nenna napisao:Hiram Abif, žao mi je što prolaziš kroz loš period, nadam se da će vremenom sve doći na svoje... Verovatno tvoji problemi nisu nastali preko noći, pa ne mogu odjednom ni da nestanu... a na tom putu poboljšanja normalni su usponi i padovi. Kažeš da imaš panične napade, o čemu je tačno reč, šta je uzrok ?
Meni je četvrti dan kako pijem Jeanine, imam skoro stalne mučnine, i psihički ih jako loše podnosim.Ali sam svesna da je to jedino rešenje za moj problem, i potrudiću se da istrajem i ne odustanem, što i tebi želim.

panicne napade sam imala od 1993. godine a pre prvih napada sam smrsala 16 kg za tri meseca. tada su zakljucili da sam ''malo nervozna''

prosto ne mozes da saznas sta je sa tobom ako ne krenes da ''intervjuises '' ljude oko sebe. tako sam saznala da moj aapotekarka ima panicne napade u svakom pmsu od prve menstruacije!!!
da se moja klinicka sliak depresije pojavljuje samo u pmsu...
da je nivo ispoljene napetosti jako vezan za nivo prolaktina, i da je nivo anksioznosti jako vezan za nivo progesterona.
najstrasnije je bilo to sto sam shvatila da godinama idem kod psihijatra da bih lecila SIMPTOM a da uzrok ostaje. godinam aradim nesto kao - boli me zub a ja pijem kafetine, umesto da odem kod zubara.
i onda odem kod prijatelja u institut za endokrionologiju, a on mi kaze da mi nije nista.
covek gleda moju hormonsku analizu, vidi da je progesteron 5x visi nego sto je normalno, u ovulaciji, i kaze ''nije ti nista''
i nemala napade.
prosto nemam vise gde da smestim potiskivanje reakcija na ljudske gluposti.
sada, umesto da pravim dete, ja MORAM prvo da umirim hormone kako bih odmorila nervni sistem. jer trudnocu, psihicki, ne bih mogla da izdrzim u ovom stanju.

evo ti primer kako se dobije panicni napad - dobijem uput za ginekolosku endokrinologiju za GAK. zakazu mi nesto mesec i po ranije. uspem da stignem do doktorke koj ami postavi pitanja koja je mogla i sestra na salteru da uzme.
zakaze mi pregled jajnika za mesec i po. ali ja imam sninmke?!?!
''hocu ja da pogledam''
(nacelnik je gledao, nacelnik je snimio, ali hoce ona d apogleda)
ja cutim i trpim.
onda dozivim najgrublji vaginalni ultrazvuk u istoriji ginekologije, i njeno neverovatno otkrice da ja na levom jajniku imam tri ciste, od kojih je jedna endometrioza i hitan uput za laparaskopsko odstranjivanje cisti.
naravno, treba biti civlizovan pa ne urlati i ja promrmljam ''ali ja sam pre 7 dana bila kod vaseg direktora....i imam vodenu cistu 3x4''
ma ne zanima je.
operacija pa onda idemo dalje
naravno, ja udarim u plakanje od GAKa do kuce, a to je prilican put.

i posto ne volim da pijem nista za smirenje, pocinje stezanje, gusenje, lupanje srca, znojenje, naravno, otkazivanje nogu u autobusu, vrtoglavica...i napad...trenutak ekstra jakog pulsa koji traje koji minut gde mislis ili da umires a ako prezivis, bices lud jer ce se otjkaciti kvakica u glavi i gotov si.
panicni napad se obicno dobije od neispoljavanja osecanja.
a sta treba da uradim?
doneses im sve sazvakano, sam platis analize, privatna snimanja, sve na gomilu i to niej dovoljno.
a da probbas da pijes pilule uvece pred spavanje? ja obicno osetim dejstvo posle nekih 6 sati..ti?
da probas da koristis nesto za varenje ako je u tome problem ili da jedes nesto lakse dok se bar organizam ne navikne?
ako se ne varam, negde sam procitala da mucnina moze da nastane ako se pilula nije u potpunosti apsorbovala.

ja sam pocela da ih pijem u 17h, veceram oko 20h posle jedem prilicnu kolicinu celuloze, npr jabuke i mislim da mi to pomaze. inace imam jako osetljiv stomak.