Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
martat,hvala puno! :*
Jedva cekam samo da vidim tackicu na ultrazvuku,da ja znam da je na dobrom mestu pa cu onda stvarno da uziva. A za sad,odmaram i placem na sve zivo i za divno cudo gadi mi se sve pa cak i kiselo,nemogu da nateram sebe da jedem. Al dobro,sve smo razlicite,valjda je to sve normalno.
Pa,jos jednom...hvala na savetima
LjubicaBubica napisao:Ma on je definitivno promasio profesiju! Kad sam bila na tom prvom pregledu on me prvo hteo odma poslati da mi izvade krv i odma bi bili rezultati jer sam isla privatno, i upisao u karton i onda posle jos razmisljanja kaze ipak ti nemoj,nema potrebe,95% nije trudnoca jer imam policisticne jajnike i to ce kod mene ici teze. Eto to je bio njegov zakljucak. I dao mi da pijem terapiju da mi pokrene menstruaciju i neke kapi da mi ublazi krvarenje jer bi bila bombasticna posto mi je zid materice tako debeo,i da se ispiram sa irigatorom i nekim sumecim tabletama zbog jaceg sekreta. Al vec na vratima mi reko ipak i da ja kupim test i da uradim i ako je kojim slucajem pozitivan da mu dodjem ujutru. I ja otisla i on se frapirao,kaze auuu ovo nisam ocekivao. boze me sacuvaj ko da ga je on pravio pa se nije nadao,katastrofa!
Sve u svemu,u ponedeljak prelazim kod cuvenog Andjelica,trazicu da mi izvadi krv i jako jako se nadam da je test bio u pravu, da je to to,moram priznati da se jos uvek po malo plasim iako mi je i onaj doktor kad je video plocicu rekao da je sigurno pozitivan,da nemoze biti greska. I bolje bi bilo jer je moj suprug vec svima rastrubio
I sad jos imam samo jedno sasavo pitanje...da li se u trudnoci smeju depilirati nausnice?
Joooj da,i jos nesto...u sred onih silnih bolova pila sam rapten k i jednom baralgin,jesam sad napravila belaja?
prvo sam bila zgrozena doktorom a onda sam se nasmejala slatko i obradovala!!!
samo mogu da kazem-cestitam!!! i bez stresova!!!misli samo pozitivno!!!!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Pozitivno nego sta!
Samo...dokle ce mene da boli stomak? Jel i to normalno? Nemam vise onako jake bolove ali i dalje me u talasima na koji minut onako lagano i dosadno boli kao kad treba da dobijem...Najvise kad zaspim pa se lepo ususkam i kad se sva dobro zagrejem,kad imam nalet male nuzde pa dok to ne obavim a onda odma prodje, i npr. ustanem da postavim rucak i umorim se pa onda pocne al cim se umirim odma lakse... Jel to samo sad na pocetku (nema vise od 5 nedelja) ili to znaci da treba da nabavim tv u spavacoj sobi?
Na pocetku si pa spada pod normalno.
Naravno,sve ces to reci tvom dr kada odes na pregled.
I ja sam imala osecaj kao da cu svakog momenta da dobijem
Nemoj se samo naprezati.Normalno obavljaj svoje dnevne aktivnosti ali nemoj da preterujes u smislu podizanja tereta i slicnih gluposti.
Iskoristi vreme za laganu setnju i uzivanje
Tu smo mi mame raspolozene da ti odgovorimo na pitanja,ne ustrucavaj se.
Normalno je da se brines oko svega i svacega.Pa ipak je to drugo stanje
forumi su mesta gde mozes da nadjes puno korisnih saveta!!!!
imam dve trudnoce iza sebe i veruj mi i u prvoj i u drugoj trudnoci sam imala bezbroj blesavih pitanja i nedoumica s obzirom da mi se druga trudnoca veoma razlikovala od prve!!!
prvu sam lako podnela,nikakvih problema,aktivna i uvek u pokretu mada vrlo nervozna a u drugoj sam bila smirenija,stalno mi se spavalo,nisam bila raspolozena ni za setnju....i jos puno bih mogla o tome ali...
moras nesto da iskusis sama pa da me shvatis!!!
u svakom slucaju,sve sto te zanima pitaj ma koliko glupavo izgledalo,ovde ce se uvek naci neko ko ce da te posavetuje!!!evo,ja se prva javljam!!!
Opet ja sta bih bez tebe sludjena mamice
Sad imam novu muku...neznam koliko su ti poznati beta hcg testovi...
Al da krenem od pocetka...onaj prvi doktor kod kog sam bila mi je rekao da pre ovog cetvrtka koji tek dolazi nebi trebalo jos na ultrazvuku nista da se vidi...medjutim,sinoc sam bila kod drugog...kao sto sam i rekla da cu onog promeniti...i ovaj novi se cudi,kaze da bi vec trebalo da se vidi i gadno me istripovao da nije van matericna trudnoca. Uradila sam jutros beta hcg i rezultat je 416......jel ti to znaci nesto? I kako se uopste racunaju te nedelje? Uzasno sam nervozna i plasim se da nije na dobrom mestu... Pitao me je da li me mozda leva ili desna strana bole vise....ali mene uopste ne bole jajnici nego bas na sredini,kao da mi je materica zgrcena i to ne jak bol nego onako blag kao onaj sto se prvi javi kad treba da dobijem. Mada na slici ultrazvuka na levom jajniku imam neku crnu tackicu al vrag ce ga znati sta to znaci...i na snimku od onog prvog doce sam imala to a on je rekao da su jajnici uredu i valjda je po tom crnom zakljucio da su jajnici policisticni.
