MOBING (MALTRETIRANJE)+ STRES = LOSA ISHRANA

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

Jaoj Slika lujka bas sam sludjena :oops: .A ti ocesh onog dasu da ga mobingujesh ?Pa samo zbog tebe cu ga vrnuti.Neshto mi bila valika slichkitza za potpis .Pa reko nebi da gospoda banuju i zatvaraju teme gde god udjem .A ona slichitza povelichka,shta cu kad dasa iznad pasa nije on ako se smanji ?I onako me moderator okrivljuje da sam najgora a i naveci spamer :oops: !Ali samo za lujku cu vratiti dasu da lujka malo stres smanji i to je lek :lol: :lol: :lol: ..
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Korisnikov avatar
Savage_Rose
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 08, 2008 4:17 pm
Kontakt:

Post od Savage_Rose »

Pozdrav za sve. Lujka donesi nam kolaca ,sebi smanji porciju a meni strpaj u dzep ako bude onih sapica znas iz nekadasnjih kalupica :lol: Lujo mogu ti reci da tebe citajuci ili ti tvoje postove,mogu ti reci da si ti suuper sada .Zivot ti je bio bas posut trnjem .Svaka ti cast ,sto si uspela da se izboris i za decu i za sve .Ja i nisam imala bas tako trnovit put, da budem iskrena , ali zato moja majka? :cry: :cry: :cry: .Samo eto uvek kazem :Ako Starost moze biti lepa ?Bit ce njoj i potrudit cu se da joj pruzim sve sto mogu.Da joj vratim bar deo ,put koji je ona prolazila, da bi meni pruzila sve .Sama bez moga oca kojeg nikad nisam ni upoznala .E ona je billa mobingovana i od njega pocevsi trazeci od nje da me unisti .Ali ona se borila kao lavica i nije htela. On se tada okrenuo i otisao ili pobegao od nje i mene od obaveza.Pa do poslovodja koje su je izkoristavale .Da bi posle odradjenih 8 h ili kako kad.Bila slata kod "sefova" poslodavaca da im kucu privatno pere ,cisti pri tom da cutati mora a bez nadoknade novcane ili bilo cega :oops: Pozdrav za sve sa teme, od nas dvojice drugara :lol: .Lepo mi se sad provedi lukice .Vole te tvoje kako ono ti kazes?curke :D drugarici cmokic ,nema meda,zeka :-?
Lepe snove.....Svima zelim
U dobru se ne povisi! U zlu ne ponizi ...

Slika
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm

Post od zmaj76 »

drage moje, u kakvom svetu mi to živimo,ima li nekih lepih priča?
nisam ni ja imala trnovit život,mada ima još vremena,da ne slutim baš,kažu i od goreg ima gore,ali pomislih sad i ja na moju majku,i ona je imala baš težak život,počev od siromašnog detinjstva,pa posao u fabrici,tvrdoglav otac,moj otac,njen muž,prosto kad pomislim na nečije sudbine bude me sramota.....
eto,danas sam išla da zakažem holter,i eho i test opterećenja,eto, sa mojih 32 godine,a gde je moja starost...al valjda se čovek takav rodi ,neko ume da iskulira a neko puca,pokušava da istera pravdu,al kako moja majka kaže,pravda je u bunaru,pa kako sluđena mama reče na temi autosugestija i glavobilja najbolje ignorisati..valjda se ta veština uči vremenom...
nego naša draga sarice da ti nas počneš lepo da obučavaš kako da se mi borimo sa skotovima,treba preći u kontraofanzivu,pokazati zube...
Slika
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2007 7:58 pm

Post od snsara »

Drage moje, a nadam se uskoro i dragi moji :wink: :wink: :wink: pre svega uz izvinjenje da svima u ove kasne sate (sat inace na forumu nije nastelovan na novo vreme - ko to pajki :wink: :wink: :wink: ) pozelim sretan praznik, a onima ko slavi - sretnu slavu Sv. Luku.

