Test intolerancije na hranu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
koleginica sa posla mi je neki dan dala ovaj recept za integralnu pogacu:
2kg psenicnog brasna
2kg razenog brasna
1 kg ovsenog brasna
1kg jecmenog brasna
1kg kukuruznog brasna
1/2 kg heljdinog brasna
1/2 kg mekinja
semenke
lan, suncokret, bundeva, susam
uMESI se brasno sa kiselom vodom i doda soda bikarbona (nije neophodno) i doda se saka semenki i pece na umerenoj vatri.
E sad kod nje svi jedu cela porodica pa oni prave ogromne kolicine, ali mozda moze nesto da se iskoristi.
2kg psenicnog brasna
2kg razenog brasna
1 kg ovsenog brasna
1kg jecmenog brasna
1kg kukuruznog brasna
1/2 kg heljdinog brasna
1/2 kg mekinja
semenke
lan, suncokret, bundeva, susam
uMESI se brasno sa kiselom vodom i doda soda bikarbona (nije neophodno) i doda se saka semenki i pece na umerenoj vatri.
E sad kod nje svi jedu cela porodica pa oni prave ogromne kolicine, ali mozda moze nesto da se iskoristi.
- mikalja
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa ova pogacha moze da nahrani puk vojske.
Lichi mi po kolichini da je takmichenje za ginis-a ono ko vechu pogachu napraviti ?
Mada mozes umesiti svu tu masu i ispeci ,manje pogache,prohladiti i staviti u zamrzivach.Kad ih izvadish po potrebi bit ce sveze i ukusne
.Pozdrav
P.S
Inache super je sastav i ukusni su integralni hlebchici,kod nas ih nema bash uvek a i nisu bash jeftini a i ni ukusni boje brashno
.Pozdravche 

P.S
Inache super je sastav i ukusni su integralni hlebchici,kod nas ih nema bash uvek a i nisu bash jeftini a i ni ukusni boje brashno

- Mica Veštičica
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 11:29 am
Hvala bolje vas nasla ...martat napisao:Jos ako si 1968.godiste onda smo se verovatno igrale zajednoMica Veštičica napisao:martat![]()
Ja sam do skoro imala stan u istom bloku, i kao dete tu živela. Zaista je svet mali.![]()
Dobro nam dosla!!!!
Martat šiješ me za 10 godina

Imam jedno pitanje ...kako na vas kucni budzet utice ovaj rezim ishrane , i koliko vremena izdvajate da spremite hranu?
- Mica Veštičica
- Novi član
To sam na žalost i predpostavila.
Još jedno pitanje ...može li se reći da je ukusno to što se jede , i imate li osećaj da ste na nekoj dijeti?
Pitam jer ja ne mogu da držim dijetu, kad samo pomislim na istu , samo mi se jede i jede i jede , ne vadim se iz frižidera dok god mi je dijeta u glavi.
A pri tom ne volim ni pistaće ni badem ..
Nisam neka kuvarica ,
ne volim preterano ni da se bakcem kuvanjem , imam dve leve ruke za kuhinju , a koliko sam razumela sve mora da se priprema u domaćoj radinosti da bi bilo onako kako je zadato.
Kako se snalazite ?
Šta je sa onima koji rade , kako se snalaze sa obrocima dok su na poslu?
Moja mama je do 4 na radnom mestu , pa razmišljam šta bi ona mogla da klopa za doručak umesto bureka i peciva..
Shvatam da sam preuranjeno počela da postavljam pitanja ,a l uhvatila me trema pred sve ovo pa reko da saznam što više...
Još jedno pitanje ...može li se reći da je ukusno to što se jede , i imate li osećaj da ste na nekoj dijeti?
Pitam jer ja ne mogu da držim dijetu, kad samo pomislim na istu , samo mi se jede i jede i jede , ne vadim se iz frižidera dok god mi je dijeta u glavi.

A pri tom ne volim ni pistaće ni badem ..

