Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
oli_oli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 1:12 pm

Post od oli_oli »

ja imam zakazano u HOLITIMED 31.07. i imam 1 pitanje u vezi toga. Da li moze da se radi analiza tokom mesecnog ciklusa, posto je dosao nedelju dana ranije, i da li ima neceg posebnog cega moram da se pridrzavam pre analiza. Unapred zahvalna.
oli_oli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 1:12 pm

Post od oli_oli »

koliko taje pregled u HOLITI MED, posto imam jos dosta stvari da obavim u BG. Potrebno mi je da bih znala da li to da obavim pre pregleda ili cu imati vremena i nakon.
Hvala
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

ako dodjete na vreme...15 minuta...ostavite 30 minuta rezervisano(ako slucajno budete cekali da udjete)...
Marijana P.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 3:15 pm

Post od Marijana P. »

Nakon testiranja sam 2 puta kupovala pirincani jogurt i bila odusevljena ukusom, jer se nije razlikovao od obicnog jogurta. Kupovala sam na pijaci na Banjici, jer mi je tu najblize, ali bilo ga je i u drugim, bolje opremljenim radnjama zdrave hrane.
Ali, bilo mi je cudno sto je vlasnik radnje, iako mu je u interesu da proda svoju robu, savetovao da ako sam zaista alergicna na sastojke iz mleka to ne kupujem. Objasnila sam mu da nije u pitanju alergija i zasto kupujem bas tu vrstu jogurta i on me vise nije odvracao, mada je rekao da te jogurte vise nece nabavljati.
Proslo je skoro 2 meseca i na dnevniku odjednom vest da je fabrika koja je i proizvodila taj jogurt zatvorena, jer su etikete bile lazne. Pirincani i sve ostale vrste biljnih jogurta pravili su ustvari od obicnog kravljeg mleka.
Shvatila sam da je prodavac imao savest i da je ljudima koji zaista imaju zdravstvenih problema hteo na neki nacin da pomogne i ukaze na prevaru. Iz tog razloga je u povukao proizvode.
Proslo je vec neko vreme i ne znam naziv fabrike, ali boce tih jogurta su bile bele, neprovidne, od 0,5 l i imale su zute i narandzaste etikete.
Posto kod nas nema nikakvog reda pitam se sta sve unosimo u nase organizme, a da i ne znamo.
Korisnikov avatar
ana.anika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:53 pm

Post od ana.anika »

Adict napisao:I ja sam radila pre 2 dana test.
Zanima me je li nije problem da se pocne sa tim programom ishrane posle mesec dana od kad sam radila test?
Test nije nista izmenio. Citav zivot jedesh svu hranu, mesec dana gore dole ne menja stvar.
Marijana P. napisao:Nakon testiranja sam 2 puta kupovala pirincani jogurt i bila odusevljena ukusom, jer se nije razlikovao od obicnog jogurta.
:):) Znam, svakome od nas nedostaje "obicna" hrana, narocito nama koji ne mozemo vise mleko i mlecne proizvode. Ali iskreno, zar nisi ni malo posumnjala u pirincani jogurt koji se po ukusu ne razlikuje od zivotinjskog a treba da je od biljke???
Pijem sojino mleko i koliko god neko tvrdio da lici na kravlje, ne lici ni malo i smrdi na travuljinu, najvise me podseca na kanu.

Inace, apdejt, proslo skoro mesec dana od pocetka "pravilne" ishrane, imam 4 kg manje ;) i odlicno se osecam.
Live long and alter.
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 08, 2009 8:57 pm

Zar bas niko nema

Post od anchymanchy »

Zar bas niko ko je na ovom programu ishrane nema NULTU krvnu grupu?
ljubica.g
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 4:30 pm

Re: Zar bas niko nema

Post od ljubica.g »

anchymanchy napisao:Zar bas niko ko je na ovom programu ishrane nema NULTU krvnu grupu?
imam ja, evo napisacu kako izgleda moj test