U ovom momentu ne mogu da se ne setim stare poslovice moje pokojne bake : "Sv. Luka po kolibi lupa, Sv. Toma hajte zene doma, Sv, Mrata sneg za vrata" ....

A sada o borbi sa moberima .... ma ima nacina sigurno :wink: :wink: :wink:

Da bi se efikasno bilo ko i bilo gde borio sa moberima potrebno je prvo da se shvati licnost - psiholoski profil mobera.
Svako unese osmeh u moj zivot - neko kad udje a neko kad izadje.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Dakle kakvi su nam ti moberi - osim sto su nemani u ocima zrtava

Мобер (енглески „bully“) је појединац који вербалним малтретирањем, физичким нападима или другим суптилнијим принудама мучи друге.

Истраживања указују да одрасли који малтретирају људе su ауторитативне личности, у комбинацији са јаком потребом за контролом или доминацијом. Често је најважнија карактеристика личности егоцентричност. Склоност ка малтретирању може бити посебно повећана у случају недостатка друштвене вештине. Ове особе о себи имају слику као о јединственој личности, снажној особи којој сви морају дати оно што тражи и коју морају сви обожавати. Мобери су склони искоришћавању односа са другима. Њима је с друге стране, немогуће се уживети у проблеме других, односно неспособни су за емпатију (саосећање са другима).
У радним односима, шта год да се догоди негативно, кривица је увек до других, често с параноидним карактеристикама. Мобери сматрају да су жртве желеле да нападну, а не обрнуто. Мобери (злостављачи) истресајући на другог своју бол коју не осећају, преноси и своје конфликте које негира.

Други фактор ризика код ових особа су да брзо прасну, брзо потежу за силом, зависе од агресивног понашања, акције других схватају непријатељским, брину за очување сопственог имиџа и посматрају или учествују у оштрим акцијама. По неким истраживањима, склоност оваквом понашању своје корене вуче из детињства.
При свему томе није примећено да овакве особе пате од недостатка самопоштовања.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Е а да видимо и какву тактику користи ....

Тактика мобинга се састоји од непријатељских акција усмерених на изолацију жртве и деградирања њених радних услова, смањујући њену/његову аутономију (нпр. дајући превише или премало посла или не дајући унапређење). Те акције могу укључити напад на достојанство жртве (критицизам, увреде и клевете), физичко или вербално насиље у односу на жртву.

Злостављања и узнемиравања се нужно не дешавају лицем у лице. Она се могу реализовати кроз писану коресподенцију, е-маил (такозвани "flame –mail" - запаљујући маил), телефон или аутоматске методе надзора – као што је снимање рачунаром или снимање телефонских разговора.
Злостављање и узнемиравање је често тешко препознати – може да је другима неуочљиво и може бити подмукло. Жртва може мислити „можда је ово нормално понашање у овом предузећу."

Slika

Slika
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

snsara napisao: Истраживања указују да одрасли који малтретирају људе su ауторитативне личности, у комбинацији са јаком потребом за контролом или доминацијом. Често је најважнија карактеристика личности егоцентричност. Склоност ка малтретирању може бити посебно повећана у случају недостатка друштвене вештине. Ове особе о себи имају слику као о јединственој личности, снажној особи којој сви морају дати оно што тражи и коју морају сви обожавати. Мобери су склони искоришћавању односа са другима. Њима је с друге стране, немогуће се уживети у проблеме других, односно неспособни су за емпатију (саосећање са другима).
У радним односима, шта год да се догоди негативно, кривица је увек до других, често с параноидним карактеристикама. Мобери сматрају да су жртве желеле да нападну, а не обрнуто. Мобери (злостављачи) истресајући на другог своју бол коју не осећају, преноси и своје конфликте које негира.

