Studentska poliklinika, ginekolog?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
mrgud
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 22, 2006 10:39 pm

Post od mrgud »

... ili bar NE NAJGORI izbor u Poliklinici.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

dr bokica napisao:anche,
kada potpisete da ste izabrali odredjenog lekara, potrebno je da prodje tri messeca da bi ste mogli da promenite doktora
nakon isteka tog perioda moraju da vam izadju u susret, obratite se sestrama na salteru
ja sam to uradila pre par dana, (u mom Domu zdravlja) potrebno je da vas lekar potpise da zelite promenu
necete imati nikakvih neprijatnosti, necete morati ni da navodite razloge
dakle, imate PRAVO da promenite lekara
pozdrav
Ali ako joj se ne svidja nacin rada tog lekara ili ako proceni da je nekompetentan zasto mora da ga trpi tri meseca? Sigurno postoji nacin da se promeni odmah.
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Niko nas ne tera da potpisemo da hocemo da se lecimo kod tog lekara, pitaju nas i sami stavimo potpis ne razmilsljajuci mnogo.
Na listu koji dobijete pise da u naredna tri meseca moramo da se lecimo kod izabranog lekara, verovatno smatrajuci da je to minimalan period da procenimo da li nam on zaista odgovara.
Ja sam cak morala da cekam i da se dr vrati sa odmora iako je proslo tri meseca jer bez njenog potpisa nista.
Da li postoje neki izuzeci, zaista ne znam, treba se raspitati.
Rada Q
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 2:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Rada Q »

Evo jedan primer. Moja majka se leci u nasem Domu zdravlja i doktor joj se razboleo, a ona je morala kod dr. Prebacili su sve pacijente koji su bili kod tog dr da budu automatski kod drugog, a ne da izaberu od ostala 3 dr. Ona nikako nije zelela da ide kod njega, jer se ranije lecila kod njega i imala je neprijatnosti tj. dao joj je snimanje glave, umesto nekog ultrazvuka ili sta vec, ne secam se bilo je odavno. Dolazila je par puta u Dom Zdravlja i trazila da bude kod bilo koga, samo ne kod njega. Sve dok nije trazila da razgovara sa direktorom i da njemu objasni zasto nece kod tog dr.
Jos zamislite to nije njen dr i vec je trebalo da istekne godinu dana od kako je potpisala za onog doktora. Kod nas u Domu Zdravlja se tako potpisuje, a ne na 3 meseca. Ja se hvala Bogu lecim u Studentskoj, ne bih podenela ove ludake kod mene.
marina88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 9:08 pm

Post od marina88 »

Da li je neko bio kod dr Marije Obradovic i kakvi su utisci, ako jeste?
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

ja sam bila kod nadje dok sam studirala. prosla sam kako-tako ok. nije bila neprijatna, cak naprotiv, ali zato je pregled kao na pokretnoj traci.
s druge strane, dve moje drugarice koje su isle kod nje su bile strashno nezadovoljne i kazu da se, povrh svega, brecala na njih.
tako da, valjda je to po principu kakav joj je dan.
sandra_zenica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 16, 2008 12:19 pm

Post od sandra_zenica »

zdravo!

Da li neko možda zna kako riješiti moj problem!
Imam vaginalni sekret,mislim IIIstupnja(crvenilo,svrabež,pojačan sekret),često mi se javlja,a nisam nikada išla ginekologu. Ne znam da li je to opasno i kako ga mogu sankcionirati.
Ako neko ima neko rješenje,neka javi,bila bih jako zahvalna

Hvala!
eniizzabata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 10:52 pm

Post od eniizzabata »

Zdravo Sandra, pokusacu da ti odgovorim koliko znam: mislim da je najbolje da odes kod gin. jer ce uzeti sekret na pregled odredice tacno grupu a moze i uzrocnika ako posalje na bakterioloski pregled. tako ce ti dati pravi lek . Kako ces se leciti zavisi i da li si nekada imala odnose ili ne. Ako si to dobila od decka trebalo bi da se lecite zajedno. Predpostavljam da si vrlo mlada one starije koje su vec imale odnose ponekad na svoju ruku koriste Povodon-jod vaginalete po upustvu. Higijena je obavezna pranje toplom vodom a sapunom samo kosmati deo.Ako se peres sapunom i unutra pokvaris normalnu floru i eto problema. Pozdrav od jedne mame :D
mari_mari
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 12:53 pm

Post od mari_mari »

Upravo sam se registrovala na forum, najvise zbog ove teme. Htela bih da prenesem pozitivne utiske posle pregleda kod dr Velkovski i da posavetujem sve eventualno neodlucne forumasice da je ova doktorka dobar izbor! I sama sam bila neodlucna i vrlo skepticna prema studentskoj poliklinici, jer bas i nemam neka preterano pozitivna iskustva, ali moram da priznam da se, konkretno na ginekologiji, stanje evidentno popravilo. Naravno da se ceka, kao i u bilo kojoj drzavnoj instituciji, ali ako dodjete malo ranije ujutro, cekanje je minimlno. Odeljenje je renovirano i uslovi za rad su bolji nego u vecini domova zdravlja, a ni sestre nisu neljubazne. To je moje danasnje iskustvo i iskreno se nadam da ce nekome pomoci pri odluci, jer poseta ginekologu(u bilo kojoj ustanovi) je nesto sto treba da bude navika i obaveza svake zene, a ne neko traumaticno iskustvo!
Veliki pozdrav za sve clanove foruma :D
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm

Post od bankabre »

