anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Dakon ,ja nisam bbaš razumela jesi li ti počeo sa lekovima ?
Počeo, propanol, vitamini i magnezijum :roll:

Će da vidimo imali efekta.
Slika
Slika
Slika
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

-------------------------------
Mislim da treba nekada i malo kritikovati uz nadu da se nece shvatiti pogresno jer je ovo samo jedna moja drugarska kritika upucena, vama, dr Ivice.

Ovo gore napisemo nisu dijagnoze, ali lice na dijagnoze!
Ne ulazeci u to dal` ste ili niste u pravu, samo pisem da je ovo nekulturno pisati!

Onaj vas prvo deo je sasvim OK (jer su svi politicari prvenstveno samo obicni ljudi sa svim svojim manama i vrlinama, bas tako),no ovo drugo napisano, tj analizirano od vas kao lekara a ne od vas kao Ivice, pokazuje da vi sami imate problema sa autoritetom.

Inace, prvonavedeni gospodin je bio moj komsija nekada i kako je zavsrio fax koji je
zavrsio to mislim da je i sam dovoljno kvalifikovan da neke stvari zna kako se radi.

Neka mi niko ne zameri na iskrenosti, ali neko i to mora da bude.
pozdrav
vazi za ono dole izdvojeno, izem ti zurbu
Poslednja izmena od danka u Pon Feb 04, 2008 11:05 am, izmenjeno 1 put ukupno.
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

dr ivica napisao:
Stvarno da li znate nekog politicara koji ima problema sa mjerenjem pritiska , i napadima panike
Mozda nemaju klasicne napade panike, ali pritisak meruckaju mnogi. Imam prijatelje koji su telohranitelji politicarima u Vladi i prijatelje novinare koji putuju sa politicarima po svetu. Politicari su
"normalni bolesni ljudi" kao i svi ostali. Mnogi koriste antihipertenzive i sedative. Ko je gledao TV duel predsednickih kandidata i ko je licno ikada iskusio simptome panike ili blaze somatizacije anksioznosti, ili ko je iole edukovan u oblasti psihijatrije, mogao je jasno da uoci da je

1) B.T. imao podrhtavanje glasa, dipneju i diskretan tremor, sasvim jasne znake anksioznosti, u pojedinim trenucima sa uzdisanjem iz koga je mogla da se izrodi i hiperkapnijska vrtoglavica (ja sam pomislio da ce, ako onako nastavi, kolabirati pred kamerama).

2) T.N. imao potpunu denivelaciju afekta, karakteristicnu ili za stanja posle upotrebe vecih doza sedativa, ili za poremecaje afekta pocev od neuroticne depresije, ciklotimne strukture licnosti, pa na dalje...

Pozdrav!
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

ljudi moji kad bolje razmislim politicari i ako i kad imaju problema njih sigurno pregledaju vrhunski strucnjaci i ne moraju da cekaju na red.
Moram da vam se zalim Opet jutrost pocele aritmijeOtisla ja opet u kupovinu i samo sto sam usla pocelo sad ne znam kako da objasnim prvo kad da me nesto prodrma u grudima i to nisko tacno gdje je onaj rebreni luk izmedju zeldca i rebara i naravno panika Cak i moj muz primjetio i pitao sta ti bi sto si blijeda
Naravno otisla sam kuci i evo svako malo to mjesto ili me zaboli ili pocne lupkati sad sa pod strahom
Molila bih vas nije mi bas naj jasnije da li se zove aritmija kad srce kuca nepravilno ono 2 otkucaja normalna pa stane pa sve tako i da li to moze od zeldca do dodje
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Danka, kritiku prihvatam, mozda nije trebalo da ih analiziram :)

Ako cemo posteno, potpuno ste u pravu da imam problem sa obojicom ovih "autoriteta" :) Iako sam glasao - evo ne krijem, za BT.

