UZ ? (slabo poz koksaki).. POMOC

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

UZ ? (slabo poz koksaki).. POMOC

Post od Uros90 »

E ljudi evo bio sam na Ultra zvuku, rezultati su sledeci, mada ja to nista ne kontam jbg (p.s nasli su mi slabo poz koksaki, mada ja nemam neke tegobe vece, mislim mogu normalno da se krecem i to, a ne ono da se umorim dok do kupatila dodje, to ne ;p) Ovako.. :

Arota:

AOD 33.00 mm AoV ITI 0.00 m
LAD 35.00 mm AoV VM 0.00.cm/s
AVD 19.0 mm AoV VP 0.00cm/s
ET 0.00 AoV MPG 0.00mmHg
RVOLD 18.00 AoV PPG 00.0 SI
LA/AO 0.00 __ AoV Vel 0.00cm/s
LAD (a-b) 0.00 AoV PG 4.10 mmHg

Mitralna valvula

E Vel 00.0 cm/s A Vel 0.00cm/s
DcT 0.00 ms PHT 48.00 ms
IRT 0.0 ms E Dur 0.00 ms
MV VIT 0.00 m MV Diam 0.00 mm
MV VM 0.00 cm/s MV MPG 0.00mmHg
MV VP 0.00 cm/s MV PPG 0.00.mmHg

Leva komora

IVSTd 10.00 mm IVSTs 0.00m SV 44.00 mL
LVIDd 53.00 mm LVIDs 36.00 mm EF 59.00 %
LVPWd 10.00 mm LVPWs 0.00 mm FS 0.00 %
EDV 75.00. mL ESV 31.00 mL SI 0.00 mL/m2
HR 0.00 bpm CO 0.00 L/min CI 0.00 ___
ET 0.00 ms MVCF 0.00 circ/s

Trikuspidna valvula

TR ... ___ TR MPG 0.00 mmHG
TR VTI 0.00cm/s TR PPG 0.00mmHG
TR VM 0.00 cm/s TR Vel 0.00 cm/s
TR VP 0.00 cm/s TR PG 0.00 mmHG
PVSP 0.00cmHG

Pulmonalna valvula

PR ... ___ PV MPG 0.00cmHg
PV Vel 0.00 cm/s PV PPG 0.00 mmHg
PV VTI m PV PG 3.90 mmHg
PV VP 0.00 cm/s

Opis: Hipokinezija bazalno inferoseptalno.
Intenzivniji eho perikarda.

Zkljucak: Hipokinezija bazalno inferoseptalno.
Napomena: Tokom pregleda srcana akcija je bila tahikardicna.

To je to ljudi molim vas da prokomentarisete ovo, ako se malo bar razumete..
Meni su tamo rekli da je dobro sve, samo ta malo tahikadrija jbg..

Sta mislite kako ovo stoji ???? :roll: :roll: :roll:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

u kojoj ustanovi je ovo radjeno? privatno ili u nekoj od drzavnih...?
nalaz je svakako u granicama normale, a i ovo sto je nadjeno lici kao da je "dodatak na skupocu", nesigurnost pri tumacenju zbog tahikardije.
bez brige.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

drbgd napisao:u kojoj ustanovi je ovo radjeno? privatno ili u nekoj od drzavnih...?
nalaz je svakako u granicama normale, a i ovo sto je nadjeno lici kao da je "dodatak na skupocu", nesigurnost pri tumacenju zbog tahikardije.
bez brige.
Da brate, u drazvnoj redovno ono..
Ne znam za tahikardiju, meni je u toku dana kad mirujem 75-80, u jutro mi jedino bude preko 90.. ali eto kad tamo odem bude mi oko 100 otkucaja jbg.. Btw.. sta im to znaci Hipokinezija bazalno inferoseptalno ? :o
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

u trenutku pregleda si se verovatno uzrujao i moguce da je bio visok puls.
nadjeno je da se na jednom mestu srce ne pokrece kako treba nego malo sporije.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

drbgd napisao:u trenutku pregleda si se verovatno uzrujao i moguce da je bio visok puls.
Aha, pa cek jel to moze biti nesto ozbiljno ?
P.s ja imam samo 18god, i ceo zivot sam sportista, i sad ovo, cc..
Jel moguce da je sve to od toga slabo pozitivnog koksakija? :roll:
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

drbgd napisao:u trenutku pregleda si se verovatno uzrujao i moguce da je bio visok puls.
Aha, a jel to moze da bude nesto ozbiljno ?
P.s ja imam samo 18god, i ceo zivot sam sportista, i sad ovo, cc..
Jel moguce da mi je sve to od tog slabo pozitivnog Koksakija ? :roll:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Evo me Uroše,vidim prebacio si se sa ''Pitanja i odgovora ''ovde -pametno!

Sad što se ovoga tiče - kod tebe je izgleda ''prpa'' fenomen ,jel sam upravu,jesi li tremaroš?(al iskreno :lol: )

Postoji tahikardija ,pa čak i visok pritisak (kao što se mojoj majci dogodi) kad god je odvedem kod kardiologa ! To je sasvim moguće, i to se zove '''fenomen belog mantila''- definitivno tebi nalaz nije loš,kao što vidiš i drbgd ti je isto rekao ,nego ti da poradiš na nervozi (ja nikad nisam uspela ,pa ti savetujem prijateljski ,ako možeš zdravlja će te koštati :lol: )

Čekaj možda će se javiti još neko od doktora ,ali po meni -počelo je proleće i bez jakih treninga ,devojčicu za ruku i uživaj ( samo ne osluškuj puls )

Pozdravljam te!
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

minjab napisao:Evo me Uroše,vidim prebacio si se sa ''Pitanja i odgovora ''ovde -pametno!