Nisam neka kuvarica ,

Kako se snalazite ?
Šta je sa onima koji rade , kako se snalaze sa obrocima dok su na poslu?
Moja mama je do 4 na radnom mestu , pa razmišljam šta bi ona mogla da klopa za doručak umesto bureka i peciva..
Shvatam da sam preuranjeno počela da postavljam pitanja ,a l uhvatila me trema pred sve ovo pa reko da saznam što više...
I ja sam kao i ti bila radoznala.Evo ovako,sve je ukusno ali hleb je meni bio cudan.Navikla sam se.Ovde nema ogranicenja kao kod dijeta.Ovim testiranjem i uvodjenjem dozvoljenih namirnica prvenstveno resavas zdravstvene probleme,regulises varenje i probavu.Mrsavljenje se nigde ni ne pominje.To mu dodje kao nus pojava tako da ti niko ne odredjuje u kolko sati i koju kolicinu hrane ces pojesti.To sto smo mi sklone da sve okrenemo u nasu korist i da ovaj test shvatimo samo kao recept za mrsavljenje,to je nas problem.Pa pored 3 izgubljena kg a pri tom ni jednog momenta nisam osetila glad,ja sam od prvog dana regulisala probavu.To mi je inace bio problem,muku sam mucila pijuci kojekakve cajeve i preparate celih 10 godina.Sada je tome konacno dosao kraj.Ovde se radi o tome da unosis namirnice koje tvoj organizam moze da svari i da te te iste ne nadimaju i ne izazivaju zdravstvene probleme.Cudno je sto ja ne smem ni limun ni pomorandzu a ni jabuke koje sam ranije bas puno jela.Pojma nisam imala da to zdravo voce mom organizmu pravi smetnje.Mislila sam da bez krompira necu znati da napravim rucak,ali prevarila sam se.Sada uz meso jedem povrce za koje sam mislila da nije ukusno(brokoli,prokelj-pa ime mu je ruzno.karfiol....)
Najvaznije je shvatiti da prelazis na nacin ishrane koji tvom telu moze doneti samo korist a gubitak kilograma je neizostavan.Telo se cisti od toksina,a sta je salo nego bas to.Zitarice koje nismo ranije koristile a sada ih dosta jedemo sigurno ce popraviti nasu krvnu sliku a samim tim i opste stanje.O raspolozenju da ne pricam.
Pocetak je tezak.Zato se treba opskrbiti potrebnim namirnicama pre nego sto se pocne.Tada nece biti ni nervoze ni brige kako pregurati radni dan.Ja na posao nosim dozvoljene vocke ili grickalice ili sendvic od dozvoljenih zitarica ....
Meni su puno pomogle moja mama i sestra koje su pocele 4 meseca pre mene,pa mi je bilo lako jer su mi dale puno predloga oko pripreme hrane.
Sve sto te zanima,ako budem znala ja cu ti rado pomoci.
I jos nesto sam danas primetila,ja sam bas brzo skinula 3 kg ali vec desetak dana vaga ne mrda,ali zato mi se smanjio obim butina,bokova i struka.U proseku po 2cm.Razmisljam da je to spalo salce a posto je mast laksa od vode(koju sam verovatno prvobitno izgubila),zato vaga ne pokazuje manje.Ipak treba pratiti po garderobi.Svi su mi rekli da kg cudno i kaskadno odlaze i da treba biti uporan.
Prvenstveno misliti na zdravlje,a kilogrami ce sigurno otici.Po meni ovo nije dijeta u smislu u kom se kod nas ta rec koristi.Za mene je ovo nesto najbolje sto sam do sada probala(veruj da sam pila sve i svasta ne bih li smrsala,drzala dijete,izgladnjivala se,smrsam ali se sve vrati i plus 1kg vise,zvuci li ovo nekome poznato?)
Najvaznije je shvatiti da prelazis na nacin ishrane koji tvom telu moze doneti samo korist a gubitak kilograma je neizostavan.Telo se cisti od toksina,a sta je salo nego bas to.Zitarice koje nismo ranije koristile a sada ih dosta jedemo sigurno ce popraviti nasu krvnu sliku a samim tim i opste stanje.O raspolozenju da ne pricam.
Pocetak je tezak.Zato se treba opskrbiti potrebnim namirnicama pre nego sto se pocne.Tada nece biti ni nervoze ni brige kako pregurati radni dan.Ja na posao nosim dozvoljene vocke ili grickalice ili sendvic od dozvoljenih zitarica ....
Meni su puno pomogle moja mama i sestra koje su pocele 4 meseca pre mene,pa mi je bilo lako jer su mi dale puno predloga oko pripreme hrane.
Sve sto te zanima,ako budem znala ja cu ti rado pomoci.
I jos nesto sam danas primetila,ja sam bas brzo skinula 3 kg ali vec desetak dana vaga ne mrda,ali zato mi se smanjio obim butina,bokova i struka.U proseku po 2cm.Razmisljam da je to spalo salce a posto je mast laksa od vode(koju sam verovatno prvobitno izgubila),zato vaga ne pokazuje manje.Ipak treba pratiti po garderobi.Svi su mi rekli da kg cudno i kaskadno odlaze i da treba biti uporan.
Prvenstveno misliti na zdravlje,a kilogrami ce sigurno otici.Po meni ovo nije dijeta u smislu u kom se kod nas ta rec koristi.Za mene je ovo nesto najbolje sto sam do sada probala(veruj da sam pila sve i svasta ne bih li smrsala,drzala dijete,izgladnjivala se,smrsam ali se sve vrati i plus 1kg vise,zvuci li ovo nekome poznato?)
- Mica Veštičica
- Novi član
Najpre hvala na iscrpnom odgovoru.
Ovih dana generalno puno razmišljam o tome šta jedemo i kako.
Ja inače ne pušim , ne pijem , trudim se da zdravo živim, al sam došla do zaključka ( čitaj plavuša je mislila o nečemu) da i pored svega toga nešto ne valja u mom načinu življenja.
Od rodjenja ćerke ( 5 godina ima tome ) ne vežbam , sramota me da svartim u svoj klub gde sam ranije boravila 6 x nedeljno. Ne mogu da kažem da sam debela , al mogu da mi je guza malo masnija nego što je pamtim ...
I onda sam saznala za ovo i rešila da probam . Poznajem devojku koja je počela i za nekoliko nedelja se bukvalno istipola. Pošto kaže daje preterala ( inače nikad nije ni bila debela) odlučila je da vrati slatko.
Ostalog se pridržava.
Kad bih naterala i muža da to odradi , bila bi srećna , jer taj ˝čajna kobasica˝ čovek tako brzo i loše živi da mi je tuga da ga gledam .
No ...vratimo se na temu.
Nestrpljiva sam da probam , da vidim kako ću se osećati , koliko ću skinuti ( cenim da mi je 4 kg dosta) i što je najvažnije kako će se moja buca debeljuca od mame sa svim tim nositi.
Nego me brine , šta ću sa ovom garderobom koju sam nakupovala na rasprodajama ?
Greota je da stoji , dok se ja ne podgojim ponovo . 

