UZ ? (slabo poz koksaki).. POMOC

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Jane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2007 2:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jane »

Kao sto ispred nekom odgovori,sve vrednosti ispod 50 su ok...
Izvini za koliko dana-meseci ti je spao titar?
Nesto mi je nelogicno?Kapiram da si skoro radio testove pa mi nije jasno kako ti se tako brzo spustio titar??? :o :o
Sta si koristio od vitamina--lekova?
Pozz :D
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Post od Uros90 »

Jane napisao:Kao sto ispred nekom odgovori,sve vrednosti ispod 50 su ok...
Izvini za koliko dana-meseci ti je spao titar?
Nesto mi je nelogicno?Kapiram da si skoro radio testove pa mi nije jasno kako ti se tako brzo spustio titar??? :o :o
Sta si koristio od vitamina--lekova?
Pozz :D
Pa pao je za mesec dana, pre je bio slabo poz, i sad posle 1mesec, eto izgleda ga nema ? Inace jeo sam voca znaci LUDACKi nenormalno pio puno vode, mirovao (koliko-toliko) i od lekova koristio samo presolol..
Znaci nema ga vise ili ? ;p
Jane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2007 2:39 pm

Post od Jane »

Ima ga ali je u normali..znaci ok je.
Koliko ti je igm bio prvi put kada si radio test? Nisam uspela u tvojim postovima taj podatak da nadjem?? :roll:
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Jane napisao:Ima ga ali je u normali..znaci ok je.
Koliko ti je igm bio prvi put kada si radio test? Nisam uspela u tvojim postovima taj podatak da nadjem?? :roll:
Aha, pa prvi put sam radio samo IgM grupe B i pisalo je samo slabo poz.
A ovo drugo u razmeri 1 : 40, toga nije bilo.. znaci ipak se on smanjuje, ne ? Inace jos imam tu tahikadriju, jel mi je to od koksakija to jos malo sto je ostalo ? ili je to posledica ? :roll:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Uroše a gde si radio testove !?
Jel na Torlaku (pošto ti za tamo treba uput a i dugo se čeka ) pa me interesuje ,brzio si uspeo da odradiš testove za mesec dana ?

Ok.ti je nalaz !
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

minjab napisao:Uroše a gde si radio testove !?
Jel na Torlaku (pošto ti za tamo treba uput a i dugo se čeka ) pa me interesuje ,brzio si uspeo da odradiš testove za mesec dana ?

Ok.ti je nalaz !
Pa radio sam u onoj privatnoj klinici Medlab se zove, centar im je u Ns..
Kako to ok, znaci smanjuje se ? ili ga uopste nema? Znaci sledeci put kad budem opet isao vaditi krv za koksaki, ne bi ga trebao uopste imati ? Ili kako :roll:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Uroše ne razumeš!

Ljudi imaju u sebi taj virus i ne mora da znači da je on aktivan ! A da je aktivan ,to se zna jer onda titar raste i to ne valja.A možda ti i za godinu dana bude niži od 50 i to je ok !

Znači bitno je da ne raste to ne valja !
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

minjab napisao:Uroše ne razumeš!

Ljudi imaju u sebi taj virus i ne mora da znači da je on aktivan ! A da je aktivan ,to se zna jer onda titar raste i to ne valja.A možda ti i za godinu dana bude niži od 50 i to je ok !

Znači bitno je da ne raste to ne valja !
Da, sad kapiram, znaci meni je opao.. do yaya :)
Samo ne znam sto jos imam tu tahikadriju, jel moguce da je to posledica? Mozda sam ga imao pa da nisam ni znao? pa mi ostetio nesto :S
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

E ljudi pa ne mogu da verujem kaki su ovi doktori!
Znaci danas kad sam se u jutro probudio nesto me je bas bas bolelo sa leve strane grudi! I naravno utripovao sam se, jer bol nije prolazila 5-10min, i otisao sam na Hitnu, uglavnom tamo me je vec manje bolelo ali me oni nisu primili vec rekli da idem kod Skolskog i da ce me oni tamo pregledati, ali medjutim posto me je bol prestala nisam otisao jer sam imao zakazano pregled kod svog Kardiologa (Interniste sta li je vec) za 1 sat, u 12h.. Uglavnom otisao sam tamo na prijem, i taj moj doktor uzme te nalaze od UZ, i koksaki, i pita kao jel si imao neke tegobe? Ja reko evo bas mi jutros zlo bilo ne znam od cega mi je to, i on kaze kao "Urke brate nije ti to nista!, bez brige" kao, i izadje napolje i kaze sad cu ja.. nista ja cekam ko kreten, i udje neka medicinska sestra ili sta li je vec, i kaze kao "Ti si tu na prijem?" ja reko "Da" i ona kao "Aj dok ne dodje doktor da uradimo mi EKG" ja reko "Okay" i umedjuvremenu dok mi je ona namestala EGK ulazi taj moj doktor i kaze "Ma skidaj mu EKG, ne treba mu to, izmeri mu samo pritisak" i ja onako gledam, i pitam ga kao "A od cega mi je to danas bilo tako lose, i taj bol sa leve strane?" on kaze "Brate, ti si dizao te tegove razumes..." i ja onako opet gledam ne mogu da verujem sta lik prica, i drugi likovi dizu tegove pa im nije nista, i totalno sam zbunjen... Uglavnom izmeri mi ova pritisak i bude mi 140/100 i kaze taj moj doktor "Dobro je to!" jeeeebote, a pijem onaj Presolol lek, kako onda moze biti to dobro?! i nista ispise mi onda izvestaj u kom pise ovako:

