MOBING (MALTRETIRANJE)+ STRES = LOSA ISHRANA
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
- mikalja
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Des thethe ?Nadam se da ovaj vikend, provodish kvalitetno !A kud kvalitetnije ?Od spavanjathethe napisao:Sve čestitke za prvi šefovski dana za zmaj76. Sve najbolje i hvala na podršci. Naravno pozdrav svima i svima hvala na podršci.

Iskreni pozdravi !
SESTRO
Ako si od onih koje razumeju nerazumljivo i veruju u neverovatno,
Drugim rečima –
Ako previše romantičnosti utiče na tvoje zdravlje, seti se:
Ako deluje suviše dobro da bi bilo istinito, verovatno i nije istinito.
Ako ti se desila ljubav na prvi pogled, pogledaj još jednom.
I:

Ako vidiš princa na belom konju koji bi da te spase –
Ukoliko je to na filmu – uživaj!
Ukoliko je to stvarni život – zovi hitnu pomoć!

"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
- mikalja
- Stalni član
U prolazu ,veliki pozdrav za sveee na forumu!
Nadam se thethe da ce ti pochetak Nedelje doneti i bolje(poslovne) pochetke!Samo chuvaj zdravlje

"Ja sam ponekad silazio u ponore za koje ne nalazim imena ni hrabrosti da ih opisem. I patio sam - niko ne zna i ne sluti koliko prije silazenja, u ponoru i poslije njega. Ne znam ni zasto i cemu sva ta patnja. Kome treba taj bol za koji ne nalazim nikakva objasnjenja? I sve neka je prosto - samo da jednog dana ne ostanem zauvijek u nekom od tih ponora..."
I.A
Uskoro cesh ti izaci iz tih ponora thethe ,zelim ti od srca!
Pozzzdrav za sve!
Nadam se thethe da ce ti pochetak Nedelje doneti i bolje(poslovne) pochetke!Samo chuvaj zdravlje

"Ja sam ponekad silazio u ponore za koje ne nalazim imena ni hrabrosti da ih opisem. I patio sam - niko ne zna i ne sluti koliko prije silazenja, u ponoru i poslije njega. Ne znam ni zasto i cemu sva ta patnja. Kome treba taj bol za koji ne nalazim nikakva objasnjenja? I sve neka je prosto - samo da jednog dana ne ostanem zauvijek u nekom od tih ponora..."
I.A
Uskoro cesh ti izaci iz tih ponora thethe ,zelim ti od srca!
Pozzzdrav za sve!

