MOBING (MALTRETIRANJE)+ STRES = LOSA ISHRANA

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

OOOOOO nauchi se konachno :o stavljati slichice i animacije u tekst ,pa sad teme nije "slikovnica" :lol: :lol: :lol: :lol: Hhahahaahahaa
Nije teshko upitati,nije sramota neznati!Teshko je biti providno gloop :wink: :D !Ali upitati nije sramota !Pametnije upitash i super :D !mobbing na animacije pfff hahaha :lol: :lol: :lol: !Gde je thethe?Zmaj76 :o Ajde na ruchak,posni je ali uh ima lepshe svega za ruchkanje nego kad se ne posti! :wink: :lol: :lol:
P.S
Ko pita ne Skita nego mu *****e shug** k*** :lol:
Treba da se copy/paste a Nedelja je ko da radi to? :roll: :D
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm

Post od zmaj76 »

Kompulsivno prejedanje

Kompulsivno prejedanje je ozbiljan poremećaj hranjenja koje ne bi trebale olako shvatiti ni osobe koje pate od poremećaja ni osobe u njihovoj blizini.

Kompulsivno prejedanje je okarakteriseno epizodama prejedanja, neprekidnog konzumiranja hrane i povećanjima telesne mase.

Treba naglasiti da postoji razlika između kompulsivnog prejedanja i povremenog prejedanja koje ponekad svi praktikujemo. Telesna masa osobe koja boluje od kompulsivnog prejedanja može varirati od normalne do prekomerne . Oboleli često vežbanjem ili čak "kompulsivnim vežbanjem" nastoje potrošiti prekomerne kalorije koje su uneli u organizam i na taj način pokušavaju smršati. I dok zdrava osoba uživa u telesnoj aktivnosti, oboleli često zaboravlja da telesna aktivnost može biti zanimljiva i da bi u njoj bi trebalo uživati. Jednako kao i kod anoreksije i bulimije, patnja proizlazi iz straha od povećane telesne mase.

Poremećaje hranjenja karakteriše preokupacija oblikom tela, hranom, mršavoću, osećajem gubitka kontrole i nije čudno da su česta pojava u današnje vrieme kada, čini se, svi mi težimo za idealnim telom u kojem ćemo se osećati dobro i koje ćemo prihvatiti sa zadovoljstvom.

Šta uzrokuje ovaj poremećaj?

Mnogo je činilaca koji mogu uzrokovati razvoj poremećaja kompulsivnog prejedanja. Kao i kod anoreksije i bulimije, hrana je sredstvo kojim se osoba nosi sa depresijom, stresom, emocionalnim i svakodnevnim problemima. Hrana može donijeti utehu obolelima i pomoći im da olakšaju, zaborave ili izbegavaju emocionalnu bol koju osećaju iznutra. Kompulsivno prejedanje najčešće se javlja u ranijem životnom stadijumu i najčešće pogađa osobe koje se nikada nisu naučile nositi sa problemima ili sa stresom u životu. Poremećaj najčešće započinje sa epizodama prejedanja, nastavlja se osjećajem mržnje i gađenja prema samome sebi pri čemu se formira ciklus koji može ostati zatvoren godinama ukoliko oboljeli ne potraži i dobije adekvatnu profesionalnu pomoć. Smatra se da su osobe u čijoj porodičnoj istoriji postoje poremećaji hranjenja, pa čak i alkoholizam, rizičnije na razvoj ovog poremećaja.

Znaci i simptomi poremećaja kompulsivnog prejedanja:

• osoba veruje da će biti bolja i sretnija ako je mršava
• prežderavanje
• strah od nemogućnost prestanka konzumiranja hrane
• sram zbog telesne mase i izbjegavanje nekih dnevnih aktivnosti
• osećaj mržnje prema sebi nakon prežderavanja
• provođenje različitih dijeta sa ciljem gubitka tjelesne mase
• razmišljanje o sebi svodi se na razmišljanje o tjelesnoj masi
• odbijanje konzumiranja hrane u javnosti
• objašnjavanje svojih neuspijeha prekomernom telesnom masom
• gađenje prema svojim prehrambenim navikama
• telesna masa je centar života
• depresija
Načini lečenja kompulsivnog prejedanja:
Kroz postupak psihoterapije, odnosno bihejvioralnim tehnikama kontrole apetita moguce je osnažiti osobu da prevazidje stare, loše obrasce ponašanja vezanih za ishranu i da usvoji nove zdrave načine kontrole apetita i reakcije na stres.