Ovih dana generalno puno razmišljam o tome šta jedemo i kako.
Ja inače ne pušim , ne pijem , trudim se da zdravo živim, al sam došla do zaključka ( čitaj plavuša je mislila o nečemu) da i pored svega toga nešto ne valja u mom načinu življenja.
Od rodjenja ćerke ( 5 godina ima tome ) ne vežbam , sramota me da svartim u svoj klub gde sam ranije boravila 6 x nedeljno. Ne mogu da kažem da sam debela , al mogu da mi je guza malo masnija nego što je pamtim ...

I onda sam saznala za ovo i rešila da probam . Poznajem devojku koja je počela i za nekoliko nedelja se bukvalno istipola. Pošto kaže daje preterala ( inače nikad nije ni bila debela) odlučila je da vrati slatko.
Ostalog se pridržava.
Kad bih naterala i muža da to odradi , bila bi srećna , jer taj ˝čajna kobasica˝ čovek tako brzo i loše živi da mi je tuga da ga gledam .
No ...vratimo se na temu.
Nestrpljiva sam da probam , da vidim kako ću se osećati , koliko ću skinuti ( cenim da mi je 4 kg dosta) i što je najvažnije kako će se moja buca debeljuca od mame sa svim tim nositi.
Nego me brine , šta ću sa ovom garderobom koju sam nakupovala na rasprodajama ?