O zenskom orgazmu...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Srbijanka,
svaka cast za mamu,mnogo je lepo i osvezavajuce cuti i neku takvu pricu.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:o Evo i mene!
Zanimljiv topik, kao i uvek kada je ObGyn u pitanju, mada smanjena želja i odsustvo orgazma jesu dve odvojene specifičnosti koje ne moraju biti vezane.
Sa biološke tačke gledišta samo je muški orgazam potreban, bez orgazma muškarca nema ejakulacije, bez nje nema oplodnje!
Ženski orgazam je čist luksuz za prirodu.
Sve dolazi iz glave, pa i orgazam, u pravu je "srbijanka" kada se zahvaljuje majci. Setite te se kako su vas majke (bar većinu) upozoravale da će vas muškarci iskoristiti, ostaviti, zloupotrebiti...
Majke su kroz svoju priču ćerkama iznosile svoje frustracije, neurotične strahove, kojih je teško osloboditi se, zaboraviti ih i opustiti se. Ne da nema orgazma, već je odnos često praćen i bolom.
Ponekad se pitam da nije u pitanju ljubomora i osveta starije "ženke" prema mlađoj i lepšoj? :-?

Osnovni zakon fizike (a i hemije) je da je svaki proces dvosmeran!!! Svako davanje je istovremeno i uzimanje.
Svaka obaveza podmuklo ubija romantiku, umor i nesigurnost smanjuje želju.

Iz mog iskustva, orgazam je moguć ne samo podražajem klitorisa, vagine, anusa već i grudi, ali suština je uvek u centrali, tj. mozgu, koji primljene impulse sa periferije tumači, pa zar nikad niste doživeli orgazam u snu, a gde je tu tačka G!?.

Pozdrav i uživajte u životu Dr Peđa
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

nije replika, samo dopuna.....
pedjadj napisao:Sa biološke tačke gledišta samo je muški orgazam potreban, bez orgazma muškarca nema ejakulacije, bez nje nema oplodnje!
osim sto jedino ljudi i bonobo simpanze imaju tu srecu (valjda je sreca, racunam da jeste Slika ) da seks upraznjavju i iz zadovoljstva(!!!), ne samo zbog reprodukcije

pedjadj napisao:Ženski orgazam je čist luksuz za prirodu.
Ako je osmeh na zenskom licu (kao nus pojava orgazma) luksuz za prirodu, vazi.... ali nemojte to reci ni jednoj zeni Slika

racunam necete zameriti da jos malo zacinim topik, a i ne pada mi na pamet zgodnije mesto od ovog... vic je mator, ali valjda ima jos neko ko nije cuo.....

Dolazi devojka kod ginekologa na pregled. Spremi se, legne na sto, doktor sedne da otpočne pregled, taman joj stavi prst u vaginu kad zazvoni telefon.

- Alo! A, ti si... Da, da. Treba da odeš tamo... Spusti se bulevarom, pa krug oko Slavije, pa prati tramvajsku prugu do železničke stanice... i onda mu reci... ALO! Čuješ li me? Ma ne, rekoh ti lepo, niz bulevar, pa krug oko Slavije, pa... OKO SLAVIJE, ČOVEČE, OKO SLAVIJE, ALOOOOO... iz bulevara izlaziš direktno, nemaš ti pojma o Beogradu.... da, evo ne šušti više... Ideš niz bulevar gore, pa krug oko Slavije, pa dole, dole tramvajskom prugom do železničke stanice, pa desno, pa gore do Astorije. E, tu! Tu, tu! Tako je!... Ajd, zdravo.... A, da! Gde smo ono stali, gospođice?