Други фактор ризика код ових особа су да брзо прасну, брзо потежу за силом, зависе од агресивног понашања, акције других схватају непријатељским, брину за очување сопственог имиџа и посматрају или учествују у оштрим акцијама. По неким истраживањима, склоност оваквом понашању своје корене вуче из детињства.
При свему томе није примећено да овакве особе пате од недостатка самопоштовања.
e pravi su ,bas takvi , ma slucajevi za psihijatra, a ne zrtve njihove da kucaju na vrata raznoraznih lekara,uh , naci cemo mi nacina,dolijace oni...
a ja sad odo da pajkim,bravo sarice,pozdravljam te
:wink:
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Draga zmaju ....

o nacinu borbe u "civilizovanom svetu" (sto bi rekla Milena Dravic u "Andjelima1" Bati Zivojinovicu) cu pisati nesto kasnije, ali cu zato reci iy mog licnog primera.

U oba slucaja ne treba da mober vidi da se bojis. Odupri se, pokazi svoj stav - sto sigurno nije lako.
U prvoj prici mi je pomoglo sto sam je (direktoricu) "oladila"....

U slucaju mobinga po drugi put (o tome cu tek pisati) mi je pomoglo vise stvari, ali put svakako nije lak. Prvo, nisam bila pokorna ovcica pa da me vode na klanje - jasno i glasno sam se suprotstavljala, a onda sam pocela da ih tucem njihovim oruzjem al na finiji nacin .... sejala sumnju u njihove redova, nisu znali sta mislim osim kad sam ja to tako htela i naravno radila posau do maksimuma. Hteli ne hteli, nisu se usudili da me skinu .....

Ali sam zato platila vrlo skupu cenu .... najskuplju .... izgubila sam bebu u 8, mesecu trudnoce - eto nisam zloupotrebljlava bolovanje kao trudnica kako je to svojevremeno naveo ministar zdravlja kao opravdanje da odrzavanje bude placeno 65% plate kao i svako drugo bolovanje. I sve to u vreme bele kuge....

Slika

Slika
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Drage moje i moji,

ubi me i smori ovaj mobing.... zato cemo pricu nastaviti sutra.

Zelim vam laku noc i lepe snove :D :D :D

Slika

Slika
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Jako mi je žao što si to morala da doživiš,stvarno mi je žao, ja nemam decu ali ih volim,ona su najveće bogatstvo...
misliš li da imalo ti tirani imaju razuma i savesti i da su se imalo zapitali kako su oni doprineli svemu,ne , već i dalje žive svoje bedne živote kao beskičmenjaci iskompleksirani i sujetni,uplašeni da na svetu postoji neko bolji od njih, jer su , kao što si pisala , žrtve mobbinga upravo obrazovane,lepe i pametne osobe!!!!!!!
ali ja ne mogu da savetujem nikog,ja večito ispravljam nepravde i jurim neku pravdu,i hoću na čistinu da isteram sve,ali od toga nema ništa,samo pokidani živci i prolivene suze,oslabljeno zdravlje......
:roll:
lujka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm

Post od lujka »

mikalja napisao:Jaoj Slika lujka bas sam sludjena :oops: .A ti ocesh onog dasu da ga mobingujesh ?Pa samo zbog tebe cu ga vrnuti.Neshto mi bila valika slichkitza za potpis .Pa reko nebi da gospoda banuju i zatvaraju teme gde god udjem .A ona slichitza povelichka,shta cu kad dasa iznad pasa nije on ako se smanji ?I onako me moderator okrivljuje da sam najgora a i naveci spamer :oops: !Ali samo za lujku cu vratiti dasu da lujka malo stres smanji i to je lek :lol: :lol: :lol: ..
Mikice, volim vodu , prirodu, a vala i more. sama voda kad je posmatram podsjeжa me na snagu, koja odrzava ћivot, planetu. A ako se joљ naрe i lijepa faca, pa tu nema љta da se kaћe.

Eto zato mi je drag tvoj potpis.

Drage moje ja vas molim da me upozorite kad budem previљe tuљila vas sa nekom temom. Vjerujte, i ja sam puna neke negativnosti za koju nisam ni bila svjesna. Sada se sam preispitujem, i pokuљavam korigovati.

