Hvala ti puno na odgovoru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Postavila sam recept za hleb na temi o receptima, ali ponoviću sePC NENSI napisao:Nikako da mi hleb - "Budjaaavvvv lebaaacccc.."ispadne dobro, ako to uopste i moze...stalno je gnjecav ili lici na sper plocu
....Molim Vas, dajte mi tacan recept i pravu meru namernica, temperat. pecenja, SVE!!!
Probala sam krompiriće pržene ne palminom ulju i odlični su. Ne vidim zašto bi na tom ulju moglo da se prži, ali ne i peče? Ako neko ima odgovor neka me prosvetlimajabgd napisao:.Jel postoji neko koje je neutralnijeg ukusa a da moze i da se kuva i pece sa njim posto mi je receno da sa palminim moze samo da se przi?
Kupila sam pirincane galete i bezukusne su ,kao stiropor,a li bolje i to nego ovseni hleb.
Najjednostavnije moguće:ivannna napisao: žitarice: heljda ječam proso ovas raž
voće: borovnica pomorandza trešnja ribizla smokva groždje grejpfrut limun mandarina kupina ananas urma višnja nektarina
meso: govedina jagnjetina teletina piletina konjetina
riba: oslić pastrmka losos som skuša škarpina
uljarice: badem brazilski orah susam bundevino seme mak laneno seme kafa pistaći leblebija kokos
povrće: paprika praziluk lubenica tikvica zelje šargarepa maslina biber beli luk plavi patlidzan karfiol zelena salata krompir brokoli celer boranija bundeva kupus peršun keleraba blitva prokelj
lekovita bilja: bosiljak hibiskus šipak mirodjija cimet nana matičnjak djumbir majčina dušica žalfija ruzmarin
zasladjivači: dekstroza fruktoza
Pozdrav za sapatnike
Možda da probaš drugačiji odnos različitog brašna. Meni je ovo dozvoljeno, i hleb mi je usper. uspela sma da nadjem pšenični bez kvasca (hleb& kifle), ali mi je ovaj domaći mnogo lepši. Taj koji sam kupila je kao bajati sunđerPC NENSI napisao:Hvala na receptu draga....pravila sam hleb od dozvoljenog brasna i ok je, samo goraaaaak,uzas!!...I najbolja stvar od svega..jutros sam se merila i posle 10 dana 3kg manje..JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII![]()
![]()
![]()
...Pa ovo deluje ljudi, a se ubih od klope...naravno, nemam ni glavobolje 10 dana,,,Ma neverovatno, stvarno...Pozz svima
Gde kupuješ ovseno mleko? Jel u prahu ili tečno? Kakav mu je ukus? Pisala sam ranije da sma probala jogurt od soje koji je odrvatan, a našla sam mleko koje u sastavu ima samo zrna soje i vodu (ostala uglavnom imaju kukuruzni skrob, ili nerafinisani šećer koji ne smem), ali se ne usuđujem da probam, poučena iskustvom sa jogurtommajabgd napisao:Hvala puno na savetu za palmino ulje.Kupicu ga!Inace,ja sam shvatila da smem puding od vanile sa ovsenim mlekom i vocem i super je,dosta mi olaksava situaciju pisto ludujem za slatkim.Nije da je puding bas zdrav ali ponekad mi nece nista faliti.