- Aaaah, doktore, jel' m... jel' može još jedan k... još jedan krug oko Slavije?

sto lepo sroci Dusko Radovic, otprilike ovako: zivi bili nasi doktori, jer da nije njih neke ljude ne bi imao ko da pipa.... Slika

Slika , jane_doe
PedjaDj
Stalni član
Stalni član

Post od PedjaDj »

jane_doe e baš ste duhoviti! :lol:
Toga sa pipanjem zaista ima na sreću retko, pripada zoni sumraka!
Elem dugo sam razmišljao i pretraživao zašto bogomoljka pojede mužjaka tokom odnosa, a znate šta je u pitanju, jedino tako on može da ejakulira!? To je neophodno za produženje vrste!

:( Strašno bar iz mog ugla, ali neophodno iz ugla prirode :roll:
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

evo, brojala sam do sto i samu sebe udarala po prstima, al' oni sami (po tastaturi), nisam ja, majke mi.... : )))

ergo:
[troll] hvala za opasku ('duhovitost'), Slika

a da ne skrenem bas mnogo sa teme -
pedjadj napisao:....bogomoljka pojede mužjaka tokom odnosa...... to je... neophodno iz ugla prirode
pa sad smo se valjda slozili: ima i u nasoj vrsti tih bogomoljki.... a to prirodi nije neophodno, a Boga mi ni zenama... a Boga mi tek muskima ne treba... Zato, da zenke homo sapiensa ne bi (zbog frustracije usled insuficijencije orgazma) mutirale u bogomoljke, u cilju mira na planeti, taj Sv.Organ-klitoris ne nazivati 'luksuzom' ili, ne daj Boze, 'kolateralnom stetom' za prirodu... nego bas tako: Sv. Klitoris!!! Nemojte posle da bude: nismo bili obavesteni, nismo znali da je to ta Noeva barka za spasavanje sveta od hronicnog PMS-a. Slika [/troll]

Slika , jane_doe
skorpija_jarac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 5:10 pm

Post od skorpija_jarac »

nije me mrzelo da iscitam sve 4 stranice ove teme...
dakle, sta ja imam da kazem na sve ovo...?
seksualno sam aktivna od svoje 15 (poranila, poranila, ali ne kajem se)... odmah sam "zalutala" u vezu koja je trajala skoro 6 godina... ja 15 on 18... zajedno smo sazrevali, upoznavali svako sebe i jedno drugo... prvi orgazam sam dozivela par meseci posle prvog odnosa... valjda mi je trebalo malo vremena da shvatim kako to moze da se dozivi... bili smo na ekskurziji, na moru... sa mnom u sobi su bile dve drugarice, spavale su... njega sam prosvercovala u kupatilo... bili smo tihi, a pomisao na to da neko moze da nas uhvati, valjda nas je dodatno uzbudjivala... i odjednom, kad se sve to sabralo i oduzelo... doziveh svoj prvi orgazam :)... od tada stvarno nemam problema sa tim... posle te duge veze u kojoj sam mnoooogo toga naucila (pravo vreme za seksualno obrazovanje) promenila sam jos nekoliko partnera... neke vezice su bile kratke i prolazne, bilo je i seksa za jednu noc, ali i onih pravih ljubavi u kojima se predajete i dusom i telom... orgazmi nisu uvek bili istog kvaliteta, intenziteta, ali uglavnom ih je bilo...
sve vreme pricam o klitorisnom orgazmu, jer za vagnalni nisam sigurna... mozda ga i jesam nekada dozivela, a da toga nisam ni svesna...
neko je pomenuo da moze da dozivi orgazam i u snu... to mogu i ja... sanjam seks, ali orgazam bude stvaran... pritom ne stimulisem klitoris nikako... znaci, najnormalnije spavam... mozda je to taj vaginalni, stvarno ne znam...
u svakom slucaju, posle 15-godisnjeg seksualnog iskustva, u svojoj 30-oj mogu da tvrdim da svaka zena koja prvo upozna svoje telo, pa tek onda i muskarca upozna sa onim sto joj prija, moze da dozivi orgazam bez problema...
znaci sve je u glavi! najmanje je u njihovoj tehnici, verujte!

p.s.
jane doe - obozavam te!
PedjaDj
Stalni član
Stalni član

Post od PedjaDj »

:lol: Ma Jane-doe i skorpija_jarac nismo se razumeli, ne smatram ništa luksuzom, naprotiv!
Moja je tvrdnja što i podkrepljujem pričom o orgazmu u snu bez spoljnog podražaja tj. da je orgazam psihički a ne fizički doživljaj, iz centrale tj. mozga.
Ja to volim da nazovem subjektivni doživljaj objektivne stvarnosti!

