Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Re: Test intolerancije na hranu

Post od majabgd »

Pa jaja,raz,jabuke,grejp,ananas,kupinu,govedinu,tunjevinu,mak,kakao,pasulj,beli luk i to je to.Vrlo malo mi olaksava.Ubicu se! :o
Beba CG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 11, 2009 10:09 pm

Post od Beba CG »

Uh! A koliko si cekala ne rezultate kontrolnog testa. Malo je deprimirajuce, jer maltene ni jednu kljucnu namirnicu nijesu ti uvrstili. A koliko si kg u minusu...
palma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 27, 2009 10:15 am

Post od palma »

ja sam test uradila pre 15 dana radi ga i laboratorija / klinika HOLITIMED ul.Vojvode Dobrnjca 5 , rezultati se tek ocekuju a cena je 3000. :D
palma
Novi član
Novi član

Post od palma »

Mariolina reci mi posle koliko dana si počela da primećuješ promene i da li si se striktno pridržavala liste za ishranu?Malo sam nestrpljiva da vidim neke promene ( 10 dana kako sam počela) :D
Mariolina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 11:51 am

Post od Mariolina »

Što se glavobolje tiče - odmah :D :D :D

Kad je kilaža u pitanju, već nakon nekih 7-10 dana su i drugi primetili a ne samo ja. Ali sam se zaista rigorozno pridržavala, i dan danas se pridržavam liste. Padnem tako nekad u iskušenje, očaj... ali odolim :lol:
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Cekala sam na rezultate 8 dana.Ja sam izgubila samo 3.5kg ali nisam ni imala nesto mnogo viska.Ja sam vise zbog zdravlja isla akako cu dalje,trudicu se.Za ovih 10 dana sam dala sebi oduska.Nisam preterivala ali sam jela nedozvoljeno.Joj,bas sam na mukama!
palma
Novi član
Novi član

Post od palma »

Devojke hvala na odgovoru i na podršci, kad čujem da je vama uspelo imam više volje da nastavim.

:roll: :roll:
palma
Novi član
Novi član

Post od palma »

Drage moje netolerantne i netolerantni ,

čitam dva dana vaše poruke i mnogo mi znači jer vidim da nada postoji.Ja sam se jutros prvi put merila i za 12 dana izgubila 1 kg.Malo je sporo ali valjda će ići, neću da odustajem.

Da li neko zna da li smem da pijem ovseno mleko ( kupila sam u prahu) ali piše da sadrži glukozni sirup, dekstrozu i bilju masnoću( ne piše koju) .Dekstroza mi nije dozvoljena već samo fruktoza?

Dozvoljen mi je ječam, da li smem onda malteks ?

Kakva su vam iskustva sa kafom ( nije mi dozvoljena ) da li problem 1- 2 nedeljno?

Pominjete suvo voće , meni su u Holitimedu još pre testa rekli da je suvo voće zabranjemo- a na testu kažu da neke vrste voća mogu da jedem ( samo da li je isto sveže i suvo)?

Kako nadoknađujete kalcijum? mleko mi je zabranjeno, da li smemo da pijemo šumeći kalcijum?

Ako neko zna neka napiše, unapred hvala
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Draga Palma,onda ne bi trebalo da pijes ovseno mleko.Mislim da malteks mozes jer smes jecam.Inace,ja sam pila kafu bez kofeina sa mlekom koje smem i svidja mi se,i sad ne smem kafu pa i dalje pijem tu.Ne znam da li smes sojino mleko,pirincano,proseno?A za suvo voce ne znam.ne znam sto bi bilo zabranjeno.Ja ga nisam jela jer ne volim.Pozdrav!
Udavaca
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 1:50 am

Post od Udavaca »

Postoji voce u koje je dodat secer i naravno njega ne smes jesti, ali secera sigurno nema u suvim sljivama, smokvama, grozdju...
palma
Novi član
Novi član

Post od palma »

Draga Majobgd hvala na odgovoru,

sojinu i pirinač nesmem a proso smem, pogledaću šta u sebi još ima mleko od prosa.
palma
Novi član
Novi član

Post od palma »

Draga udavačo hvala na odgovoru,

još se sa ovom ishranom uhodavam
Mariolina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 11:51 am

Post od Mariolina »

ja ne smem soju (izmedju ostalog :( ) i pitala sam za heljdino mleko u prahu, rekli su mi da mogu biljna mleka da koristim...
kafu imas bez kofeina, i mislim da su koleginici rekli ne vise od 1 male solje dnevno ako bas ne moze bez prave...
palma
Novi član
Novi član

Post od palma »

Da li vežbate? Mislim da bi to bilo korisno ali..malo sam lenja.Znate li neko dobro mesto za vežbanje na Voždovcu ili u Rakovici?
Sajkica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 18, 2009 1:04 am

Post od Sajkica »

Evo samo da vas sve pozdravim!!!
Mojih 3 meseca se zavrsilo pre oko 10 dana.
Pocela sam a 55kg, sa 55kg i zavrsila...nikakve promene kod mene se nisu desile...
I dalje imam 55kg...i ne znam sta da vam kazem, da vas ne obeshrabrujem, jednostavno ima nas takvih na koje ovo ne deluje...i izgleda da smo jako retki, tako da samo napred. Nema nista lepse nego kad se trud isplati...
Pozrdrav, i srecno!!!!
Odgovori