strah od trudnoće

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

žilijen sorel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 08, 2008 4:19 pm

Post od žilijen sorel »

pa dobro, mi smo rešili da objavimo "početak radova", bez pritiska, pa kad se desi, desilo se. 8)
isplasena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:31 am

Problem so menzis

Post od isplasena »

Vi pisuvam od Makedonija.Ve molam ako moze da mi odgovorete na moevo prasanje.Dobiv menzis na 20.10.no poveke lice na belo pranje.Ne mi tece tuku samo koga se brisam ima traga kako gusto od kafe.Ve molam za pomos.
fatima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 12:14 am

pobijedi strah

Post od fatima »

:o Pobijedi taj strah u sebi da se poslije ne bi kajala beba dodje kad ona hoce a ne kad mi to zelimo,a kad ostanes trudna nema ljepseg osjecaja,a tek kad cujes otkucaje srca bebe nista drugo ti nece biti bitno, a linija i to sve poslije dodje na svoje!SRECNO! :wink:
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vanjina mama »

Žilijen, draga,
kao što neko pametan reče, ne želiš ti dovoljno dete. Možda je za tebe i bolje što si odlučila kad ćeš da počneš da praviš bebu, jer kod tebe izgleda sve tako ide - na zakazivanje. Ja ti držim fige da u tome i uspeš.
Inače, za svoje dete moraš malo i da se pomučiš, a ako si mislila da ćeš samo da trudnuješ, a da prespavaš porođaj..žao mi je, draga, not gonna happen'! Čak i da platiš epidural, čekaćeš da se otvoriš 3 prsta da ti stave kateter.
Ja sam se porodila u NFrontu, 22. septembra prošle godine, bez ikakvih ekstra intervencija, na suvo, sa isteklom plodovom vodom, sa doktorkom na stomaku, jer beba nije mogla da izađe zbog loše izmerene karlice, sa dvostrukom epiziotomijom koja se vidi na preponi, ugojila sam se 18 kila, ostalo mi je 10.
Ali znaš šta?
Nisam htela da znam pol deteta.
Rodila sam devojčicu.
Vanja se rodila za 2.5 sata.
Imala je 4100gr i 53cm.
Od uzbuđenja nisam osetila da me je doktorka 45 minuta ušivala.
Bila je najglasnija u porodilištu.
Jednom su mi je doneli na podoj a ona je već otvorila usta i strpljivo čekala.
I dalje je dojim.
Ima 13 meseci i 7 dana.
Prohodala je sa 9.
Progovorila sa 11.
Zna da kaže da se zove Njanja.
Zna da se napući kad je pitaš kako glumi ribu.
Ide u jasle.
Ima 4 zuba i juče je nikao peti.
Tri noći nisam spavala zbog toga.

I jedva čekam kad ću ponovo da zatrudnim.
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član

Post od Vanjina mama »

I ako neko zna gde je dr Dijana Smolović, koja je bila na specijalizaciji kad me je porodila, molim da mi javi!
Hvala!
Anche
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2008 7:36 am

Post od Anche »

Mogu li ja da postavim par pitanja? Posto strahujem od trudnoce iz drugih razloga - obzirom da sam II godina fakulteta, imam 20 godina i nisam jos spremna ni psihicki ni materijalno za bebirona...
E sad, moja dilema je sledeca - ja sam 11. septembra u 19.20 zapocela sedmo pakovanje Logesta... A u 21.40 sam imala nezasticen odnos sa deckom (mislim ako pijem pilulu sta ce nam kondom)... Decko nije svrsio, mada to nista ne mora da znaci, znam da mogu i od predsemene tecnosti ostati trudna... E sad, zavrsi se i tih 21 dan od 11. septembra, dobijem menzu 5. oktobra koja je bila normalna i obilna, trajala je punih 6 dana... Medjutim, posto jos od mora vucem neki sekret, odem ja kod ginekologa na studentsku polikliniku da uradim kontrolu na cistocu vaginalnog sekreta i konstatuju mi III i VI grupu vs-a. Dobro, prepise mi ginekolog lekove, ja ih pod hitno uzmem i krenem da se lecim... Medjutim, malo pre tog odlaska kod ginekologa, meni se u predelu levog jajnika javio neki mali bol... Onako, nije da me sece, ali bolucka povremeno. Sada, je bol presao na gornji deo stomaka, stalno mokrim, imam grceve i pocinjem da se pribojavam da sam ostala trudna... Jer, receno mi je da sam zasticena i u toku sedmodnevne pauze pri pijenju pilula, kad odjednom mi ginekolog kaze da ne sme da prodje vise od 12 sati od uzimanja poslednje pilule iz 6tog pakovanja (valjda me shvatate - znaci ako sam 6to pakovanje zavrsila u sredu u 12h, a posle 7dnevne pauze, u cetvrtak sam uzela pilulu u 19.20h)... Sto znaci da bih ja morala da uzimam svako pakovanje u isto vreme kao i prethodno, da bih bila u potpunosti zasticena, a prvobitno mi je receno da mogu da menjam vreme uzimanja pri svakom novom pakovanju... I sad ja sludjena od tog bola, koji se nekad javi i u predelu ledja kod bubrega, grceva u crevima (mada imam redovnu stolicu svaki dan), lecenja VI i III grupe, ne znam da li da mislim da sam trudna ili da je neka bakterija iz III grupe zakacila urinarni trakt pri brisanju posle mokrenja... Gledala sam razne simptome trudnoce koji bi se javili u prvom tromesecju i nemam skoro nijedan od navedenih, sem mozda cestog mokrenja i bola u predelu levog jajnika i kicme... Nije mi ni muka, jedem sasvim normalno - nikad preterano....
Moze li neko da mi pomogne nekim savetom ili reci utehe?
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Anche nemoj da panicis . Ako sam dobro razumela ti se plasis da si ostala trudna proslog meseca . Ovulacija ti je bila cetrnaest dana pre nego sto si dobila negde 21.9. a odnos nekih desetak dana pre a i dobila si posle svega! Grcevi u stomaku su ti od nervoze a to sto te boli lici na uroloski problem. To proveri kod dr. Treca grupa su mesane bakterije nista strasno leci se kao i sesta koja je zbog gljivica. One se namnoze kad se izmeni vag. flora ili padne imunitet ili pijes antibiotike itd. Mislim da ce biti sve u redu .
Anche
Stalni član
Stalni  član