Još jednom pozdrav za duhovitost! :lol: Dr Peđa
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

O ovoj temi cu da se javljam sa komentarima koji dolaze iz dva aspekta....licno ( L ) i profesionalno ( P ).

Prvo profesionalno....zanimljivije je...evo moram da idem...dezurna sam...taman da dodjem do orgazma i moram da idem...pardon na neozbiljnosti...ali tema nije nimalo neozbiljna...zato se vracam istoj cim se ukaze prilika.
Pozdrav,
ObGyn
mamavesna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 18, 2006 8:23 am

Post od mamavesna »

jedva sam cekala i iscekivala da se vratim sa odmora pa da vam se pridruzim...u uzivanju......sedim tako i razmisljam...i to se radi na odmoru...i secam se...dolazim do nekih, cini mi se bitnih razloga, razlika i kategorija u ovoj nasoj temi...
za obgin....mislim da bi trebalo posvetiti paznju godinama starosti ispitanika (ako radite studiju), jer, iz licnog iskustva govorim, i secam se...imala sam sesnaest kad sam dozivela prvi orgazam...bilo je dovoljno da me poljubi, pomazi po grudima, kolenu, laki peting...i eto ti orgazma....kasnije, u dvadesetim (ja pripadam srednjoj generaciji, iako se tako ne osecam) kad sam naucila sta i kako sa sobom i sa njim, hi, hi, dozivljavala sam ga stalno, svaki put, po sedam puta za noc...hm, to je bio jedan maraton....i naravno, sto sam postajala starija, islo je malo teze....moram da naglasim da sam u najboljim godinama bila sama (mislim na tridesete), bez stalnog partnera, seksualno neiskoriscena, nezadovoljena, u stalnom trazenju i traganju za ljubavlju (napominjem ovo kao bitno, jer mi zene uvek trazimo prvo ljubav, pa onda sex)....i tako sama postavila sam sebi pravilo da cu bar u sexu naci ono sto mi treba, i nastojati da prvo JA budem zadovoljna, pa cemo posle da vidimo za ostale.....postala sam smrt za muskarce, a pogotovo za one macho tipove koji su kao nesto i neko, a kad dodju u krevet....lepo im i kulturno skrenem paznju da to sto su dali nije ni prineti onom sto meni treba i da ako zele da me ponovo vide moraju vise da se potrude....da ne duzim...retko sam uspela da dozivim orgazam cak i posle visemesecne apstinencije....za to mi je trebalo nesto vise....uvek je nesto falilo....a, onda, sudbinski susret, onaj, kad uzdrhtis samo od pogleda, laganog poljupca u ugao usana, kad ti se od same pomisli na sinocni susret zavrti u glavi, kad ti ne silazi osmeh sa lica...sto rece Pedja cini mi se, bili su poljupci od glave do pete (pravi recept Pedja!!!), mazenje satima, bilo je zanimljivo doci do - i vratiti se nazad, odrzavati to uzbudjenje sto duze, i tako satima....a orgazam....sve je to bio jedan velikiiiiiii.....kad pukne, onda si u svemiru, rasut u milione cestica......nije bilo svaki put, nije ni bilo bitno, ali to uzbudjenje je trajalo, i nikad nije prestajalo.....ali, sto rekao Djole, sve prave su ljubavi tuzne, pa tako i ova, zavrsila se, a ja ostade da se secam....to vise nikad nisam dozivela, trudila sam se ali dzaba, nema tih leptirica, tog trnjenja u usnama, nema te hemije.....sa svojim muzem imam dobar sex, ali orgazme retko dozivljavam....potrebno mi je mnogo muke, odredjene poze, i kad dodje, brzo prodje i ne ostavlja za sobom secanje......da li su to godine....imam 42, i dete od 2 godine, puno obaveza, posao, kuca, i stalno sam umorna....to je tako normalno...ali ono sto me zabrinjava je to sto sam prestala da zelim sex, ne mastam, ne sanjam, ne razmisljam o tome, i kad dodje, slabo se ukljucujem...ja, koja sam iscitala sve knjige o tantri, mantri, tao i ostalim tahnikama....ja, koja sam imala i astralna iskustva i dozivljavanje astralnog orgazma....(to u nekoj drugoj prici)....ja....koja sam bila olicenje lilit i zenskog principa....postala sam....ne znam, plasim se frigidna, rastrzana domacica koja je svuda i nije nigde, a najmanje sa sobom....
draga obgin, jako sam se prepoznala u vasoj prici o kanadskoj domacici, pardon, zeni, majci, zaposlenoj zeni...i verovatno to sve ima veze sa godinama i obavezama, zato, stojim iza toga da je lakse zadovoljiti devojku od 20-ak godina nego zrelu zenu od 40....i da svi ovi gore pomenuti faktori zivota uticu i na dozivljavanje orgazma...ja se raspricah, al doslo mi..... :cry:
mamavesna
Novi član
Novi član