Pozdrav mojim curama !!!!!!
Kako je lepo biti mlad.
lujka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm

Post od lujka »

Savage_Rose napisao:Pozdrav za sve. Lujka donesi nam kolaca ,sebi smanji porciju a meni strpaj u dzep ako bude onih sapica znas iz nekadasnjih kalupica :lol: Lujo mogu ti reci da tebe citajuci ili ti tvoje postove,mogu ti reci da si ti suuper sada .Zivot ti je bio bas posut trnjem .Svaka ti cast ,sto si uspela da se izboris i za decu i za sve .Ja i nisam imala bas tako trnovit put, da budem iskrena , ali zato moja majka? :cry: :cry: :cry: .Samo eto uvek kazem :Ako Starost moze biti lepa ?Bit ce njoj i potrudit cu se da joj pruzim sve sto mogu.Da joj vratim bar deo ,put koji je ona prolazila, da bi meni pruzila sve .Sama bez moga oca kojeg nikad nisam ni upoznala .E ona je billa mobingovana i od njega pocevsi trazeci od nje da me unisti .Ali ona se borila kao lavica i nije htela. On se tada okrenuo i otisao ili pobegao od nje i mene od obaveza.Pa do poslovodja koje su je izkoristavale .Da bi posle odradjenih 8 h ili kako kad.Bila slata kod "sefova" poslodavaca da im kucu privatno pere ,cisti pri tom da cutati mora a bez nadoknade novcane ili bilo cega :oops: Pozdrav za sve sa teme, od nas dvojice drugara :lol: .Lepo mi se sad provedi lukice .Vole te tvoje kako ono ti kazes?curke :D drugarici cmokic ,nema meda,zeka :-?
Lepe snove.....Svima zelim
Tvojoj majci od mene veliki pozdravvvv.
A tvoj otac je neka kukavica.

Roso moja Bogu se zahvaquj љto si blagoslovena i ne prolaziљ kroz kojekakve teљkoжe. nedaj boћe ako vidiљ da neko tebi drag prolazi kroz probleme, moћeљ mu prenjeti i ovu poruku od mene:" Bog daje iskuљenje svakome, onoliko koliko ta osoba moћe da izdrћi". A ako se buniљ, tada samo propada.

U mojim post. moжi жeљ spoznati dio mog ћivota kroz koji sam proљla.
A bilo je tu joљ, joљ, i ima i sada, ali jedino me VJERA U BOGA ODRЋALA.

istina da mi Bog oprosti i ja sam pre rata bila udaljena od crkve, moji takoрe rijetko odlaze, ali ja svoj mir samo u CRKVI nalazim. Da se neuvrijediљ, ako si druge vjere, Mir nalazim u BOЋIJOJ KUЖI, na zemlji.

Nisam fanatik, kako jedna muslimanka u Sarajevu reжe: "Љto viљe upoznajem vjeru sve viљe uoиavam koliko radim pogreљno,"

Rosiccee toliko za sada .

Puno pozdrava za vas dvoje troje od mene. :D :D :D
Kako je lepo biti mlad.
Korisnikov avatar
Savage_Rose
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 08, 2008 4:17 pm
Kontakt:

Post od Savage_Rose »

Tvojoj majci od mene veliki pozdravvvv.
A tvoj otac je neka kukavica.

Roso moja Bogu se zahvaquj što si blagoslovena i ne prolaziš kroz kojekakve teškoće. nedaj bože ako vidiš da neko tebi drag prolazi kroz probleme, možeš mu prenjeti i ovu poruku od mene:" Bog daje iskušenje svakome, onoliko koliko ta osoba može da izdrži". A ako se buniš, tada samo propada.

U mojim post. moći ćeš spoznati dio mog života kroz koji sam prošla.
A bilo je tu još, još, i ima i sada, ali jedino me VJERA U BOGA ODRŽALA.

istina da mi Bog oprosti i ja sam pre rata bila udaljena od crkve, moji takođe rijetko odlaze, ali ja svoj mir samo u CRKVI nalazim. Da se neuvrijediš, ako si druge vjere, Mir nalazim u BOŽIJOJ KUĆI, na zemlji.