Povremeni bolovi u levoj polovini grudnig kosa.
Fizikal i nalaz: kardijalno komp. Ta9 140/100, ostalo b.o.
EKG (KOJI MI NIJE RADJEN!!!) sinusni ritam fr 90/min, bez znakova ishemije lezije. (KAKO JE ZNAO DA JE 90MIN TO MI JE PRE 3 NEDELJE BILO) strasno!
Lab nalazi. IgM COxackile negativan, IGg manji od 1:40
Th, dosadasnja.

Kontrola premapotrebi.

Ljudi jezivo sta da vam pricam u totalnom sam tripu kaki su ovi danasnji doktori! Najverovatnije da cu promeniti doktora, ali ne znam kojeg i UOPSTE NE ZNAM STA DA RADIM! :( :-?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ponasanje je za svaku osudu, svaki kardioloski pregled se mora sastojati iz
anamneze (koja je na prvom pregledu detaljna, a na kontrolnim kraca i tada se odnosi samo na medjuperiod), fiziklanog pregleda, i analize ekg-a. nakon ovoga se odredjuje da li su potrebna dodatna ispitivanja.
izvestaj koji ti je napisan je falsifikat! puls je mogao biti prilicno tacno ocenjen na osnovu merenja pritiska, ali napisati tumacenje ekg-a koji nije radjen je nesto zasta ce se - nadajmo se svi sto pre - gubiti pravo na rad! sudsko-medicinski ti sada tesko mozes da dokazes da ti on nije radio ekg!
* * *
sto se tebe tice, trazi na opstoj praksi uput za drugu ustanovu, za nekoga ko se bavi sportskom medicinom, da bi bila sto bolja procena
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Hvala ti na odgovoru, ali zaista i dalje ne mogu da verujem da postoje takvi ljudi, pa jbt imam 18god i ziga me cuka, a ovaj kaze "ma nije to nista" u fazonu "ko te sisa" ko da sam neki deda na samrti, strasno..
Dobro kazete da promenim ustanovu, evo bas sam sad pricao sa roditeljima i isto kazu da idem kod sportskog doktora, nadam se da ce tamo biti odgovoriniji i ozbiljniji od ovog proslog, i da ce se znati tacan uzrok tegoba.. Tnx jos jednom da odgovoru, odlicno protumaceno, p0z.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Sportski doktor nije resenje nego dobar kardiolog. pritisak ti nije dobar jer ovaj donji je oko 100. Taj mora da se skida.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

s obzirom na to da se bavi sportom, najbolje je da kardiolog koji se bavi sportskom medicinom uradi eho-pregled (srce sportista ima karakteristican izgled) i oceni dozvoljeni nivo opterecenja
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Evo dobio sam uput za Sportskog lekara..
Sto se tice pritiska ova moja doktorka mi kaze da je to moguce da ti tamo skoci jer se iscimas malo jbg.. Evo danas mi je bio pritisak 120/80 (najidealniji, ne?) Kod onog kardiologa nema teorije vise da idem..
Bas cu da vidim sta ce mi sportski doktor reci, posto je kako kazu sa srcem sve u redu, moguce da je upala neka.. Ko zna, videcu sta sportski doca kaze, nadam se da ce otkriti o cemu se radi.. (:
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Evo danas sam bio kos Sportskog doktora.. Radili su mi EKG, slusali srce, pluca.. Uglavnom doktorka mi kaze da je EKG normalan, i isti ko pre, znaci dobar, nista se ne menja, pritisak mi je malo opet otisao 130/90.. Kako ona kaze te bolove sto osecam sad kao nisu od srca jer je sa srcem sve u redu, ultra zvuk sve je normalno, kaze da je to sve od toga sto imam kako kaze bukvalno "Upalu srca" (od preteranog treniranja u teretani, jake ishrane itd itd) i sada se oporavlja ..
Rekla mi je da mirujem ta 3 meseca, i da se uopste ne naprezem, znaci nista tesko dizat, odmarati, jesti dosta voca, unositi tecnosti itd..
Posle 3 meseca, cu moci polako da se bavim nekim sportom, ali u poceku umereno, jedino sto me bas ne raduje je to sto kaze da ne idem vise u teretanu, kao to je njeno misljenje, vec da trcim, treniram nesto sa loptom (fudbal, kosarka) plivanje itd.. ali jbg, bolje i to nego nista.. :)
Btw.. dala mi je neki lek protiv tih bolova sto imam ispod levog grudnog misica, i sto posle imam bolove u levoj strani ledja, po malo u ramenu i vratu, zovu se, Tetrazemap-MIP 50mg (1x1 dnevno) i Diclofenac Duo 75mg (2x1 dnevno) to kao da pijem 10 dana, sta mislite o ovoj terapiji ?
Poslednja izmena od Uros90 u Čet Apr 24, 2008 12:04 pm, izmenjeno 3 puta ukupno.
Odgovori