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

ljudi moji kad bolje razmislim politicari i ako i kad imaju problema njih sigurno pregledaju vrhunski strucnjaci i ne moraju da cekaju na red.
He, ja se lično najviše bojim tih nazovimo""vrhunskih stručnjaka""ili sam ja baksuz ali kod njih sam uvijek nešto ružno doživio od pogrešne terapije pa nadalje, kod njih nema ni ljudskog savjeta ništa, normalno kad mu kapneš jedno 500 eurića u đžep, e toje druga priča onda se raspilave ma metamorfoza za nepovjerovati(već viđeno kad je moj stari operisan, svjedok..ja lično)
Moram da vam se zalim Opet jutrost pocele aritmijeOtisla ja opet u kupovinu i samo sto sam usla pocelo sad ne znam kako da objasnim prvo kad da me nesto prodrma u grudima i to nisko tacno gdje je onaj rebreni luk izmedju zeldca i rebara i naravno panika
Kod mene isto tako, ma potpuno isto vjeruj mi, isto tako objašnjeno milijon puta najizvikanijem doktoru u mom sadašnjem gradu i doktorica me lijepo liječila od želudca :o :o :o :o naravno meni dojadi i prije deset dana nakačim holter( he he he, sve sam se smijao sebi sa tim žicama, original islamski samoubica, da me policija zaustavila, ma koknula bi me ko zeca ha ha ha šta zna policajac štaje holter)i normalno ono što sam ponavljao kao papagaj ""ljudi nisam blesav, kakav želudac, živac itd..preskok, a oni ma jok, to svako ima nego ti to ispaničiš :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Elem prije te vunder doktorice zbog paničnih napada išao sam i kod još jednog fenomenalnog stručnjaka, psihijatra, toliko je dobar da ga pozivaju na samo veće kongrese doktora, bilo kod nas ili Srbiji, pogotovo inostranstvo i tamo redovno mora da iznese neki rad, svoj naravno jer je po njihovom gledištu lik strava od psihijatra. Vjerujtemi da kad bih pričao nekim od ljudi iz te struke negdje..npr u Podgorici(tamo sam obitavao zbog posla dosta vremena) na pomen njegovog imena, svi bi ga hvalili i poštovali. A čova me kljukao te maprotin, eglonil, rivotril i stalno konbinovao ta tri lijeka, nigdje apaurina da te smiri, a ja goro pa gori, i zaradih patološku debljinu koju sad nema šanse da skinem. Na moje leleke i spominjanje raznih simptoma, odgovor bi samo bio nije to ništa. Vertigo koji me lomio 24h u danu i 365 dana u godini nema šanse da mi je mogao makar smanjiti patnje, nema šanse, slučajno nađoh nekakav biljni preparat koji mi je pomogao 100% baš je pravljen za te vrtoglavice, mislim na bazi psihe(negdje sam imao vizit kartu ali je više nemam, ali na netu imaju vjerovatno svoj sajt) i poslije 3 mjeseca pijenja lijeka sam osjetio olakšanje, skoro da su nestale...to je bilo prije godinu dana i više više se i nesjećam, i neću da sjećam tih momenata. Za stalnu napetost, nemire itd koje sam se žalio doku, više mi je pomogao ovaj sajt nego bilo kakav lijek, prića je čudo + što sam počeo uzimati zoloft koji je strava lijek za ova naša stanja(mislim paničare, depresivce itd..)
Molila bih vas nije mi bas naj jasnije da li se zove aritmija kad srce kuca nepravilno ono 2 otkucaja normalna pa stane pa sve tako i da li to moze od zeldca do dodje
Za ovo pitanje mislim da sam dao odgovor, nemoj"gatati" nego holter i bićeš sigurna, nemoj da se patiš bezveze i liječiš želudac bezveze, holter je car za pokazivanje aritmije, vjerujmi ako je aritmija on će pokazati.
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Slika
Slika
Slika
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

:D :D :D "Vise mi je pomogao ovaj sajt, nego bilo kakkav lek" Dakon, nazalaost i ja sam jedna od tih. Iako ne volim da se vracam unazad, ali ova tvoja recenica je uspela upravo to.
U augustu , ja ne mogu da disem , boli ispod grudne kosti... ma uzas, odlazim u hitnu, posle nekoliko sati , vadjenje krvi, ekg i sve ostalo, nalazi ok, a ja se borim z asvaki zracak vazduha. Odlazim kod dr. sutra dan, (veoma iskusan dr) kaze ma to je asma, dade medecinu i kaze dodji za mesec dana. Sedamdana ja uzimam tu medecinu, meni sve gore i gore, ne izdrza vise , ode nazda kod dr, nema ga i ja kod drugog, pregleda me , kaze pa pobogu kako ste dozvolili da uzimate medecinu sedam dana , to nije za vas... bla , bla ... Zbuni me covek nacisto , sta sad odem kod treceg dr. pregleda sve rezultate i kaze to je acid reflux -zeludacna kiselina i od toga ne mogu da disem a panika je dosla sa svim tim napadima, i jos kao slag na tortu doda, d ata medecina sto sam uzimala za asmu, je jos vise iritirala zeludac....
Da nije tuzno bilo bi smesno, ali tako je , kako je.

Tek kad sam pronasla ovaj sajt, malo sam odahnula i pocela da zivim ponovo....
Za drugarstvo i druzenje!!!
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

dr ivica napisao:Danka, kritiku prihvatam, mozda nije trebalo da ih analiziram :)

Ako cemo posteno, potpuno ste u pravu da imam problem sa obojicom ovih "autoriteta" :) Iako sam glasao - evo ne krijem, za BT.