Koliko sam propratio ovaj forum, vidim da mnogo dajete sebi za pravo da kritikujete neciji rad i znanje.
Da bi neko postao lekar, pa jos i ginekolog mora mnooogooo godina da provede skolujuci se i usavrsavajuci se.
Ako se vec toliko razumete u medicinu,da li bris treba uzimati pre ili posle terapije,koji lekovi za sta sluze,da li je neko dao dobar lek ili ne...
Ne vidim svrhu zasto uopste idete kod ginekologa.....
Anche
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2008 7:36 am

Post od Anche »

Ja sam koristila Lomexin koji mi je preporucila Kazicka. Napravila sam pauzu od 10 dana i sekret se opet javio, ali sada sa bolom u predelu levog jajnika... Mislim da je malo verovatno da imam cistu jer pijem logest pilule, ali sam odlucila definitivno da kod nje vise necu ici pa makar bila poslednja. Vec 2 meseca, ja ne mogu da izlecim ovaj sekret, a ona stalno prepisuje neke vaginalete... Pa sta sam ja? Hrcak na kom se ona obucava?????????????????
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

Anche napisao:Ja sam koristila Lomexin koji mi je preporucila Kazicka. Napravila sam pauzu od 10 dana i sekret se opet javio, ali sada sa bolom u predelu levog jajnika... Mislim da je malo verovatno da imam cistu jer pijem logest pilule, ali sam odlucila definitivno da kod nje vise necu ici pa makar bila poslednja. Vec 2 meseca, ja ne mogu da izlecim ovaj sekret, a ona stalno prepisuje neke vaginalete... Pa sta sam ja? Hrcak na kom se ona obucava?????????????????
Sacekaj, je li 100% utvrdjeno da imas gljivice? I ako imas gljivice, da li je 100% utvrdjeno da nemas kombinovanu gljivicnu i bakterijsku infekciju? Moraces da uradis bris sa antibiogramom, a verovatno i testove na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu! Pa vec jednom da pocnes da lecis pravog uzrocnika, ali najpre moras da otkrijes koji je!
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

bankabre napisao:Koliko sam propratio ovaj forum, vidim da mnogo dajete sebi za pravo da kritikujete neciji rad i znanje.
Da bi neko postao lekar, pa jos i ginekolog mora mnooogooo godina da provede skolujuci se i usavrsavajuci se.
Ako se vec toliko razumete u medicinu,da li bris treba uzimati pre ili posle terapije,koji lekovi za sta sluze,da li je neko dao dobar lek ili ne...
Ne vidim svrhu zasto uopste idete kod ginekologa.....
Znaci, registrovao se se ovde (ti, MUSKARAC) da bi negodovao zbog kritika koje studentkinje imaju na racun rada svojih GINEKOLOGA.

U kom si srodstvu sa Kazickom, reci slobodno! :lol:
Anche
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2008 7:36 am

Post od Anche »

e devojke, zene :)
javljam vam samo da sam nasilno promenila ginekologa. Sad sam kod Slobodana Obradovica. Inace, nisu htele sestre da mi daju karton od Kazicke da se prebacim, nego su mi govorile da moram godinu dana da se lecim kod nje, kao "Ne mozes posle mesec dana da promenis ginekologa, sta ti mislis da si!!!"... E kad su povisile ton, rekla sam im da mi Kazicka nije nista dobro ucinila, sem sto mi je davala pogresne vaginalete, a i pripretila da cu pozvati oca pravnika da ih malo odvedemo na sud, na sta sam dobila odmah karton i otisla kod Obradovica, koji me je divno primio, pregledao, konstatovao zajedno sa njegovom sestrom III i VI grupu vs-a i video neku malu ranicu na grlicu materice, za koju mi je rekao da se ne brinem, nego da prvo upotrebim sve ove lekove koje mi je prepisao i da onda dodjem kod njega na kolposkopiju. Ipak on zna znanje!!! :) Sad sam srecna i pao mi je kamen sa srca i to dosta...
E sad bih ja vas pitala, posto sam jos neiskusna po pitanju tih ranica - sta to moze biti? Mislim, koje vrste ranica postoje? Izvinite sto vas ovoliko zamaram, samo sam pod tolikim utiskom i srecom da vam ne mogu opisati :)
I evo sta mi je prepisao... Fluconizol da uzmemo i decko i ja, Kansen krema za decka, Lomexin vaginaleta + Neo-Penotran.
Duskica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 16, 2006 3:00 pm

Post od Duskica »

Dok sam bila student isla sam na polikliniku,sa kolposkopije sam se vracala placuci od bolova(a nije da ne trpim bol),kad sam govorila da ponekad imam bolove prilikom odnosa,dr.Dragica me pitala :A stoo?,za ranicu mi nikada niko nije nista objasnio,niti kako da je lecim,,a rezultate sekreta i kolposkopije ti govore pred drugim pacijentima,ma strasno!!!!I da odgovorim na pitanje koje je gore neko postavio,zasto i dalje idem kod ginekologa...pa zato sto na srecu ima doktora koji koriste to znanje nauceno tokom studiranja!A sada sto se tice ranice,prvo treba uraditi bris cerviksa sa antibiogramom,da se izleci infekcija koja mozda postoji(ja to radim u gradskom zavodu),sa tim rezultatima kod ginek.da propise tacnu terapiju,nakon terapije stavljati hiperol vag. na svaka 3 dana moze mesecima,mada je meni najvise pomoglo tamponi sa kantarionovim uljem za unutrasnju upotrebu nekih par dana.Ranica u principu nije nista strasno ako nema kondiloma,i papa je 2 grupa,jedino moze biti povecan sekret pa to da smeta,a tada se moze u lokalnoj anesteziji ukloniti za nekih 200 evra.Zena moze da radja ,ima odnose ,a 1 godisnje na obavezan pregled. Eto to je meni receno,i sada nemam strah od te famozne ranice.Veliki pozz!
Odgovori