Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 150 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Pon Mar 28, 2011 7:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 15, 2010 2:52 pm
Postovi: 3
Jako sam uplašen i jako sam zabrinut. Imao sam nekih blagih simtoma tipa otežano disanje, nadutost kad se najedem, doktor posumnjao da imam koksaki. Po prijemu rezultata iz torlaka za koksaki, nasli su mi Koksaki tipa B grupe.
dobio sam sledece rezultete
CB1 (1:16) CB2 (1:16) CB3 (1:16) CB4 (1:32) CB5 (1:16)

Radio sam i drugi rezultat posle nekih mesec ipo dana na torlak i dobio sledeće rezultate CB1 (1:16) CB2 (1:16) CB3 (1:16) CB4 (1:16) CB5 (1:16). Doktor je letimično pogledao i rekao da idem kući.
Vađenjem krvi nađen mi je heliko bakteri i za to sam pio terapiju, onda su mi našli hronični gastritis ali kao i svi kažu da to nije uopšte opasno i da to svi imaju. S vremena na vreme osetim kao neko probadanje u grudnom delu, takođe osećam neku nedefinisanu promenu u želucu, kao neku nervozu u želucu. Imam i psihičkih problema, puno se plašim, razmišljam da nemam neku ozbiljniju bolest, dao bih sve da budem ja onaj stari, (A radio sam ultrazvuk srca, 4 puta kliničku sliku putem vađenja krvi, snimanje pluća na rengenu, spirometrija, tumor markeri srca,EKG, i sve to je ok). Molim Vas za pomoć što se tiče koksakog virusa, šta savetujete?
Hvala Vam puno dobri ljudi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Uto Maj 24, 2011 10:53 am 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Maj 24, 2011 10:34 am
Postovi: 3
Nova sam ovde i raspitivala sam se svuda o koksaki virusu i evo ovde sam naisla na temu o tome. Imala sam problema sa nesvesticama vec 2 godine, malaksalost, uvek kad mi se to desi radili su mi analize i uvek je sve bilo okej, i smatrali su da je na psihickoj bazi. U decembru 2010.god bila sam 10 dana u bolnici zbog nesvestica, al odpustili su me s tim da je opet sve na psihickoj bazi jer mi je tata bio veoma bolestan (rak pluca, 4 stadijum). Od februara sam strasno malaksala, imam jake bolove u grudima, temperaturu 37,0-37,5 , nemam ni najmanje snage, imam puls skoro uvek oko 100, nekad i vise.. Nisam pricala roditeljima da mi je lose, jer je tata bio u losem stanju, i pre 3 nedelje je umro. Zatim mi se pre 10 dana stanje pogorsalo, sve je bilo u jacem intezitetu. Mama me je odvela kod doktora. Radili su mi EKG i puls mi je bio i do 120, al sve u svemu je bio okej. Kad sam vadila krv, rezultati su bili manje vise okej. Imam povecane hormone kod stitne zlezde i bila sam kod endokrinologa i dao mi je lekove koje da pijem. Medjutim, Kreatin kinaza (CK) mi je bio preko 1000, a normalne vrednosti kod zenskog pola su 40-130. Nakon toga su mi uradili uz srca, i doktorka je rekla da mi je neki virus malo okrznuo i ostetio perikard, i smunjaju na koksaki. U petak sam dala krv na Torlak, i cekam rezultate. Da li vi mislite da imam koksaki, i ako imam dal mogu da nastavim da idem normalno u skolu? Doktorka mi je rekla da strogo mirujem, mada ja jedva i stignem do vc-a, jer se vec uveliko umorim. Hvala na svakom odgovoru i misljenju!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Ned Jun 05, 2011 4:09 am 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 05, 2011 3:15 am
Postovi: 1