"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Hvala mikalja na podršci. I svima ostalim. Inače, nisam danas baš raspoložena. Ovo vreme, glava me boli, migrena. Sve to utiče da ne mogu sve da ignorišem na poslu. Naravno ćutim, ali me više pogadja nego inače. Evo bliži se i kraj radnog vremena. Jutros me iziritirao onaj moj kolega, ali nisam reagovala. Degenerik iskompleksirani. On će mene da ponižava. A najgori je onaj koji ga koristi za to tj. moj šef.
Kraj je dana, nadam se sutra boljem danu.
Kraj je dana, nadam se sutra boljem danu.
- zmaj76
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm
Saveti za borbu protiv stresa...
-Volite ono što radite. Radićete bolje.
-Zamislite cilj i pokušajte da ga dostignete sa obzirom na vaše sposobnosti adaptacije.
-Sastavite inventar vaših faktora stresa i pokušajte da eliminišete one koji su odgovorni za nepotrebne tekobe i frustracije.
-Ne tražite da se svima dopadnete, jer nećete to postići.
-Budite onakvi kakvi ste. Ne naprežite se da živite u svetu koji nije vaš. Nepotrebno ćete potrošiti svoju energiju adaptacije.
-Mislite na sebe.
-Ako treba, spasite se od okoline, prekinite sastanak, telefonski razgovor.
Bolji je beg od nepotrebne bitke.
-Kažite šta mislite, osećate, ne čuvajte to za sebe.
-Rešite svoje probleme, ne bežite od njih i ne ostavljajte ih za sutra.
-Pripremite se za svoje profesionalne porodične osečajne promene. Suviše istovremenih promena dovodi do stresa.
-Uvedite “praznine” u vaš radni dan svakodnevnu aktivnost, i “zone stabilnosti” koje ne zahtevaju nikakav napor adaptacije.
-Izolujte se i napravite svakodnevno dve pauze od 15 minuta za odmor.
-Bavite se sportom sat i po nedeljno, ali ne bilo kojim.
-Ostavite auto i naučite da hodate. Smanjite teret posla i ne žrtvujte vreme za razonodu.
-Volite ono što radite. Radićete bolje.
-Zamislite cilj i pokušajte da ga dostignete sa obzirom na vaše sposobnosti adaptacije.
-Sastavite inventar vaših faktora stresa i pokušajte da eliminišete one koji su odgovorni za nepotrebne tekobe i frustracije.
-Ne tražite da se svima dopadnete, jer nećete to postići.
-Budite onakvi kakvi ste. Ne naprežite se da živite u svetu koji nije vaš. Nepotrebno ćete potrošiti svoju energiju adaptacije.
-Mislite na sebe.
-Ako treba, spasite se od okoline, prekinite sastanak, telefonski razgovor.
Bolji je beg od nepotrebne bitke.
-Kažite šta mislite, osećate, ne čuvajte to za sebe.
-Rešite svoje probleme, ne bežite od njih i ne ostavljajte ih za sutra.
-Pripremite se za svoje profesionalne porodične osečajne promene. Suviše istovremenih promena dovodi do stresa.
-Uvedite “praznine” u vaš radni dan svakodnevnu aktivnost, i “zone stabilnosti” koje ne zahtevaju nikakav napor adaptacije.
-Izolujte se i napravite svakodnevno dve pauze od 15 minuta za odmor.
-Bavite se sportom sat i po nedeljno, ali ne bilo kojim.
-Ostavite auto i naučite da hodate. Smanjite teret posla i ne žrtvujte vreme za razonodu.
Pozdrav svima. Saveti za stres su u redu, ali ne mogu se svi primeniti na žrtve mobinga. Prvo, voleti svoj posao. Žrtva može da ga voli, ali problem je u tome što joj ga mober uskraćuje ili daje suviše jednostavne poslove ili je preopterećuje poslom. To se baš i ne može voleti, može se podnositi više ili manje uspešno.
Drugo, koliko je isplativo za žrtvu da kaže uvek sve što misli. Onda bi imala još gore posledice i mober bi ostvario svoj cilj - pa ponizi i ismeje žrtvu. Nekad moraš prećutati nešto i pokazati moberu da te ne dotiče nešto što te dotiče jer on se hrani tvojim strahom i pokazivanjem da si ranjiv. Jedino ako radiš suprotno od onog što on očekuje da ćeš uraditi on može da oseti da mobing nema uspeha ili da nije postigao ono što on želi. Npr. kod mene juče. Kada sam došla u kancelariju zatekla sam na svom stolu neki kartonski kalendar sa logom firme bez objašnjenja šta je to, kojim povodom. Onda pitam onog mog kolegu kakav je ovo kalendar. On nešto mumlja, mrmlja, jedino što sam razaznala je da je kalendar za 2009. godinu. Kakav je to odgovor - za 2009. godinu pa svaki kalendar je za 2009. godinu, neće niko deliti stare kalendare, to nije bilo moje pitanje. Pošto nisam dobila nikakav odn. normalan odgovor već samo mumljanje, opšte fraze i ćutanje, mogla sam da ga napadnem i svašta mu kažem. Međutim ja to nisam uradila već sam sklonila kalendar sa svog stola, a kako se njegov sto graniči sa mojim, on je ostao na njegovom stolu. Kada sam izlazila na pauze on ga je pokupio i prvo neko vreme