Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

hvala martat na kiss, a svetlana se naljutila na mene i ja sada placem i ako budem gresila ne vidim od suza :cry:
sta smem:
zitarice
pirinac heljda proso raz ovas
voce
kajsija ribizla borovnica grozdje breskva kruska visnja urma grejp ananas mandarina kupina

meso sve osim svinjskog
riba tunjevina pastmka lignje skarpina saran som
povrce cvekla sargarepa boranija keleraba karfiol celer crni luk maslina grasak zel. salata plavi patlidzan blitva krompir prokelj bundeva lubenica paprika beli luk brokoli

BADEM LESNIK kokos leblebija brazilski orah mak bundeva seme indijski orah
dekstroza fruktoza
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

nema vise mesta idem da se druzim sa tetka Rozi :cry: smrc
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

ma ne mogu dnas nervira me tetka Rozi, ujutru cu :roll:
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

ma nisam ljuta,grazzo,posle cu ti pisem
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Devojke i zene obratite paznju!!!!

Grazza postala pocasni clan,jeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član

Post od CecaV »

:D pre 20 sec sam to videla..hehe super!
Nego grazza,samo da znas da sam sad zbog tebe pogledala i temu subritamin i videla sam poruku,nemoj da si tuzna ,ja sam samo malo podviknula da bi ti konacno poslala spisak,ne mogu ja na tebe da se ljutim,pa ti i martat ste moje dusice :P :P :P :P za obe
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član

Post od CecaV »

eeeeeeee,a ja mislila da je ovaj smajli poljubac :( ,kako god cokiiiiiiic za obe
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

To ti se prividja od silnih proteina :D :D :D i ja pocinjem da haluciniram.Sto je dobro belo meso,malo suvo ali ko te pita :D
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

ej draga cmokic i tebi ja upravo jela proteine. Baren krompir sa mladi luk :oops:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Ja ne verujem!!!!!Pa kad su krompir svrstali u proteine Grazzoooooooooooo????Grazzo a da li ti nas malo zzzzzzzzzzzzz?
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član

Post od CecaV »

A bre grazzo,pa ja ti pojasnila sta su proteini :-?
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član

Post od CecaV »

posetite sajt....ukucajte na gugli razlicak-ishranom do zdravlja,ima korisnih stvari i racepata,npr. kako se pravi kokosovo mleko i kokosov krem....
dalje grazzo,kao sto vec rekoh ne moras da se ubijas sargarepom,imas ovde fin spektar jestivog povrca,da i ne pricamo o tome da smes cak i krompir i sto je fantasticno LUK,blago tebi,svasta mozes da spremis,ako nesto od toga ne znas kako bi spremila ili bi da napravis na neki nacin da bude drugacije nego inace,reci da ti posaljem neki recept.
brine me to sto na ovom spisku nemas mleko,susam,smokvu,to su sve sjajni izvori kalcijuma,kao i lesnik i badem koje ti vise ne jedes,dalje me brine sto ne razlikujes proteine od ugljenih hidrata,dakle znanje o nutritivnim elementima moras pod hitno da usvojis;savetujem ti da ukucas na gugli templez,izaci ce ti zdravlje i lepota,to otvori,zatim ukucaj ishrana i zdravlje,pogledaj to a mozes i da skines da ti uvek bude pri ruci
vidi da za taj rucak spremis neku corbu,supu,bilo koje kuvano jelo,i sta vec zelis uz to,ali hleb smanji na najmanju mogucu meru.
auuuuu al se napisah,ajde javi ako imas neku zelju,spremicu ti i recept za neki kolacic :o
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Ma draga salim se, znam da krompir nije protein ali mi se bas jelo.Ma ja preko dana nosim u cinijicama kuvanu hranu ali to bude uglavnom hladno dok jedem, a krompir sam skuvala sinoc i prelila maslinovim uljem i iseckala mladi luk, ustvari htela da napravim krompir salatu pa se predomislila, prijalo mi nesto toplo. A supice ne mogu na posao. Znaci nemam veliki izbor proteina vecera mi je prob lem, evo danas zaboravila svoju kasicu od pahuljica, iznela da se ohladi na terasu.Hajde ako imas neki predlog sta bih mogla za veceru, to mi je uvek bio prolem ne mogu gladna u krevet. :oops:
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

soja(suva)
38
138

seme suncokreta
27
194

sočivo
24
219

badem
18,3
287

kikiriki
16,5
318

ječam
14
375

pšenica
13
404

makaroni
12,3
427

kukuruz
9,4
559

integralni hleb
8,9
590

beli hleb
8,2
640

pirinač
7,2
729

grašak
6,7
784

pečurke
3,7
1420

krompir 2
2625

paradajz
1,3
4040

crni luk
1,2
4375

kokosov orah
5
1050

krastavac
1
5250

suve smokve
4,5
1167

masline
3,5
1500

avokado
2,1
2500

trešnje
0,8
6563

narandže
0,8
6563

tunjevina
21
250

piletina
20
263

teletina
20
263

prasetina
19
276

jagnjetina
19
276

svež oslić
16,3
322

svež bakalar
15
350

jaja
13
404

beli sir
8,7
603

jogurt
3,8
1380

kravlje mleko
3,5
1500

draga ja povadila sa onog sajta sto si dala :roll:

© Templez.com - Uslovi
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Lešnik je pored oraha energetski najvrednija namirnica. Jezgro sadrži 60% ulja, 15% belančevina, 10% ugljenih hidrata, 4 mg gvožđa, kalijum, kalcijum, vitamine B i vitamine E.

Lekovita svojstva lešnika: Protiv žutice, proširenih vena, upale pluća, niskog krvnog pritiska, proliva, hemoroida, za izbacivanje toksina iz organizma. Rese sa leske se koriste za pripremu lekovitog čaja.

Badem potiče iz Azije, a najviše uspeva na Sredozemlju. Postoje slatki badem i gorki badem, s tim što je gorki badem otrovan. U 100 g badema sadržano je 20% belančevina, 50% lipida, 17% glicida, zatim kalijum, fosfor, kalcijum, gvožđe, vitamin B3 (PP).

Lekovita svojstva badema: Protiv čira na želucu i gorušice, nervnog zamora, bolesti creva, holesterola, srčanih oboljenja, za normalizaciju krvnog pritiska. Dosta se koristi u kozmetici i farmaceutskoj industriji.

Jojk sto volem lesnik i bademmm :lol: :lol: :lol:
Odgovori