Pozdrav!
Vala, tu ste u pravu, imam i ja slican problem i isto sam glasala.
:)

Dakon i ja se plasim jako poznatih vrhunskih stucnjaka jer oni imaju 'komplex nepogresivosti' pa nema sanse da (po njima) nije po njihovom.
pozdrav svima
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

zola, prosetaj malo po Netu pa nadji kako da se hranis.
Najbitnije je da jedes po malo a cesto.
I nauci da dises polako stomakom.
poz
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

I meni je ovaj forum pomogao i to puno i jos mi pomaze
Dankon izvini ali da te pitam da li je tebi taj holter pokazao neki problem sa srcem ili ne
Ma kad se vrati dr sa godisnjeg trazit cu mu da me posalje specijalisti pa cu da vidim, a vec sama pomisao na to strah me preplavi
Danas nisam ni za sta od nervoze samo trpam u stomak ko stoka, a jos me drma PMS
Pa da li sad mene drma srce zeldac ili luda glava UH
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Zola pa sta oni teebi nadjose , joj sva sam rastresena,
Da li i tebe zeza zeldac i ta kiselina , posto to mene muci godinama i vec dugo pijem omeprazol a i za to moje stanje u zeldcu gdje je zadnja gastroskopija prije 3 godine pokazala GERD ali nema promjene na jednjaku , gastritis i bacteriju u zeldcu Moj dr i za to kaze sredi glavu kao sto se vise brines kiselina vise raste uvjek mi govori nadji mir u glavi i sve ce prestati
ALI KAKOOOOOOOOOOOOOO e to mi pokazao nije
Prije dvije godine bolilo me u grudima puno sve sam specijaliste obisla i kardiologa i ortopeda i pulmologa i na kraju dobar fizioterapeut sve rjesio kaze upalili se podrebreni misici
Aeto sad imam i aritmije i opet pomalo boli ma bila sam ja tad i kod psihijatra koji mi nije htjeo dati terapiju kaze nema depresije nego mi prepisao
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Pardon pogresno sam pritisla ,ma kazem vam nisam sva svoja od straha
I taj psihijatar mi prepisao 4 injekcije B komleks svake sedmice po jednu i psihoterapiju A taj psiholog pricao samnom samo 3 puta , meni bas bilo dobro prijalo mi a on meni eto ja vama ne trebam vi sve znate vi znate sta kod vas koci kao Promjena sredine,patnja za familijom , prezivjela rat gubitak oca dede 2 ujaka i puno prijatelja u ratu,posao jer sam prije radila, ma kao ispuni sebi sve te prohtjeve i sve ce to nestati
I eto za 3 godine ja sam jos tu , jos patim za mamom i sestrama , rat i da hocu ne mogu zaboraviti, pomalo raduckam i sve vise tonem
Gdje je ovdje izlaz
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Dankon izvini ali da te pitam da li je tebi taj holter pokazao neki problem sa srcem ili ne
Samo aritmija, uz je ok

A kiselina i mene ubi, slomime ma užas, jedino kad popijem omeprol onda sam miran 15-stak dana(čitavu kutiju kad popijem)
:wink:
Slika
Slika
Slika
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

Danka , hvala ti na savetu punooo. To sam i sama vec pocela da istrazujem , jer sam primetila da mi posle neke hrane bude jos gore. Ne jedem previse , ali ne jedem bas redovno i uvek neka zurba , pa i to utice.... Ma bar sam svatila sta mi se desava. Pre ovog foruma , mislila sam odjednom da samo meni tako nesto moze da se desi, pogresne totalno diagnoze , a samim tim i medecinu koju sam ja uzimala i napravila jos gore sa tom kiselinom u zelucu.

Pavlov, pa sad posle svega , diagnoza ostaje da je acid reflux , bez bakterije (za sada). A moja panika verovatno kako kaze dr. provocirana sa tim bolom u zelucu i problemom sa disanjem, a ponekad i aritmije , sto on pripisuje nacinu zivota . A ja nikako ne uspevam da napravim povoljnije za sebe , uvek neka zurba , trka , nerviranje i sve sto sa tim ide. Potpuno te razumem , kako se ti osecas sa tim emocijama , zelja za mamom , sestrom, a rat i da nespominjem , ne ponovio se nikad i nigde .
Kazes da ti dr. nije pokazao kako da se boris sa emocijama... Ja mislim da moramo sami da pronadjemo tehniku koja nam odgovara i dokle odgovara, jer i sama znas da se sve menja . A upravo i ovo druzenje i menjanje informacija doprinosi pozitivnoscu.
Za drugarstvo i druzenje!!!
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

Zola, nadji na netu neku tehniku opustanja (na primer Autogeni trening).
Nauci to, nece ti skoditi.
Nije svemoguce, ali moze da pomogne.

Tu idu i odredjene parole koje u mislima ponavljas, moraju biti pozitivne, vernicima ce isto tako pomoci kraca molitva, mada meni i te parole lice na molitve.
Probaj, nadji vremena za sebe.

I disanje, kao sto vec rekoh - disanje nauci ono stomacno!

Pa kada osetis da ce ti poceti nervoza, ti pokusaj da se opustis uz stomacno disanje.

Pavlov je pitala gde je izlaz u toj tuzi sa svojima, u nostalgiji... izlaz mozes naci iskljucivo u sebi samoj.
Budi strpljiva prema sebi.
pozdrav

PS; dakon, valjda ti je lek za aritmiju pomogao
Odgovori