UZ ? (slabo poz koksaki).. POMOC
Evo danas sam bio kos Sportskog doktora.. Radili su mi EKG, slusali srce, pluca.. Uglavnom doktorka mi kaze da je EKG normalan, i isti ko pre, znaci dobar, nista se ne menja, pritisak mi je malo opet otisao 130/90.. Kako ona kaze te bolove sto osecam sad kao nisu od srca jer je sa srcem sve u redu, ultra zvuk sve je normalno, kaze da je to sve od toga sto imam kako kaze bukvalno "Upalu srca" (od preteranog treniranja u teretani, jake ishrane itd itd) i sada se oporavlja ..
Rekla mi je da mirujem ta 3 meseca, i da se uopste ne naprezem, znaci nista tesko dizat, odmarati, jesti dosta voca, unositi tecnosti itd..
Posle 3 meseca, cu moci polako da se bavim nekim sportom, ali u poceku umereno, jedino sto me bas ne raduje je to sto kaze da ne idem vise u teretanu, kao to je njeno misljenje, vec da trcim, treniram nesto sa loptom (fudbal, kosarka) plivanje itd.. ali jbg, bolje i to nego nista..
Btw.. dala mi je neki lek protiv tih bolova sto imam ispod levog grudnog misica, i sto posle imam bolove u levoj strani ledja, po malo u ramenu i vratu, zovu se, Tetrazemap-MIP 50mg (1x1 dnevno) i Diclofenac Duo 75mg (2x1 dnevno) to kao da pijem 10 dana, sta mislite o ovoj terapiji ?
Rekla mi je da mirujem ta 3 meseca, i da se uopste ne naprezem, znaci nista tesko dizat, odmarati, jesti dosta voca, unositi tecnosti itd..
Posle 3 meseca, cu moci polako da se bavim nekim sportom, ali u poceku umereno, jedino sto me bas ne raduje je to sto kaze da ne idem vise u teretanu, kao to je njeno misljenje, vec da trcim, treniram nesto sa loptom (fudbal, kosarka) plivanje itd.. ali jbg, bolje i to nego nista..
Btw.. dala mi je neki lek protiv tih bolova sto imam ispod levog grudnog misica, i sto posle imam bolove u levoj strani ledja, po malo u ramenu i vratu, zovu se, Tetrazemap-MIP 50mg (1x1 dnevno) i Diclofenac Duo 75mg (2x1 dnevno) to kao da pijem 10 dana, sta mislite o ovoj terapiji ?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 7:54 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
e moj prijatelju to nije nista meni je titar 128, KOKSAKI SVIH PET U GRUPI B i kazu nije to nista sta da se radi , zasto si dosla u hitnu sto ne ides kod kardiologa . kad im kazes da ti je lose ona kaze da nema sanse da je to srce , i nemoj sledeci put da dolazis u hitnu nema potrebe . A da napomenem da nam ljudi od srca umiru svakodnevno jer nema kiseonika u kolima hitne pomoci , a da ne pricamo diagnozi kao da su diplomirali kod nekog cobanina u nekim planinama jer me podsecaju na cobane koji neznaju koliko imaju ovaca kamoli da rade u hitnoj tj kao lekari . pozdrav .
borba
-
- Aktivan član
ja imam samo 27 . god . i imam curicu koja ima samo 5 . god i kojoj trebam ziva i zdrava .
danas sam bila kod kardiologa kaze on meni srce ti kuca kao sat , a to sto ja pijem 80.mg . beta blokatora dnevno , i da moje srce samo tako moze da kuca kao sat. . nikom nista . titar je mali , nemoj da se sekiras . dodji za tri meseca . itd . da ne gnjavim .
pozdrav i puno srece sa lekarima. naci pravog dianosticara i kardiologa mnogo znaci a takvih NEMA , ili ih je tako malo a mi ih neznamo .
danas sam bila kod kardiologa kaze on meni srce ti kuca kao sat , a to sto ja pijem 80.mg . beta blokatora dnevno , i da moje srce samo tako moze da kuca kao sat. . nikom nista . titar je mali , nemoj da se sekiras . dodji za tri meseca . itd . da ne gnjavim .
pozdrav i puno srece sa lekarima. naci pravog dianosticara i kardiologa mnogo znaci a takvih NEMA , ili ih je tako malo a mi ih neznamo .
borba
E ljudi evo ja bio kod privatnika prof. dr Branko Gligic, neki nacelnik na VMA u Bgd, valjda je strucniji od ovih mojih sto sam isao tu u Somboru, uglavnom otisao sam kod njega na pregled, uradio mi je EKG, I preslusao me, i sve je okay.. Uglavnom on kaze da mi sa srcem nije nista, sve normalno za moje godine, te bolove sto imam ponekad nije od srca vec od nekih upala unutrasnjih misica, i rebara tu, jer sam se preopretecivao treninzima i dizanjem velikih kilaza, isto tako i za pritisak i puls kaze od jake ishrane koju sam imao, dakle svaki dan meso konstantno 2 godine.. i da je to sve poremetilo.. Uglavnom sad se vracam u normalnu, i ovaj lek sto sad pijem presolol rekao mi je da to ja ne moram piti (postepeno ga ukidam), jer je u mojim godinama normalno da srce malo brze radi.. u tom smislu.. I rekao da vec sad mogu da treniram, ali nesto normalno, npr plivane, nesto sa loptom itd, a u teretanu mogu ali da radim sa normalnim kilazama bez veceg opterecenja.. Evo sta je napisao u izvestaju..
