DIJETA SA PIRINČEM

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Zaključana tema
vjera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 9:28 am

Post od vjera »

E,Dragana,hoću,hvala na upozorenju.Držim ti fige i samo ne odustaj,dijeta je fenomenalna,jedem više nego ikad,čak i slatko koje je mi je bilo :o :o :o :o :o na dijeti a mršavim brže nego ikada!!!!!Savršenstvo!Cmokčić
Orchid_girl
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 11:21 pm

Post od Orchid_girl »

Danas 10 zrna okruglo! :D
dr gica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:00 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr gica »

evo zene ja da se prijavum da sam popila 15-to zrnasce i treci dan un-a
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

Dobro jutro moje dame,

Sta radi pirinac, ja se popoela do 10 sprata. :lol:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

grazza napisao:Dobro jutro moje dame,

Sta radi pirinac, ja se popoela do 10 sprata. :lol:
Bravo grazza :D! Svaka cast!
Evo ja da se upisem popila sam 13-to zrnce.Nadam se ce biti ok?Uh reko 13-to i josh petak? :oops: .Ali idemo dalje,za sad dobro je!
Pozdravljam sve prisutne i one koji pristizu.
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Petak 13, wowwwwwwwww, pa zato sam ja otkacila hehe :lol:
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Ma danas je 22.2. sto me bre zbunjujes???????????????hihi :roll:
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

Joj,Grazzo,koja si ti komedija od žene :D :) :wink: Neka si ti tako dobro raspoložena koji god datum bio....I svaka čast za stepenice!!!Gico,želim ti puno sreće na unki,da bar bude upola kao meni!
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

Vjera Vjera, slatka moja, ma ja sam jos devojcica, tek sam napunila 24, a mama mi neda nista pre braka. Mozemo samo za ruke da se drzimo decko i ja i to kada je ona pored nas :o
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

To je stvarno strašno Grazza :lol: :wink: ali vrijeme brzo prolazi,dočekaćeš ti svoje :lol:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

grazza napisao:Vjera Vjera, slatka moja, ma ja sam jos devojcica, tek sam napunila 24, a mama mi neda nista pre braka. Mozemo samo za ruke da se drzimo decko i ja i to kada je ona pored nas :o
To kao ona serija "ljubav na seoski nachin "Prispace tvoja mama a onda ce dechko brissss :D
Uh ovaj petak i josh mi trinaesto zrno bilo :x .Ja brisala prashinu po kuci i reko da operem kutijicu od rize u kojoj drzim zrnca za sutra odbrojana.Pogledam unutra kad jedno zrnce ostalo mi u coshku :( .E sad shta sam mogla drugo' nego ga pojela, ali dal to neshto sad predstavlja problem pojma nemam ?Bem ti petak i trinaesto mi zrno bilo grazza, a ne petak 13 datum :-? .Jbg.A ti grazza devojche nashe mlado?Pa lepo :D
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

Meni je danas dan sa tjestom i kolačima a ja još nisam ni doručkovala jer ne mogu,mučno mi je šta god pogledam...Dragana,šta ću?Znam da je ovo od riže...pa ja sam znala za doručak pojesti milku+sendvič onaj najmasniji a za ostatak dana da i ne govorim....a vidi ovo....Uopšte mi nije drago....Uzela voće i samo ga gledam i povraća mi se....Sada bih već trebala ručati ali nema šanse....umrla bih..ajjjjjj,ne sviđa mi se ovo...Kako mi se jutros bacakao želudac nakon popijene riže,ko da imam anakondu u stomaku...ne znam.... :( :-?
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

Evo na poslu svi jedu neka peciva i kroasane i kifle(čiji sam pasionirani obožavalac)ali znači nema šanse....Ovi sa posla misle da sam na "anoreksija dijeti"pa me izluđuju savjetima...aman poludićuuuuu!!!Dragana,piše da za večeru može i keks(u nekoj od verzija)pa pretpostavljam da može i voćni jogurt umjesto kolača a sad ću se prisiliti na mini-kiflu..Dragana,prekosutra držim vodeni dan,jedino vodu mogu "jesti".
kzoja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am

Post od kzoja »

vjera napisao:Meni je danas dan sa tjestom i kolačima a ja još nisam ni doručkovala jer ne mogu,mučno mi je šta god pogledam...Dragana,šta ću?Znam da je ovo od riže...pa ja sam znala za doručak pojesti milku+sendvič onaj najmasniji a za ostatak dana da i ne govorim....a vidi ovo....Uopšte mi nije drago....Uzela voće i samo ga gledam i povraća mi se....Sada bih već trebala ručati ali nema šanse....umrla bih..ajjjjjj,ne sviđa mi se ovo...Kako mi se jutros bacakao želudac nakon popijene riže,ko da imam anakondu u stomaku...ne znam.... :( :-?
Draga Vjera,
bolovi u stomaku jednostavno ne mogu biti od pirinča. Pre nego što sam krenula sa uzimanjem, pričala sam sa internistom, prijateljicom, koja mi je čak rekla da se ljudima sa gastritisom preporučuje da na prazan želudac uzimaju zrnca pirinča ili da ga grickaju, kako bi im pokupio višak kiseline. Tako da su ti bolovi čisto na nervnoj bazi, odnosno verovatno si sebe ubedila, ili si u sve ovo krenula sa strahom. Inače, kada sam ja držala dijetu sa proteinskim, vitaminskim i ostalim glupim danima, baš tih dana mi se ne bi jelo ono što smem. To je normalno. Znači kada bi bio dan kada smem kolače, meni muka i jede mi se meso, kada smem meso meni se jede voće i tako u krug.
Sve u svemu, sa pirinčem slobodno napred, to je sasvim prirodni preparat i od njega ne može biti ništa. Tegobe u stomaku su ili umišljene (imala sam ih i ja dok mi doktorka nije rekla da je pirinač ok) ili možda od te druge dijete, ali od pirinča nisu sigurno.
Dalje, ja sam pre par godina izvadila žuč, a i pre toga sam imala problema sa varenjem i kiselinom a sada sam na 55. zrnu i nemam tegoba.

Samo hrabro napred i uživaj.

P.S. što se te druge dijete tiče, mnogo je zdravija varijanta razdvajanja ugljenih hidrata i belančevina u obroku nego po danima. To je zdrav način ishrane i zove se TREN KOST. Imam knjigu o tome, doduše na nemačkom ali ako te zanimaju detalji, javi se.
draganaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 12:58 pm

Post od draganaa »

vejra....slazem se da bol u stomaku nemoze biti od rize...to je samo nekakva nervoza ili sta vec. ali ako te to plasi idi kod dr.
sto se tice tvog odbijanja hrane mislim da je riza pocela da radi svoje.pa njen posao i jeste da ti smanji apetit. evo ja sam na 37 zrnu i danas mi je vocni, i do sad sam pojela samo jednu jabuku i popila casu limunade i caja. :o a ovih proslih dana sam umjesto voca za dorucak pocela piti limunadu,rucam normalno sto mi je po redu, a za veceru ako mi se ne da jesti ono od rucka, pojedem voce :roll:
a za vodeni se piju i cajevi i sokovi bez secera....a ako ne budes mogla izdrzati samo na tome, onda mozes napraviti i supu od kocke... ali samo ako bas moras....pozdrav i ne daj se... :wink:
Zaključana tema