Pilates

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od jesy »

samo da vas pozdravim,SVE sam prochitala i ostajem BEZ KOMENTARA,josh nemogu da se odmorim od slava(veliko prijateljstvo,rodbina...)zato ja imam po 50-60 ljudi za slavu,ali kad treba da se ide na 3-4 mesta u toku dana UMORIM SE.odoh malo da odmorim...pa opet na slavu,pozzzzz
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Ti uzivas,vidim ja :D
Ako,tako i treba!!
Kada pocinjes sa vezbama?
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Trake za pilates su fenomenalna stvar.Preporucujem!!
U pocetku nemojte preterivati sa brojem ponavljanja vezbi,jer traka prividno olaksava vezbanje.Moze se desiti da dobijete upalu misica.
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm

Post od sanyalica »

A kakve trake? To ne znam shta je... :oops:
Slika
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Traka koja izgleda kao,recimo,shal.Samo sto je od gume i rastegljiva je.Dosta olaksava vezbanje ali ujedno i otezava.Pokusacu na netu da pronadjem sliku pa cu ti poslati.
Pomocu trake mnogo lakse radis trbusnjake ali i vezbe za noge.Postoje u 3 boje.Svetlija boja-elasticnija traka.
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm

Post od sanyalica »

E pa to je super! Hajde pokushaj da nadjesh to da mi pokazesh...mada ne znam kada cu josh i trake ubaciti u svoj raspored koji je zaista pretrpan... :-?
Slika
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Posao,edukacija,predavanja,odbojka,deca..... :D
Nije lako biti uspesna zena i majka koja je totalno posvecena svojoj deci!Ali moramo misliti i na sebe malo,pilatesom ne samo da oblikujes misice vec i jacas duh :D
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Necu postavljati sliku trake,nego cu ti je pokloniti kada se vidimo.
Sve sa ciljem da zadrzis dobar izgled.
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

Martat koliko dana nedeljno moram da idem na rekreaciju tj.pilates da bih skinula ovih 3-4 kilograma viška?
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Iako neki tvrde da se pilatesom ne moze smrsati vec samo oblikovati misici,ja sam dokaz da je to ipak moguce.Uz vrlo male korekcije u ishrani,tipa izbaciti slatkise i kasne vecernje obroke ( a tu spadaju i razne grickalice,cips,smoki...plazma,vocni jogurti puni secera),moze se postici fantastican rezultat za jako kratko vreme.
Ja na vezbe idem 3x nedeljno a vikendom vozim sobnu biciklu po sat vremena brzinom od 26-28 km/h na opterecenju br.3.

Nadam se da ces nam se i ti uskoro pridruziti pa da vezbamo zajedno.
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

Hoću sigurno, samo da otkačim ova dva ispita. U međuvremenu ću vežbati na mojoj spravici za stomačne mišiće ( ABC king) :roll:
lujka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm

Post od lujka »

:wink:
Drћimo fige za polaganje ispita.

Moћeљ ti to.

:D :D
Kako je lepo biti mlad.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Osmominutni trening: Pilates za izduženiji, vitkiji izgledPilates čini mnogo više od jačanja vašeg jezgra. Inicijacijom svih pokreta iz centra tela poboljšaćete vaše držanje i vitkiji izgled u samo nekoliko treninga. Da bi poboljšali rezultate držite stomak uvučen, leđa i vrat ispravljene i ramena opuštena. Ponavljate ovu rutinu dnevno da bi odrzali dobar izgled vašeg tela.

Od 0:00 do 1:00 minuta - "Labud"
Ciljne grupe mišića: Leđni, Stomačni, Unutrašnja strana butina

-Lezite na stomak, skupljenih nogu, šake postavite uz ramena sa laktovima pozicioniranim uz telo.
-Odgurivajući se rukama, podignite glavu, ramena i grudi. Kod podizanja vazduh treba udisati.
-Dok ste u u uzdignutom položaju, savijte leđa još malo, držeći stomak uvučen.
-Udahnite i izdahnite duboko dva do tri puta, i potom se vratite u početni položaj.

