Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
intolerantna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 9:29 pm

Post od intolerantna »

Cao svima.
Danas mi je prvi dan da se pridrzavam svog rezima. Nekih 7 dana su trajale pripreme tipa "sta cu da doruckujem, sta cu da rucam, sta sa cim da kombinujem, sta cu kad odem u goste i sl". Suvise malo vremena je proslo, ali mi se cini da se uz dobru organizaciju ovaj rezim moze izdrzati. Definitivno zahteva promenu citavog zivota. Do sada gotovo nista nisam kuvala, vrlo cesto jela sa nogu, narucivala rostilj kuci i sl. a sad to vise ne moze.
Imam par pitanjaca, koja mozda zvuce banalno, ali sta da radim :lol:
Ako mi je zabranjen limun, da li to znaci da mi je zbranjeno sve u cemu ima limunske kiseline? Npr. dijetetski dzemovi imaju voce, fruktozu i limunsku kiselinu, sokovi koji su 100% voce imaju dodatak vitamina C koji je takodje limunska kiselina. Jel to sve zabranjeno ili ne? Dozvoljeni su mi grejpfrut i mandarina, gomila drugog povrca i voca koje smem su puni vitamina C, pa da li to znaci da smem limunsku kiselinu u proizvodima?
Druga stvar je pitanje zasladjivaca (onih malih tabletica), da li su one dozvoljene ili ne? One su na bazi saharina, jel se to sme ili iskljucivo fruktoza i dekstroza kao sto mi stoji u rezultatima?
Pala mi je na pamet Coca cola zero, znam da se gazirano ne bi smelo piti, pa pretpostavljam i ta Coca cola, ali ipak da pitam :wink:
Kad se setim jos neceg, eto mene opet :D
intolerantna
Novi član
Novi član

Post od intolerantna »

Setih se :D
Posto smem bundevu i soju (izmedju ostalog), nabavila sam ova 2 maslaca. Od soje je super, kao obican puter ili margarin, dok je ovaj od bundeve malo specificniji, dosta je masan i ima "smek". Da ne pominjem groznu zelenu boju :lol: Ali sve za zdravlje
Nabavila sma i jogurt od soje, ali ga jos nisam probala. Sada sam u potrazi za jogurtima od ovsa, jecma posto i to smem. Zna li neko gde se na NBG mogu nabaviti? Bila sam u radnji Ljubica, u starom Merkatoru, ali imaju samo od soje, ove druge vise nemaju.
Ah da, jedna preporuka, za dosta stvari su supermarketi jeftiniji od ovih biospajzova. One nutrivita ahuljice su u Merkatoru 110 dinara, dok su uovoj radnji 160. Nemojte da se zatrcavate sa kupovinom, pogeldajte malo koliko sta i gde kosta
Imali kafa bez kofeina (turskih) bilo gde drugde sem u Grinetu?
Malinal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 19, 2009 12:18 am

Post od Malinal »

ljubica g. je cudo :D ... sjajna ideja... svaka cast... oni koji nisu primetili, nova stara tema...INTOLERANCIJA - RECEPTI - obratite paznju...
Tvoja snaga je u tome sto si to sto jesi
flebodia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 23, 2009 9:05 am

Post od flebodia »

Cao svima!!!!!
Meni je danas cetvrti dan kako se pridrzavam "intolerantne" ishrane i mogu vam reci da i nije lose, jedino sam stalno gladna. :roll:
Ljubice.g kako moze biljni kackavalj da sadrzi proteine mleka kad je to posni kackavalj??? Da li ti je to proverena informacija?
Meni tu nista nije jasno, ja jos nisam pocela da ga koristim ali sam planirala.
ljubica.g
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 4:30 pm

Post od ljubica.g »

Na deklaraciji tog kackavalja pise da sadrzi kazein, a taj kazein je protein mleka, ne znam u kom procentu i svakako nije jedini sastojak. Ja sam svojevremeno cak i pisala proizvodjacu, na stranu mi koji zelimo da smrsamo,ali meni je dete bilo alergicno na taj kazein, a oni sir, koji ga sadrzi nazivaju biljnim. :roll:
flebodia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 23, 2009 9:05 am

