше приклонити под мач главу своју ради наде Израиљеве; у Јовану - љубав: јер он беше први у љубави Христовој, и назван сином Пречисте Дјеве Богородице (Јн. 19, 26-27). Због тога доцније ова три света апостола беху названи од светог апостола Павла стубовима (Гал. 2, 9). А свети Златоуст у похвалу ове тројице апостола додаде и ово: "Велики и дивни стубови, које сви прослављају: јер они први вером, надом и љубављу утврдише првенствујућу Цркву".
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član

Post od zokac24 »

ПРЕОБРАЖЕЊЕ ГОСПОДA БОГА И СПАСА НАШЕГ ИСУСА ХРИСТА

Slika

Треће године Своје проповеди на земљи Господ Исус чешће говораше ученицима Својим о блиском страдању Своме, но уједно и о слави Својој после страдања на крсту. Да не би предстојеће страдање Његово раслабило ученике те да не би отпали од Њега, он хтеде да им пре страдања покаже делимично и славу своју божанску. Зато узе собом Петра, Јакова и Јована, изиђе с њима ноћу на гору Тавор, и ту се преобрази пред њима. И засја се његово лице као сунце, а хаљине његове постадоше бијеле као свет. И гле, указаше им се Мојсије и Илија, који с њим говораху. А Петар одговарајући Исусу рече: Господе! Добро нам је овде бити, ако хоћеш да начинимо овамо три сјенице: теби једну, Мојсију једну, а једну Илији. Док он још говораше, гле, облак сјајан заклони их, и гле, глас из облака говорећи: Ово је мој син љубазни, који је по мојој вољи, њега послушајте (мат. 17). Зашто Господ узе само тројицу ученика на Тавор? Јер Јуда не беше достојан да види божанску славу Учитеља кога ће издати, а њега самог Господ не хте оставити под гором, да не би тиме издајник правдао своје издајство. Зашто се преобрази у гори, а не у долини? Да би нас научио трудољубљу и богомислију. Јер пењање на висину захтева труд, а висина представља висину мисли наших. Зашто се преобразио ноћу? Јер је ноћ подеснија за молитву и богомислије него дан, и јер ноћ закрива тамом сву земаљску красоту и открива красоту звезданог неба. Зашто се појавише Мојсеј и Илија? Да се разбије заблуда јеврејска да је Христос неки од пророка. Зато се он јавља као Цар над пророцима, а Мојсеј и Илија као слуге његове. Дотле је Господ много пута показао ученицима божанску моћ своју, а на Тавору им је показао божанску природу своју. То виђење Божанства Његовог и слушање небеског сведочанства о њему као Сину Божјем требало је да послужи уценицима у дане страдања Господњег на укрепљење непоколебљиве вере у Њега и Његову крајњу победу.
Тропар, глас 7:
Преобразилсја јеси на горје, Христе Боже, показавиј учеником твојим славу твоју, јакоже можаху: да возсијајет и нам грјешним свјет твој присносушчниј, молитвами Богородици, свјетодавче, слава тебје.

Тамо где Израиљ победи Сисару
Изволи се тамо и Небесном Цару
На молитве поћи и на ноћна бдења,
Да покаже славу Свог Преображења,
И утврди веру својих следбеника
У победу трајну Њега - Победника.
Ту светлост божанску Он из Себе пусти
Па обасја Тавор, мрак разагна густи;
Светлост што ј' у Себи дуго задржав'о
Од које је свету по мало раздав'о
Пустио је сада лучама обилним,
Лучама радосним, лучама умилним.
Небу да открије блесак човечанства,
Земљи и људима истину Божанства.
Нека небо види Посланика свога,
Нека земља позна Спаситеља Бога.
РАСУЂИВАЊЕ

Зашто Господ не показа славу Своју божанску на Тавору пред свима ученицима него само пред тројицом? Зато, прво, што је Он сам кроз уста Мојсејева дао закон: на рјечима два или три свједока да остане ствар (V Мојс. 19, 15) ... Три сведока су, дакле, довољна. Даље, и за то још, што су та три сведока били одабрани. Њих тројица представљају 3 главне добродетељи: Петар - веру, јер је он први исказао веру своју у Христа као Сина Божјег, Јаков - наду, јер је с надом у обећање Христово први положио живот свој за Господа будући први убијен од Јевреја, Јован - љубав, јер је на прси Господње наслоњен био и под Крстом Господњим остао до краја. Бог се не назива Бог многих него Бог одабраних. Ја сам Бог Аврама, Исака и Јакова. Често је једног верног човека Бог ценио више него цео један народ. Тако је Он у више махова хтео уништити народ Јеврејски, но због молитава праведнога Мојсеја оставио је народ тај у животу. И више је слушао Бог верног Илију пророка него целу царевину неверног Ахава. Због молитава једног човека често је Бог спасавао градове и народе. Тако грешни град Устјуг имаше бити срушен огњем и градом, да га не спасе молитвама својим један једини праведник у њему, св. Прокопије јуродиви (8. јула).

