Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
danas sam bila kod doktorke Kažić. delovala mi je prilichno nezainteresovano, ali s obzirom da je to jedini put da sam bila kod nje, ne mogu nishta vishe od toga da kazhem.
kod doktorke Velkovski je bio ogroman red jutros. mislim da to dosta govori o tome kakav je lekar. ako zhelite kod nje, morate da poranite
NKJ napisao:danas sam bila kod doktorke Kažić. delovala mi je prilichno nezainteresovano, ali s obzirom da je to jedini put da sam bila kod nje, ne mogu nishta vishe od toga da kazhem.
Vec sam ovde pisala o mom slucaju, ali posto nisam navela ime lekarke, dr Kazic je bila ta koja mi je konstatovala nepostojece kondilome. U pravu si, potpuno je hladna i nezainteresovana, ja sam tamo dozivljavala nervni slom a ona je samo pricala o tome kako treba da spremim 9000 dinara (kad sam cula tu sumu jos vise mi se slosilo) i dodjem na uklanjanje kondiloma u njenu privatnu ordinaciju.
Ne znam kako sam se sabrala dovoljno da za sledeci dan zakazem pregled kod jedne doktorke za koju sam cula samo pohvale, radi privatno ali 2500 dinara je malo za olaksanje koje mi je to donelo.
(na ovom forumu sam procitala da su jos dve devojke imale identicno iskustvo sa dr Kazic, i ko zna koliko jos devojaka koje ne koriste ovaj forum, ili koje nisu proverile tu dijagnozu kod drugog ginekologa)
Da, mislim da se zove Slobodan Obradovic... Ja sam kod njega bila davno, kad sam tek pocela studije. Jednom zbog preporuke za kontracepciju, drugi put zbog pojacanog sekreta. Cudno mi je da me nijednom nije pregledao, tako da ne znam sta da ti kazem. Ali u svakom slucaju imam pozitivniji utisak o njemu nego o Kazicki. Da, zaboravila sam da pomenem, Kazicka mi je takodje onako odokativno dijagnostikovala kandidu, prepisala vaginalete (koje je takodje trebalo da kupim jer ih ne pokriva osiguranje) i dala uput za uzimanje brisa nakon terapije ?! Posto ama bas nikakvih simptoma nisam imala, pametno sam odlucila da ne uzimam lekove, ali sam ipak posle desetak dana otisla na uzimanje brisa, i naravno sve je bilo normalno, 2. grupa, ni traga od kandide... Obradovic je bar trazio rezultate brisa pre nego sto je prepisao terapiju.
donka napisao:i dala uput za uzimanje brisa nakon terapije
aa ne verujem.. znachi, odem kod nje prvi put, pregleda me i ustanovi pojachan sekret, prepishe mi polyginax vaginalete i da uput za bris. ja skontam da treba prvo da izvadim bris i odem sledetje jutro, a sestra koja je radila tad kazhe da kod Kažićke uvek prvo uzimash lekove, pa tek onda idesh na analize!?! kao, "ona to tako radi".. tako je rekla sestra..
Da li ginekolozi u studentskoj poliklinici uzimaju briseve na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu ili mi mogu dati uput za to i da li se placa nesto dodatno?
Kakva je dr. Colovic?
Bila sam ranije kod Kazicke i 2 godine nije mogla da me izleci ni od cega ni od kandide ni od pojacanog sekreta koji konstantno imam. Sada sam presla kod ove dr. i za prvi put imam samo reci hvale, pregled je trajao skoro pola sata, nije bio bolan, dala mi je da odradim sve moguce analize ali ne na studentskoj vec uput za zavod za javno zdravlje, objasnila mi sve, odgovorila mi na sva moja pitanja, sve objasnjavala itd. Znaci za prvi put sve naj, ali bih volela da cujem jos neke utiske o pomenutoj dr. ko se leci duze kod nje..
P.S. DA NE DODJE DO ZABUNE KORISTIM DECKOV NALOG
Pozz
IVANA
Ljudi, pa ja sam kod Kazicke posto su me tamo gurnuli, ja nisam imala izbora jer je jedino ona bila slobodna... Isto mi je uradila - kad sam se pozalila na pojacan sekret, prepisa ona meni Canesten 3 vaginalete, pa onda bris. Koristila sam canesten 3 i nije mi pomoglo, odem na bris, konstatovana III grupa + bakterija, onda mi je prepisala Lomexin, a ja sekret skoro i da nemam. Ipak, uzecu ovu vaginaletu, onda opet na pregled...