držao na svom stolu, a posle ga više nisam ni videla. Tokom dana sam zaključila šta je u pitanju jer su skoro svi zaposleni (mislim svi, nisam sigurna) u kancelariji dobili reklamni materijal firme u kesama sa logom firme i svakome je to delio neki niži šefić. A ovaj moj kolega je u petak prošle nedelje dobio tri kalendara, za šta i za koga ne znam i taj jedan zatečen na mom stolu je bio njegov. Meni niko ništa nije dao, a jedina osoba koja mi je šef je moj mober. A ovaj kolega je ili po nagovoru mobera ili samoinicijativno uzeo jedan deo svog reklamnog meterijala - kalendar opštampan na kartonu i na jednom listu (hoću reći da mu je to bilo nešto najbeznačajnije u njegovoj kesi što je dobio) i stavio meni na sto da me ponizi i da vidi kako ću ja reagovati. Verovatno su hteli da ja pobesnim i da oni postignu svoj cilj, ali nisu to doživeli.
Inače, nije mi uopšte stalo ni do kakvog reklamnog materijala, naročito ne ove firme.
Drugo, koliko je isplativo za žrtvu da kaže uvek sve što misli. Onda bi imala još gore posledice i mober bi ostvario svoj cilj - pa ponizi i ismeje žrtvu. Nekad moraš prećutati nešto i pokazati moberu da te ne dotiče nešto što te dotiče jer on se hrani tvojim strahom i pokazivanjem da si ranjiv. Jedino ako radiš suprotno od onog što on očekuje da ćeš uraditi on može da oseti da mobing nema uspeha ili da nije postigao ono što on želi. Npr. kod mene juče. Kada sam došla u kancelariju zatekla sam na svom stolu neki kartonski kalendar sa logom firme bez objašnjenja šta je to, kojim povodom. Onda pitam onog mog kolegu kakav je ovo kalendar. On nešto mumlja, mrmlja, jedino što sam razaznala je da je kalendar za 2009. godinu. Kakav je to odgovor - za 2009. godinu pa svaki kalendar je za 2009. godinu, neće niko deliti stare kalendare, to nije bilo moje pitanje. Pošto nisam dobila nikakav odn. normalan odgovor već samo mumljanje, opšte fraze i ćutanje, mogla sam da ga napadnem i svašta mu kažem. Međutim ja to nisam uradila već sam sklonila kalendar sa svog stola, a kako se njegov sto graniči sa mojim, on je ostao na njegovom stolu. Kada sam izlazila na pauze on ga je pokupio i prvo neko vreme držao na svom stolu, a posle ga više nisam ni videla. Tokom dana sam zaključila šta je u pitanju jer su skoro svi zaposleni (mislim svi, nisam sigurna) u kancelariji dobili reklamni materijal firme u kesama sa logom firme i svakome je to delio neki niži šefić. A ovaj moj kolega je u petak prošle nedelje dobio tri kalendara, za šta i za koga ne znam i taj jedan zatečen na mom stolu je bio njegov. Meni niko ništa nije dao, a jedina osoba koja mi je šef je moj mober. A ovaj kolega je ili po nagovoru mobera ili samoinicijativno uzeo jedan deo svog reklamnog meterijala - kalendar opštampan na kartonu i na jednom listu (hoću reći da mu je to bilo nešto najbeznačajnije u njegovoj kesi što je dobio) i stavio meni na sto da me ponizi i da vidi kako ću ja reagovati. Verovatno su hteli da ja pobesnim i da oni postignu svoj cilj, ali nisu to doživeli.
Inače, nije mi uopšte stalo ni do kakvog reklamnog materijala, naročito ne ove firme.
- mikalja
- Stalni član
Pozdrav !Ma ,thethe ono su saveti za ljude koji su ZADOVOLJNI svojim poslom i nisu mobingovani na poslu!Potpuno te razumem,kako mozesh voleti neshto i nekoga ko ti pritisak stvara?Ljude oko sebe koji te svaki sekund izbacuju iz koloseka i naj veca satisfakcija im je ismejati nekog!Kako mozesh voleti takav posao ?I td i td!To su slova ,da se popune praznine .Savet?
Ti da si srecna na svom poslu i dovoljno poshtovana za svoja dela ,bez ismejavanja izkopleksiranih osoba ?Ne bi ni bila na ovoj temi.Budi mi pozdravljena i izdrzi josh malo (nadam se) !Doci ce i tebi bolji dani !Nishta nije vechno!Ni Slava ni ponor ni pad!Pokushaj ih samo izqlirati da bi koliko toliko sachuvala zdravlje!Zeludac pokriij sa osmehom ili tishinom!Da ga zashtitish koliko toliko od dolivanja gorchine ,okusa pelina!Da ne bi obolila (dobila chir ako vec nisi) !Polako,dolaze ipak vremena edukovanih ljudi ,kompetentnih za svoj posao.Danas je sunce ,osmehni se malo i chekaj bolje sutra!Iako ide posporo,samo ipak ide i sticice
!Ignorishi ih koliko god mozesh ?Jer neljudi i jesu za ignorisanje,za obilazak u ogromnom luku !Kajat ce se oni za sve samo ce biti kasno !Zelim ti strpljenje da imash do tad (strpljen,spashen) Ako imash shanse ,izvuci se malo na svez zrak
!Mnogo mnogo ,pozdravai prijatan dan zelim ! Vidish ipak POSLE KISHE UVEK -->
Tako i posle kishe
SUUUUUUUUNCEE 

