sta mi je?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

sta mi je?

Post od LjubicaBubica »

Postovani...
Imam jedan problem i molim najlepse sve kojima ovo na nesto lici da mi kazu sta je...?
Kasni mi menstruacija oko nedelju dana (sto nikako nije uobicajeno), ali zato imam sve simptome kao da cu svaki cas dobiti...stomak me obicno boli taj dan kad cu dobiti,a sad me boli vec vise od nedelju dana i to dosta jace nego inace...a od menstruacije ni traga. Cesto osecam i slabost i mucninu ali ja inace jako puno radim pa bi to moglo biti i od umora. Osim toga,ni sekret mi nesto nije bajan,nesto je postao zuckast i malo gusci nego inace. Cudni su mi jako ti bolovi koji su isti samo jaceg intenziteta ali ne nepodnosljivog i traju tako dugo.....
:(
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Re: sta mi je?

Post od anyushkam »

Ako imas osecaj da ces dobiti, mislim da su sve sanse da stvarno i hoces,
pogotovo ako si pod nekim stresom, ako se mnogo zamaras i sl, to moze da utice na ciklus.

S druge strane ako ti sekret nije bas kako treba da bude, i imas poremecaj u dinamici ciklusa, mislim da je najbolje da lepo odes kod ginekologa i da uradis ultrazvuk, analize sekreta, pa ces znati tacno sta ti je. Ovde neces naci dijagnozu, sigurno.
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član

Post od LjubicaBubica »

Jao znam,ali zakazali su mi u dispanzeru tek za nedelju ipo dana a ja cu do tad da poludim. Zato sam do tad htela bar nesto da saznam ako je moguce.
U svakom slucaju hvala....
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član

Post od anyushkam »

Idi u neku privatnu laboratoriju, i uradi vaginalni bris. Kosta priblizno 400 din, a rezultate ces imati za par dana. Urade ti i antibiogram, pa lepo znas tacno koje vaginalete da koristis, naravno, za slucaj da imas neku infekciju, sto ne mora da znaci, moguce je samo da je "belo pranje". Eto, to je najbolje sto ja znam da ti predlozim, da pomognes sebi da izdrzis do pregleda.
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član

Post od LjubicaBubica »

HVALA
I ovo puno znaci...
Pozdravcic
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Sto ne uradis beta HCG, da eliminises mogucnost trudnoce?
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm

Post od Tinna25 »

Meni to vise lici na trudnocu, takav sekret je karakteristican za prvi simptom trudnoce i zove se mislim suncani iscedak. Idi kupi test.
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član

Post od anyushkam »

Ako ces da eliminises trudnocu, uradi test iz krvi. Kosta manje od kvalitetnog kucnog testa (oko 300 din) i 100% je siuran, za razliku od testa, a moze da se radi, ako se ja dobro secam, 2 dana nakon zaceca.
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Meni ti simptomi lice na trudnocu.
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član

Post od LjubicaBubica »

...bila sam danas na pregledu,doktor ne vidi nikakav problem,nema cisti,nema bas nista na ultrazvuku sto nije dobro. Sluzokoza na materici mi je 18mm kaze da to nije normalno bas cak i u periodu kad treba da dobijem menstruaciju ali nije siguran,mada on predpostavlja da nisam trudna,gledao je u ekran 35 minuta i cudio se,kaze da je mozda na nervnoj bazi. Uglavnom,uradila sam test i nesto nemogu da ga definisem. Ima obe crte ali je jedna svetlija-rozlinkava,a ona druga jako bordo. Sad mene buni nesto,cula sam da se ta druga crta nazire i kad je test negativan i sad ja nemam pojma kako to da tumacim. Kazem svetlija rozlinkava... :( sad opet nista neznam...
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Tako je bilo i kod mene.
Svi simptomi kao da cu da dobijem,pa jedna crta na testu slabo vidljiva,rozikasta.
Znas sta sam dobila?
Bebu :D
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm

Post od Tinna25 »

CESTITAMO! Trudna si draga, a to sto tvoj doktor bulji i ne vidi sta je, verovatno je mala trudnoca. A ako ti nije dao da vadis krv...sta da ti kazem, sem menjaj doktora. To je prvo sto je trebalo da ti da, sobzirom da njegovo buljenje nije dalo rezultate...
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član

