Hvala ti puno na odgovoru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Test intolerancije na hranu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin
Re: Test intolerancije na hranu
Marijana P,

Recepte koje sam sakupila ovde po forumu i jos kojekuda imate ovde http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?f=6&t=30851
ivana26-ja sam radila u Analizi i uopste se nisam pokajala
mislim da 20-ak vise namirnica testiraju u Analizi i ako svi idu u Holitimed i jos cekaju rezultate nedeljama.Meni je 15-og mesec dana od pocetka ovakvog nacina ishrane i malo manje od 5 kg.je otislo,tako da ti je toplo preporucujem.Ako ti treba jos neka informacija,ti se javi,rado cu ti pomoci
.
-
sunchica09
- Novi član

- Pridružio se: Ned Avg 09, 2009 12:14 pm
Jesam,aktivno sam se bavila sportom,a i svaki dan pravim "krug" od 3-4km,tako da sam mislila malo da povećam kilometražu....Hvala Marjana
Inače sutra treba da dobijem rezultate
jedva čekam...
Inače sutra treba da dobijem rezultate
-
sunchica09
- Novi član

- Pridružio se: Ned Avg 09, 2009 12:14 pm
Ups...Marijana 
-
intolerantna
- Novi član

- Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 9:29 pm
Re:
Postavila sam recept za hleb na temi o receptima, ali ponoviću sePC NENSI napisao:Nikako da mi hleb - "Budjaaavvvv lebaaacccc.."ispadne dobro, ako to uopste i moze...stalno je gnjecav ili lici na sper plocu
....Molim Vas, dajte mi tacan recept i pravu meru namernica, temperat. pecenja, SVE!!!
4 kašike pšeničnog brašna
3 kašike ječmenog brašna
1 kašika ovsenog brašna
1 kašika heljdinog brašna
1 kašičica soli
1/2 praška za pecivo
1/2 čepa sirćeta
2 šake sirove golice
1 šaka lanenog semena (prethodno potopljenog u vodu na par sati, a zatim oceđenog)
1.5 dl kisele vode
Sve ovo smešaš kašikom i ostaviš pola sata da odstoji. Nakon toga ponovo promešaš, formiraš loptu i pospeš brašnom (ja pospem pšeničnim). Ostaviš da odstoji jos 15 minuta, nakon toga formiraš veknicu, premažeš dozvoljenim uljem (ja premažem palminim ili maslinovim) i neka stoji bar sat vremena (što duže stoji lepše je). Pečeš 40 minuta na 200-220 °C. Kad se ohladi staviš u frižider i tu ga držiš.
Ti modifikuj recept u odnosu na to koje brašno smeš, mislim da umesto pšeničnog možeš staviti istu količinu ražanog ili ječmenog.
Od ovoga ispadne veknica od cca 400 g koja meni traje oko nedelju dana.
Javi kako je ispalo
-
intolerantna
- Novi član

Re:
Probala sam krompiriće pržene ne palminom ulju i odlični su. Ne vidim zašto bi na tom ulju moglo da se prži, ali ne i peče? Ako neko ima odgovor neka me prosvetlimajabgd napisao:.Jel postoji neko koje je neutralnijeg ukusa a da moze i da se kuva i pece sa njim posto mi je receno da sa palminim moze samo da se przi?
Kupila sam pirincane galete i bezukusne su ,kao stiropor,a li bolje i to nego ovseni hleb.
Ja sam probala galete od heljde koje su takođe kao stiropor, i malo gorkaste.
-
intolerantna
- Novi član

Najjednostavnije moguće:ivannna napisao: žitarice: heljda ječam proso ovas raž
voće: borovnica pomorandza trešnja ribizla smokva groždje grejpfrut limun mandarina kupina ananas urma višnja nektarina
meso: govedina jagnjetina teletina piletina konjetina
riba: oslić pastrmka losos som skuša škarpina
uljarice: badem brazilski orah susam bundevino seme mak laneno seme kafa pistaći leblebija kokos
povrće: paprika praziluk lubenica tikvica zelje šargarepa maslina biber beli luk plavi patlidzan karfiol zelena salata krompir brokoli celer boranija bundeva kupus peršun keleraba blitva prokelj
lekovita bilja: bosiljak hibiskus šipak mirodjija cimet nana matičnjak djumbir majčina dušica žalfija ruzmarin
zasladjivači: dekstroza fruktoza
Pozdrav za sapatnike
punjene paprike i tikvice (dozvoljeno meso, proso umesto pirinča)
musaka od krompira (umesto luka praziluk)
dinstana boranija sa šniclama od dozvoljenog mesa
riba marinirana u maslinovom ulju sa dozvoljenim začinima
pileći bataci pečeni na soli
kropir pržen na palminom ulju
salata od patlidžana (pečeni patlidžan, beli luk, so,sirće)
sarmice od zelja
...
-
lastunicorn
- Novi član

- Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 12:47 pm
Ja sam i kuvala na palminom ulju. Kada se ohladi palmino ulje se stvrdne i pobeli (kao mast). Ne smeta da se kuva i pece na njemu, ali ako se odmah ne pojede da se kasnije podgreje. Zato nije dobro za salate (narocito one koje se hlade).
-
PC NENSI
- Novi član

- Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 8:57 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala na receptu draga....pravila sam hleb od dozvoljenog brasna i ok je, samo goraaaaak,uzas!!...I najbolja stvar od svega..jutros sam se merila i posle 10 dana 3kg manje..JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
...Pa ovo deluje ljudi, a se ubih od klope...naravno, nemam ni glavobolje 10 dana,,,Ma neverovatno, stvarno...Pozz svima
Pozdrav 
Ja zelim da uradim ovaj test, al mi se ne ceka bas 2+ meseca da bih tek dobila rezultate...
tako da, molim one koji su radili test u "Analizi" da mi ostave adresu i broj telefona da zakazem.... verujem da je sve to isto manje-vise... samo su ljudi plasljivi da odu u drugu kliniku jer su za neku drugu culi da je dobra, tj. da je nekome pomogla....
))
Ja zelim da uradim ovaj test, al mi se ne ceka bas 2+ meseca da bih tek dobila rezultate...
tako da, molim one koji su radili test u "Analizi" da mi ostave adresu i broj telefona da zakazem.... verujem da je sve to isto manje-vise... samo su ljudi plasljivi da odu u drugu kliniku jer su za neku drugu culi da je dobra, tj. da je nekome pomogla....
Hvala puno na savetu za palmino ulje.Kupicu ga!Inace,ja sam shvatila da smem puding od vanile sa ovsenim mlekom i vocem i super je,dosta mi olaksava situaciju pisto ludujem za slatkim.Nije da je puding bas zdrav ali ponekad mi nece nista faliti.
Hej dorsi,
Hvala puno na odgovoru!
Hvala puno na odgovoru!
-
intolerantna
- Novi član

Možda da probaš drugačiji odnos različitog brašna. Meni je ovo dozvoljeno, i hleb mi je usper. uspela sma da nadjem pšenični bez kvasca (hleb& kifle), ali mi je ovaj domaći mnogo lepši. Taj koji sam kupila je kao bajati sunđerPC NENSI napisao:Hvala na receptu draga....pravila sam hleb od dozvoljenog brasna i ok je, samo goraaaaak,uzas!!...I najbolja stvar od svega..jutros sam se merila i posle 10 dana 3kg manje..JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII![]()
![]()
![]()
...Pa ovo deluje ljudi, a se ubih od klope...naravno, nemam ni glavobolje 10 dana,,,Ma neverovatno, stvarno...Pozz svima
-
intolerantna
- Novi član

Gde kupuješ ovseno mleko? Jel u prahu ili tečno? Kakav mu je ukus? Pisala sam ranije da sma probala jogurt od soje koji je odrvatan, a našla sam mleko koje u sastavu ima samo zrna soje i vodu (ostala uglavnom imaju kukuruzni skrob, ili nerafinisani šećer koji ne smem), ali se ne usuđujem da probam, poučena iskustvom sa jogurtommajabgd napisao:Hvala puno na savetu za palmino ulje.Kupicu ga!Inace,ja sam shvatila da smem puding od vanile sa ovsenim mlekom i vocem i super je,dosta mi olaksava situaciju pisto ludujem za slatkim.Nije da je puding bas zdrav ali ponekad mi nece nista faliti.