Glucosa - 4.03
Triglyceridi - 1.08
Cholesterol - 6.73
HDL chol. - 1.30
LDL chol. - 4.93
04.april, 2002.:
Glucosa - 4.97
Triglyceridi - 2.06
Cholesterol - 8.87
HDL chol. - 1.14
LDL chol. - 6.80
08.juni.2005.:
Triglyceridi - 1.18
Cholesterol - 8.37
HDL chol. - 1.66
LDL chol. - 6.18
04.april, 2006.:
Triglyceridi - 1.89
Cholesterol - 8.92
HDL chol. - 1.29
LDL chol. - 6.78
Napominjem da su sve ove oscilacije u vrednostma bile bez podrske terapije medikamentima.Periodicno sam koristio samo prirodno (kazu) jabukovo sirce (kasika sirceta, kasika meda i 0.2l vode jednom ili vise puta dnevno).
Od danas (pre 2 sata) sam krenuo sa terapijom za obaranje holesterola.Lekar opste prakse mi je prepisao Sortis od 10mg.Cim budem zavrsio sa terapijom (30 dana-30 tableta) uradicu kontrolnu analizu holesterola u krvi.
Moj brat je pre oko godinu dana sproveo terapiju za skidanje holesterola (nije bio Sortis u pitanju, mislim da se lek zove Liparol ili slicno;nisam iz medicinske struke, ne zamerite), koja je trajala 2 meseca i koja je dala prosecne rezultate.Po meni, malo je neozbiljno tome pristupio, ali to je druga tema.
Ovo sam napomenuo sa ciljem da kazem da je u mom slucaju jedan od mogucih faktora rizika i genetske prirode.
Umereni sam pusac (prosek 8-12 cigareta).
Ne stojim pohvalno sa fizickim aktivnostima, ali ni tragicno.Do pre 10-ak godina sam se redovno rekreativno bavio sportom.
Inace sam nocobdija, otac 4-oro maloletne dece, stanujem privatno (sve sami izvori stresa

Od 2001. godine, kada mi je prvi put konstatovan povisen holesterol, ne konzumiram svinjsku mast, iznutrice, mesne preradjevine, zumance (osim koje se nadje u testeninama), maksimalno izbegavam masne mlecne proizvode (od skoro znam da postoji postan kackavalj), preferiram biljnu ishranu, ribu (

Zaboravio sam...Od alkoholnih pica konzumiram gotovo iskljucivo pivo, ne svakodnevno i u normalnim kolicinama (max. 1.5l piva u toku dana).Osoba sam koja se trudi da ima meru u picu i hrani.
Sto se tice leka SORTIS, ja sam ga popio oko 16h po podne.U uputstvu pise da se pije u toku obroka ili nezavisno od obroka.Lekar opste prakse mi je rekao da ga pijem ujutru, dok je moj brat terapiju sprovodio (doduse, nije bio sortis u pitanju) uvece.Koje doba dana je najbolje za konzumiranje ovog preparata?Ujedno, molim kompetentnog kardiologa na ovom forumu za strucan komentar i misljenje (koliko je to moguce) na osnovu mojih rezultata od 2001. godine do pre neki dan.
Znaci, terapiju nikad pre nisam sprovodio.Juce sam negde procitao da povisenje nivao holesterola u krvi moze da prouzrokuje i porema=ecaj metabolizma u ceijama zidova krvnih sudova

Veliki pozdrav i mnogo zdravlja svima!