niko ne odgovara? tijana, moj ti je savet sa sacekas rezultate sa torlaka, pa onda vidi da li smes ici u skolu..ja sam u cetvrtak bio kod neurokardiologa, milovanovica, sa bezanijske kose. dva dana pre toga sam radio IgM i IgG, samoinicijativno, jer par godina imam probleme sa otezanim disanjem, tj, gusenjem, zamaranjem, tahikardijom, povremenom aritmijom i prolapsima, nesvesticom, a svi lekari unazad 4 godine su mi govorili da mi nije nista, da sam u nekom tripu, maltene su me ubedile da sam lud!? e, jbg, nakon pregleda kod milovanovica konsatovao je da sam imao mioperikarditis, ostali su oziljci, kao i priraslice, koje mi stvaraju probleme poput gusenja, zamora, otezanog disanja...radio sam barem deset ultrazvucnih pregleda srca od 2007. i nijedan kardilog nije konstatovao da imam priraslice, niti oziljke, samo su ubacivali parametre dimenzija lp, lk...ovaj neurokardiolog mi je pokazao na monitoru bele osncene crtice koje predstavljaju oziljke i duplo vise belih, lucnih "talasa" koji predstavljaju priraslice. njegova pretpostvka je da mi je ovo priredio koksaki, pre par godina, kada sam prvi put osetio simptome zamora, gusenja, prolapsa...dao mi je uput za pregled na jos 5 virusa, seroloski, odradicu ih sledece sedmice, ali konacno znam sta je razlog mojih cetrvorogodisnjih problema. rekao mi je da odmah pocnem sa terapijom; C vit 1 gr, 2x1 beviplex, 2x1 alfa D3, 1x E vit 400 mg, med i propolis. sledece sedmice ce mi zakazati holter, i to je terapija cjii je cilj da podignem imunitet, puna 3 meseca. zabranio mi je fizicku aktivnost dok ne dobijem rezultate analize na adeno virus, citomegalo, ebstajn barr, hlamidiju trahomatis, mioplazmu pneumonije i boreliju.
sustina je da nasi internisti, a i kardiolozi nemaju pojma o koksakiju, kao ni o ostalim visrusima, sve se svodi na ono, ok ti je ks, ovo je nesto prolazno, cinjenica je da su nemarni, jbt niko da seti da mi za 4 godine da uput za ispitivanje na koksaki. ovaj lik mi deluje ok, ali je cinjnica da sam samoinicijativno odradio test na koksaki /IgM je 8,1 a IgG 28/. simptome koje sam osecao sam ukucavao na google i naisao na koksaki kao moguci uzrok. dobra je i ova diskusija, procitao sam je veceras, valjalo bi da oni koji su vec imali probleme sa kokasikjem podele to i sa nama. ja cu svoje iskustvo, kao i savete kardiologa ovde pisati, nadam se da ce nekom koristiti. i ne dozvolite da vas nemarni kardiolozi proglasavaju anksioznim, paranoicnim, IgM i IgG kostaju 2.400 dinara u privatnim laboratorijama, da sam za te testove znao 2007. danas bih imao srce bez ostecenja. bio sam blesav i dopustio da me 4 godine setaju neznalice. :oops:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Sub Jun 11, 2011 3:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 09, 2011 8:49 pm
Postovi: 3
Pozdrav svima,
Još 2004. imala sam koksaki koji je ostavio posledice na srce. Redovno sam pila lekove mada nisam baš promenila životni stil (dosta aktivna, puno rada...). Išla sam relativno redovno na kontrole. Moja doktorka se razbolela pa sad imam novog kardiologa koji me dosta grdio i rasplašio (pa se osećam znatno gore no pre par dana)
Sada imam sledeći nalaz posle ultrazvuka:
LP dilatirana bez stranih masa u lumenu i sponatnog ehokontrasta. Mitralni zalisci fibrozni nepotpune koptacije. Na MU se registruje ekscentričan mlaz regurgutacije prema lateralnom zidu 2+ do 3+
LK je dilatirana značajno i u celini hipokontraktilna.
Septum istanjen veoma slabo se pokreće.
Sistolna funkcija LK smanjena.
Perikard bez raslojavanja.
AO normalne širine tankih zidova. Trolisna valvula kometentna. DP, DK, PA b.o.
Koliko razumem uvećanje i slabost srca postoji...do pregleda se nisam posebno loše osećala (možda imam visok prag tolerancije na simptome), nalazi krvi su u redu kao i štitna žlezda. Koristim dilatrend (2x po pola tablete od 12,5mg), amiodaron (pola tablete dnevno sa vikend pauzom) i sada i tritace (5mg dnnevno). Imam aritimije ali nisu tako strašne i 48 godina. Ponekad uzmem bromazepam (najmanji) i mislim da mi on dosta pomaže (na žalost sada ga nemam u kući...)
Molim nekog kompetentnog da mi odgovori na par pitanja:
