Evo me. Dugo me nije bilo. Izvinjavam se svima koji su pratili ili se trudili da prate ovu temu.
Ziv i zdrav, hvala Bogu, sto zelim i vama!
Opravdanje za moje ovoliko odsustvo ima i nema. Sad to nije vazno.
Da se vratim na temu:
Poslednji rezultati koje (nakon jednomesecne sortisom 10mg.) imam su:
Holesterol ---------------------6.19 (ref. vredn. - <6.1)
HDL Holesterol----------------1.63 (ref. vredn. - 0.9-1.9)
LDL Holesterol ----------------4.12 (ref. vredn. - <4.5)
Trigliceridi ---------------------0.98 (ref. vredn. - <1.7)
Index arteroskleroze ---------2.53 (ref. vredn. - <3.7)
Faktor rizika -------------------3.8 (ref. vredn. - <5.2)
ALT(SGPT) ---------------------18.3 (ref. vredn. - z<32, m<42)
AST(SGOT) --------------------24.1 (ref. vredn. - z<31, m<40)
06.februar 2007.
Trudim se da se, pre svega, hranim zdravo, sa minimalnim unosom masti zivotinjskog porekla, osim kad mora. Preferiram ribu, belo meso i biljnu ishranu. moglo bi se reci da sam, maltene, ostavio cigarete krajem avgusta. Naprasno su mi se gotovo ogadile, bez ikakve posebne namere s' moje strane. Zapalim i od tada, cisto "cefa" radi. Popusim ~2 kutije raznoraznih cigareta mesecno. Trudim se da imam dovoljno kretanja u toku dana i da mi reeeetko koji dan pocne bez jutarnje gimnastike. Alkohol konzumuram umereno i u posebnim situacijama. Zestoka pica samo za zdravicu u stvarno posebnim prilikama. Najruznija navika koje nisam uspeo da se oslobodim je neuredan zivot, u smislu naopakog bioritma - malo spavam. Uglavnom prilicno kasno odem na spavanje i retki su dani kad se osecam ispavano i potpuno odmorno. To je mozda i kljucni razlog sto se malo ozbiljnije ne posvetim redovnom bavljenju sportom u rekreativnom smislu. Tu se, pretpostavljam, u ne zanemarljivom obimu krije deo uzroka mojoj poliholesterolemiji.
Pozdrav i mnogo srece, ljubavi, smeha i zdravlja u novoj 2008-oj godini!