Od 1:00 do 2:00 minuta - Istezanje nogu
Ciljne grupe mišića: Stomačni, Unutrašnja strana butina

-Lezite na leđa, privucite kolena grudima, i držite ih rukama.
-Uzdignite glavu, vrat i ramena
-Simultano, podižite i ispravljate ruke pozicionirajuću ih pored ušiju, ispravljajući kolena za 45 stepeni.
-Zadržite se u tom položaju kratko, a zatim simultano savijajte kolena u početni položaj, vraćajući ruke na cevanice u kružnoj putanji (prvo u stranu a zatim
napred).
-Ponavljajte vežbu, držeći gornji deo tela uzdignuto, i butine spojene.

Od 2:00 do 4:00 minuta - Istezanje kičme
Ciljne grupe mišića: Leđni, Stomačni

-Sedite i ispružite ruke i noge
-Udahnite držeći leđa uspravno, pokušavajući da rukama dodirnete stopala.
-Savijte glavu, vrat i ramena u napred, trudeći se da se ne savijate u kukovima.
-Udahnite duboko i zadržite dah kratko, a zatim izdahnite, uvlačeći stomak što više.
-Udahnite i vratite leđa u uspravan položaj.
-Ponovite vežbu.

Od 4:00 do 6:00 minuta - Uvrtanje kičme u sedećem položaju
Ciljna grupa mišića: Bočni

-Sedite tako da su vam noge ispružene i spojene, a ruke pružene u stranu i u nivou ramena.
-Udahnite i ispravite leđa, a zatim izdahnite i uvucite stomak.
-Potom rotirajte grudni koš, ruke i glavu u desno, držeći kukove statične.
-Udahnite, i vratite se u početni položaj.
-Ponovite isti proces na levu stranu, a zatim nastavite vežbu naizmenično menjajući strane.

Od 6:00 do 7:00 minuta - Prednje podizanje noge
Ciljna grupa mišića: Stomačni, Leđni, Kvadricepsi

-Sedite sa ispruženim nogama, rukama na podu i prstima postaljenim u pravcu tela.
-Podignite kukove tako da telo dovedete u pravu liniju.
-Podignite levu nogu koliko god možete, a da ne pomerite kukove.
-zadržite nogu u tom položaju tri sekunde, a zatim je polako vratite na pod.
-Ponovljate vežbu menjajući strane.

Od 7:00 do 8:00 minuta - Zadnje podizanje noge
Ciljna grupa mišića: Stomačni, Butni, Grudni

-Postavite se u poziciju kao kod početka vežbe sklekova, sa ispruženim telom, rukama odupirajući se o pod i u nivou ramena i prstima postavljenim u pravcu tela.
-Podignite levu nogu 5 do 15 cm, ne savijajući je u kolenu.
-Istegnite stopalo i zadržite nogu u tom položaju 3 sekunde pre nego što krenete polako da je spuštate.
-Ponavljajte vežbu menjajući strane.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Aktivnost posle masnog obroka Objavljeno: 26.10.2007
Rezultati studije naučnika sa univerziteta u Indijani, otkrili su da fizička aktivnost koja se upražnjava neposredno posle jakog obroka umanjuje rizik od pojave kardiovaskularnih poremećaja. Studija je obuhvatila veći broj zdravih dvadesetperogodišnjaka koji su naviknuti na obilan doručak sa jajima, kobasicom i pečenim krompirom. Za promenu su, tokom ispitivanja, dobili „zdrav” meni: musli, polumasno mleko, sok od pomorandže. Kada su testirane osobe nakon masnog obroka džogirale jedan sat, rezultati biohemijske analize krvi bili su bolji nego u vreme kada su se zdravo hranili. To znači da sportske aktivnosti izvanredno utiču na metaboilazam masti i da pravovremenim vežbanjem mogu da se anuliraju efekti „grešnog” obroka. Bečki stručnjak Hademar Bankhofer objašnjava to činjenicom da krv posle fizičke aktivnosti protiče brže i ne dozvoljava nagomilavanje masnoća u krvnim sudovima.
Odgovori