Post od mamavesna »

jedva sam cekala i iscekivala da se vratim sa odmora pa da vam se pridruzim...u uzivanju......sedim tako i razmisljam...i to se radi na odmoru...i secam se...dolazim do nekih, cini mi se bitnih razloga, razlika i kategorija u ovoj nasoj temi...
za obgin....mislim da bi trebalo posvetiti paznju godinama starosti ispitanika (ako radite studiju), jer, iz licnog iskustva govorim, i secam se...imala sam sesnaest kad sam dozivela prvi orgazam...bilo je dovoljno da me poljubi, pomazi po grudima, kolenu, laki peting...i eto ti orgazma....kasnije, u dvadesetim (ja pripadam srednjoj generaciji, iako se tako ne osecam) kad sam naucila sta i kako sa sobom i sa njim, hi, hi, dozivljavala sam ga stalno, svaki put, po sedam puta za noc...hm, to je bio jedan maraton....i naravno, sto sam postajala starija, islo je malo teze....moram da naglasim da sam u najboljim godinama bila sama (mislim na tridesete), bez stalnog partnera, seksualno neiskoriscena, nezadovoljena, u stalnom trazenju i traganju za ljubavlju (napominjem ovo kao bitno, jer mi zene uvek trazimo prvo ljubav, pa onda sex)....i tako sama postavila sam sebi pravilo da cu bar u sexu naci ono sto mi treba, i nastojati da prvo JA budem zadovoljna, pa cemo posle da vidimo za ostale.....postala sam smrt za muskarce, a pogotovo za one macho tipove koji su kao nesto i neko, a kad dodju u krevet....lepo im i kulturno skrenem paznju da to sto su dali nije ni prineti onom sto meni treba i da ako zele da me ponovo vide moraju vise da se potrude....da ne duzim...retko sam uspela da dozivim orgazam cak i posle visemesecne apstinencije....za to mi je trebalo nesto vise....uvek je nesto falilo....a, onda, sudbinski susret, onaj, kad uzdrhtis samo od pogleda, laganog poljupca u ugao usana, kad ti se od same pomisli na sinocni susret zavrti u glavi, kad ti ne silazi osmeh sa lica...sto rece Pedja cini mi se, bili su poljupci od glave do pete (pravi recept Pedja!!!), mazenje satima, bilo je zanimljivo doci do - i vratiti se nazad, odrzavati to uzbudjenje sto duze, i tako satima....a orgazam....sve je to bio jedan velikiiiiiii.....kad pukne, onda si u svemiru, rasut u milione cestica......nije bilo svaki put, nije ni bilo bitno, ali to uzbudjenje je trajalo, i nikad nije prestajalo.....ali, sto rekao Djole, sve prave su ljubavi tuzne, pa tako i ova, zavrsila se, a ja ostade da se secam....to vise nikad nisam dozivela, trudila sam se ali dzaba, nema tih leptirica, tog trnjenja u usnama, nema te hemije.....sa svojim muzem imam dobar sex, ali orgazme retko dozivljavam....potrebno mi je mnogo muke, odredjene poze, i kad dodje, brzo prodje i ne ostavlja za sobom secanje......da li su to godine....imam 42, i dete od 2 godine, puno obaveza, posao, kuca, i stalno sam umorna....to je tako normalno...ali ono sto me zabrinjava je to sto sam prestala da zelim sex, ne mastam, ne sanjam, ne razmisljam o tome, i kad dodje, slabo se ukljucujem...ja, koja sam iscitala sve knjige o tantri, mantri, tao i ostalim tahnikama....ja, koja sam imala i astralna iskustva i dozivljavanje astralnog orgazma....(to u nekoj drugoj prici)....ja....koja sam bila olicenje lilit i zenskog principa....postala sam....ne znam, plasim se frigidna, rastrzana domacica koja je svuda i nije nigde, a najmanje sa sobom....
draga obgin, jako sam se prepoznala u vasoj prici o kanadskoj domacici, pardon, zeni, majci, zaposlenoj zeni...i verovatno to sve ima veze sa godinama i obavezama, zato, stojim iza toga da je lakse zadovoljiti devojku od 20-ak godina nego zrelu zenu od 40....i da svi ovi gore pomenuti faktori zivota uticu i na dozivljavanje orgazma...ja se raspricah, al doslo mi..... :cry:
mamavesna
Novi član
Novi član