Javio se na pregled zbog probadajucih bolova u grudima, a na pregledju je nadjeno da ima tahikadriju i blago povisen arterijski krvni pritisak. Pre toga je u teretanama izlagao ekstremnim naporim (dizaje tegova i do 200kg). Koristio je aminokiseline i hiperproteinsku ishranu i hiperproteinske dodatke.
Ranije nije teze obolevao.
Pregled: Opste stanje dobro. Na plucima nalaz normalan. Srcani rad pravilan. tonovi jasni, dobri, TA-110/70mmHg. puls pri pregledu 80/min, mada se cesto menja ferkvencija rada srca.
I ostali nalaz normalan.
EKG: rSr u V1 (Varijanta normalnog EKG-a) bez drugih promena.
Ema evidentnog kardioloskog oboljenja.
Predlaze se postepeno iskljucenje betablokatora tako da ostane mesec dana na Presolol 50mg tbl. 1/2 tablete ujutro, a iza toga mesec dana 1/2 tablete svaki drugi dan i izostaviti lek.
prof dr B.Gligic
P.s jos me samo zanima posto sam citao negde na netu kao da te betablokatore kad pocnes piti kao pijes do kraja zivota, a ja ga tek pijem nekih 2 meseca recimo, sta mislite? Posto ga sad postepeno iskljucujem..
Javio se na pregled zbog probadajucih bolova u grudima, a na pregledju je nadjeno da ima tahikadriju i blago povisen arterijski krvni pritisak. Pre toga je u teretanama izlagao ekstremnim naporim (dizaje tegova i do 200kg). Koristio je aminokiseline i hiperproteinsku ishranu i hiperproteinske dodatke.
Ranije nije teze obolevao.
Pregled: Opste stanje dobro. Na plucima nalaz normalan. Srcani rad pravilan. tonovi jasni, dobri, TA-110/70mmHg. puls pri pregledu 80/min, mada se cesto menja ferkvencija rada srca.
I ostali nalaz normalan.
EKG: rSr u V1 (Varijanta normalnog EKG-a) bez drugih promena.
Ema evidentnog kardioloskog oboljenja.
Predlaze se postepeno iskljucenje betablokatora tako da ostane mesec dana na Presolol 50mg tbl. 1/2 tablete ujutro, a iza toga mesec dana 1/2 tablete svaki drugi dan i izostaviti lek.
prof dr B.Gligic
P.s jos me samo zanima posto sam citao negde na netu kao da te betablokatore kad pocnes piti kao pijes do kraja zivota, a ja ga tek pijem nekih 2 meseca recimo, sta mislite? Posto ga sad postepeno iskljucujem..
Blax, juce (tj danas) uvece mi bilo neko zlo, probudio se oko 4 u jutro osecao sam da imam ubrzan rad srca i bilo mi je jako vruce, kontam otkucaji su varirali oko 100, posle sam ustao da odem do wc-a, i onda mi se jos vise ubrzao oko 130-140 otkucaja ja mislim, naravno zabrinuo sam se i otisao na Hitnu, kad sam tamo dosao izmere mi puls 100, i nista ovaj doktor kaze kao to je moguce zbog toga sto sad polako smanjujes dozu presolola (beta blokatora) pa mi je zato malo se iscimalo, znaci samo nisam uvece popio tu 1/4 a u jutru pijem po 1/4leka, uglavnom samo mi je izmerio pritisak normalan je bio (110/75) i reko da idem kuci kao ako mi budu otkucaju oko 120-130 da popijem presolol, ako ne bude da ne popijem, i dodjem kuci izmerim prvo bilo oko 110, posle 10min mi bio oko 90, i kad sam legao posle pola sata bio mi oko 75.. E sad bio sam kod interniste on mi nista konkretno nije rekao, kao isto sto i ovaj u Hitnoj da je to moguce dok se ne naviknes zbog smanjivanje terapije..
