Koju vodu pijete?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori

Da li pijete flasiranu vodu? Koju pretezno?

Glasanje se završava Čet Jul 27, 2006 2:19 am

Ne pijem flasiranu vodu
17
23%
Duboka
0
Nema glasova
Rosa
11
15%
Aqua Viva
9
12%
Voda Voda
9
12%
Gorska
3
4%
Vujic voda
1
1%
Minakva
6
8%
Prolom
15
21%
Voda Vrnjci
2
3%

Ukupno glasova: 73

Essence
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 21, 2011 3:46 pm

Re: Koju vodu pijete?

Post od Essence »

Flasiranu, sa selenom.
Lucky71
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 3:31 pm

Post od Lucky71 »

Evo i naših iskustava i saznanja: isključivo pijemo Prolom vodu, cela porodica, jer smo iz Kuršumlije, pa je uzimamo u Prolom banji. Kad ne stignemo da natočimo, kupimo u radnji. Meni bliski ljudi rade u fabrici i sigurno bi mi rekli da postoji bilo kakav razlog da ovu vodu ne pijem, povremeno menjam ili sl. Čak su mi i deca odrasla na ovoj vodi, i kao bebe su je pili.
Razlike kod Prolom vode u odnosu na druge su:
- visoko je alkalna, što neutrališe kiselu reakciju koja nastaje u organizmu kao proizvod sagorevanja većine hrane koju unosimo, od stresa, cigareta, alkohola. Ova kiselost izaziva mnoge bolesti, pa i rak.
- nisko je mineralizovana, pa ne izaziva taloženje kamena i peska u telu,
- Natrijum je nepoželjan za srčane bolesnike (u velikim količinama) i to je poznato. Druge vode, koje ga imaju manje od Proloom, koriste ovu činjenicu kao reklamu, mada Prolom ima samo 40 mg/l, što znači da slobodno može da se pije oko 2-2.5 l dnevno (tako su mi rekli neki lekari).
- nemojte piti česmovaču! Puna je hlora, koji je poguban za organizam, a o kamencu da i ne govorimo (posebno Beograd! svaka čaša je nakon korišćenja potpuno bela). Pročitajte malo i o fluoru na internetu, nema nikakvih dokaza da pomaže protiv karijesa, a izuzetno je štetan.
Nadam se da sam nekom pomogla. Sve ovo što sam vama napisala, i sama sam se raspitivala pre svega zbog svoje dece!
MilojkoTres
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 10, 2012 3:21 am

Post od MilojkoTres »

Nadam se da sam nekom pomogla.
Nisi pomogla ;)
Ako je u cesmovaci problem hlor, onda malo istrazuj o antimonu i ostalim cudima koja se nalaze u toj flasiranoj Prolom, koja ko zna kako je skladistena pre kupovine ili kako je transportovana.
Jova988
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 07, 2012 1:38 pm

Post od Jova988 »

Pozdrav,

Ja pijem samo česmušu već godinama i zaista nemam nikakvih problema. Verujem da se razlikuje kvalitet od grada do grada i ukoliko je o tome reč pretpostavljam da je boje uzeti nekui flaširanu.
rale82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 11, 2012 11:35 am

Post od rale82 »

Ja sam pre par godina konstantno imao problem sa stomakom. Posle silnih analiza i pokusaja resavanja problema jedan doktor mi je rekao da mi jednostavno ne odgovara voda sa cesme, bez obzira na to sto je ispravna. Reko mi je da samo kupujem bilo koju flasiranu vodu i od tada nemam apsolutno nikakvih problema.
Andrea1986
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 07, 2012 1:42 pm

Post od Andrea1986 »

U pravu si Jovo988 da se voda razlikuje od grada do grada... u mom mestu je bas losa voda...ima puno kamenca i mnogo je hlorisana....zato ja koristim bokale za preciscavanje vode...mislim da koliko toliko pomazu
Jova988
Novi član
Novi član

Post od Jova988 »

@Andrea1986 Reci mi kako ti bokali funkcionišu, gde mogu da se kupe?
rale82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 11, 2012 11:35 am

Post od rale82 »

Pitanje koliko su i oni dobri, i koji uopste kupiti. Cene se bas razlikuju
Andrea1986
Novi član
Novi član

Post od Andrea1986 »

Sto se tice bokala - mogu se nadji u Nisu u Tempu (ima ih vise vrsta)...ne znam gde jos u gradu moze...imaju filter koji se menja u zavisnosti od toga koliko clanova porodice pije vodu (cim je vise clanova, cesce se voda puni :-) )...cene jesu razlicite zbog razlike u kolicini vode koju preciscavaju
Jova988
Novi član
Novi član

Post od Jova988 »

A jel postoje samo u jednoj veličini ili može da se nadje u više veličina? Ne bih baš da mi zauzima puno mesta.
Andrea1986
Novi član
Novi član

Post od Andrea1986 »

Pa koliko ja znam ima ih u vise dimenzija...od 1l , 1,5l i od 3l....ali najbolje proveri :D
Jova988
Novi član
Novi član

Post od Jova988 »

Thanks.
Jecajecaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2012 11:35 am

Post od Jecajecaa »

Prolom vodu
ciara8184
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 4:01 am

Post od ciara8184 »

Akva savu sto bi rekli za cesmusu (salim se narvno). ja uvek kupim Rosu ili Aqua vivu, ako ih nema, uzmem Janu.
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 17, 2010 5:25 am

Post od Che »

Godinu dana pijem samo vodu cesmusu, retko flasiranu i mogu vam reci WAUUUU:)

PS: izbacio sam sokove i energetska pica.
Odgovori