Nisam fanatik, kako jedna muslimanka u Sarajevu reće: "Što više upoznajem vjeru sve više uočavam koliko radim pogrešno,"

Rosiccee toliko za sada .

Puno pozdrava za vas dvoje troje od mene. :D :D :D[/quote]
Hvala lujka na zeljama .Koje isto uzvracam tebi i tvojima.Nisam druge vere ,mada je to nevazno .Vazno je biti covek ,Moj "otac" je pravoslavac ali je niko i nista .A bozija kuca je svako mesto lujkice gde potrazis mir i ne pozelis iz iste nikome neko zlo .Volim manastire i obilazila sam ih mnogo ali vise volim one stare i slabije posecene,zapustene i zaboravljene.Nekako tu mi bude lepo i osetim se jako lepo kad prilog neki dam i ono ulja materijala za monahinje, vunice ,platna crnog ,sibica i mnogo sta odnesem .I lepo se tada osecam.Svaka cast ovim posecenijim manastirima i o kojima se mnogo pise i narod nagrne a i ulaze se u njih mnogo.Ovi slabo poseceniji i oskudniji kad udjesh ,tachno osetis zahvalnost monaha i monahinja sto si usao i eto dao prilog neki.Jer bas i treba njima.Ovi poseceniji i moderniji tako da kazem ,vise su u medijima tako da su ovi drugi zapostavljeniji a ni malo nisu manje vazniji.mobbing i kod toga :wink:
Pozdrav za sve .lujka hvala za kolace bas mi se jedu one sapice i to sa Slave one imaju poseban miris .Kao i kuvana jaja za Uskrs imaju poseban miris i ukus mmmm :wink: .pozdrav za mobbingovane sa svih strana i na svakom mestu.Ovde nista nesmes napisati na pp a da ne rove po posti.samo mi nije jasno zasto se zove privatna poruka :D .Sto Mikalja rece?Zato ne mogu i nemaju vremena da procitaju svoje poruke jer voajerisu po pp od usera :wink: Eh taj mobbing svuda :x Pisemo se ,pozdrav curice curke nase :wink:
U dobru se ne povisi! U zlu ne ponizi ...

Slika
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Dobro vece svima :D :D :D

etoi mene nazad .... :D :D :D

Al da ja odmah, dok jos imam snage (a nesto sam bas umorna ovih dana) krenem direktno na temu ili sto bi neki rekli "tras u glavu:.

Sta reci ... svaka prica do sada ovde ispricana je tesko sama po sebi .... napisite kako se to odrazava na odnos prema klopi .... cuveni juris ka frizideru i vise ubacivanje nego jelo svega sto padne pod ruku ... ili .... ste k`o kanda malko probirljiviji :wink: :wink: pa vazi ona cuvena 'cokolado mila moja" ....

ili ste mozda drugi tip .... pa se ne tesite klopom i dolazite u situaciju da slabo jedete....

Pisite kako se osecate ..... kako prolazi porodica u svemu ....

Ma prosto sva vasa opazanja oko mobinga, stesa i klope .....

Slika

Slika
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

A na ovom mestu mogli bismo da vidimo i profil zrtve ...

Жртве мобинга су некада описани као особе високог радног учинка и дубоко укључени у посао, особе које су одговорне, мотивисане за рад, уредне, савесне, осетљиве на признања и критике и с високим осећајем за социјалну правду. Њихова реакција на неправедно окривљавање није напад, већ дилема јесу ли добро обавиле посао, а последица тога је повећање напора да задовоље злостављача – мобера.
Мета мобинга је често особа која успе у свом професионалном животу.

Мете мобинга су субјекти психолошког терора више пута, често много година. Узрујавајући ефекти психолошке тортуре су једнако брутални када се чине на радном месту, као било где другде. Тортура је тортура без обзира на место догађања.

Slika

Slika
Odgovori