sta mi je?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od LjubicaBubica »

Opet ja :)
Jooj muke moje sad me uhvatio i proliv :( sta cu sad?
vecky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 1:28 pm

Post od vecky »

LjubicaBubica napisao:Opet ja :)
Jooj muke moje sad me uhvatio i proliv :( sta cu sad?
Ti si blesava 100% :) Pročitala sam sve tvoje poruke i imam za tebe sjajnu knjigu koja se zove: Šta da očekujete dok čekate bebu? Kniga je odlična! ima odgovore i na "glupa" i na "pametna " pitanja svake novopečene trudnice. Za ultrazvuk ti držim palčeve. U domovima zdravlja se najčešće nalaze ultrazvukovi slabije rezolucije pa se trudnoća uglavnom ne vidi pre 6. nedelje. To što te je inače uhvatio proliv, može da bude virus, pojela si možda nešto bezveze..., ali sve u svemu bilo koji probiotik ne može da naškodi ni tebi ni bebi i slobodno ga uzmi. Ja iza sebe imam dve trudnoće i troje dece(druga trudnoća su bili blizanci), tako da mi je sasvim poznata tvoja opšta radoznalost i sekiranje po svakom pitanju. Bože, ko da gledam sebe! Pa ja sam u prvoj trudnoći sve živo morala da ispitam, da saznam , da uradim svaki potreban i nepotreban test, to je prosto bilo jače od mene!
Kad ti definitivno potvrde trudnoću, uživaj ludo moja i ne opterećuj se previše. Što više saznaš, to više počneš da se tripuješ kako nešto nije u redu, kako ovo, kako ono..., zato opusti se i prepusti se tom lepom stanju u kojem si. Naravno i dalje smo svi tu da ti (ako možemo) rešimo nedoumice. SREĆNO!
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član

Post od LjubicaBubica »

:D i ja sama sebi izgledam sasavo i samo mi nije jasno zasto su ovo nazvali drugo stanje....trebali su "ko prezivi pricace stanje" :D ja vec zalim moju okolinu ima svi da polude pored mene. Il posasavimim pa mi se svi smeju kakve budalastine radim i pricam,placem na paju patka... il se tako unervozim da bi poterala sve sa ove planete sto dalje od mene...a inace sam jako mirna i tiha pa me sad svi posmatraju sa jednom podignutom obrvom :D
A proliv odma juce i prosao,cini mi se da mi zivci jos uvek bespotrebno rade vise nego sto bi trebalo. A joooj samo vec da dodje taj ponedeljak...
U svakom slucaju...knjigu sam bas i planirala da kupim...tako neku...ima da je raskupusam od listanja i vracanja sto puta na neke stvari...vec znam :D ali samo da sve bude ok i uzivacu sigurno!
I evo sad mi nagrnule emocije :D cmokic svima koji imaju volju meni dangubi da kuckaju na moje ludosti.... :wink:
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

LjubicaBubica napisao::D i ja sama sebi izgledam sasavo i samo mi nije jasno zasto su ovo nazvali drugo stanje....trebali su "ko prezivi pricace stanje" :D ja vec zalim moju okolinu ima svi da polude pored mene. Il posasavimim pa mi se svi smeju kakve budalastine radim i pricam,placem na paju patka... il se tako unervozim da bi poterala sve sa ove planete sto dalje od mene...a inace sam jako mirna i tiha pa me sad svi posmatraju sa jednom podignutom obrvom :D
A proliv odma juce i prosao,cini mi se da mi zivci jos uvek bespotrebno rade vise nego sto bi trebalo. A joooj samo vec da dodje taj ponedeljak...
U svakom slucaju...knjigu sam bas i planirala da kupim...tako neku...ima da je raskupusam od listanja i vracanja sto puta na neke stvari...vec znam :D ali samo da sve bude ok i uzivacu sigurno!
I evo sad mi nagrnule emocije :D cmokic svima koji imaju volju meni dangubi da kuckaju na moje ludosti.... :wink:
:D :D :D znaci,podsetila si me na moje dve trudnoce i ponasanje tada!!!! :D

zato se i zove 'drugo stanje',zato sto smo sve mi tada totalno okrenute neglavacke!!!!
i nisi ti danguba...zenooo,ti si trudna!!!! :D
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član

Post od LjubicaBubica »

Drage moje,evo mene od cika doce :D pojavila se moja mrvica konacno i na dobrom je mestu hvala Bogu. E a sad cu stvarno da dignem sve cetiri u vis i da uzivam :D
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

:D :D :D

pa,cestitam na mrvici!!!mozda je stidljiva pa se nije pokazivala do sada ? :wink:
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

