Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

ku noc,draga.cmmmmmmmmmmok
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član

Post od CecaV »

sutra mi napisi sledece:u koliko sati ti je rucak,u koliko inace veceras i u koliko lezes;hahaha ja ti dodjem ko racija
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član

Post od CecaV »

:D i ja od ujutro krecem da vezbam[za pocetak u kucnoj varijanti]i vise ne koristim gradski prevoz osim kad je nesto bas urgentno.
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

Dobro jutro draga,
evo redom
ja napravila od jutros plan pazi ovako
ustajanje 6,3o izvedem psa, istusiram se popijem nes bez mleka bez secera sa jednom galetom pirinca
radim od 9 idem peske do posla (zivim kod fontane a radim u genex kuli-haha, ali jos 2 nedelje pa se selimo na Dorcol)popijem jos jedan nes naravno bez kofeina
10,00 dorucak obicnio 2 vocke ili jedna vocka i razene i ovsene pahuljice jutros 2 grejpa
12 uzina (5 badema 5 lesnika)
14,oo rucak(krompir salata,pirinac mala pecena paprika-danas)
16,oo uzina(2 sargarepe komad celera)
izmedju 18-18:30 vecera(zelena salata sa malo pirinca danas)
vezbice leg magic
spavanje 23, 24 e sad tu je problem onaj prazan hod od 19,oo do 24,oo
ih draga jel treba i ostala kad sta radim hehe :lol: Cokic pitaj ako nesto treba. E sve to ja izguram dok ne dodjem kuci, a onda umesto da zapalim cigaru ja jedeeeeeeem dok ne legneeeeem. E tu je problem. E da ne zaboravim i preko 2 litre vode. Pitaj draga ako treba jos nesto :lol: :lol:
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Dobro jutro!
Ih bre Grazzo pa ti si sva isprogramirana haha.Ima da postanes miss fitnes. :D
To sto ti uneses preko dana je minimum kalorija,nema sanse da ne smrsas.Drzim ti palceve :D
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Ma ubi me ono posle 19,00 draga, ne znam od cega se debljam :cry:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Mislim da bi posle vezbi iako su u vecernjim satima trebala nesto da pojedes.Sve drugo ce ti jako iscrpeti organizam.Mozda,ako neces proteine,da pojedes kasicu sa malo voca i tako ces se mnogo bolje osecati.Shvatila si da tvoj organizam tolerise neke zitarice pa ne vidim zasto ih ne bi unosila i uvece.Poboljsavaju varenje i probavu a i neces osecati glad.
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Ma draga nije to glad, to je vise potreba za cigaretom mislim ja :oops:
Gasspar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 19, 2008 8:45 pm

Post od Gasspar »

Pozdrav svima. Imam jedno pitanje za Vas.
Moj test je pokazao netoleranciju na kravlje mleko, mlecne proizvode,
soju, pirinac i na razne emulgatore.
Da li mozda neko zna gde moze da se nadje ovseno ili mleko od prosa a da u svom sastavu nema lecitin. Ili mozda imate neki drugi predlog za zamenu kravljeg mleka.
Pozdrav
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Cao,

mislim da tako nesto neces uspeti da pronadjes.U svakom od tih mleka je dodat leciti.Ja smem ovseno mleko i iz tog razloga sam zvala ordinaciju u kojoj sam radila test,pa su mi rekli da smem da ga koristim jer su to znemarljive kolicine lecitina.Mozda je najbolje da i ti pitas lekare u toj laboratoriji u kojoj je radjen test.Ako to uradis molim te javi nam sta su tebi rekli.Pozz
Gasspar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 19, 2008 8:45 pm

Post od Gasspar »

Martat, hvala na odgovoru. Cao
Korisnikov avatar
bockey
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 02, 2007 12:52 pm

Post od bockey »

E draga Grazza, pa i sama znas da su misici tezi od sala. Pa valjda ti se zato ni vaga ne pomera u levo!? Doduse, trebalo bi da primetis u obimima....
Joj, ja sutra dobijam rezultate iz laboratorije! Drzite mi palceve! :) A sad odoh na plazmicu sa mlekom dok je jos mogu :P Sve mi se nesto cini da ti zabrane ono sto si najcesce konzumirao... moj trip, videcemo :)
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član

Post od CecaV »

grazzo sreco,nista ti to ne valja...eb ga.
Kafa bez dodataka nije hrana,voce za dorucak i pahuljice-u redu;bademi i lesnici za uzinu o.k. ali dodaj jos neki-to je premalo;sta u jednom obroku traze pirinac i krompir?uzmi jedno od toga i dodaj jos nesto,mozda parcence mesa,paprika ne treba da bude mala,dodaj vise povrca zbog minerala i vitamina ;sledeca uzina je o.k.;vecera ti je blagi uzas,kao prvo premala.
Sve u svemu mislim da je ovde premalo kalorija,sto znaci da deluje ali ne moze dugo da se izdrzi,a bolje da svake nedelje smrsas 0.5-1kg,nego da za 10 dana smrsas 5kg i da se onda vratis na stari nacin ishrane i da se ugojis.Drugo,veceru moras da pojacas,ako jedes tako rano,da posle ne budes gladna,Proteini su bitni za izgradnju misica,za snagu i duze se vare pa daju sitost,a nemaju mnogo kalorija,moras da ubacis neke proteine u ishranu,ako to ne zelis,a imas problem da izdrzis da nista ne jedes posle te oskudne vecerice,onda ubaci jos 1 mini obrok u 20-21h,dakle 3 sata pre spavanja,tako ces leci praznog stomaka,a i izbeci ces frustraciju oko odricanja.Dalje,posto nisi u mogucnosti da za rucak pojedes neku supicu,onda to mozes za veceru,zbuckas neko dozvoljeno povrce,malo zacina,a mozes i parce mesa da ubacis,skuvas i jedes. Mrzi me sad da to radim pa mozes i ti da proveris koliko ukupno kalorija ima ovaj tvoj primer ishrane,ne treba da unosis u organizam manje od 1200 kcal dnevno,jer ces tako usporiti metabolizam,a ovde pokusavamo da ga malo ubrzamo,zar ne?1savet,ako pravis nesto sa zasladjivacem bolje uzmi fruktozu[60gr fruktoze=100gr=100gr dextroze secera po slasti]ima nizi glikemijski index i manje ti treba za isti ukus.

RECEPT:suve kajsije prelij vodom,toliko da ih prekrijes i ostavi sat dva da malo nabubre,izvadi ih iz vode[mozes da je popijes ako su duze stajale ima divan ukus]pazljivo ih otvori i napuni ih mlevenim bademima,lesnikom ili nekim drugim kost.vocem-to ti je isto o.k za uzinu.Ako sam nesto zaboravila reci.
cmokic
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član

Post od CecaV »

gasspar,nema toga sto trazis,ali mozes kokosovo i bademovo mleko i mozes to sam/a da pravis.procitaj moje poruke na prethodne 2-3 strane,napisala sam gde na netu moze da se nadje recept
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

wow ovo sa suvim kajsijama mi se svidja. ali ne smem cokoladu. Malo sam se bolje organizovala, ubacila sam vise v ezbi i setanje pa ce da krene. Juce je bio cetvrtak to je klopa pred kraj nedelje jer ja prasvim vikendom za celu nedelju. danas je bolja.

dorucak pahuljice raz ovas i jedna kruska
uzina 5 badema 5 lesnika
rucak krompir preliven maslinovim uljem i belo meso
uzina sargarepa i celer
vecera tunjevina i zelena salata

Ma ti si slatkis sto mislis na mene cokic
Odgovori