Post od flebodia »

Hvala ti na pojasnjenju, ali to onda znaci da mi koji smo postili kao da nismo kad smo jeli kackavalj-svasta.
Ma kad mogu da izdrzim bez mleka, paradajza i lubenice (to mi najteze pada od svega) mogu i bez kackavalja, brze cu i smrsati.
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Bila danas na testu..rekli su mi da dodjem u v.Dobrnjca 5..i tamo sam i radila test, a ne u 40...za 7 dana dobijam rezultate emailom..pa cemo videti
gracioza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 11:13 am

zdravo

Post od gracioza »

Zdravo,ja sam nova.Odusevljena sam uspjesima koje postizete i cestitam na izgubljenim kg . Ja sam iz Podgorice i nedavno sam uzorak krvi postom sa novcem i upitnikom poslala u "Holitimed" i sada cekam rezultate. :o Zna li neko dali ce taj uzorak posle 6 dana putovanja po ovako toplom vremenu biti validan?Ima li neko sa slicnim iskustvom.?
Adict
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 9:49 pm

Post od Adict »

I ja sam radila pre 2 dana test.
Zanima me je li nije problem da se pocne sa tim programom ishrane posle mesec dana od kad sam radila test? Ide odmor :), pa ne mogu na moru da bas ganjam sve te namirnice koje smem.
I jos nesto me zanima - taj kontrolni test posle 3 meseca - je li obavezan?
intolerantna
Novi član
Novi član

Post od intolerantna »

Ja verujem da nije problem poceti posle mesec dana. Doduse ja sam krenula vec posle 5 ili 6 dana, kad sam se sabrala sta cu da jedem i kako cu da se organizujem i kako cu da spremam hranu (posto do sada gotovo uopste nisam kuvala, a zivim sama). Mozda da krenes u ovih mesec dana sa nekom blazom varijantom (neke namirnice na koje si intolerantna izbacis, sve u skladu sa prilikom), pa onda da nastavis kako ti je test pokazao. Kontrolni test nije obavezan, ja bih ga uradila cisto da vidim sta ce da pokaze, ali mislim da cu se i nadalje pridrzavati nekih principa (izabaciti svinjetinu, secer, belo brasno) ali i dosta namirnica cu sama sebi vratiti. Ja sam na ovom rezimu svega 5 dana, ali moram priznati da mi prija, stomak mi je definitivno manje nadut, stolica uredna, nisam gladna ni malaksala.
Adict
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 9:49 pm

Post od Adict »

Hvala na odgovoru :)
Jos nesto: sodu bikarbonu i prasak za pecivo svi smeju?
Udavaca
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 1:50 am

Post od Udavaca »

Da, sodu bikarbonu i prasak za pecivo svi smeju, mada sam ovde na forumu videla da je prasak za pecivo napravljen od kukuruznog skroba i da ga oni kojima je zabranjen kukuruz izbegavaju!
Intolerantna je pitala, ali evo i ja da ponovim pitanje-DA LI ZNATE GDE U BEOGRADU MOZE DA SE KUPI JOGURT OD ZITARICA(ovas,jecam raz)!
ivana.jandric
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 26, 2009 5:46 pm

Post od ivana.jandric »

[hi! ja sam skoro cula za taj test i odusevila sam se.da li neko zna u Nišu gde moze da se uradi ?Thanks.]
ljubica.g
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 4:30 pm

Post od ljubica.g »

Udavaca napisao:-DA LI ZNATE GDE U BEOGRADU MOZE DA SE KUPI JOGURT OD ZITARICA(ovas,jecam raz)!
Ja znam da ima u Takovskoj,mislim da je broj 39 telefon je 33 44 110, narucis, oni te telefonom obaveste kada je gotov i odes po njega

Neko je na ovih prethodnih 100 stran napisao i da ima neka prodavnica zdrave hrane na Cuk. padini, ali ne znam podatke nikakve, a ta lokacija bi meni super odgovarala.
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 08, 2009 8:57 pm

Post od anchymanchy »

Da li ima neko ovde sa NULTOM krvnom grupom?I moze li da mi posalje rezultate testa da vidim nesto..hvala
Odgovori