СОЗЕРЦАЊЕ

Да созерцавам Промисао Божји који награди врлину Руте и Воза (Рут.) и то:
1. како Рута оставши удова оста верна свекрви својој старој и трудом својим храњаше и њу и себе;
2. како богати Воз беше милостив и помагаше ове две сироте жене;
3. како Воз и Рута ступише у брак, из ког, се роди Овид, отац Јесеја, оца Давидова.

БЕСЕДА

о узвишености цркве Божје
Биће у потоња времена гора дома
Господњега утврђена уврх гора и
узвишена изнад хумова, и стјецаће
се к њој сви народи (Иса. 2, 2).
Ово пророчанство односи се на Цркву Христову. Колико је ово пророчанство могло изгледати тајанствено за Јевреје пре Христа, толико је оно нама данас сасвим јасно. Гора, или висина, дома Господњега заиста је утврђена уврх гора, т.ј. уврх висина небесних; јер Црква Христова прво не држи се земљом него небом, и јер најзад један део чланова цркве (и то сада већи део) налази се на небу док је други још на земљи. Даље, Црква Христова узвишена је изнад хумова, т.ј. изнад свих земаљских и људских величина. И философија људска, и уметност, и све културе народа, и све вредности земаљске представљају само ниске хумове према недогледној висини Цркве Христове. Јер све те хумове цркви није било тешко створити, док ниједан од њих - нити сви они укупно, у течају многих хиљада година - није могао створити цркву. Најзад, говори пророк, стјецаће се к њој сви народи. Коме су се, у истини, до сада стекли сви народи, ако не Цркви Христовој? Храм Јерусалимски био је неприступан незнабошцима под претњом смртне казне. Црква је пак од почетка призивала све народе на земљи, послушна заповести Господа: идите, и научите све народе (Мат. 28, 19). То је виђење Исаије, сина Амосова, виђење из далеке даљине, виђење истинито и чудесно.
О Господе чудесни, ми Ти благодаримо непрекидно, што си нас удостојио, да будемо деца цркве Твоје свете и истините, и узвишене изнад свих светских висина. Теби слава и хвала вавек. Амин.
jechak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 4:46 pm

Post od jechak »

U proslom postu napisah da se mom ocu posle prvog ciklusa hemioterapije smanjio tumor ali nazalost nije, jer im je samo bolji rengen na VMA nego kod nas u bolnici i to je zavaralo doktore. tumor je isti, ni manji ali dobro je da nije veci i to nam daje neku nadu. Sada su mu promenili terapiju, dali su mu taxol-platina koji se prima mesecno, i to malo teze podnosi. Inace mi smo u pripremama za Kubu, mislila sam ja sama da idem po vakcinu ali Kubanci su mi rekli da je jedan od uslova i da pacijent ide. Tako da cemo verovatno otac i ja ici kad zavrsi jos ovu jednu terapiju. Vidim da vakcinaa retko kome pomaze, ali moj otac polaze sve nade u to, tako da kako god mi je moramo nabaviti. Toliko sam razocarana u zivot da mi nekad dodje samo da zaspim i da se ja ne probudim, jer osecam da gubim snagu, a znam da moram da budem jaka zbog mog oca kome sam potrebna.
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član

Post od zokac24 »

jechak zao mi je sto cujem relativno lose vesti od vas.
Ako ste u mogucnosti i ako vas otac polaze sve Nade u vakcinu uradite to.Nemojte da klonete Duhom i molite se i Verujte u Njega i ako budete isli za Kubu molite se Presvetoj Trojici i Presvetoj Bogorodici i svim Angelima i Svecima Bozijim! I ne dajte se verujte da ovde nikom nije lako svi se borimo sa ovim zlom.

Sve najbolje SVIMA i vama i vasem ocu
Nre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2012 3:54 pm

Post od Nre »

За jechak

Надам се да си прочитала тему коју сам поставио пре неки дан о Николи Трифуновићу, човеку који већ 20 година даје терапије које ако их се човек придржава излечује се од рака.
Пре него што потрошите ваше моћи на друге типове лечења, доведите Николу у ваш дом, саслушајте га, примените методу, и одмах следећи дан ако желите посегните и за другим решењима.

Погледајте Николу Трифуновића у српским медијима

http://nikolatrifunovic.org/videos_serbian.asp

http://nikolatrifunovic.org/prensa_serbian.asp

Све најбоље желим твом оцу
Док је природни физички рад заузимао место физичког васпитања, дотле су поколења била здрава и снажна. Откако је заведено вештачко физичко васпитање, тј. бескорисни спорт, здравље и снага су у наглом опадању.

Алфавит Народне Одбране
Владика Николај В.
amelil
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 26, 2012 6:28 pm

Post od amelil »

Moj otac sutra krece sa hemoterapijama.
Ja uopste nisam za to i sve se vreme protivim.
Povraca mi se trenutno koliko me je strah.
Mislim da ce je tesko podneti.
Mislim da je to samo trovanje.
Operacijom mu nije mnogo (tj.vrlo malo) otklonjeno.
Poraslo je mnogo brze i mnogo vise od operacije nego svih ovih meseci unazad pre nje.
Ne znam vise ni sta da mislim. :(
Odgovori