Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Ja dnevno pojedem kesicu od 100 gr.Bas sam prasica ali kad je tako ukusaaaaan
KARIN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 1:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od KARIN »

cao devojke!jutros t.j.oko pola dvanaest sam skuvala pirinac,zacinilaga sa zacinom c,dodala biber i pojela par kasika(ali tek kada sam jela procitala sam na pakovanju da zacin sadrzi secer a meni nije dozvoljen). :oops: za rucak spremam sebi barenu ribu i krompir a za veceru cu neko voce.pozzzzz
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm

Post od milica m »

kafa bez kofeina ima i u costa coffee -Delta i negde kod starog Merkatora
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

Hvala milice, pogledacu vec sutra
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

[quote="KARIN"]cao devojke!jutros t.j.oko pola dvanaest sam skuvala pirinac,zacinilaga sa zacinom c,dodala biber i pojela par kasika(ali tek kada sam jela procitala sam na pakovanju da zacin sadrzi secer a meni [/quote]

U alevinom zacinu CLASSIC umesto secera je dextroza.Pa i ti kao Milicam bas malo jedes.Grickas li nesto izmedju obroka ili sam ja jedina :oops:
brankica25
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 28, 2007 8:46 pm

Post od brankica25 »

Grinet nema na Novom Beogradu. Ima u Nusicevoj i u Kralja Aleksandra..i kod Beogradjanke. 200 gr je 260 din. Ja jedem puno badema i kikirikija, jer ovde nije vazno koliko nesto ima kalorija vec dal ti smeta pa ti otezava varenje ili ne..Srecno svima!Pozdrav
KARIN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 1:50 pm

Post od KARIN »

martat hvala na informaciji.izmedju obroka nista negrickam jer zaista nemam zelju.
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

hvala na informaciji, ja grickam badem, lesnik, indijski, brazilski orah sve to smem :lol:
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm

Post od milica m »

Da ispisem sta sam danas jela, pa me korigujte ako nesto gresim

Palenta na vodi, 2 pomorandze,. bistra supa, pirincane spagete sa junetinom i za veceru kuvana sargarepa sa mladim sirom. Uz sve to sam popila dve turske kafe, popila dva zelena nezasladjena caja i kamaru vode.

Da, da martat, vise jedes od mene, ali brze mrsavis :roll:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Meni je bukvalno odjednom spalo 3 kg a sad stoji.Ali to je normalno i umereno gubljenje kg.I ti dok dodjes do mesec dana ces imati bar -3.Samo napred :D
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

ja jutros bila kod doktora i u apoteci trazila sirup provik kaslja bez secera. Apotekarka me pitala da li sam dijabeticar hehe
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Dobro jutro.Ja gde god da odem,da ne bih objasnjavala zasto ne smem slatko kazem da sam dijebeticar i da imam neke strasne alergije(pu,pu daleko bilo).Pa ne mogu celom svetu objasnjavati da sam INTOLERANTNA.Bojim se da me ne bi ni razumeli haha.
gojak06
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 31, 2007 10:22 am

Post od gojak06 »

:P Ma neću ja pobeći sa foruma, samo sve zavisi od vremena kada se mogu oglasiti. Imam ja još toga da Vam dodam. Kada pored ishrane i fizičke aktivnosti, a kada se bližite 40-im godinama (mada nije pravilo - dešava se i mlađima) ne primećujete pomak u skidanju kilograma, tj. ne uspevate da održite stečenu "kilažu" problem može biti u metabilozmu Vašeg organizma. Hormoni počinju svoj ples i moj savet bi bio:
proverite hormone štitne žlezde ili eventualno nadbubrežne ( ili i još neke) jer oni regulišu rad, razvoz materije i preradu te iste materije kroz organizam. Jer može se desiti da je neka funkcija hormona oslabila.
Odgovor na pitanje da li sam i ja radila "test intolerancije" - nisam. Smatram da znam koja mi i kakva hrana odgovara, ili još važnije, nisam imala hroničan problem da bih se podvrgla ispitivanju.
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Martat draga, od kako si mi dala ideju za marmeladu ja ne prestajem da razmisljam i evo smislila sam nesto. Ja smem da jedem od voca kupine, borovnice i visnje. Kupim smrznute, sacekam da se odmrznu u blenderu izmiksam i dodam 2 sargarepe i to mazem na galete. Ja ne koristim puno secer, ali kome nije slatko moze da stavi nesto od dozvoljenih zasladjivaca.
Kako je dobro,,,,,,,,,,,,,,,,, skoro kao palacinke sa eurokremom :lol:
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

jel probao neko da potopi razene pahuljice u vrelu vodu pa da ih jede???
Nemojte ni da probate. :cry:
Odgovori