vjera napisao:Meni je danas dan sa tjestom i kolačima a ja još nisam ni doručkovala jer ne mogu,mučno mi je šta god pogledam...Dragana,šta ću?Znam da je ovo od riže...pa ja sam znala za doručak pojesti milku+sendvič onaj najmasniji a za ostatak dana da i ne govorim....a vidi ovo....Uopšte mi nije drago....Uzela voće i samo ga gledam i povraća mi se....Sada bih već trebala ručati ali nema šanse....umrla bih..ajjjjjj,ne sviđa mi se ovo...Kako mi se jutros bacakao želudac nakon popijene riže,ko da imam anakondu u stomaku...ne znam....

Draga Vjera,
bolovi u stomaku jednostavno ne mogu biti od pirinča. Pre nego što sam krenula sa uzimanjem, pričala sam sa internistom, prijateljicom, koja mi je čak rekla da se ljudima sa gastritisom preporučuje da na prazan želudac uzimaju zrnca pirinča ili da ga grickaju, kako bi im pokupio višak kiseline. Tako da su ti bolovi čisto na nervnoj bazi, odnosno verovatno si sebe ubedila, ili si u sve ovo krenula sa strahom. Inače, kada sam ja držala dijetu sa proteinskim, vitaminskim i ostalim glupim danima, baš tih dana mi se ne bi jelo ono što smem. To je normalno. Znači kada bi bio dan kada smem kolače, meni muka i jede mi se meso, kada smem meso meni se jede voće i tako u krug.
Sve u svemu, sa pirinčem slobodno napred, to je sasvim prirodni preparat i od njega ne može biti ništa. Tegobe u stomaku su ili umišljene (imala sam ih i ja dok mi doktorka nije rekla da je pirinač ok) ili možda od te druge dijete, ali od pirinča nisu sigurno.
Dalje, ja sam pre par godina izvadila žuč, a i pre toga sam imala problema sa varenjem i kiselinom a sada sam na 55. zrnu i nemam tegoba.
Samo hrabro napred i uživaj.
P.S. što se te druge dijete tiče, mnogo je zdravija varijanta razdvajanja ugljenih hidrata i belančevina u obroku nego po danima. To je zdrav način ishrane i zove se TREN KOST. Imam knjigu o tome, doduše na nemačkom ali ako te zanimaju detalji, javi se.