Post od Anche »

Da samo sto ja koristim pilule, a doktor me je sada naplasio da uraim test... A ja sam se izbezumila jer su bolovi i grcevi sve jaci... i nemam pojma sta da radim... zna li neko kliniku na kojoj moze abortus prilokalnoj anesteziji i da se odmah istog dana ide kuci a da nije skupo previse...? za najgori slucaj :(
Anche
Stalni član
Stalni  član

Post od Anche »

Ima li jos neko da pomogne/da svoje misljenje/iskustvo?
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

ja mislim da si otisla predaleko (vec pricas o abortusu!). meni tvoji simptomi najpre lice na prehladu, sa mozda manjom upalom jajnika.

smiri se i uradi test, ako ti izostane sledeca menstruacija. za abortus imas vremena, CAK I DA JESI TRUDNA do 10-e nedelje trudnoce. Don't worry. :)
Anche
Stalni član
Stalni  član

Post od Anche »

Hvala ti isidora!!! Svaki savet mi znaci :)
žilijen sorel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 08, 2008 4:19 pm

Post od žilijen sorel »

Vanjina mama napisao:Žilijen, draga,
kao što neko pametan reče, ne želiš ti dovoljno dete. Možda je za tebe i bolje što si odlučila kad ćeš da počneš da praviš bebu, jer kod tebe izgleda sve tako ide - na zakazivanje. Ja ti držim fige da u tome i uspeš.
Inače, za svoje dete moraš malo i da se pomučiš, a ako si mislila da ćeš samo da trudnuješ, a da prespavaš porođaj..žao mi je, draga, not gonna happen'! Čak i da platiš epidural, čekaćeš da se otvoriš 3 prsta da ti stave kateter.
hvala na odgovoru.
možda je sve to istina. možda još uvek nisam spremna, ili još uvek ne želim dete. ali me nešto "iznutra" ipak tera da mislim o tome.

možda je ipak bolje da sačekam još malo, bolje nego da se kajem (mada ne verujem da je moguće kajati se zbog deteta; imam drugarice koje su jako mlade rađale, posle se rastavile sa očevima te dece i sve redom govore da je beba najlepše što im se u životu desilo).
pa makar i "na zakazivanje" bilo, kad se desi, želim da znam da sam to tako htela, da sam to malo biće želela.
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član

Post od Vanjina mama »

Naravno da te tera, draga! Majka nije slučajno ženskog roda!!! Potpuno je razumljivo sve što osećaš i čega se plašiš, ali veruj mi da je najlakše roditi bebu.
Sve ostalo jeste lepo, ali je jako teško. Ne boli, ali je teško.
Sačekaj još malo. Nemoj toliko da paničiš. Tvoj anđeo je tu negde, samo čeka da ti sedne na stomak!
Anche
Stalni član
Stalni  član

Post od Anche »

isidora napisao:ja mislim da si otisla predaleko (vec pricas o abortusu!). meni tvoji simptomi najpre lice na prehladu, sa mozda manjom upalom jajnika.

smiri se i uradi test, ako ti izostane sledeca menstruacija. za abortus imas vremena, CAK I DA JESI TRUDNA do 10-e nedelje trudnoce. Don't worry. :)
Mogu li i u 10toj nedelji obaviti kiretazu? I od kad se racuna zacece? Od dana kada je bio odnos? To mi nije jasno... (glupa).
I gde se to moze obaviti i kako se zakazuje, sta se radi????
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

kiretaza se moze obaviti do desete nedelje trudnoce!za svaki prekid,preko desete nedelje,potrebno je odobrenje lekarske komisije.
kolika je trudnoca,reci ce ti ginekolog,uz pomoc ultra zvuka,pregledom itd.
i da ,zacece se racuna od dana kada je bio odnos ali to samo u slucajevima kada su odnosi neredovni pa sa sigurnoscu mozemo reci da je za vreme tog zadnjeg odnosa doslo do zaceca.
inace se ginekolozi rukovode po poslednjoj menstruaciji,znaci na dan i mesec poslednje menstruacije doda se 9 meseci i oduzme tri dana ,metoda +9 ,-3!tako se odredjuje termin porodjaja!
kada odes kod ginekologa i ukoliko ustanovi da si trudna i ako zelis kiretazu,dogovorices se s doktorom-ginekologom kada i gde!ginekolog ce ti vec objasniti!
pozdrav!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Odgovori