Pozdrav !
Jutros sam probala ove pomorandze i mogu Vam reci da su super.Ja sam morala malo korigovati zbog dijabetesa sam po sebi muckala ,samo super su!Pa ako pozelite ?Probajte
Punjene pomorandže
Verzija za štampanje
Kuhinja: srpska
Vreme pripreme: 15 minuta
Posno jelo: ne(mada moze i biti,samo umesto shlaga, sa mlekom stavite neshto po svojoj zelji )
Težina pripreme: jednostavno
Kada dođu iznenadni gosti, najlakša i najjednostavnija

poslastica može biti ovo.
Obično svaka domaćica ima svega po malo u kuhinji!
Sastojci
4 veće pomorandže (ili 6 manjih)
1 kesica šlaga
100 g badema (pečenih)
50 g oraha (mlevenih)
50 g lešnika (mlevenih)
malo ruma
Priprema
Pomorandžama odseći vrh i izdubiti ih iznutra.
Jezgro iseći na sitno.
Šlag pripremiti po upustvu sa kesice, pa dodati mlevene lešnike i orahe, i na kraju seckane bademe.
Zatim dodati jezgro pomorandže i aromatizovati rumom. Pomorandže pažljivo napuniti masom i poklopiti ih odsečenim vrhom.
Poslastica se može služiti odmah, mada je najlepša hladna.
Prijatno