Sve u svemu,bas me je gadno izbacao i dok se na ultrazvuku nesto ne pojavi ja cu da posizim a i svi oko mene!
ljubice,da budem iskrena,meni se u sestoj nedelji vec videla trudnoca,na UZ!!!ti bi trebalo da si vec u sestoj nedelji,po nekoj mojoj racunici!!!
u beta hcg testove se nesto bas i ne razumem ali ,citajuci po forumu,taj tvoj rezultat bi trebalo da znaci da jesi trudna!!!
mozda nisam u pravu,nek se javi neko ko je vise upucen u to pa nek ti kaze!!!
sledece:kod vanmatericne,obicno bole jajnici ,dakle zato te je pitao dr da li te boli s leve ili desne strane.medjutim,vanmatericna moze biti i u jajovodu....tebe boli po sredini,dakle i ja sam imala takve bolove u prvoj trudnoci,samo zato sto sam nosila nisko(cele trudnoce mi je stomak bio jako nisko ,pa sam pila lekove za odrzavanje trudnoce)!!!
sacekaj do cetvrtka,prekosutra bi sigurno trebalo da se jasnije vidi,veruj mi jedan dan je ponekad dovoljan da se u trudnoci nesto promeni!!!
obavezno napomeni da osecas bolove i kazi gde!!!ipak treba da se obrati paznja na to!!!
nek ti neko strucniji objasni sta bi moglo da bude to sto je doktor video na UZ!!!
Beta ti je pozitivna, znaci da si trudna. Kada si radila betu? Uradi za 48 sati da vidis da li se dupla...
Nadam se da ce ti dr. u cetvrtak videti na UZ.
Ja evo hvala bogu dangubim ceo dan i ne odvajam se od racunara,procitala sam gomilu svega i svacega i sudeci po tome stvarno bi trebalo da se vidi tek za dva tri dana...pa daj boze da tako i bude.
Nego mene sad zanima...ja sam malkice slaba...jel to ok? I zanima me jel ste osecale nesto u stomaku...bilo sta u tom periodu...pet - sest nedelja...
kad sam sa prvim detetom ostala trudna,imala sam 45 kg na mojih 170 visine!!!gde ces slabije???!!!ne brini,mrsavice lakse podnesu trudnocu!!!!
ako mislis na pokrete ploda,jos je rano,osetices ih tek oko 4,5 meseca...u tom periodu u kom si ti sada nisam osetila nista sem mucnine i onih bolova o kojima sam pisala!!!
ne ne nisam mislila da se ta mrvica vec oseca,nego...nemam pojma,osecam kao da mi krci stomak ali ne creva nego skroz dole... To uglavnom uvece kad legnem da spavam i kad se smirim,i onda tad malkice zna i da boli na sredini...kao kad treba da dobijem.
Uglavnom...bila sam danas na pregledu...kaze doca da je po rezultatima hcg-a jos malo rano da se vidi...jajnici su ok...ono crno sto sam videla kaze da je cista ali da ona nesmeta...konkretno jos nista nije video mada mu se cini da se nesto nazire,pokazao mi je,al ja bas nista ne vidim...no nije ni vazno da sad ja vidim....nego kaze da ako je to sto mu se cini moja mrvica onda je na odlicnom mestu. Eto sad cu do ponedeljka tiho da se radujem,posto tad idem opet...i da molim boga da je to to....i ima samo od sad crtace da gledam i da uzivam umesto sto po citav dan citam kojekakve sajtove i samo trujem mozak pa mi se vec svasta pricinjava......
e,draga to je najgore,previse informacija a nismo bas upucene puno pa onda od komarca napravimo slona!!!!
ja sam ginekolosko-akuserska sestra pa ,kad sam bila trudna,nisam nista znala,sta i kako treba(isto je i s mojom decom,kad druge treba da savetujem sve znam,kad su moja deca u pitanju sve zaboravim i nista ne znam)!!!udavila sam mog ginekologa!!!coveku poplaveo vrat od mene!!!
i kao sto sam ti vec rekla-budi pozitivna i ne opterecuj se sada svakakvim glupostima!!!!
pa to je valjda normalno!
A jel znas mozda da li smeju da se koriste kreme i masti...tj. da predjem na konkretno...ja povremeno imam problema sa hemoroidima ..ne mnogo...bukvalno 2-3 dana mesecno...kad se naruckam neke bombasticne hrane onda zna da me zeza...i tad koristim faktu mast...i nista drugo...nista cepici i ostala pomagala i odma prodje.
I ko uz inat sad me uhvatilo a tek u ponedeljak idem cika doci