Koju vodu pijete?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori

Da li pijete flasiranu vodu? Koju pretezno?

Glasanje se završava Čet Jul 27, 2006 2:19 am

Ne pijem flasiranu vodu
17
23%
Duboka
0
Nema glasova
Rosa
11
15%
Aqua Viva
9
12%
Voda Voda
9
12%
Gorska
3
4%
Vujic voda
1
1%
Minakva
6
8%
Prolom
15
21%
Voda Vrnjci
2
3%

Ukupno glasova: 73

Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Koju vodu pijete?

Post od aa_aca »

Не само да се чесмовача разликује од града до града, него има разлике и у самом граду. У Новом Београду разликује се укус чесмоваче у блоку 30 од блока 70, а трећи укус је на Бежанијској Коси. Четврти укус је на Звездари.

Пре неких десет година, чесмовача у блоку 70 је била одлична и невероватно много укуснија од чесмоваче у блоку 30. Данас ништа не ваља - ни једна ни друга. Када је пијем имам утисак да сам попио уље. Сва је некако љигава и стоји ми у желуцу пола сата.

Зато сам пре скоро десет година почео да пијем Пролом воду. Она ми највише прија. Може да прође и Роса и Аква Вива. Када сам сазнао да ми се у слузокожи очних капака стварају калцификати (очни лекар ми их је вадио иглом) почео сам да повећавам дневни унос воде. Данас са мојих 120kg телесне масе дневно пијем око 4l (четири литра) Пролом воде, а лети и шест литара. Додуше ја је мало модификујем па ми је још укуснија и здравија - магнетишем је. Претачем кроз црево које се налази између веома јаких сталних магнета. Писао сам о томе на моме сајту http://* па кога занима може да погледа.

Још да напоменем да треба обратити пажњу на оне бокале који се користе за пречишћавање воде. Ако после филтрирања воде у њој осећате укус пластике или папира, баталите тај бокал. Стварно никоме нису потребни молекули пластике у организму.
Korisnikov avatar
Janko M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:37 pm

Post od Janko M »

aa_aca napisao: Данас ништа не ваља - ни једна ни друга. Када је пијем имам утисак да сам попио уље. Сва је некако љигава и стоји ми у желуцу пола сата.
Nemoj da piješ iz klozetske šolje.
milannm
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 06, 2013 10:56 am

Post od milannm »

Misliš ako ti piješ da svi piju, majmune. Miči se sa foruma. Od tvojih sranja po forumu ne mogu da pronađem ono šta mi treba. Na sve strane si posrao svoja govna.
Janko M napisao:
aa_aca napisao: Данас ништа не ваља - ни једна ни друга. Када је пијем имам утисак да сам попио уље. Сва је некако љигава и стоји ми у желуцу пола сата.
Nemoj da piješ iz klozetske šolje.
Izvinjavam se administratorima foruma.
Micko86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 07, 2014 9:11 pm

Post od Micko86 »

Ja zivim u KG-u i mogu reci da je ovde cesmovaca (kojoj mi tepamo Cetkovaca, po direktoru Vodovoda) prilicno cudnog, neprijatnog ukusa.
Iz tog razloga ili kupujem Odmensku vodu, cesto i Prolom, iako mi ona ima neki cudan ukus, nekako kao da je "teska", a cesto puta skoknem do obliznjeg Divostina, gde je voda fenomenalna.

Pijaca voda je jedno od gorucih pitanja u bliskoj buducnosti.
DraganNikolic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2014 11:36 pm

Post od DraganNikolic »

Ja pijem samo Prolom, imao sam problem sa bubrezima i od tada ne menjam
jecainz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 15, 2015 1:11 pm
Kontakt:

Post od jecainz »

Rosa i Minakva
milosmiki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 29, 2015 2:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od milosmiki »

Izvorsku samo :) Koju ja natocim :D (Sa 1000m :P )
Inace pomoc mi treba ovde : https://goo.gl/pFrTix
Aja.s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 08, 2016 11:55 am

Post od Aja.s »

A zasto niko vise ne pise? 8)
Ja pijem Minakvu, preporuka lekara zbog stitne zlezde...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Ја прешао са Пролома на Росу.

П.С.
Тешко да ће Минаква да помогне штитној жлезди. Велика количина воде је здрава али не минералне.
temjan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 01, 2017 7:56 pm

Post od temjan »

ESSIAC CAJ organski se preporucuje kao antikancer i antioksidans, moze se nabaviti tel. 0038975339220 ili [email protected]
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Вратио сам се са Росе на Пролом...
jbashir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 19, 2017 10:53 am

Post od jbashir »

aaaca napisao:Вратио сам се са Росе на Пролом...
Aco jel' ima neki poseban razlog ili je samo zasićenje? Meni po ukusu najviše odgovara Rosa, Prolom mi ima neki čudan ukus koji mi nikako ne prija...
bole90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2017 12:54 pm

Post od bole90 »

što se teritorije Beograda tiče vodovodska voda je zaista bakteriološki ispravna i sigurna to su informacije iz prve ruke, cevi jesu stare na mnogim delovima grada, ali i one se ispiru na određeni period. Čak su manje sigurne i pouzdane vode koje se toče ko zna gde (u mnogim slučajevima baš direktno sa česme vodovodske a prodaje se pod nekim zvučnim imenom) i koje ko zna koliko stoje po plastičnim flašama po magacinima i prodavnicama. Navodno od flaširanih voda najsigurnija i najačistija je Voda voda
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Вратио сам се са Росе на Пролом јер сам помислио да ми систем за магнетисање воде буђа због Росе. Међутим, испоставило се да су нова црева била проблематична. Замисли, "стерилна" црева за инхалацију болесника буђају. Страшно.

Нисам сигуран која ми више прија али флаше од Росе су иритантне и њихови чепови. Флаше мекане а чепови плитки.

Иначе не знам да ли бих могао толико воде да пијем ако је претходно не бих магнетисао.

Што се тиче чесмоваче не знам шта је у питању али мени је мука од ње. Дуго ми се задржава у желуцу. Може да буде и са Марса али мени не прија.
shinzon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 28, 2017 4:13 pm

Post od shinzon »

Ovo za flaše od Rose se potpuno slažem... ubedljivo najlošija ambalaža na tržištu :roll:
Odgovori