Post od mamavesna »

[quote="PedjaDj"]:...

Svaka obaveza podmuklo ubija romantiku, umor i nesigurnost smanjuje želju.

Evo, citajuci ponovo, nadjoh jedan odgovor za sebe....bravo Pedja, bar si me malo utesio.....priznajem za obaveze i umor, al nesigurnost odbacujem....sve,sve, al verujem u sebe :D moracu da poradim malo da otklonim obaveze i umor, pa ce onda valjda i zelja da se pojavi....
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Iz mog dosadasnjeg iskustva zakljucih: Koliko je zena zadovoljna sa sobom i zadovoljna uopste reciprocno je seksualnoj zelji i dozivljaju orgazma!
Samo se na blic javih kasnije cu opsirnije.
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Pedja, obaveze i umor su izgovori a uzrok nezadovoljstvo!
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
Sekica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 3:53 pm

serijski orgazmi

Post od Sekica »

Ne znam da li je ova tema i dalje aktuelna, ali evo da i ja podelim svoje iskustvo:

Suprug i ja smo u braku skoro godinu dana, a pre toga smo bili zajedno oko godinu i po dana. Od samog pocetka smo razvili nikad vidjenu neznost, pricali jedno s drugim tokom seksa, on mi je pricao price koje su me uzbudjivale i dovodile brzo do orgazma. tako sam posle nekoliko meseci prvi put dozivela dva orgazma sa razmakom od jednog minuta. kao da je drugi bio potpuno vezan za prvi. Poza je bila: ja lezim na stomaku sa skupljenim nogama, on preko mojih ledja sa rasirenim nogama oko mojih nogu. ja sam istovremeno stimulisala klitoris (kao i mnoge clanice foruma, nisam nikada dozivela orgazam bez IKAKVOG dodira klitorisa, ali ne znam i sto bih patila za tim, kad je ova kombinacija penetracije i stimulisanja klitorisa prosto EKSPLOZIVNA!), a imala sam osecaj kao da on ulaskom u mene dodiruje i anus i sve zidove vagine.... ma neverovatan osecaj! Imala sam i pre no sto smo se nas dvoje upoznali orgazme, ali uvek po jedan, na kome se dosta radi, eventualno dva ako odnos traje bas dugo (ali to mogu na prste da izbrojim), a nebrojeno puta sam odglumila, prosto da ne bih morala da objasnjavam posle... sa muzem NIKAD nisam ni pomislila da odglumim (ni pre no sto mi je postao muz, dakle dok smo se zabavljali), a desilo se samo par puta u dve i po godine da nisam dozivela orgazam, a i tada mi je bas bilo lepo. inace, odnosi nam uvek traju preko pola sata, neki put i sat vremena, uvek sa neznom i dugom predigrom (osim ponekad kad nam je bas to fora, da