Pilates

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Pilates

Post od sati »

PILATES
Iako je u modi već nekoliko godina, pilates se praktikuje veoma dugo. Osmislio ga je 1920. godine u Njujorku poznati trener Džozef Pilates, a bazirao ga na oko 500 različitih vežbi, sa idejom da se jedna vežba ne ponavlja mnogo puta, nego da se, nasuprot tome, više vodi računa o preciznosti pokreta. Pilates sistem vežbi fokusiran je na povećanju fleksibilnosti i snage, bez bildovanja mišića. Zato, nije neobično što su prvi zaljubljenici u pilates bili baletski umetnici, među njima i čuvena Marta Grejem. Danas je ovo omiljeni vid vežbi mnogih zvezda koje drže do svog izgleda i kondicije. Pilates nisu samo vežbe, to je serija kontrolisanih pokreta koji angažuju i telo i um, a rade se na specijalnim aparatima pod nadzorom stručnog trenera. Pilates je idealan ako ste početnik, ali je veoma zgodan i ako želite da vežbate kod kuće, jer ga ne prate zdravstveni rizici (preopterećenje, povrede...). Pilates može biti i dopuna uz druge vidove vežbi, da se održi postignuta forma, ali postoje i pilates vežbe za iskusne i utrenirane vežbače. Bezbedno ga mogu upražnjavati čak i trudnice, jer im može pomoći da nauče pravilno disanje, poboljšaju koncentraciju, ali i povrate figuru i tonus tela posle trudnoće. Torzo, odnosno mišići stomaka, ramena i abdomena, u centru su pilatesa, a mišići ruku i nogu se rade kao dopunske vežbe – zahvaljujući tome, pilates je idealan ako želite da postignete ravan stomak. Pilates danas ima mnogo varijanti, a pošto su originalne sprave skupe, najčešće se radi na podlozi na parteru. Od jednostavnijih (i jeftinijih) sprava, pilates se može raditi uz pomoć velike lopte koja može služiti kao oslonac i dodatno balansira mišiće i doprinosi elastičnosti. Postoje razne vrste pilatesa, a najčešće su kombinacije sa najsrodnijim vežbama – jogom, i nazivaju se Power Pilates ili Power Yoga. Najveća razlika između joge i pilates vežbi ogleda se u načinu disanja, koje je u oba slučaja važno: kod joge se diše isključivo na nos, pilates dozvoljava i disanje na usta. Disanje je kod pilates vežbi važno zato što pomažeproduženim kontrakcijama mišića, a samim tim i njihovom boljem obliku i snazi. Među osnovne principe pilatesa, osim disanja, svrstavaju se i preciznost, tačan sled i kontinuitet pokreta, koncentracija i kontrola
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Postujem :D
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Slika
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Probala sam da učim iz ove Slika ali mi nije uspelo :roll: :roll: :roll:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Pokusaj sa ogledalom :D
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

sorry, ali meni glava puce kad vidim ovo. :lol:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

To i nije za tebe,al hvala sto si svratio.
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

:lol: :lol: :lol: Zamisli Marsa onako nabildovanog na ovoj joptici :lol: :lol: :lol:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Oteraces mi jedino musko sa ove teme!!!!! :D

Budi malo ljubaznija :D Tai Bo girl!!!!
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

:D :D
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sanyalica »

Dj.Olivera napisao:Probala sam da uèim iz ove Slika ali mi nije uspelo :roll: :roll: :roll:
Opet ste postavile moj fotos!!!!Bez pitanja!!!! :o
Slika
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član

Post od sanyalica »

Ej ja kupila tu jopticu pre ...ne znam koliko...eno je puna prashine!!! :D
Da li se mora redovno brisati prashina sa loptice? :wink:

Ma nema nishta bez odbojkashke lopte...dok je ne smechiram onako zestoko... pa posle ne mogu celu noc da spavam koliko me odvaljuju rame i ruka hahaha ali sam srecna u tom momentu zveknutja kao malo deteeee...eh tako je to kad sredovechna koka ne moze da prestane da pichi odbojku :lol: :lol: :lol:
Poslednja izmena od sanyalica u Sub Sep 20, 2008 9:41 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Slika
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član

Post od sanyalica »

Shalu na stranu...uzela sam je zbog istezanja, samo sam se malko u zadnje vreme ulenjilaaa
Slika
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

Ja se nisam ulenjila!!!!! Svaki dan Slika po čiku :roll:
Odgovori