Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio

Odgovori
gracioza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 11:13 am

Re: Test intolerancije na hranu

Post od gracioza »

Tiki jednostvno podji u labaratoriju gdje si radila analizu i pitaj.
Beba CG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 11, 2009 10:09 pm

Post od Beba CG »

Tek sad vidim koliko sam slovnih gresaka napravila u prethodnom postu, sorry zbog toga. Paralelno sam pricala na tel.
Tiki gdje si u Podgorici radila test i koliko je kostao, bas me zanima. Naravno moras poci tamo i sve ih detaljno ispitati, jer oni moraju da daju objasnjenje.
Inace meni je danas peta nedelja od pocetka rezima i povratilo mi se 1.2kg u odnosu na proslu subotu (kad sam imala 5kg manje, a sad 3.8kg :( ), pa sam se malo iznervirala, jer sam sve postovala, mada sam dosta jela suvog voca, cak uvece uz TV. To moram smanjiti i ostaviti samo za jutro. Sad sam malo razocarana, ima li ko ovakva iskustva.
I ako neko koristi proso treba mi savjet, ja kupila neoljusten a svi mi recepti sa oljustenim, zna li ko neki recept za neoljusten proso. Uigrala sam se oko hrane, ali malo su mi jednolicni dorucak i vecera, i nedostaju slatkisi a navalim na suve kajsije i smokve, a onda mi se povrati izgubljeni 1.2kg :cry: ...
Udavaca
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 1:50 am

Post od Udavaca »

BEBO CG,
uvek u prodavnici zdrave hrane trazi proso za ljudsku ishranu i dobices oljusten. Pomogla bih ti, ali stvarno ne znam sta da radis sa tim.
Ja sam ga uvek kuvala sa vodom, malo zasladim i to je to, ali sam pre neki dan malo eksperimentisala, pa sam u proso skuvan u vodi na kraju dodala solju mleka od heljde i malo cimeta! Mmmmm.... :D Skoro, pa kao pravi sutlijas!
Beba CG
Novi član
Novi član

Post od Beba CG »

Hvala, ubuduce cu traziti oljusten. Eto, sta cu sjutra za dorucak :D naravno ova kombinacija sa cimetom i mlijekom.
mima61
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 12:41 pm

Post od mima61 »

Proso!
Do ovog testa, nikad u životu nisam ni probala proso. Sad ga jedem često, za doručak ili večeru. Na pr. posolim i sipam malo maslinovog ulja; nekad sipam samo jogurt; nekad stavim samo ajvar preko; može i kombinacija sa tofu sirom ili tofu namazom..... Da, ponekad ostatak sipam u čorbicu! Deci se sviđa. Nisam do sada jela sa nečim slatkim, nešto mi više vuče na slano, kao kačamak... Probaću i to. Ako neko ima još ideja za proso, neka napiše, pošto je ta žitarica spas za one koji ne smeju kukuruz.
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Ja evo samo da se pohvalim da u sl. utorak idem na kontrolni test.Moram da priznam da mi je malo dosadilo da jedem jedno te isto za dorucak i veceru,za rucak je jos i raznovrsno :wink: .Trudicu se da se pridrzavam novog testa ali ne obecavam da nikad necu zgresiti,prosto,malo mi je komplikovano da stalno nosim hranu i da nista ne mogu daa kupim od konkretne hrane kada sam ceo dan van kuce.Mada mislim da ce puno znaciti da u velikoj meri izbegavam ono sto mi smeta.Zaista nisam krsila,jedino sto sam dva puta kada sam bila na putu jela pirinac,koji smem ali verovatno da je bio na suncokretovom ulju,koje ne smem.I jednom neko meso koje sam tek kasnije saznala da je bilo junece koje ne smem.Da li neko zna da li ce mi to pokvariti novi rezultat?
Inace,s obzirom da nisam na ovom rezimu zbog kilaze,smrsala sam moko 3.5 kg i sad mi je skroz super a zaista nisam pazila i jela sam kao nenormalna.U sustini,prija mi ovakva ishrana samo bih volela da mi vrate nesto kako bi bila raznovrsnija.Pozdrav!
crnogorka77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 18, 2009 3:21 pm

Post od crnogorka77 »

Majobg,

Cula sam da oni u Holitimedu nece da rade kontrolni test ako se nisi pridrzavao striktno. Iz onoga sto si napisala, moglo bi se reci da si ispostovala 99,9%. U svakom slucaju ce te pitati koliko si se pridrzavala pa ce ti reci hoce li ti raditi test ili ne. Tako sam bar cula. Mozda nije tacno. Videces. Zivo me interesuje sta ce ti pokazati. Obavezno obavesti.