LjubicaBubica napisao:Drage moje,evo mene od cika doce :D pojavila se moja mrvica konacno i na dobrom je mestu hvala Bogu. E a sad cu stvarno da dignem sve cetiri u vis i da uzivam :D

Konacno :D :D

Cestitam!!!!!Znala sam da ce sve biti ok :D
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Woooowww, cestitam. Kolika ti je mrvica?
Ja sutras ulazim u 11 nedelju trudnoce i danas sam bila na UZ! :D
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član

Post od LjubicaBubica »

Hvala :D :D nemogu vam opisati koliko se radujem! Samo :-? vec sam nestrpljiva. :lol:
Sad sam u sestoj ipo nedelji :) tj. sest nedelja i cetiri dana...pa,ipak je to ipo blize sedmoj nego sestoj :lol:
Samo,moram priznati da ni sa ovim doktorom bas nisam zadovoljna. On covek toliko brzo radi da to nije normalno,on meni nije nista reko. Da ga nisam zaustavila na vratima i pitala kad opet da dodjem nebi mi ni to reko. Jer radi u dve ambulante od jednom...pa pretrcava dok se jedna oblaci-svlaci on u drugoj pregleda. Znaci ja sam jos bukvalno lezala na stolu gole guzice a on se uhvatio za kvaku. I zaista da ga nisam vratila...a ovako mi je dao i trudnicku knjizicu i uput za krvnu sliku i grupu...
Mislim neznam...mozda ja puno ocekujem...jeste da ispred ceka prepun hodnik zena i netreba da se kilavi normanlo ali... za r ovo ne prelazi iz krajnosti u krajnost? A jos i placam pregled svaki put jer nemam uput,kao i skoro sve te zene tamo. A uput nece da daju...u zenskom dispanzeru se ljute,kazu i oni su specijalisti i nema potrebe za uput...a kad pokusam bar kod njih da zakazem prvi slobodan termin za mesec ipo dana.....cudan neki dispanzer. I ja nemam pojma ili sam pala sa marsa...da li bolnice tako svugde funkcionisu?
Al sad da ne gnjavim sa tim nego da pitam nesto sto njega nisam stigla. Pocela sam da se budim ama bas svaku noc da idem na wc...i to svaki put pocne da me boli i na to se budim...a cesto zaboli i danju...ni ne osetim da mi je besika puna i da moram da idem nego on zaboli i cim iscedim to mali on odma prodje. Pa zar to tako rano pocinje? I jel mora biti praceno bolom? Kazem najcesce nocu i ujutru....
Nego...Gala,kako tvoj grasak? :D
Gala06
Aktivan član
Aktivan član

Post od Gala06 »

I mene je boluckao stomak u 6,7, 8 nedelji. Dr. kaze siri se materica. Samo mene nije bolelo nocu, nego pretrezno uvece.
Paa, nije vise grasak, sada je otprilike dupli pasulj, imamo 30 i kusur mm. :lol:
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

u prvom i trecem trimestru je normalno da se ucestalo mokri. ima veze sa pritiskanjem besike. proci ce. :)
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član

Post od LjubicaBubica »

Dupli pasulj? :D wow pa vi ste vec veliki.
Ja nemam pojma kolika je moja mrvica,napisao mi je samo graviditas Z32.1 sta god to znacilo.Al nije ni vazno,samo da je sve ok pa polako...narasce...
Hvala za stomu...mada me nesto nocas i nije toliko mucio...izgleda da samo treba da se zalim,obrukala se mrvica pa ucutala :D
Al me je zato sinoc glava bolela bas lepo...
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član

Post od LjubicaBubica »

Jooj sad jos i grlo pocelo da me boli...smem li uzeti neo-angin ili nesto slicno? :-? izgleda me hvata neka prehlada...
Gala06
Aktivan član
Aktivan član

Post od Gala06 »

Pa, ne bi trebalo da uzimas nista bar dok se ne zavrsi embriogeneza tj do pune 12 nedelje. Ako ti je bas frka, uzimaj limun, pomorandze, kivi i unosi vitamin C.
A ako ti je bas, bas frka i imas temperaturu popij paracetamol. Ali konsultuj se sa svojim ginekologom.
Gala06
Aktivan član
Aktivan član

Post od Gala06 »

U stvari moj savet ti je da do 12 nedelje smanjis kontakte sa ljudima zbog ovih virusa, idi samo tamo gde moras. Jer sada je period kada je embrion jako osetljiv na spoljne faktore kao sto su virusi, bakterije, otrovi, lekovi itd...
Odgovori