Kakve su mi prognoze (volela bih da doživim bar 60g :)?
Je li moguće bar malo popraviti stvari i na koji način? (hiruški, alternativni..)
Mogu li sa ovom dijagnozom u penziju?
Hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Sub Jun 11, 2011 10:59 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 619
ja imam 47 godina i ponekada ranijih godina neke ispade u smislu retkih,povremenih tahikardija i aritmija.Sve to nije bilo cesto i prolazilo je uzimanjem Bromazepama i Propranolola.Niko na UZ nije video nista "sumnjivo".2009 je pocelo da biva izrazenije u smislu da se javlja svakodnevno ali je zanimljivo i intrigantno to da se javi ujutro,posle dorucka oko 10h.Puls je povremeno isao i do 120 ali kad popijem pomenue lekove prestane vrlo brzo.Inace pritisak je uvek bio nizi a srce radilo sporije.Isla sam privatno kod jednog veoma poznatog lekara i detaljno je uradjeno sve ali nije nista znacajno otkriveno.Iduce godine sam otisla na VMA i tamo nosila holter i nij euoceno nesto znacajno.Posto su se tegobe nastavile,ja sam pocela da ih "iscekujem"u dato vreme kasnije u toku dana nisu se ponavljale sem ponekad ,kratko ali sam ja bila mirnija.Najnemirnija sam ujutro jer onda ih cekam.
Opet sam otisla kod privatnog lekara koji je ponovio holter i opet nista.Sutradan je opet preskakalo.Radila sam i test opterecenja i rekao je da sam super.Na UZ su videli tragove nekadasnjeg virusa koji je "protrcao"(cesta izreka medju lekarima)i ostavio priraslice kao ito da imam blagi prolaps mitralne valvule 1+.Terapija nije data se m vitaminsk ei prepisana fizicka aktivnost a ne depresivno stanje u koje sam ja pocela da upadam.
Pitala sma kako nije pre godinu dana video to isto a on kaze zavisi u kom period uu se gleda kao i to na kakvom aparatu???
Otisla sam posle pola godine kod jedne dr privatno(bila mi je lokacijski blize pa sam mislila bolje to za nedaj boze.
Ona je pregledala prvo njegom izvestaj a onda je uradila UZ i napisala skoro isto.
Hormoni stitne zlezde su u redu ali je zlezda malo uvecana tako da to kontrolisem na pola godine.
Ta dr mi je rekla d uradim testove na sve one viruse ali ja to nisam uradila jer su se tegobe smanjila.E sada je proslo godinu dana a meni se vec mesec dana tegobe pojacavaju.Jos uz to ide da ne podnosim vrucinu(jedva disem i krecems e0.,smeta mi sunce,lose spavam,nervozna sam....Sada ,da li to moze biti i neko drugo stanje mojih hormona ili je ne znam sta?
Zanima me sta moze izazivati tahikardiju,uznemirenje i nelagodost bas u isto vreme.Nije li psiha?
Sta i ako ste imali virus a niste znali?Mozete li da nemate ostale simptome sem ovog mog?Toliko stvari se odricem u to ime.Stalno obaveze stelujem prema terminu u kome mi se javlja.To mi je vec nepodnosljivo.Molim nekoga sa slicnim tegobama da se javi ili neko ko ima odgovor ili predlog.Hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Sub Jun 18, 2011 4:42 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Dec 27, 2009 4:57 pm
Postovi: 14
O ljudi....evo i mene posle skoro dve godine od dijagnoze koksakija...i dalje sitna temperaturica,ponekad lagana malaksalost itd itd...limfne žlezde stoje u mestu ko klikericici i tako vec puno vremena.Niti sam isao posle prvog pregleda na dalje preglede a ne znam ni da li da idem uopste jer radim prosto onako kako se osecam...cak sam uspeo u medjuvremenu da odradim i par treninga (rekreativnih),jurim se sa psom,umaram se po malo (nista cudno jer nemam kondicije,samo je bilo lezanje prvih 7,8 meseci) ali u globalu osecam se ok.Jedino me opet po nekad kasno popodne smori 37,2 ali se telo izgleda naviklo na to pa je i ne osećam (smori psihički kad utvrdim usled merenja da je imam i dalje :evil: ).