Neruda
- mikalja
- Stalni član
Pozdrav!
Eto, danas vec nije' lepo i vedro vreme kao juche!Ali i mi smo siromashniji za jedan ,onako prelep jucherasnji dan!Samo ipak osmehnite se jednom ovom dechaku koji vam "hranu"nosi sa osmehom!

Budite strpljivi prema svemu što je neriješeno u vašem srcu i pokušajte voljeti i sama pitanja. Ne tražite sada odgovore koje ne možete dobiti, jer ne biste mogli živjeti s njima, a bit je u tome da treba sve živjeti. Sada živite pitanja...
POzdrav za sve sa ove teme a za thethe POSEBNO!Nadam se da je danas bolje ,bez kalendarica ,ili olovchice za N. G. "poklon"Samo opushteno !Nadam se da je Deda Mraz chuo tvoje molbe i nadanja ?I da ce ti ispuniti zelje !
I da ce ti ispod
!!!!!!!!!
ostaviti jedan divan koverat sa ponudom za super posao

Eto, danas vec nije' lepo i vedro vreme kao juche!Ali i mi smo siromashniji za jedan ,onako prelep jucherasnji dan!Samo ipak osmehnite se jednom ovom dechaku koji vam "hranu"nosi sa osmehom!

Budite strpljivi prema svemu što je neriješeno u vašem srcu i pokušajte voljeti i sama pitanja. Ne tražite sada odgovore koje ne možete dobiti, jer ne biste mogli živjeti s njima, a bit je u tome da treba sve živjeti. Sada živite pitanja...
POzdrav za sve sa ove teme a za thethe POSEBNO!Nadam se da je danas bolje ,bez kalendarica ,ili olovchice za N. G. "poklon"Samo opushteno !Nadam se da je Deda Mraz chuo tvoje molbe i nadanja ?I da ce ti ispuniti zelje !

Neruda
Pozdrav za sve. Bez obzira što je današnji dan tmurniji za mene je bolji od jučerašnjeg. Iz dva razloga, mober mi je na službenom putu do ponedeljka, a kolege do mene isto nema na poslu, ne znam zbog čega je odsutan, baš me i briga samo da ga ne gledam.
Juče mi je baš bilo loše. Valjda se nakupi sav taj potisnuti bes i potiskivanje svega i svačega, oprez i razmišljanje šta, kada i koliko reći. Da nisam izašla na pauzu napolje i porazgovarala sa nekim prijatnim ljudima, ne znam kako bih izdržala. Sada je ok.
A što se tiče Deda Mraza bio bi dobro da mi pokloni neki posao, mada se mnogo ne nadam.
Juče mi je baš bilo loše. Valjda se nakupi sav taj potisnuti bes i potiskivanje svega i svačega, oprez i razmišljanje šta, kada i koliko reći. Da nisam izašla na pauzu napolje i porazgovarala sa nekim prijatnim ljudima, ne znam kako bih izdržala. Sada je ok.
A što se tiče Deda Mraza bio bi dobro da mi pokloni neki posao, mada se mnogo ne nadam.
Budite strpljivi prema svemu љto je nerijeљeno u vaљem srcu i pokuљajte voljeti i sama pitanja.
Deda Mraz chuo tvoje molbe i nadanja ?I da ce ti ispuniti zelje !
I da ce ti ispod
!!!!!!!!!
ostaviti jedan divan koverat sa ponudom za super posao
[/quote]
Umjesto Deda mraza moћete ispunjenje ћelje traћiti od Svetog Nikole ako ste bili dobri.

Deda Mraz chuo tvoje molbe i nadanja ?I da ce ti ispuniti zelje !

Umjesto Deda mraza moћete ispunjenje ћelje traћiti od Svetog Nikole ako ste bili dobri.