Post od LjubicaBubica »

Ma on je definitivno promasio profesiju! Kad sam bila na tom prvom pregledu on me prvo hteo odma poslati da mi izvade krv i odma bi bili rezultati jer sam isla privatno, i upisao u karton i onda posle jos razmisljanja kaze ipak ti nemoj,nema potrebe,95% nije trudnoca jer imam policisticne jajnike i to ce kod mene ici teze. Eto to je bio njegov zakljucak. I dao mi da pijem terapiju da mi pokrene menstruaciju i neke kapi da mi ublazi krvarenje jer bi bila bombasticna posto mi je zid materice tako debeo,i da se ispiram sa irigatorom i nekim sumecim tabletama zbog jaceg sekreta. Al vec na vratima mi reko ipak i da ja kupim test i da uradim i ako je kojim slucajem pozitivan da mu dodjem ujutru. I ja otisla i on se frapirao,kaze auuu ovo nisam ocekivao. :evil: boze me sacuvaj ko da ga je on pravio pa se nije nadao,katastrofa!
Sve u svemu,u ponedeljak prelazim kod cuvenog Andjelica,trazicu da mi izvadi krv i jako jako se nadam da je test bio u pravu, da je to to,moram priznati da se jos uvek po malo plasim iako mi je i onaj doktor kad je video plocicu rekao da je sigurno pozitivan,da nemoze biti greska. I bolje bi bilo jer je moj suprug vec svima rastrubio :)
I sad jos imam samo jedno sasavo pitanje...da li se u trudnoci smeju depilirati nausnice? :D :oops:
Joooj da,i jos nesto...u sred onih silnih bolova pila sam rapten k i jednom baralgin,jesam sad napravila belaja?
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

:lol: Srecno!
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

LjubicaBubica napisao:Ma on je definitivno promasio profesiju! Kad sam bila na tom prvom pregledu on me prvo hteo odma poslati da mi izvade krv i odma bi bili rezultati jer sam isla privatno, i upisao u karton i onda posle jos razmisljanja kaze ipak ti nemoj,nema potrebe,95% nije trudnoca jer imam policisticne jajnike i to ce kod mene ici teze. Eto to je bio njegov zakljucak. I dao mi da pijem terapiju da mi pokrene menstruaciju i neke kapi da mi ublazi krvarenje jer bi bila bombasticna posto mi je zid materice tako debeo,i da se ispiram sa irigatorom i nekim sumecim tabletama zbog jaceg sekreta. Al vec na vratima mi reko ipak i da ja kupim test i da uradim i ako je kojim slucajem pozitivan da mu dodjem ujutru. I ja otisla i on se frapirao,kaze auuu ovo nisam ocekivao. :evil: boze me sacuvaj ko da ga je on pravio pa se nije nadao,katastrofa!
Sve u svemu,u ponedeljak prelazim kod cuvenog Andjelica,trazicu da mi izvadi krv i jako jako se nadam da je test bio u pravu, da je to to,moram priznati da se jos uvek po malo plasim iako mi je i onaj doktor kad je video plocicu rekao da je sigurno pozitivan,da nemoze biti greska. I bolje bi bilo jer je moj suprug vec svima rastrubio :)
I sad jos imam samo jedno sasavo pitanje...da li se u trudnoci smeju depilirati nausnice? :D :oops:
Joooj da,i jos nesto...u sred onih silnih bolova pila sam rapten k i jednom baralgin,jesam sad napravila belaja?

Hvala dragom Bogu da ga nisi poslusala i uzela da pijes tablete za izazivanje mece.Izazvao bi ti spontani.Uzas :evil:
Smes da depiliras nausnice(osim sto sam prosla kroz trudnocu,kozmeticar sam sa dugogodisnjim iskustvom :D ),ponasaj se normalno.Kada ti se spava-spavaj(u pocetku ce ti se verovatno svaki cas spavati),setaj i ne naprezi se previse.Ma bice sve ok,videces.To sto si popila od lekova tipa raptenK i jednom baralgin,zaboravi.Kao da ih nisi popila ali nemoj vise.
Uzivaj u najlepsem periodu koji tek dolazi.Srecno :D
Odgovori