Uglavnom,kad sam bio u najgorem bedaku nisu mi otkrili nikakve promene na srcu,sve je bilo u redu sto se tice svih nalaza,jedino sto mi je Torlak rekao da je to to sto sam i mislio ali od tada imao sam 2,3 puta neka cudna gusenja tokom noci (kao bronhitis tezak,orkestar u plucima) cega vise nema hvala Bogu,imao sam i neke sitne aritmije kako to neko strucan reče ekstrasilaze ili tako nešto (srce kuca kuca pa zastane na kratko) koje mi se i sada po nekad dese kad ne spavam po celu noc obicno (cudo i ne bi),i dalje pusim ko turcin,pijem Ecomer i Q enzim 10 vec od samog starta dijagnoze (popio sam tonu),jedem sve,pijem sve i nemam pojma sta da mislim :)

Sta mi preporucujete da pratim sta se desava tj neku kontrolu titra i srca ili da kuliram ovako i dalje?

Čitam sta ZoranMarkovic pise...e druze i ja sam tako 6 meseci kukao!Bio sam profi sportista i samo odjendom sam klonuo a lekari u Krusevcu me slali kuci,kao nije mi nista,davali mi razlicite sumnjive dijagnoze i na svaki pomen koksakija pricali mi da umisljam (valjda skup pregled na torlaku otkud znam) dok nisam poludeo jednog dana stvarno i nisam naterao da mi napisu uput.E posle kad se potvrdilo da je to bilo je ''jao u pravu si''...pa bravo :) ači eto od tad pokusavam da budem pozitivan non stop jer sam prosao onaj period depresije kad saznas da imas nesto sto ne treba da imas.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Sub Jun 18, 2011 4:56 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Dec 27, 2009 4:57 pm
Postovi: 14
tijana1234 je napisao:
Nova sam ovde i raspitivala sam se svuda o koksaki virusu i evo ovde sam naisla na temu o tome. Imala sam problema sa nesvesticama vec 2 godine, malaksalost, uvek kad mi se to desi radili su mi analize i uvek je sve bilo okej, i smatrali su da je na psihickoj bazi. U decembru 2010.god bila sam 10 dana u bolnici zbog nesvestica, al odpustili su me s tim da je opet sve na psihickoj bazi jer mi je tata bio veoma bolestan (rak pluca, 4 stadijum). Od februara sam strasno malaksala, imam jake bolove u grudima, temperaturu 37,0-37,5 , nemam ni najmanje snage, imam puls skoro uvek oko 100, nekad i vise.. Nisam pricala roditeljima da mi je lose, jer je tata bio u losem stanju, i pre 3 nedelje je umro. Zatim mi se pre 10 dana stanje pogorsalo, sve je bilo u jacem intezitetu. Mama me je odvela kod doktora. Radili su mi EKG i puls mi je bio i do 120, al sve u svemu je bio okej. Kad sam vadila krv, rezultati su bili manje vise okej. Imam povecane hormone kod stitne zlezde i bila sam kod endokrinologa i dao mi je lekove koje da pijem. Medjutim, Kreatin kinaza (CK) mi je bio preko 1000, a normalne vrednosti kod zenskog pola su 40-130. Nakon toga su mi uradili uz srca, i doktorka je rekla da mi je neki virus malo okrznuo i ostetio perikard, i smunjaju na koksaki. U petak sam dala krv na Torlak, i cekam rezultate. Da li vi mislite da imam koksaki, i ako imam dal mogu da nastavim da idem normalno u skolu? Doktorka mi je rekla da strogo mirujem, mada ja jedva i stignem do vc-a, jer se vec uveliko umorim. Hvala na svakom odgovoru i misljenju!


Pre svega žao mi je zbog tvog gubitka.

Što se tiče ovog što si navela ako je okrznuo to je verovatno to mada ne mora da znači zaista.Sačekaćeš testove pa ćeš videti ali i da jeste nemoj da se plašiš jer sa tim se živi najnormalnije (meni je trebalo večnost da mi neko objasni ali sam na kraju skapirao) i ma kako ti ovo zvučalo...budi pozitivna i vedra,Trazi stvari i situacije koje ce te nasmejati,gledaj komedije,zezaj se sa drustvom ali odmaraj i umerena fizicka aktivnost.Samo nikako ne dozvoli sebi da upadnes u depresiju a znam da u ovo vreme i bez svih bolesti i gluposti ima prilike za to na pretek.

Stres (koji si prezivela),los nacin zivota dovode do pada imuniteta i onda koksaki tu koristi priliku da se useta u organizam (prljave ruke,grickala si nokte itd i dovoljno).Tako sam i ja dobio tog gada...doziveo sam stres...pa jos jedan....pa sam uz sve to trenirao ko konj,nisam se stedeo,slabo sam spavao,neredovno jeo....skocio u bazen tople vode u jednoj Banji koja je bila prljava daleko bilo...zagnjurio,progutao malo vode i to je to.