evo ja sam na netu pronasla nesto malo o prejedanju kao jednoj o posledica mobbinga,između ostalog...
možda će nekom značiti...
pozz :wink:
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Mdaaa ima na sajtu mnogo toga a i sajtova ?Mali milion 8)
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

mikalja napisao:Pozdrav zmaj76 !Shta ti to pishesh ,citate ,pesmitze copy/paste ?Kantavash se i raskantavash ? Pozdrav zmajice :wink: :D
Mudro zbori Zmajchek!
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

hunter napisao:
mikalja napisao:Pozdrav zmaj76 !Shta ti to pishesh ,citate ,pesmitze copy/paste ?Kantavash se i raskantavash ? Pozdrav zmajice :wink: :D
Mudro zbori Zmajchek!
Kao i uvek! 8) Zmajitza pametnitza 8)
Slika
Neruda
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Ono što toplo preporučujem,ne samo žrtvama mobbinga,već svima ,bez obzira da li vam naiđe žuta minuta,želite malo rekreacije,ili obožavate prirodu,kao što je volim ja,uopstalom i sve životinje... :wink:
je šetnja...
npr.
Slika
možda vam se ova divna priroda ne nalazi u blizini,kao ni meni,ali nađite nešto što vam je najbliže,i proluftirajte mozak...ovo je slikano u aprilu,ali verujem da je predivno i kada napada sneg,što planiram i da proverim,ove zime..
Slika
pa kad se najzad probližite ovom divnom mestu
Slika
mozete sa osmatracnice

Slika
Slika

da uživate u divnom pogledu..
Slika

Slika

pa ako se umorite...

Slika

jako mi je žao što ne umem da iskopiram slike sa mog compa tako da budu veće,ali klikom na sliku možete je pogledati u malo većem formatu...

:wink: :wink: :wink:
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

nasla sam jedan nacin da uvecam slike ,al su bas veeelikeeeee...

:roll:
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Verujte da mi je ta ,aprilska šetnja do vrha više nego prijala,bio je to doživljaj i za dušu i za telo...
probajte...
ja nisam mnogo putovala,pa nemam mnogo šta da podelim sa vama,ali se nadam da još neko od vas,žrtava mobbinga ima neko lepo iskustvo u prirodi koje bi podelio,čisto da za trenutak zaboravimo na loše događaje na poslu,a predstoji nam još jedan ponedeljak...
pozdrav dragi moji mobbingovani lepi i pametni !!!
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Pa shta ce ti vece ?Pogotovu za temu neku ,napishesh samo ko hoce da vidi slike u vecem formatu neka klikne na slike!Jer ,samo se vishe spamuje tema a priroda . kao priroda,bar ti slika ima po netu tona!Ovako stane dosta slika a nije ono preko cele teme jedna slika ,preko monitora takodje!
Slika
Neruda
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Bila sam ja svuda!A imam fotografija i fotografija .Posebno ima interesantnih fotki.Po planinama Australije ,i sa zivotinjama njihovim i sa domorodcima kako sviraju na one njihove trubekanje ili kako ih vec zovu.Pa sam gledala one plave planine ,pa one stene od sestri bliznakinja !Ali neshto nebi ovde kachila slike!Kad se otvori neka tema u vezi prirode onda OK!I ovako samo vrebaju da zatvore temu gde mi stavimo slichicu i nebi da i snsari zatvore temu ,ne bar zbog mene a sad?
Slika
Neruda
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

jako mi je žao što ne umem da iskopiram slike sa mog compa tako da budu veće,ali klikom na sliku možete je pogledati u malo većem formatu...

Meni se klikom na slke ,ne uveca slika nego zabac se pojavi :x
Slika
Neruda
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

:roll: Prijatno i laku noc !!!!
Slika
Neruda
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

kad klikneš na sliku sačekaj malo,sporije otvara...na žalost,a to su moje slike ,slikane u aprilu,zelenilo je bilo predivno,apsolutno očaravajući doživljaj,a na vrhu sedneš na klupicu,opustiš se ,razbaškariš i popiješ pivce...e te slike ne kačim... :wink:
ja inače van ove naše divne zemlje nisam nigde bila,osim u C.G,mada,sad se to računa kao inostranstvo :wink: :wink: :wink:
i more obožavam,uglavnom slikam vodu,talase,rakove,planine....stene,po njima volim da "šetam",tako se testiram....he he ...mada nekada,u poslednjih par godina ne...
pozdrav i laku noć... :wink:
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Zmajchek, ovo ili je telepatija ili sta drugo. Istovremeno ista tema, pa cak i Bukulja. Volio bi da svoja iskustva podelis na temi koju sam ja otvorio, kao i svako dobronameran. Naravno svaku uvredu i provokaciju na istu cu prijaviti Adminu.
Elem, ja sam pisao o Bukulji, jer sam lep protekli vikend proveo na njoj.
JAko mi je zao sto nemas cescih prilika za zivot u prirodi, jer bi ti se mobing sveo na pola. Ni meni se svaki lov ne svodi na ubijanje, vecina je bazirana na setnjama i svemu sto priroda pruza. Zadovoljstvo je uteci iz grada, preci 10-15 km, na nogicama laganim, udahnuti zraka!
Necu zuriti sa textovima, Srbija se mora upoznati polako (Kosmaj, Kukavica, Miroc, Fruska Gora, Srem, Banat...), pa onda komsije. Zatim slede textovi o North Ontariu, Rusiji, i juznoj Australiji, nisam bio, ali cu citirati prijatelja (ako tema do tad bude radila)
Mikulja, domorodci se zovu Aboridzini, jedva cekam odlazak u AU, volio bi pre svega sa njima loviti.
Odgovori