Koju vodu pijete?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Re: Koju vodu pijete?
Flasiranu, sa selenom.
Evo i naših iskustava i saznanja: isključivo pijemo Prolom vodu, cela porodica, jer smo iz Kuršumlije, pa je uzimamo u Prolom banji. Kad ne stignemo da natočimo, kupimo u radnji. Meni bliski ljudi rade u fabrici i sigurno bi mi rekli da postoji bilo kakav razlog da ovu vodu ne pijem, povremeno menjam ili sl. Čak su mi i deca odrasla na ovoj vodi, i kao bebe su je pili.
Razlike kod Prolom vode u odnosu na druge su:
- visoko je alkalna, što neutrališe kiselu reakciju koja nastaje u organizmu kao proizvod sagorevanja većine hrane koju unosimo, od stresa, cigareta, alkohola. Ova kiselost izaziva mnoge bolesti, pa i rak.
- nisko je mineralizovana, pa ne izaziva taloženje kamena i peska u telu,
- Natrijum je nepoželjan za srčane bolesnike (u velikim količinama) i to je poznato. Druge vode, koje ga imaju manje od Proloom, koriste ovu činjenicu kao reklamu, mada Prolom ima samo 40 mg/l, što znači da slobodno može da se pije oko 2-2.5 l dnevno (tako su mi rekli neki lekari).
- nemojte piti česmovaču! Puna je hlora, koji je poguban za organizam, a o kamencu da i ne govorimo (posebno Beograd! svaka čaša je nakon korišćenja potpuno bela). Pročitajte malo i o fluoru na internetu, nema nikakvih dokaza da pomaže protiv karijesa, a izuzetno je štetan.
Nadam se da sam nekom pomogla. Sve ovo što sam vama napisala, i sama sam se raspitivala pre svega zbog svoje dece!
Razlike kod Prolom vode u odnosu na druge su:
- visoko je alkalna, što neutrališe kiselu reakciju koja nastaje u organizmu kao proizvod sagorevanja većine hrane koju unosimo, od stresa, cigareta, alkohola. Ova kiselost izaziva mnoge bolesti, pa i rak.
- nisko je mineralizovana, pa ne izaziva taloženje kamena i peska u telu,
- Natrijum je nepoželjan za srčane bolesnike (u velikim količinama) i to je poznato. Druge vode, koje ga imaju manje od Proloom, koriste ovu činjenicu kao reklamu, mada Prolom ima samo 40 mg/l, što znači da slobodno može da se pije oko 2-2.5 l dnevno (tako su mi rekli neki lekari).
- nemojte piti česmovaču! Puna je hlora, koji je poguban za organizam, a o kamencu da i ne govorimo (posebno Beograd! svaka čaša je nakon korišćenja potpuno bela). Pročitajte malo i o fluoru na internetu, nema nikakvih dokaza da pomaže protiv karijesa, a izuzetno je štetan.
Nadam se da sam nekom pomogla. Sve ovo što sam vama napisala, i sama sam se raspitivala pre svega zbog svoje dece!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 10, 2012 3:21 am
Nisi pomoglaNadam se da sam nekom pomogla.

Ako je u cesmovaci problem hlor, onda malo istrazuj o antimonu i ostalim cudima koja se nalaze u toj flasiranoj Prolom, koja ko zna kako je skladistena pre kupovine ili kako je transportovana.
Pozdrav,
Ja pijem samo česmušu već godinama i zaista nemam nikakvih problema. Verujem da se razlikuje kvalitet od grada do grada i ukoliko je o tome reč pretpostavljam da je boje uzeti nekui flaširanu.
Ja pijem samo česmušu već godinama i zaista nemam nikakvih problema. Verujem da se razlikuje kvalitet od grada do grada i ukoliko je o tome reč pretpostavljam da je boje uzeti nekui flaširanu.
Ja sam pre par godina konstantno imao problem sa stomakom. Posle silnih analiza i pokusaja resavanja problema jedan doktor mi je rekao da mi jednostavno ne odgovara voda sa cesme, bez obzira na to sto je ispravna. Reko mi je da samo kupujem bilo koju flasiranu vodu i od tada nemam apsolutno nikakvih problema.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 07, 2012 1:42 pm
U pravu si Jovo988 da se voda razlikuje od grada do grada... u mom mestu je bas losa voda...ima puno kamenca i mnogo je hlorisana....zato ja koristim bokale za preciscavanje vode...mislim da koliko toliko pomazu
@Andrea1986 Reci mi kako ti bokali funkcionišu, gde mogu da se kupe?
Pitanje koliko su i oni dobri, i koji uopste kupiti. Cene se bas razlikuju
-
- Novi član
Sto se tice bokala - mogu se nadji u Nisu u Tempu (ima ih vise vrsta)...ne znam gde jos u gradu moze...imaju filter koji se menja u zavisnosti od toga koliko clanova porodice pije vodu (cim je vise clanova, cesce se voda puni
)...cene jesu razlicite zbog razlike u kolicini vode koju preciscavaju

A jel postoje samo u jednoj veličini ili može da se nadje u više veličina? Ne bih baš da mi zauzima puno mesta.
-
- Novi član
Pa koliko ja znam ima ih u vise dimenzija...od 1l , 1,5l i od 3l....ali najbolje proveri 

Thanks.
Prolom vodu
Akva savu sto bi rekli za cesmusu (salim se narvno). ja uvek kupim Rosu ili Aqua vivu, ako ih nema, uzmem Janu.
Godinu dana pijem samo vodu cesmusu, retko flasiranu i mogu vam reci WAUUUU:)
PS: izbacio sam sokove i energetska pica.
PS: izbacio sam sokove i energetska pica.