Evo 2 godine kako napisah gore vec nije bas da mucim muku...nisam zdrav kao pre ali mi je ok i ne razmisljam mnogo o svemu tome.SLucajno udjoh veceras na forum pa reko aj da vidim sta se dogadja i da malo podelim iskustVA.U svakom slucaju....LJUDI NEMOJTE DA SE PLASITE I DA PANICITE JER JE ONDA JOS GORE NEGO STO STVARNO JESTE ! :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Sub Jun 18, 2011 4:56 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Dec 27, 2009 4:57 pm
Postovi: 14
:oops:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Ned Jun 19, 2011 10:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 9:56 am
Postovi: 2
zoranmarkovic je napisao:
niko ne odgovara? tijana, moj ti je savet sa sacekas rezultate sa torlaka, pa onda vidi da li smes ici u skolu..ja sam u cetvrtak bio kod neurokardiologa, milovanovica, sa bezanijske kose. dva dana pre toga sam radio IgM i IgG, samoinicijativno, jer par godina imam probleme sa otezanim disanjem, tj, gusenjem, zamaranjem, tahikardijom, povremenom aritmijom i prolapsima, nesvesticom, a svi lekari unazad 4 godine su mi govorili da mi nije nista, da sam u nekom tripu, maltene su me ubedile da sam lud!? e, jbg, nakon pregleda kod milovanovica konsatovao je da sam imao mioperikarditis, ostali su oziljci, kao i priraslice, koje mi stvaraju probleme poput gusenja, zamora, otezanog disanja...radio sam barem deset ultrazvucnih pregleda srca od 2007. i nijedan kardilog nije konstatovao da imam priraslice, niti oziljke, samo su ubacivali parametre dimenzija lp, lk...ovaj neurokardiolog mi je pokazao na monitoru bele osncene crtice koje predstavljaju oziljke i duplo vise belih, lucnih "talasa" koji predstavljaju priraslice. njegova pretpostvka je da mi je ovo priredio koksaki, pre par godina, kada sam prvi put osetio simptome zamora, gusenja, prolapsa...dao mi je uput za pregled na jos 5 virusa, seroloski, odradicu ih sledece sedmice, ali konacno znam sta je razlog mojih cetrvorogodisnjih problema. rekao mi je da odmah pocnem sa terapijom; C vit 1 gr, 2x1 beviplex, 2x1 alfa D3, 1x E vit 400 mg, med i propolis. sledece sedmice ce mi zakazati holter, i to je terapija cjii je cilj da podignem imunitet, puna 3 meseca. zabranio mi je fizicku aktivnost dok ne dobijem rezultate analize na adeno virus, citomegalo, ebstajn barr, hlamidiju trahomatis, mioplazmu pneumonije i boreliju.
sustina je da nasi internisti, a i kardiolozi nemaju pojma o koksakiju, kao ni o ostalim visrusima, sve se svodi na ono, ok ti je ks, ovo je nesto prolazno, cinjenica je da su nemarni, jbt niko da seti da mi za 4 godine da uput za ispitivanje na koksaki. ovaj lik mi deluje ok, ali je cinjnica da sam samoinicijativno odradio test na koksaki /IgM je 8,1 a IgG 28/. simptome koje sam osecao sam ukucavao na google i naisao na koksaki kao moguci uzrok. dobra je i ova diskusija, procitao sam je veceras, valjalo bi da oni koji su vec imali probleme sa kokasikjem podele to i sa nama. ja cu svoje iskustvo, kao i savete kardiologa ovde pisati, nadam se da ce nekom koristiti. i ne dozvolite da vas nemarni kardiolozi proglasavaju anksioznim, paranoicnim, IgM i IgG kostaju 2.400 dinara u privatnim laboratorijama, da sam za te testove znao 2007. danas bih imao srce bez ostecenja. bio sam blesav i dopustio da me 4 godine setaju neznalice. :oops:


