Zabrinut potencijalni tata

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

MARRY
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 16, 2005 6:38 pm

Post od MARRY »

Bio je jedan slican slucaj u mojoj neposrednoj okolini. U pitanju je patolosko laganje, nisam strucna da ocenim, ali laicki ti kazem da s njom definitivno nesto nije u redu!!!!
Bezi glavom bez obzira! :D
ikica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 5:53 pm

Post od ikica »

Ja se slazem sa ostale cure na forumu, da tu nesto debeloooo nije kako treba i citajuci postove ono pomislila sam -dali ova devojka zna sta prica?? Ocigledno ne zna i jos ociglednije njoj ne treba ni genikolog ni onkolog, njoj treba neki psihijatar pod pretpostavkom da joj i on moze pomoci:)
Budi sretan sto je eto tek tako jednog dana dala urin na ispitivanju i ispalo da je pobacila i to videla po rezultate urina :) jer tesko tebi sa takvog patoloskog lazljivca.
Pa, "potencijalni tata", zelim ti da sledeci put kad budes cuo da si mozda tata, to bude u mnogo normalnije okolnosti pa da se kao covek obradujes necemu sto je tako divno i radosno.
Pozdrav
Aleksandar_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 11, 2006 8:34 pm

Post od Aleksandar_ »

Da i ja se nadam da ce biti tako,nazalost ja nisam lekar i zaista ne znam da je neko ko je primnjen sa krvarenjem i bolovima u stomaku a u 12 mesecu trudnoce je,radi samo analize urina i smo na osnovu njih utvrdjuje da li je imala pobacaj ili ne???? Zar nije logicno da se uradi makar ginekoloski pregled i ultrazvuk??? Navodno ne veruje u analizu urina pa je dala krv na analizu pa ce onda znati???
Aleksandar_
Novi član
Novi član

Post od Aleksandar_ »

Mislim navodno je otisla hitno u bolnicu i u bolnici su joj radili samo nalaz urina i na osnovu njega rekli da je imala pobacaj,da je sve izaslo iz nje i da je sada cista???
ikica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 5:53 pm

Post od ikica »

Naravno da kad neko ko je u 12 nedelji trudnoce ide u bolnici sa bolovima i u krvi nece biti pusten od tamo tek tako, kao eto nema potrebe od pregleda, prokrvarila si, nisi vise trudna, ajde sada cao . Mislim ...!!?!?! pa to ni tu ne rade gde se svi doktori ponasaju kao kaubojci:)
Ne znam, meni se u sve ovo nesto ne svidja... hm... "smrdi" uzasno.
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

I iz urina i iz krvi se utvrdjuje nivo BetaHCG koji nemoze momentalno da padne ako je bio spontani tako da ce ti rezultati jos uvek pokazivati trudnocu i tek kad se vadi vise dana uzastopno utvrdjuje se da li Beta pada ako pada onda se konstatuje podbacaj. Iz jednog rezultata se NEMOZE odrediti da je bio podbacaj!
Ja bi ovu tukla! :evil:
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
peti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 5:27 pm

Post od peti »

Ovo je prica"Uhvatiti frajera na bebu",da ne bi upao u jos gore kombinacije sa tvojom dragom ,moja ti je preporuka da nestanes na neko vreme,jer ja mislim da tu beba i karcinom ne postoje.Tu su po sredi psihicki problemi .I ako je trudn pitanje je da li je dete tvoje. :-?
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od trudnjaca »

Aleksandre,
stvarno mi je zao sto prolazis kroz sve ovo. Pazljivo sam iscitala sve postove i vec negde na polovini mi je bilo vise nego jasno da sledece sto ce ti tvoja devojka reci je da je imala pobacaj. Toliko je prozirno! Jedino tako sad moze da ti se "pojavi na oci".
Sto se tice tog "spontanog", posto sam sama prezivela jedan, znam da nema sanse da te prime u bolnicu (pa cak ni u Tunguziji a kamoli u Engleskoj) i na osnovu nalaza urina ti kazu da si izgubila bebu. Znam da sam imala jake bolove i krvarenje i hitna pomoc me je odvezla u bolnicu gde su me odmah pregledali na ultrazvuku i konstatovali da nema vise srcane radnje bebe. Dakle, nikakvo uzimanje urina ili krvi ili nesto slicno!
Nakon toga se radi kiretaza i smestaju te u bolnicu na 2-3 dana. Daju ti injekcije za suzavanje materice i protiv bolova. Stalno si pod lekarskim nadzorom, ne kazu ti - e, nisi vise trudna, ajd sad idi kuci! Takodje treba da dobijes po izlasku iz bolnice histopatoloski nalaz, na kome se konstatuje da je postojala trudnoca.
Hormoni trudnoce beta HCG se nalaze u krvi jos neko vreme nakon spontanog, ne nestaju odmah, samo im se smanjuje vrednost. Tako da treba vise puta ponoviti ovaj nalaz, a ne uraditi ga samo jednom...
I jos mnogo toga "smrdi" u ovoj prici. Jos jednom stvarno mi je zao da bilo ko manipulise nekim na tako grozan nacin! :evil:
pinkomothus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 1:53 pm

Post od pinkomothus »

Aleksandar_ napisao:Da i ja se nadam da ce biti tako,nazalost ja nisam lekar i zaista ne znam da je neko ko je primnjen sa krvarenjem i bolovima u stomaku a u 12 mesecu trudnoce je,radi samo analize urina i smo na osnovu njih utvrdjuje da li je imala pobacaj ili ne???? Zar nije logicno da se uradi makar ginekoloski pregled i ultrazvuk??? Navodno ne veruje u analizu urina pa je dala krv na analizu pa ce onda znati???
Radi se ultrazvuk a ne analiza krvi :-? to tek ako vide da je beba uredu ali ona krvari,zajebava te.
Teta41
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 23, 2006 6:32 pm

Post od Teta41 »

Ne mogu da se setim na koji me horor film ovo podseca - ali verujem da nema nikakve veze sa karcinomom, trudnocom i sl., vec sa nekim ozbiljnim psihickim problemom!
Ja bih iz ovakve veze bezala glavom bez obzira!
Cecilija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 12:36 pm

Post od Cecilija »

Alexandre vidi se da ti je zaista stalo do te osobe ali ne pričinjavaj joj to zadovoljstvo da se igra sa tobom... :)
Aleksandar_
Novi član
Novi član

Post od Aleksandar_ »

Evo ovako se zavrsilo.Raspitao sam se kod ginekologa,to sto ona prica su zaista nebuloze,doktorica se smejala.Prema tome,nisam imao drugo resenje osim da je nazovem,pozelim svu srecu u zivotu ali dalje bez mene.Eto bio sam maksimalno korektan,nisam ni vredjao ni vikao,znaci sasvim smireno i civilizovano joj rekao da ne zelim da budem sa njom vise u vezi.BOG NEKA MI OPROSTI AKO SAM POGRESIO!

Sa svim ljudima sa kojima sma pricao rekli su mi isto kao i vi,zato sam na neki nacin i trazio sto vise misljenja jer sam ja zaista zbog emotivne vezanosti veoma subjektivan i nisam verovatno bio u mogucnosti da sagledam realnu situaciju.

Naravno sada je pocela opsada mog telefona mobilnog,vec sam broj promenio,fixni ugasio,medjutim sada uzmenirava moje roditelje i kolege na poslu :-? ma uzas jedan.
Lanna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 30, 2006 6:07 pm

Post od Lanna »

E, pa ako je imala pobacaj u 12 nedelji trebalo bi i kiretazu da joj urade i nece je pustiti odmah kuci. To su ti i ostale zene rekle. Kakva analiza urina za spontani to su sve gluposti.Drze te u bolnici i tacka.
Strasno mi je krivo zbog toga, takve stvari se ne izmisljaju jer ne daj boze da ona dozivi spontani, ne bi bila u stanju da govori a kamoli da prica ovakve gluposti, i plakala bi kao svaka normalna osoba.
Ti si sjajan u celoj prici, dobro je sto si sada to uvideo nego kasnije.
Zelim ti svu srecu u zivotu i naravno sjajnu zenu i gomilu dece!!
pinkomothus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 1:53 pm

Post od pinkomothus »

Lanna napisao:E, pa ako je imala pobacaj u 12 nedelji trebalo bi i kiretazu da joj urade i nece je pustiti odmah kuci. To su ti i ostale zene rekle. Kakva analiza urina za spontani to su sve gluposti.Drze te u bolnici i tacka.
Strasno mi je krivo zbog toga, takve stvari se ne izmisljaju jer ne daj boze da ona dozivi spontani, ne bi bila u stanju da govori a kamoli da prica ovakve gluposti, i plakala bi kao svaka normalna osoba.
Ti si sjajan u celoj prici, dobro je sto si sada to uvideo nego kasnije.
Zelim ti svu srecu u zivotu i naravno sjajnu zenu i gomilu dece!!
Lanna,i ako je imala spontani i ako su radili kiretazu pustili bi je odma isti dan kuci-ovde se tuku oko kreveta u bolnici! :o
Cecilija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 12:36 pm

Post od Cecilija »

Šta god da se desilo tamo, ti nemoj da se predomišljaš u vezi odluke koju si doneo jer će stvari biti još teže... :wink:
Odgovori