Sad što se ovoga tiče - kod tebe je izgleda ''prpa'' fenomen ,jel sam upravu,jesi li tremaroš?(al iskreno :lol: )

Postoji tahikardija ,pa čak i visok pritisak (kao što se mojoj majci dogodi) kad god je odvedem kod kardiologa ! To je sasvim moguće, i to se zove '''fenomen belog mantila''- definitivno tebi nalaz nije loš,kao što vidiš i drbgd ti je isto rekao ,nego ti da poradiš na nervozi (ja nikad nisam uspela ,pa ti savetujem prijateljski ,ako možeš zdravlja će te koštati :lol: )

Čekaj možda će se javiti još neko od doktora ,ali po meni -počelo je proleće i bez jakih treninga ,devojčicu za ruku i uživaj ( samo ne osluškuj puls )

Pozdravljam te!
Hehe, pa bolje ovde da prebacim nego tamo, neko stavi temu "E bole me NOKTI" a ja vamo imam problema sa srcem, a ovi tamo odgovaraju to za banalne stvari, pa sama tema propada, tako da jeste ovdje bolje :wink:

Da, jeste, znam da se utripujem ono, izgledam ok, i normalno se ponasam, ali jbg neka "prpa" postoji :lol: Evo recimo sad sam izmerio puls oko 80, kako to onda? Jedino mi u jutro bude veci puls kad se probudim oko 100..
A za nervozu dobro kazesh, stvarno dodje mi sestra iz Ns pa me tako iznervira da bukvalno poludim, znaci bas pre nekih mesec ipo, tako me iznervirala da sam poceo krivite viljuske, znaci prsnem, i tako vise puta, tako da je moguce i da je od toga :roll: Ali ono, sad cu pokusati da kuliram maksimalno, tako da Hvala ti na savetu :wink:
A sad da sacekam docu nekog da mi malo opsirnije opise o tom Hipokinezija bazalno inferoseptalno ? O_o :roll: o_O :roll: :roll: :roll: :o :o
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

hipokinezija - usporeno kretanje
inferoseptalno - pozadi u regionu srcane pregradi
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

drbgd napisao:hipokinezija - usporeno kretanje
inferoseptalno - pozadi u regionu srcane pregradi

A, jel to izlecivo ? Dal cu posle moci sportom da se bavim ko pre?
Ja inace dok mi nisu taj koksaki otkrili nikakve probleme nisam imao, redvno na preglede isao sa skolom itd, moguce da mi je to od koksakija.. ? :roll:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

moguce je, i najverovatnije da je od toga.
tacnu procenu o stepenu fizicke aktivnosti moze/sme/treba da da samo onaj ok ima uvid u tvoju medicinsku dokumentaciju!
strepnja oko toga i prevelika briga, ucestalo merenje pulsa, itd. ti nece biti od velike pomoci!
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

drbgd napisao:moguce je, i najverovatnije da je od toga.
tacnu procenu o stepenu fizicke aktivnosti moze/sme/treba da da samo onaj ok ima uvid u tvoju medicinsku dokumentaciju!
strepnja oko toga i prevelika briga, ucestalo merenje pulsa, itd. ti nece biti od velike pomoci!
Da, moj doca mi je rekao 2-3 meseca nema fizickih naprezanja, ako je po tome onda je super! Ali ko sad zna, idem u utorak da vadim krv, pa da vidim da li titar opada ili raste, ako raste onda verovatno necu neko duze vreme necu moci trenirati :\ jbg.. Ali videcemo, ispisacu rezultate kad ih dobijem..
Btw.. sta je sa ovom tahikadrijom, ako to ne izlecim neko duze vreme, jel i sad tim moguce trenirati ? -.-
danijela medos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 2:45 pm

koksakiiii brrrrrrrrr

Post od danijela medos »

ja sam bila na kontrolui i za mesec i 10 dana mi je titar sa 285 spao na 110.ali sd mi nadjose sto djavola,asto mi je povecan 800 u/ml,a dozvoljeno do 200u/ml.a mene nista ne boli,nit se osecam lose.pa onda eos% dozvoljeno do 4 a ja imam 19.4 h.bruka sve mi nesto troduplo povecano,a ja nikakve simptome.oce mi neko objasniti sta je to eos%kazu kao na alergiju,pa nabrajaju.salju me svuda .ko budalu me vordaju.molim vas ako nekop zna i da mi kaze gde da odem za taj asto
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Eeeeee ljudi! Evo posle mesec dana sam radio opet test na koksaki virus, pre mesec dana bio mi je slabo poz, evo kakvi su rezultati sad:

Medlab
______

Urozak: Serum

Analiza Metoda Nalaz

Uk. Coxsackie grupe B IgM ELISA Negativan

Uk. Coxsackie grupe B IgG ELISA < 1 : 40

Inace onaj umor ne osetim, mozete mi reci kako ovo stoji ? Kontam da ide na bolje, ali nisam siguran ovo dole sta je 1 : 40..

Prokomentarisite krsta vam :)
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Blax :S oce li mi nekoodgovoriti sta ovo znaci 1 : 40 o_O jeel ga ima ili ne samo to ? ..
Odgovori