Kako je lepo biti mlad.
Pozdrav svima.
Još danas i sutra i na odmoru sam do Nove godine. Tražila sam ostatak godišnjeg odmora i posle nekih uslovaljavanja od mog šefa dobila isti.
Razmišljala sam ili to ili bolovanje jer se baš ne osećam dobro - fizički (kašljem, malaksala sam). Imunitet mi je verovatno oslabio i sve se kači na mene. Ovo mi je i način da izbegnem godišnju proslavu NG u firmi (stvarno ne bi mogla podneti da gledam svog šefa i još neke "dežurne dušebrižnike" i da se smešim i uživam).
Od novog posla ništa. Neće ni biti do februara, ne verujem da će neko da prima u januaru. A kako kriza napreduje ko zna dali će i u narednim mesecima biti nešto od posla.
Još danas i sutra i na odmoru sam do Nove godine. Tražila sam ostatak godišnjeg odmora i posle nekih uslovaljavanja od mog šefa dobila isti.
Razmišljala sam ili to ili bolovanje jer se baš ne osećam dobro - fizički (kašljem, malaksala sam). Imunitet mi je verovatno oslabio i sve se kači na mene. Ovo mi je i način da izbegnem godišnju proslavu NG u firmi (stvarno ne bi mogla podneti da gledam svog šefa i još neke "dežurne dušebrižnike" i da se smešim i uživam).
Od novog posla ništa. Neće ni biti do februara, ne verujem da će neko da prima u januaru. A kako kriza napreduje ko zna dali će i u narednim mesecima biti nešto od posla.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
Danas sam dobio novog prodavca, mislim da bi mogao roman da pise o mobbingu
Sto bi narod rekao, prvo pa musko! Prvi radni san od 7 ujutro do 2 ujutro
Ja sam ipak dosao u 15 do 7 i ostao do 2 i 30!

http://www.youtube.com/watch?v=X4U7VgUQ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
- mikalja
- Stalni član
Pozdrav za sve na ovoj temi!Iako sam zakasnila,nadam se da cesh mozda proviriti !Zao mi je da se loshe osecash ovih dana !Samo od sad si vec na G.Odmoru i nadam se da cesh se opustiti i odmoriti ?Koliko toliko reshiti negativne energije i nadopuniti z baterije sa pozitivnom energijom !Zelim ti da se lepo ODMORISH od svih koji te okruzuju a negativno utichu na tebe!Zelim ti sve naj bolje u praznicima koji slede!thethe napisao:Pozdrav svima.

P.S
Izvini ,nisam videla pre ovu tvoju poruku !Retko svracam ovde i josh cu redje

Idem ,na Slavu !I sretna Slava svima koji je danas slave Sveti Nikola!

Neruda
- mikalja
- Stalni član
Umjesto Deda mraza možete ispunjenje želje tražiti od Svetog Nikole ako ste bili dobri.
[/quote]
Pozdrav lujkic
!Da,da ,nekad je Sveti Nikola poklone donosio !Mada neka i danas donese necemo se ljutiti duplikatima
Moja cerkica kad je bila maaalaaa ?Pitali je da li ona veruje u deda mraza?Ona kaze ,necu da Vam kazem
!Jer ako Vam kazem da ne verujem ?Necu onda dobiti poklone
!A ovako bolje da cutim i da svi misle da verujem da postoji ,tasd ce znati da se nadam poklonima
!A maljena vec izbrbljala da ne veruje
!Ma dechica?Nishta iskrenije nit lepshe nit ne zlobnije od nji
A hunter izdrzat cesh ti to ,mlad si !Iz pochetka malo dok se ne uhodash nije lako!Ali samo zdravlja i polako i dosta mladih snasha
!
Pozdrav za sve ,zelim Vam svima prvenstveno DOBRO ZDRAVLJE a sve drugo je DRUGO !!
!
!Srecni Vam praznici koji dolaze!
Budite mi srecni i zadovoljni 
Pozdrav i odo na Slavu

Pozdrav lujkic

A hunter izdrzat cesh ti to ,mlad si !Iz pochetka malo dok se ne uhodash nije lako!Ali samo zdravlja i polako i dosta mladih snasha

Pozdrav za sve ,zelim Vam svima prvenstveno DOBRO ZDRAVLJE a sve drugo je DRUGO !!
!

Pozdrav i odo na Slavu

Neruda