Kako se stize do tog dr. Milovanovica?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Pon Jun 20, 2011 12:05 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Maj 24, 2011 10:34 am
Postovi: 3
Pa evo i ja da se javimmm. :) Nasli su mi koksaki virus, poviseni su mi bili B3 - 256, B4 - 256 I B5 - 512. Radili su mi usput i holter srca, imala sam ceste tahikardije, bio mi je puls i do 170, a par ekstrasistola je bilo. Sad cekam moju doktorku da se vrati sa bolovanja da kaze sta dalje. Skolu sam zavrsila vr dobra. Stanje mi je malo bolje ova 2-3 dana, al prethodnih iza mesec dana mi je bilo katastrofa. Nisam mogla do susetne sobe u nekim trenucima da odem, jer snage nisam imala. Dosta sam sad ojacala, redovno pijem vitamine i dali su mi neki lek za srce. Za 10ak dana ponovo vadim krv na Torlaku, da vidimo ponovo analize za koksaki, dal mi se smanjio, povecao, ostao isti ili daj Boze vec nestao :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Uto Jun 21, 2011 2:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Dec 27, 2009 4:57 pm
Postovi: 14
tijana1234 je napisao:
Pa evo i ja da se javimmm. :) Nasli su mi koksaki virus, poviseni su mi bili B3 - 256, B4 - 256 I B5 - 512. Radili su mi usput i holter srca, imala sam ceste tahikardije, bio mi je puls i do 170, a par ekstrasistola je bilo. Sad cekam moju doktorku da se vrati sa bolovanja da kaze sta dalje. Skolu sam zavrsila vr dobra. Stanje mi je malo bolje ova 2-3 dana, al prethodnih iza mesec dana mi je bilo katastrofa. Nisam mogla do susetne sobe u nekim trenucima da odem, jer snage nisam imala. Dosta sam sad ojacala, redovno pijem vitamine i dali su mi neki lek za srce. Za 10ak dana ponovo vadim krv na Torlaku, da vidimo ponovo analize za koksaki, dal mi se smanjio, povecao, ostao isti ili daj Boze vec nestao :D


Super da ti je bolje i nemoj da paničiš...biće to sve ok.Te ekstrasistole ja i danas imam ali sam navikao da ih ignorišem...legneš malo iskuliraš i sve ok,mada su oni i sastavni deo zdravih ljudi...ništa opasno.

Cepaj vitamine,miruj,sokići,voće,kivi,narandze itd itd i drzaceš ga pod kontrolom ;)