Glavni alergeni: buđ, mleko, kozje mleko,kvasac, pšenica, šećer, jaja

Žitarice dozvoljene: heljda, ječam, proso, ovas

Voće dozvoljeno: jabuka, banana, borovnica, trešnja,ribizla, smokva, grožđe, grejpfrut, mandarina, kupina, ananas, šljiva, malina, jagoda, urma, nektarina

Meso dozvoljeno govedina, ćuretina, konjetina

Riba dozvoljena oslić,skuša, pastrmka, škarpina, som

Uljarice dozvoljene: lešnik, bundevino seme, suncokret, mak, laneno seme, kakao

Povrće dozvoljeno: cvekla, paprika, lubenica, krastavac, tikvica, zelje, šargarepa, maslina, sočivo, biber, beli luk, plavi patlidžan, karfiol, zelena salata, paradajy, krompir, brokoli, celer, bundeva, kupus, peršun, keleraba, blitva, spanac, prokelj

Lekovita bilja dozvoljeno bosiljak, hibiskus, šipak, mirodjija, cimet, matičnjak, kamilica, đumbir, majčina dušica, žalfija, origano, ruzmarin

Zasladjivači fruktoza i dekstroza

eto to je to.

Moram priznati da mi najvise nedostaje crni luk jer mi on dodje kao neka osnova svakog kuvanog jela.
Adict
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 9:49 pm

Post od Adict »

Opet ja :)
Na ovom spisku ne vidim so i biber... znaci li to da su oni svima dozvoljeni?
A po spisku uljarica gledam koje ulje smem, zar ne?
I jos nesto: ako je prosla maslina - smem li maslinovo ulje?

Hvala svima na odgovorima! (i izvinite na mojim osnovnim pitanjima)
Debela82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 19, 2009 11:43 am

Post od Debela82 »

Danas mi stigli rezultati testa i malo sam u soku :o
Ne smem da jedem NISTA od mlecnih proizvoda i NISTA od mesa.
Svo voce mi je dozvoljeno, kao i skoro svako povrce.

naravno, ne smem> secer, so, cokoladu, kafu, pivo, alkohol uopste.

Test pokazuje da od pica mogu JEDINO vodu.

Jel jos nekome ispao tako rigorozan? :cry:
ljubica.g
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 4:30 pm

Post od ljubica.g »

Adict napisao:Opet ja :)

Jeste, so i biber mogu svi i u pravu si za uljarice, gledas koja ti je dozvoljena pa to ulje koristic.

Debela82, ako ti je lakse i ja pijem samo vodu :lol: i nije neki problem. Ti si u Analizi radila? Sto se njihovog testa tice smes da koristih sve osim onog sto ti je oznaceno crvenom bojom, pa ako su ti meso i mleko crveno sta da ti kazem :roll:
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 08, 2009 8:57 pm

Post od anchymanchy »

Hvala ti puno LJUBICE.G
lastunicorn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 12:47 pm

Post od lastunicorn »

Adict napisao:Opet ja :)

So nije na spisku ali se biber nalazi u tabeli povrca (bar kod mene) i meni je dozvoljen.
Naravno ako smes masline da smes i maslinovo ulje
*bucka*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 30, 2009 9:09 am

Post od *bucka* »

cao svima...odlučih da vam se pridruzim...zakazano mi je za 25.8. ali u Vojvode Dobrnjca 40...pa me interesuje da li je neko isao u tu kliniku jer sam ja cula da je ona na broju 5... hvala unapred na odgovoru :D
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Da , i u broju 5 i u broju 40...u broju 40 je premestena sa Zelenog venca, ako su ti rekli u 40, tamo i idi....to je to, ne brini
marlik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 30, 2009 1:03 pm

test na intoleranciju

Post od marlik »

imam zakazan test u vojvode dobrnjca 5, 26.08.09 u 13h, ali bi mi vise odgovarao termin posle 16h nekog dana u mesecu avgustu, zeza me radno vreme. ako neko ima slican problem, a odgovara mu moj termin, mozemo da se menjamo :D
Odgovori