se "dohvatimo" :))). sad i ne pricamo toliko tokom odnosa, osim da kazemo jedno drugom koliko se volimo i kako zelimo da se okrenemo, a broj orgazama u nizu se vremenom sve vise povecavao. ne brojim uvek, ali mislim da je maksimum bio 10 jedan za drugim. naravno da ovi poslednji nisu bili tako jaki i bili su malcice "isforsirani" s moje strane, ali ja sam ih zelela, i bili su super. posle takvih nizova orgazama, obicno ne znam gde se nalazim i srce mi uzasno lupa, ali je prelepo! jedina neobicna stvar je da takve orgazme UVEK dozivljavam u toj pozi. mi naravno menjamo poze, ali posle prvog orgazma u nekoj drugoj pozi, obicno se okrenemo i onda krene maraton... volela bih da dalje istrazujemo i da pocnem da ih dozivljavam i u drugim pozama (jednom se desilo da sam ja bila odozgo i dozivela 2 jedan za drugim), ali nigde ne zurim... tek treba da pravimo bebu, tako da imamo ceo zivot da istrazujemo... :)

eto, to je to... sasvim iskreno...
majjamaca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2008 1:31 am

Post od majjamaca »

Sekice to je i moja omiljena poza:)) i u njoj dozivljavam orgazam svaki put u rekordnom roku.obozavam je:) i meni i mom decku je to omiljena poza.savjetujem svima koji vec nisu,da je probaju.inace,sto se tice orgazama ja sam jako jako zadovoljna.u vezi sam 2 godine i 8mjeseci a orgazam dozivim SVAKI put u sexu.ne znam da li je zato sto sam tako mlada(21god,decko ima 27),zato sto to radimo unoseci 100%emocija ili zato sto nam prijaju iste stvari i upoznali smo jedno drugo dobro(mislim na potrebe,zelje,stvari koje prijaju...) ali cesto se desi da dozivim i 2 vrhunca,rijetko i 3.mada iskreno,ponekad mi se desi da na pocetku predigre ili mazenja nemam neku veliku zelju za sexom sto me nekad zbuni jer je kao da se ja tu ne pitam,zelja samo nestane pa se opet pojavi i uprkos tome dozivim i tad vrhunac.cesto se desi da vrhunac dozivimo i decko i ja u isto vrijeme sto je nevjerovatno dobar osjecaj i fenomenalno iskustvo..:)Mislim da su stres,nervoza,opterecenost nekim svakodnevnim stvarima,stid..glavni uzroci toga sto mnoge cure,zene,ne dozivljavaju vrhunce.i ja se puno nerviram i pod stresom sam cesto i opterecena mnogim stvarima ali vjerovatno znam da zaboravim sve to kad sam sa dragim i opustim se i prepustim uzivanju.a koristim i kontracepciju,pilule,tako da i to doprinosi tome da se opustim.i u toku vodjenja ljubavi cesto se gledamo pravo u oci sto me vjerujte mi mnoooooogoo uzbudjuje..
Odgovori