Sve najbolje zelim :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Sre Jul 06, 2011 11:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 10:50 pm
Postovi: 1
Evo i ja malo, da izjavim nesto! :D Inspirisali ste me, a i prva tema na nekom forumu koju sam procitao celu! Temperatura od 36,9-37,4, prehlada, ja rek'o proci ce, grip klasican...medjutim, jok, ni da cuje! Odem na Studentsku Polikliniku, jedva nagovorim lekara da dam krv u laboratoriju, tamo sve ok. Aj' sad i urin kaze on, i to ok! Posle treceg odlaska, skonta dr, da treba da poslusa pluca, kaze, cuje nesto malo, 'aj na rentgen. Na snimku procitaju, pneimonia, dr me posalje na Pulmoloski institut, u Batutovoj, da oni to potvrde. Tamo specijalista kaze, nema tu nista, malo ti upaljeno grlo, uzmi amoksicilin. Ja to popijem, odem opet u studentsku, kazem malo sam bolje, ali t jos uvek tu, on mi produzi jos jedam amoksicilin. Ja popijem,(sve vreme, naravno, temp. u gorepomenutom opsegu traje, ja se znojim neispevano, noge bole kao da su me tukli, ali, nema veze, cepam ja), vratim se kod dr, oni me posalju na infektivnu. E tamo mi naloze da radim kompletnu krvnu sliku, hiv, hepatitis, lajmsku bolest, bris grla, ultrazvuk abdomena i pregled ORL. E to se naravno ceka, i ja umrem 4 puta u strahu od hiva i hepatitisa! :D Posle 5 dana, dodju rezultati, sve navedeno ok, odem i na UZ, i tamo sve ok. A ORL, ma zaskakao pitanjima, tipa: Jesi se nervirao, kako je na faksu, jesi raskinuo sa devojkom u skorije vreme, nije ti nista, malo caj od koprive, itd..???? Ajde sad da radis, kazu na infektivnoj, hormone stitne zlezde, cito megalo, Epstein-Bar, adeno viruse i Koksaki. Ajde opet po uput za Torlak na studentsku...Konacno dodjem do Torlaka, tamo ne rade hormone, a ovo odrade i kazu da zovem za 15 dana, da vidim jel gotovo. Odradim privatno hormone, gotovo za 6 sati, sve ok. E ovo sam samo ispisao, jer su mnogi dr u fazonu, nije ti nista, stres, cigarete...A i morao sam se pohvaliti avanturama uzduz i popreko Beograda! :D I danas dodje dan kad su gotovi nalazi na Torlaku, (nakon okruglo 58 dana od prve temperature), sve je ok, osim, jasno, Koksaki...b1 1:32, b2 <1:16, b3 1:64, b4 1:128, b5 1:64...Prema vasim postovima, razumem da su, osim b2, svi preko granice, mada mi rekla Dr na Torlaku, "nista ti to nije strasno".? E ja sutra odoh ponovo na infektivnu, pa cu da vidim sta ce da mi kazu...Pretpostavljam da ce da me posalju i na pregled srca, iako nikada u zivotu nisam imao srcane smetnje... do skoro sam redovno trenirao, malo sam se ulenjio zbog faksa! :( Eto tako...javicu vam sta je bilo! :) A vec sam odlucio da se ne cimam ni malo, rekao sam sebi, dok sam cekao prve rezultate, samo da nemam hiv i hepatitis, (a ni tumor, ne daj Boze), a ostalo moze, samo nek' napada! :-) A ako kazete da je to pravi put, opustencija, onda sam na dobrom putu!
Uhhh, raspisah se! :) Ali, kazem, inspirisali ste me! P.S. orthodoxSERB, vi ste moj idol! :-)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Čet Jul 07, 2011 6:15 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 619
Posto ste svi vi ovde sa "debelim"iskustvom sto se tice virusa onda cete mi pomoci.
Sada imam 47 a jos pre 15 godina imala sam te "niske "temperature skoro godinu dana ali nista drugo od navedenih simptoma.Mislim nista izrazeno.Govorili su da je verovatno hormonalni disbalans zbog mioma koji sam imala.Ponekad umor ali u granicama normale,ponekad ubrzan rad srca ali govorili u redu je .Ponekad nocno gusenje ali nikada toliko dugo da bi shvatili ozbiljno.I tako sve do pre dve godine dok mi nisu pocele ceste ali najcesce jutarnje tahikardije koje su trajale kratko ali su me uznemiravale i pocela sam da ih cekam u to vreme.Isla sam kod jednog privatnog TV dr :) i uradio mi je i holter i monitoring EKG i na kraju stres test(ergo) i samo utvrdili blagi prolaps mitralnog zaliska 1+ i vitaminsku terapiju,setnje,fizicku aktivnost....uz povremene kontrole.Navodno,Propranolol po potrebi(kad je bas jaca tahikardija) a kad sam rekla da posle Bromazepama se smire tegobe onda su zakljucili da sam anksiozna.
Jedna druga dr sa privatne klinike je rekla da uradim sve ove viruse(neko ih je napred naveo)ali sam posle razgovora sa jednom zenom koja radi u laboratoriji odustala jer ona rece da za Epstain,cito megalo...i jos neki uvek i skoro svima pokaze da su nekada bili u kontaktu s njim prelezuci prehlade.
Tako sam ja na pocetku,imam opet uznemirenja i povremene tahikardije,ne podnosim ovo vruce vreme,tesko disem,plitak mi je dah...i veoma,veoma se sekiram.Hormoni stitne su mi u redu kao i antitela jedino je zlezda malo uvecana.
Sad vas pitam sta da radim?Jel moguce da virus "miruje" tolike godine (ako ga je bilo)i da se sad opet javi i rasplamsa.I da to traje bez lkova dve godine sada sa povremenim usponima i padovima.
Muka mi je bas od ovov stanja,kao invalid sam.Izbegavam kretanje po vucini i povukla sam se u sebe.A potpuno sam druzeljubiva i vesela.Sta da radim?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Pon Sep 12, 2011 11:29 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 1:08 pm
Postovi: 56
Kakav je tsh?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Koksaki virus?
PostPoslato: Sub Okt 08, 2011 8:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Okt 08, 2011 6:10 pm
Postovi: 3
Imam koksaki B1 i B5 koji je otkriven pocetkom januara ove god. Imao sam perikarditis sa izlivom tecnosti ali srecom lekar je to otkrio na vreme pa sam za terapiju uzimao 3X brufen ujutru u podene i uvece kako ne bi ostale priraslice posle povlacenja tecnosti. Uz brufen mogu da idu jos renisan i dijazepam 2X dnevno (ujutru i uvece). I STROGO MIROVANJE I LEZANJE! (Najbolje je hospitalizacija)

Sto se tice koksakija on je prosao posle 2 nedelje i da vise ne bude zablude akutna infekcija i koksaki nestane posle te 2-3 nedelje i vise nije opasan ni za vas ni za druge...ostanu samo antitela (igg). U krvi se stvore antitela kako vise ne biste dobili tu infekciju koju je izazvao Koksaki!

Posle tog akutnog stanja (upale srcanog misica ili kese i povlacenja tecnosti) - sledi faza oporavka koja traje u zavisnosti od organizma i kakve imate uslove za oporavak.