Sad ne znam posto sam citao dosta po netu da se sa betablokatorima ne sme zezati i moze se dobiti neke bolesti srca, pa me zanima jel moze nesto da mi se desi??? Inace pijem taj lek oko 2-3 meseca, 1/4 ujutro, i 1/4 uvece (koju sam sad izbacio).. Pa me zanima vase misljenje?? tnx unapred
Sad ne znam posto sam citao dosta po netu da se sa betablokatorima ne sme zezati i moze se dobiti neke bolesti srca, pa me zanima jel moze nesto da mi se desi??? Inace pijem taj lek oko 2-3 meseca, 1/4 ujutro, i 1/4 uvece (koju sam sad izbacio).. Pa me zanima vase misljenje?? tnx unapred
-
- Aktivan član
pa Urose koliko ja znam o beta blokatorima , nisu ni malo naivni lekovi. ja sam pila po 80 mg. dnevno . mozes li milsiti kako mi je bilo , sad sam sama smanjila na 40, naravno postepeno jer nesme odmah da se ukine .
i jos mi kazu da moje srce kuca kao sat, kako i nebi kad taj lek zato i sluzi a moja doza je velika . nesekiraj se nije to nista samo ako ti se te stvari tako cesto desavaju prekontrolisi krv na viruse , e to tek moze biti zajebano. pozdrav i sve naj.
i jos mi kazu da moje srce kuca kao sat, kako i nebi kad taj lek zato i sluzi a moja doza je velika . nesekiraj se nije to nista samo ako ti se te stvari tako cesto desavaju prekontrolisi krv na viruse , e to tek moze biti zajebano. pozdrav i sve naj.
borba
Pa evo vec 2 dan nemam taj ubrzani puls, verovatno mi je to samo 1 bilo jer je to prvi put da nisam popio uvece tu dozu pa se malo organizam iscimao.. Naravno da postepetno smanjujem, kao sto sam napisao doktor za VMA mi je rekao prvo da izbacim tu dozu od 1/4 uvece, i da pijem samo u jutro 1/4 tako mesec dana, posle toga svaki drugi dan po 1/4 isto tako mesec dana, i posle toga da ga skroz ukinem, tako da se nadam da nece biti nekih problema.. 

Odgovor na pp:
sve vam je tacno rekao prof Gligic. Sasvim normalno da imate povremene bolove, upale interkostalne muskulature i td sa dizanjem 200kg tereta. Sasvim normalno i da dodje do srcanog opterecenja i promene frekvence srcanog rada sa konstantnim kljukanjem visokoproteinskom ishranom i suplementima.
Inace, Frekvenca do 100 je normalna i na nju ne obracajte toliko paznje.
Ne, beta blokeri se ne moraju uzimati dozivotno, samo se ne smeju ukidati naglo, vec postepeno, kako vam je receno.
Diklofen vam ne treba.
Prekinite sa takvim bildovanjem i poslusajte date vam savete.
sve vam je tacno rekao prof Gligic. Sasvim normalno da imate povremene bolove, upale interkostalne muskulature i td sa dizanjem 200kg tereta. Sasvim normalno i da dodje do srcanog opterecenja i promene frekvence srcanog rada sa konstantnim kljukanjem visokoproteinskom ishranom i suplementima.
Inace, Frekvenca do 100 je normalna i na nju ne obracajte toliko paznje.
Ne, beta blokeri se ne moraju uzimati dozivotno, samo se ne smeju ukidati naglo, vec postepeno, kako vam je receno.
Diklofen vam ne treba.
Prekinite sa takvim bildovanjem i poslusajte date vam savete.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Ali nije mi jos jasno zasto po nekad, tako kad ustanem naglo ili dok pijem vodu onako ko da neku mucninu u grudnom kosu pocnem osecati, i mali nedostatak vazduha, to traje jedno 4-5sec pa prodje, a i zna me to uhvatit iz cistog mira.. isto mi je to bilo pre neki dan, pokusao sam uraditi par sklekova uradim 2 skleka i pocne me to opet u grudima ko mucnina neka? sta to moze biti? Ovaj doca mi je rekao da sve to ukupno nije nista!
Ipak se malo cimam zbog mojih godina 18god, a vec neki problemi sa zdravljem :S
Ipak se malo cimam zbog mojih godina 18god, a vec neki problemi sa zdravljem :S
Lepo rekoste: tek 18 godina a već problemi sa zdravljem... Ja bih dodao: tek 18 a već dižete 200kg!!!!!!!!!!!!!!!! Pa nije ni čudo

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
A jbg, nadam se da ce sve to proci, pritisak i puls su mi se normalizovali, jer sam naglo izgubio kilazu i sad stojim na jednoj kilazi pa je to olaksanje za organizam bar tako kazu... Valjda nece biti u buducnosti nekih posledica pa da se cimam oko togadraganvma napisao:Lepo rekoste: tek 18 godina a već problemi sa zdravljem... Ja bih dodao: tek 18 a već dižete 200kg!!!!!!!!!!!!!!!! Pa nije ni čudo![]()