Recite mi kako da pod hitno promenim ginekologa? Ja bih volela da odem kod Obradovica ili kod Andjele... A kako to da uradim ako jos nije istekla godina dana???
Dr. Andjela u Studentskoj poliklinici nije znala da procita moju dijagnozu "Fetus mortus in utero" (VII mesec) i na to me pitala: "Sta je bre ovo?". Pa sam joj objasnjavala. A onda kada sam joj trazila uput za NF ona mi je rekla da je problem sto nemam potvrdu s fakulteta...
Mislim da ne moram nista vise da kazem.
Pozdrav.
"Those who are dead are not dead
They’re just living in my head..."
Ovako, na cetvrtom spratu imate pravnika koji je zastitnik prava pacijenata, i kad god se ovako nesto desi svratite do njega i recite sta se desilo. Znam da cete se svi nasmejati ali mora od necega da se pocne, prvo oni ljudi ne rade svoj posao kako treba i za to ih treba prijaviti pa kad stotinu vas prijavi nekog lekara nesto ce se promeniti, verujte mi, a ako svako od vas razmislja sto bas ja da prijavim svi ce nastaviti da se ponasaju na isti nacin jer naravno ne trpe nikakve posledice, i drugo taj zastinik prava pacijena ta takodje prima platu a nista ne radi jer niko ne ide kod njega i nema prituzbi, zalbi, zamerki ili mozda pohvala!!!!
A o odeljenju opste prakse bolje i da ne govorimo, pitanje je da li su oni i zavrsili meicinu?!
Ja sam kod Velkovski i za sada je OK. Prilicno je strpljiva, mada sam cula da ume da drami, ali sa mnom je uvek super. Jedino me nerviraju guzve kod nje. Kod drugih svi dodju i zavrse brzo, a zato "mi" pacijenti Velkovske, uvek ostajemo poslednji.
Anche napisao:Ljudi, pa ja sam kod Kazicke posto su me tamo gurnuli, ja nisam imala izbora jer je jedino ona bila slobodna... Isto mi je uradila - kad sam se pozalila na pojacan sekret, prepisa ona meni Canesten 3 vaginalete, pa onda bris. Koristila sam canesten 3 i nije mi pomoglo, odem na bris, konstatovana III grupa + bakterija, onda mi je prepisala Lomexin, a ja sekret skoro i da nemam. Ipak, uzecu ovu vaginaletu, onda opet na pregled...
Recite mi kako da pod hitno promenim ginekologa? Ja bih volela da odem kod Obradovica ili kod Andjele... A kako to da uradim ako jos nije istekla godina dana???
E svasta, pa je li moguce da ti ne daju da promenis lekara? Pa valjda je u tome i poenta "izabranog lekara", da nadjes jednog koji ti odgovara i stalno ides kod njega. Nista, ako ti na odeljenju ne daju da promenis lekara kad im obrazlozis da si nezadovoljna sadasnjim, probaj da popricas sa zastitnikom prava pacijenata, ako neko zna koji mehanizmi i procedure zastite pacijenata postoje onda bi to trebalo da bude on.
anche,
kada potpisete da ste izabrali odredjenog lekara, potrebno je da prodje tri messeca da bi ste mogli da promenite doktora
nakon isteka tog perioda moraju da vam izadju u susret, obratite se sestrama na salteru
ja sam to uradila pre par dana, (u mom Domu zdravlja) potrebno je da vas lekar potpise da zelite promenu
necete imati nikakvih neprijatnosti, necete morati ni da navodite razloge
dakle, imate PRAVO da promenite lekara
pozdrav
Supruga je isla kod Obradovica i nije imala vece zamerke, osim sto pomenuti ima obicaj da daje najskuplje lekove koji ne idu na recept. Ali svakome ko prvi put dolazi uradi papa test i jos neke dodatne stvari (izvinjavam se sto ne znam tacno sta je, pominjale ste ovde ) tako da se on cini kao dobar izbor.