Najdelotvorniji i najbrzi nacin za oporavak je sledeci:

1.Mirovanje uz povremeno uzimanje tecnosti i vitamina.
2.Faza u kojoj vas sustize iznemoglost iscrpljenost- morate ostati pribrani opusteni i lezati kada osecate slabost.
3.izlazite u dvoriste oko svoje kuce na svez vazduh ne setati po gradu odbaciti sve obaveze jer je vas zivot i zdravlje najvaznije!
4.Slusati muziku pocnite da se bavite necim sto mozete kod kuce: pevajte, slikajte, programirajte, nesto u cemu bi mogli da se pronadjete
5.Kada budete konacno osetili da imate vise snage krenite da radite po kuci i oko kuce lake poslove idite na vikendicu u sumu na planinu u prirodu na svez vazduh cepajte drva lozite vatru i pravite kotlic od cistog svinjskog ili juneceg mesa sa lukom u crvenom saftu.Jedite sto vise kuvano.
6.Sve vise setajte u prirodi - kada se osecate dobro setajte pola sata i osecace te se lepo dok se budete vracali kuci
7.Ako nemate partnera a osecate da vam je potreban a trenutno zbog svega ovoga ne mozete da nadjete pripitomite jedno malu macu i hranite je i mazite. Ili psa sta vise volite. Taj ljubimac ce vas voleti i vise nego sto mislite i pomoci ce vam u oporavku verovali u to ili ne.
8.Kada se simptomi lupanja srca i slabosti svedu na minimum i kada budete znatno ojacali ukljucite se ponovo u svakodnevni zivot fakultet, posao ali postepeno i bez velikih naprezanja

Napomena: Ako osetite pritisak ili nelagodnost u grudima praceno povremenim lupanjem srca uzmite pola bromazepana (od 1.5) ujutro i poslepodne.A kasnije po potrebi.
Kada se budete osecali mnogo bolje postepeno izbacite bromazepan i preci na biljne kapsule mesavinu za umirenje Valerijana

Kod mene licno su anksioznost lupanje srca i kolapsna stanja nastala mnogo pre otkrivanja koksakija pa ni sam ne znam da li je to sve samo od koksakija?!
I na kraju posle milion ispitivanja najveci uzrocnici takvih stanja su:

1.Dok sedite pa vam stolica pritisne neki nerv ili vam se stegne kais (promenite polozaj jer su svi nervi u organizmu povezani pa tako dodje i do srca)
2.nervna napetost (Uzmite lekove za smirenje)
3.psihicka labilnost uzrokovana depresijom gubitkom bliske osobe (ako je zbog toga ne brinite to ce proci vremenom sigurno)
4.Grcenjem stomaka u predelu dijafragme (pokusajte taj deo da opustite- kada to uradite oseticete kao da vam se stomak naduvao i posle nekog vremena sve prolazi)
5.uklestavanjem nerava i zila od prsljena kicme ili nekih kostiju u grudnom kosu (potrebno je raditi vezbe za kicmu)
6.Kada naglo podignete ruke na gore ili da uzmete nesto sa zemlje ili neki drugi nagli pokret tada kosti u grudima koje se nalaze ispod ramena vam ukleste splet nerava koji se odrazi na srce pa osetite blazi udar (Ljudi koji imaju ovaj sindrom ne trebaju praviti nagle pokrete, izbegavajte drzanje za gornju sipku u autobusu itd...)
7.Virusa ima na bilione i naravno da nisu svi otkriveni tako da nista nije 100% sigurno zbog cega je uzrok tog lupanja (najvaznije je jesti voce i povrce piti razne cajeve i tecnosti.Izbegavati masno peceno meso.Najvise jedite kuvanu i zdravu hranu i raznovrsnu kao i morske plodove i ribu)

Prva pomoc koju sami mozete da ucinite je:
-Stati ili sesti uspravno ruke pored tela i podici ramena zatim ih polako pustiti uz opustajuci izdah
-Pustiti da burna reakcija prodje sama od sebe
-Mozete a ne morate popiti jedan od gore navedenih lekova za umirenje
-Posle par sekundi ili minuta ce proci
-A posle sat dva kao da se nista nikad nije desilo, i tako sve u krug...Vremenom ce se simptomi umanjivati i lakse cete sve to podnositi. Sa tim se mora ziveti hteli mi to ili ne

Nadam se da ce ovo pomoci nekom! poz svima i ne bojte se :-)

_________________
Covek je cudno bice po tome sta je sve u stanju da izdrzi!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 150 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 101 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: