Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
e pravi su ,bas takvi , ma slucajevi za psihijatra, a ne zrtve njihove da kucaju na vrata raznoraznih lekara,uh , naci cemo mi nacina,dolijace oni...snsara napisao: Истраживања указују да одрасли који малтретирају људе su ауторитативне личности, у комбинацији са јаком потребом за контролом или доминацијом. Често је најважнија карактеристика личности егоцентричност. Склоност ка малтретирању може бити посебно повећана у случају недостатка друштвене вештине. Ове особе о себи имају слику као о јединственој личности, снажној особи којој сви морају дати оно што тражи и коју морају сви обожавати. Мобери су склони искоришћавању односа са другима. Њима је с друге стране, немогуће се уживети у проблеме других, односно неспособни су за емпатију (саосећање са другима).
У радним односима, шта год да се догоди негативно, кривица је увек до других, често с параноидним карактеристикама. Мобери сматрају да су жртве желеле да нападну, а не обрнуто. Мобери (злостављачи) истресајући на другог своју бол коју не осећају, преноси и своје конфликте које негира.
Други фактор ризика код ових особа су да брзо прасну, брзо потежу за силом, зависе од агресивног понашања, акције других схватају непријатељским, брину за очување сопственог имиџа и посматрају или учествују у оштрим акцијама. По неким истраживањима, склоност оваквом понашању своје корене вуче из детињства.
При свему томе није примећено да овакве особе пате од недостатка самопоштовања.
Mikice, volim vodu , prirodu, a vala i more. sama voda kad je posmatram podsjeжa me na snagu, koja odrzava ћivot, planetu. A ako se joљ naрe i lijepa faca, pa tu nema љta da se kaћe.mikalja napisao:Jaojlujka bas sam sludjena
.A ti ocesh onog dasu da ga mobingujesh ?Pa samo zbog tebe cu ga vrnuti.Neshto mi bila valika slichkitza za potpis .Pa reko nebi da gospoda banuju i zatvaraju teme gde god udjem .A ona slichitza povelichka,shta cu kad dasa iznad pasa nije on ako se smanji ?I onako me moderator okrivljuje da sam najgora a i naveci spamer
!Ali samo za lujku cu vratiti dasu da lujka malo stres smanji i to je lek
![]()
![]()
..
Tvojoj majci od mene veliki pozdravvvv.Savage_Rose napisao:Pozdrav za sve. Lujka donesi nam kolaca ,sebi smanji porciju a meni strpaj u dzep ako bude onih sapica znas iz nekadasnjih kalupicaLujo mogu ti reci da tebe citajuci ili ti tvoje postove,mogu ti reci da si ti suuper sada .Zivot ti je bio bas posut trnjem .Svaka ti cast ,sto si uspela da se izboris i za decu i za sve .Ja i nisam imala bas tako trnovit put, da budem iskrena , ali zato moja majka?
![]()
![]()
.Samo eto uvek kazem :Ako Starost moze biti lepa ?Bit ce njoj i potrudit cu se da joj pruzim sve sto mogu.Da joj vratim bar deo ,put koji je ona prolazila, da bi meni pruzila sve .Sama bez moga oca kojeg nikad nisam ni upoznala .E ona je billa mobingovana i od njega pocevsi trazeci od nje da me unisti .Ali ona se borila kao lavica i nije htela. On se tada okrenuo i otisao ili pobegao od nje i mene od obaveza.Pa do poslovodja koje su je izkoristavale .Da bi posle odradjenih 8 h ili kako kad.Bila slata kod "sefova" poslodavaca da im kucu privatno pere ,cisti pri tom da cutati mora a bez nadoknade novcane ili bilo cega
Pozdrav za sve sa teme, od nas dvojice drugara
.Lepo mi se sad provedi lukice .Vole te tvoje kako ono ti kazes?curke
drugarici cmokic ,nema meda,zeka
![]()
Lepe snove.....Svima zelim