Test intolerancije na hranu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 3:15 pm
Nakon testiranja sam 2 puta kupovala pirincani jogurt i bila odusevljena ukusom, jer se nije razlikovao od obicnog jogurta. Kupovala sam na pijaci na Banjici, jer mi je tu najblize, ali bilo ga je i u drugim, bolje opremljenim radnjama zdrave hrane.
Ali, bilo mi je cudno sto je vlasnik radnje, iako mu je u interesu da proda svoju robu, savetovao da ako sam zaista alergicna na sastojke iz mleka to ne kupujem. Objasnila sam mu da nije u pitanju alergija i zasto kupujem bas tu vrstu jogurta i on me vise nije odvracao, mada je rekao da te jogurte vise nece nabavljati.
Proslo je skoro 2 meseca i na dnevniku odjednom vest da je fabrika koja je i proizvodila taj jogurt zatvorena, jer su etikete bile lazne. Pirincani i sve ostale vrste biljnih jogurta pravili su ustvari od obicnog kravljeg mleka.
Shvatila sam da je prodavac imao savest i da je ljudima koji zaista imaju zdravstvenih problema hteo na neki nacin da pomogne i ukaze na prevaru. Iz tog razloga je u povukao proizvode.
Proslo je vec neko vreme i ne znam naziv fabrike, ali boce tih jogurta su bile bele, neprovidne, od 0,5 l i imale su zute i narandzaste etikete.
Posto kod nas nema nikakvog reda pitam se sta sve unosimo u nase organizme, a da i ne znamo.
Ali, bilo mi je cudno sto je vlasnik radnje, iako mu je u interesu da proda svoju robu, savetovao da ako sam zaista alergicna na sastojke iz mleka to ne kupujem. Objasnila sam mu da nije u pitanju alergija i zasto kupujem bas tu vrstu jogurta i on me vise nije odvracao, mada je rekao da te jogurte vise nece nabavljati.
Proslo je skoro 2 meseca i na dnevniku odjednom vest da je fabrika koja je i proizvodila taj jogurt zatvorena, jer su etikete bile lazne. Pirincani i sve ostale vrste biljnih jogurta pravili su ustvari od obicnog kravljeg mleka.
Shvatila sam da je prodavac imao savest i da je ljudima koji zaista imaju zdravstvenih problema hteo na neki nacin da pomogne i ukaze na prevaru. Iz tog razloga je u povukao proizvode.
Proslo je vec neko vreme i ne znam naziv fabrike, ali boce tih jogurta su bile bele, neprovidne, od 0,5 l i imale su zute i narandzaste etikete.
Posto kod nas nema nikakvog reda pitam se sta sve unosimo u nase organizme, a da i ne znamo.
Test nije nista izmenio. Citav zivot jedesh svu hranu, mesec dana gore dole ne menja stvar.Adict napisao:I ja sam radila pre 2 dana test.
Zanima me je li nije problem da se pocne sa tim programom ishrane posle mesec dana od kad sam radila test?
Marijana P. napisao:Nakon testiranja sam 2 puta kupovala pirincani jogurt i bila odusevljena ukusom, jer se nije razlikovao od obicnog jogurta.

Pijem sojino mleko i koliko god neko tvrdio da lici na kravlje, ne lici ni malo i smrdi na travuljinu, najvise me podseca na kanu.
Inace, apdejt, proslo skoro mesec dana od pocetka "pravilne" ishrane, imam 4 kg manje

Live long and alter.
- anchymanchy
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 08, 2009 8:57 pm
Zar bas niko nema
Zar bas niko ko je na ovom programu ishrane nema NULTU krvnu grupu?
Re: Zar bas niko nema
imam ja, evo napisacu kako izgleda moj testanchymanchy napisao:Zar bas niko ko je na ovom programu ishrane nema NULTU krvnu grupu?
Glavni alergeni: buđ, mleko, kozje mleko,kvasac, pšenica, šećer, jaja
Žitarice dozvoljene: heljda, ječam, proso, ovas
Voće dozvoljeno: jabuka, banana, borovnica, trešnja,ribizla, smokva, grožđe, grejpfrut, mandarina, kupina, ananas, šljiva, malina, jagoda, urma, nektarina
Meso dozvoljeno govedina, ćuretina, konjetina
Riba dozvoljena oslić,skuša, pastrmka, škarpina, som
Uljarice dozvoljene: lešnik, bundevino seme, suncokret, mak, laneno seme, kakao
Povrće dozvoljeno: cvekla, paprika, lubenica, krastavac, tikvica, zelje, šargarepa, maslina, sočivo, biber, beli luk, plavi patlidžan, karfiol, zelena salata, paradajy, krompir, brokoli, celer, bundeva, kupus, peršun, keleraba, blitva, spanac, prokelj
Lekovita bilja dozvoljeno bosiljak, hibiskus, šipak, mirodjija, cimet, matičnjak, kamilica, đumbir, majčina dušica, žalfija, origano, ruzmarin
Zasladjivači fruktoza i dekstroza
eto to je to.
Moram priznati da mi najvise nedostaje crni luk jer mi on dodje kao neka osnova svakog kuvanog jela.
Danas mi stigli rezultati testa i malo sam u soku
Ne smem da jedem NISTA od mlecnih proizvoda i NISTA od mesa.
Svo voce mi je dozvoljeno, kao i skoro svako povrce.
naravno, ne smem> secer, so, cokoladu, kafu, pivo, alkohol uopste.
Test pokazuje da od pica mogu JEDINO vodu.
Jel jos nekome ispao tako rigorozan?

Ne smem da jedem NISTA od mlecnih proizvoda i NISTA od mesa.
Svo voce mi je dozvoljeno, kao i skoro svako povrce.
naravno, ne smem> secer, so, cokoladu, kafu, pivo, alkohol uopste.
Test pokazuje da od pica mogu JEDINO vodu.
Jel jos nekome ispao tako rigorozan?

Adict napisao:Opet ja
Na ovom spisku ne vidim so i biber... znaci li to da su oni svima dozvoljeni?
A po spisku uljarica gledam koje ulje smem, zar ne?
I jos nesto: ako je prosla maslina - smem li maslinovo ulje?
Hvala svima na odgovorima! (i izvinite na mojim osnovnim pitanjima)
Jeste, so i biber mogu svi i u pravu si za uljarice, gledas koja ti je dozvoljena pa to ulje koristic.
Debela82, ako ti je lakse i ja pijem samo vodu

- anchymanchy
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 08, 2009 8:57 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 12:47 pm
So nije na spisku ali se biber nalazi u tabeli povrca (bar kod mene) i meni je dozvoljen.Adict napisao:Opet ja
Na ovom spisku ne vidim so i biber... znaci li to da su oni svima dozvoljeni?
A po spisku uljarica gledam koje ulje smem, zar ne?
I jos nesto: ako je prosla maslina - smem li maslinovo ulje?
Hvala svima na odgovorima! (i izvinite na mojim osnovnim pitanjima)
Naravno ako smes masline da smes i maslinovo ulje
test na intoleranciju
imam zakazan test u vojvode dobrnjca 5, 26.08.09 u 13h, ali bi mi vise odgovarao termin posle 16h nekog dana u mesecu avgustu, zeza me radno vreme. ako neko ima slican problem, a odgovara mu moj termin, mozemo da se menjamo :D