Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Ja stavila 2 supene kasike caja(toliko sam danas uspela da nakupim :D )i prelila sa 1 l vode koja je bila vrela ali nije prokljucala(tako sam procitala na netu).Ako greseim ispravite me.Ostavis 10 min da odstoji,procedis i pijes ceo dan.Ali ako si u kuci jer si non stop u wc-u :D
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

I ja tako martat, guckam ga ceo dan, mada meni malo 1l, ja pijem uzasno puno vode :roll: , na svim lokacijama u gradu znam gde je wc :lol:
Korisnikov avatar
Mica Veštičica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 11:29 am

Post od Mica Veštičica »

milica m napisao: na svim lokacijama u gradu znam gde je wc :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
JASSE
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 3:30 pm

Post od JASSE »

martat napisao:Kupila,pijem ga i pi.....Super stvar.Ja sam ranije pila neki anticelulit caj koji je u sebi imao kukuruznu svilu i bio je odlican kao diuretik.Celulit se ipak skida malo drugacije :D
Ja sam ga poshto ga je bilo malo skinula sa Neerom,stvarno je ne verovatno kako je nestao,a inache kako se skida osim technoshcu detoxom i navodno masazom :o
Orchid_girl
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 11:21 pm

Post od Orchid_girl »

Devojke, tek mi je 4. dan ovog rezima i trece zrnce pirince, ali sam bas uplasena da mi nece uspeti- ne da cu prekrsiti dijetu, nego da nece biti rezultata. Nemam pojma zasto, ali me je bas obuzeo taj strah. Plus, uopste ne vezbam, bas me extra mrzi...
Korisnikov avatar
bockey
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 02, 2007 12:52 pm

Post od bockey »

Orchid_girl napisao: ali sam bas uplasena da mi nece uspeti- ne da cu prekrsiti dijetu, nego da nece biti rezultata. Nemam pojma zasto, ali me je bas obuzeo taj strah. Plus, uopste ne vezbam, bas me extra mrzi...
To je tako normalno! Moras da izguras par dana, mozda i celu nedelju da bi imala neke rezultate. Poenta je da ovo sve ide lagano. Moras sebi povratiti snagu i volju, inace moze da se desi da stvarno ne uspe... jos ako dozvolis sebi da ponekas prekrsis, ode mas' u propas'.
Za vezbe ne brini. Naravno da bi doprinele, ubrzale proces, zategle kozu, uticale pozitivno i na psihu. Ali ako bas ne mozes, budi lenja 2-3 dana, ali to vreme posveti gradjenju volje, podsvesno, ponavljaj sebi tih par recenica. Nadju neki mantru, zapisi je i stavi papir pored monitora.
Vreme je grozno, svima se spava i jede. Prirodno. Ali pokusaj da odgledas neki lep film ili da se vidis sa prijateljima kojima mozes da se pozalis. Ne znam sta drugo da ti preporucim... aromaticna ulja meni pomazu. Stavi isparivac u sobu (onaj sa svecom) i izaberi nesto motivisuce, nesto sto ce te pokrenuti (a ne ona za opustanje).
Orchid_girl
Stalni član
Stalni  član

Post od Orchid_girl »

Hvala, bockey!

Plasim se jer mi je bas puno stvari zabranjeno, pa sam se, iskreno opustila, i jedem dozvoljene namirnice non stop- jos se nadam da je to faza privikavanja, i da ce sve to uskoro da se umormali.
dr gica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:00 pm

Post od dr gica »

devojke, meni je sve dozvoljeno, sem mleka i mlecnih proizvoda i kikiriki i orah. kako da iskombinujem a da mrsavim malo po malo?
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Super gico, i kod tebe je mali broj namirnica. JA ne bih znala sta da te posavetujem jer je i kod mene lista kratka (psenica,jecam, ovas, raz), za 15 dana sam smrla 1kg, ali sam takodje maksimalno izbacila slatkise. Nekako ne verujem da bih mrsavila tako sto bih jela cokoladu koja mi je recimo dozvoljena. U ponedeljak se opet merim pa cu videti.
Orchid_girl
Stalni član
Stalni  član

Post od Orchid_girl »

Ja sam danas jela przenice! Al je to dijetalno :-? Smem jaja (ne mleko) i beskvasni hleb od ovsa...Bilo dobro! Pocela sam da vezbam polako...Od sutra vise povrca...Mnogo sam pozitivnija od juce!
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Devojke samo napred.Nema razloga za zabrinutost.Ovim nacinom ishrane kilogrami sigurno spadaju,samo malo cudno.Drugacije od dijeta.Pa ovo i nije dijeta!

Svima je cudno,kako to, jedes a mrsavis.E pa lepo i to je moguce.Ja sam zivi dokaz za to.Poenta je sto posle nekog vremena privikavanja,jednostavno imas manju potrebu za hranom.Ali zaista nije potrebno ogranicavati nista i treba jesti kada si gladan.Naravno,svako bespotrebno unosenje hrane(kao dosadno mi je pa jedem ili nervozna sam pa jedem)nije preporucljivo.Ali ako si gladan,lepo sedi i jedi dozvoljene namirnice.

Treba pazljivo citati deklaracije na proizvodima i stvarno se truditi da se sto manje gresi.Npr:ako ne smes limun,onda gotov proizvod ne bi smeo u sebi da sadrzi limunsku kiselinu.Ako ne smes jaje ili soju,onda treba paziti da proizvod ne sadrzi lecitin.....
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Ja se hrabro drzim, mada kilogrami stoje :cry: Ne jedem slatise, pijem orgomnu kolicinu vode, jedem dozvoljene namirnice i nista, svega 1 kg za tri nedelje. :cry: Mozda ja u stvari i ne treba da smrsam :P (ha, ha,kad bi se zezali)
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Meni za 2 dana,nicim izazvano,spao 1 kg
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

Ma ja se ubih sa lesnikom i bademom, po ceo dan zvacem. Verovatno to ne valja :cry:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Milicem,

Smanji malo kolicinu vode,bices laksa sigurno :D

Grazza,

nije lesnik,nisu bademi,mislim da je suseni ananas.Nesto sam cituckala na netu,ipak on u sebi ima dosta secera :D

Bas sam rodjena za savetodavca haha :D
Odgovori