Pozdrav svima i samo napred !!!!
mima61
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 12:41 pm

Post od mima61 »

Danas sam išla u "Analizu" da dam krv za kontrolni test (6 meseci). U upitniku nisam označila nikakve tegobe, pa se nadam da će rezultat pokazati šta tačno ne prija mom organizmu, bez dodatnog programskog štelovanja (na pr. za višak kilograma, depresiju, opstipaciju, hronični umor...). Ukoliko mi se opet pojave neke smetnje, uvek mogu da se vratim na prvu listu. Da li je neko to već radio (test s praznim upitnikom) i kakva su mu iskustva?
Uzgred, sada se rezultati dobijaju za 10 do 15 dana, a ne 7 kao ranije.
Korisnikov avatar
(:NINA:)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 14, 2009 5:27 pm

Post od (:NINA:) »

Iscitala sam ovaj forum tako slatko i mogu Vam reci, ohrabrile ste jos jednu buducu clanicu intolerantnih! :D
Sta vise, i supruga sam nagovorila, te stoga, odosmo mi od ponedeljka da se testiramo!!!!! Javljamo utiske i veeeliki pozzzz!
PC NENSI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 8:57 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PC NENSI »

Sapatnici moji,
moram da vam priznam da sam u poslednjih nedelju dana varala kako nisam za skoro tri meseca, tj. jela sam dosta toga sto ne treba i opet sam smrsala jos 1kg....nije mi jasno kako, ali mi je svakako drago :wink:
Prodje slava i sada se vracam na staro...test svakako necu raditi jos tri-cetri meseca, tako da cu se "isprati" do kontrole..
Upravo sam pojela pitu koja mi ni po jednoj stavci nije dozvoljena i stvarno mi je tesko, ali te puste oci.. samo traze..Lagano PMS prejedanje :cry:...
Idemo dalje, bice sve Ok...
Pozz svima...
zoza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 3:08 pm

Post od zoza »

Bebo CG sa prosom sam se prvi put susrela hraneci pokojnog papagaja (neoljusten), tako da kada sam saznala da ja treba da ga jedem, nije mi bas bilo sve jedno. Medjutim vrlo je koristan, i nije loseg ukusa. Sadrzi dosta stvari koje su korisne za nas organizam. Ja sam ga uglavnom koristila u jelima, kao zamenu za pirinadz. Npr. sarma (junece mleveno +proso), musake sa karfiolom i brokolijem, i kao dodatak čorbicama. Jednom sam ga kombinovala sa pasuljem i kuvanim leblebijama, uopste nije lose. Mozda ti je ovo dalo neku ideju...Pozdrav
Beba CG
Novi član
Novi član

Post od Beba CG »

Hvala Zoza, vrlo je zdrav. Cackajuci po internetu sam to nasla. Posebno za ten, kosu i nokte. Spremala sam ga vec i ok je, probacu i ove tvoje kombinacije. Hvala jos jednom i poz! Idemo dalje!
dragas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 26, 2009 10:02 am

Post od dragas »

Zdravo!
Meni za koji dan ističe i drugi mjesec,( u prvom mjesecu spalo 3 kg) na vagi nema pomaka cijeli mjesec, ali šta je tu je,jer ja intoleranciju na hranu i ne shvatam kao dijetu i ne vjerujem da ću još omršaviti ako nešto ne promijenim u ishrani. Od danas smanjujem porcije, jedem samo do 18h i izbacujem kokice. Migrena mi je potpuno nestala, zbog čega sam prezadovoljna, ali bi voljela smršaviti još 4 kg, koji su mi ostali od poroda. Prije godinu dana imala sam ja 15 kg viška, ali sam dojila bebu, količinski smanjila porcije i trčala na stadionu 4 puta sedmično i skinem za nekoliko mjeseci 12 kg. Ali kako sam prestala trčati, bilo kojom dijetom, nisam uspjevala odražati kilažu, čak sam se i ugojila 2-3 kg. Sad radim pa za stadion nemam vremena. Zato cure ako hoćete rezultat mora se odvojiti kašika od usta i vrlo je važno fizička aktivnost!
Cvetic*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 16, 2009 11:26 pm

Post od Cvetic* »

Cao!
Mesec dana je od kako sam pocela sa novom, izmenjenom ishranom. Radila sam test na intoleranciju i izbacila sve sa spiska sto je stiklirano... Ali sam posle nedelju dana nesto ipak ubacila. Moj cilj je bio da izgubim 12 kg viska. Za mesec dana sam izgubila 4 kg :lol: .

Tako da mogu da kazem da oni koji se dobro osecaju i imaju problem samo sa viskom kilograma, mogu da jedu i ponesto od zabranjenih stvari.

Ja ne jedem slatkise uopste i ne jedem psenicu, nesto od zabranjenog voca i povrca sam vratila, pa ipak uspevam!
dragas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 26, 2009 10:02 am

Post od dragas »

Bez obzira što si dobro omršavila, trebala bi da očistiš organizam, tako da 3 mjeseca samo trošiš dozvoljenu hranu.

Svi su se prestali javljati, a baš bi voljela čuti kako stari forumaši napreduju, ima li pomaka, ili svima dosadi o ovome pisati.
Mene baš zanima, da li postoji neko ko u II mjesecu nije oslabio ni grama, a onda u III mjesecu ipak omršave-nadam se (hoću da skinem još 4 kg, a ovo mi je najlakši način) :D
Čak sam mislila sledeće sedmice uzeti neku dijetu da kombinujem sa dozvoljenim namirnicama.
Odgovori