spontani pobacaj / mised
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: spontani pobacaj / mised
Bila na pregledu, bebe nema. Kaze dr. moguce je da je bila mala trudnoca i da je beba sa mecom otisla a da nisam ni primetila. Inace pozitivan rezultat Bete moze biti samo od trudnoce ili tumora. Nadam se da ovo drugo nemam.... Za svaki slucaj dr. uzela jos jednom krv pa cemo videti narednih par dana...
Drage buduce mame, i ja sam prosla slicno iskustvo pre dva meseca ( tj imala sam missed u 11 nedelji), a plod je uginuo u 8! Radjena kiretaza, naravno, ( ne dao Bog nikome) i nakon toga u nalazu patologa nije pisalo nista. Sve analize tj brisevi uredni, itd. Ako je za utehu, mene su ohrabrile reci moje dr da su svi spontani u prva tri meseca nacin na koji priroda odbacuje nepravilno formiran zametak ( osim ako niste bile izlozene necemu sto bi ga izazvalo. ) Detaljnije pretrage se rade samo alo se spontani desava od 4. m pa nadalje. Tako su meni objasnili i ja pokusavam da se smirim i da napravim drugu bebicu. Da sam znala korz kakve se sve muke moze prolaziti sa trudnocom, radjala bih u 20 godina! Sad me vec hvata frka i od godina i sa vise straha pristupam svemu. Ipak, nada umire poslednja 

-
- Stalni član
- Kontakt:
Pencil, probaj da se opustis, da ne mislis o tome (znam da je to lakse reci nego uraditi) i bice sigurno sve u redu. Meni je dr. rekla da veliki br. trudnoca u prva tri meseca ode i da je to nije nista nenormalno. U ta prva tri meseca vazi zakon prirodne selekcije. Drzim ti fige da brzo dodje nova bebica i da bude sve ok!
Draga Dea opet ja... zao mi je ukoliko ti se desio spontani (?),
Cula sam da se mnogi desavaju izmedju dve menstruacije, a da nismo ni bile svesne da smo trudne
Posto citam da si radila test iz krvi, reci mi molim te, posle koliko vremena od eveentualnog zaceca moze da se radi Beta?
Sumnjam da sam trudna, a zuri mi se da saznam, jer ukoliko jesam, necu se cimati oko posla za koji sam htela da konkurisem tj batalicu to i cuvacu svoj stomak
Cula sam da se mnogi desavaju izmedju dve menstruacije, a da nismo ni bile svesne da smo trudne

Posto citam da si radila test iz krvi, reci mi molim te, posle koliko vremena od eveentualnog zaceca moze da se radi Beta?
Sumnjam da sam trudna, a zuri mi se da saznam, jer ukoliko jesam, necu se cimati oko posla za koji sam htela da konkurisem tj batalicu to i cuvacu svoj stomak

Sorry, nasla sam da je pisano o tome na drugoj temi.

-
- Stalni član
- Kontakt:
Ja sam radila 13-tog dana od zaceca jer se i meni zurilo da saznam da bi prestala da uzimam lekove. Pokazao je test da sam trudna. Tad nisam bila bas odusevljena tom cinjenicom, kasnije je trudnoca otisla sama, a ja sam bila tuzna. No,bilo je suvise rano, pa nisam emocionalno to tesko podnela. Nisam bila ni sigurna dal mogu da izguram jos jednu trudnocu i jos jednu bebu, ali od kad mi se ovo desilo cvrsto sam odlucila da poradim na tome za jedno pola godine - godinu....
Cao drustvo 
Pencil, i ja sam imala 2 spontana pobacaja prosle godine, prvi u 5 nedelji, drugi u 8 nedelji, i meni je isto dr. rekao da ne brinem, da je u tako maloj trudnoci to zanemarljivo... Ali ja sam odlucila da uradim detaljne analize (ukupno njih 13-14), i ispostavilo se da moj suprug ima antispermatozoidna antitela u spermi (ako sam dobro rekla
), odnosno da njegov organizam unistava sopstene spermatozoide jer ih ne prepoznaje kao svoje (njih 60%). Isto tako oni mogu da napadnu plod i uniste ga, sto je verovatno i bio uzrok mojim spontanim pobacajima. Ipak to nije toliko strasno, bolje nego da je nesto drugo u pitanju, ali sad bar znam sta je problem pa da ga resimo.
Zato bih ja preporucila svima da posle 2 spontana detaljno urade analize na vreme, iako doktori kazu da se po pravilu te analize rade tek posle 3 spontana.
Puuuuuno vas pozdravljam

Pencil, i ja sam imala 2 spontana pobacaja prosle godine, prvi u 5 nedelji, drugi u 8 nedelji, i meni je isto dr. rekao da ne brinem, da je u tako maloj trudnoci to zanemarljivo... Ali ja sam odlucila da uradim detaljne analize (ukupno njih 13-14), i ispostavilo se da moj suprug ima antispermatozoidna antitela u spermi (ako sam dobro rekla

Zato bih ja preporucila svima da posle 2 spontana detaljno urade analize na vreme, iako doktori kazu da se po pravilu te analize rade tek posle 3 spontana.
Puuuuuno vas pozdravljam

Zdravo svima,
nova sam na forumu ali imam pitanje na koje nisam nasla odgovor u strucnim objasnjenjima o pobacaju. On se desio pre 10 dana, bila sam u 8-moj nedelji. O bolu fizickom i dusevnom da ne pricam, vidim da su mnoge prosle isto. Moj problem je sto mi krvarenje ni posle 10 dana nije prestalo. Prvi dan bilo je jako a od tada sve vreme je braon i ne mnogo obilno. Nemam bolove, ni temperaturu, pretpostavljam da su me dobro ocistili ali sam i dalje umorna. Juce sam zavrsila sa antibioticima i sta sad? Da li da panicim i idem u dom zdravlja ili da se smirim? NA klinici sam trazila neke savete, bili su sturi.
Hvala svima
nova sam na forumu ali imam pitanje na koje nisam nasla odgovor u strucnim objasnjenjima o pobacaju. On se desio pre 10 dana, bila sam u 8-moj nedelji. O bolu fizickom i dusevnom da ne pricam, vidim da su mnoge prosle isto. Moj problem je sto mi krvarenje ni posle 10 dana nije prestalo. Prvi dan bilo je jako a od tada sve vreme je braon i ne mnogo obilno. Nemam bolove, ni temperaturu, pretpostavljam da su me dobro ocistili ali sam i dalje umorna. Juce sam zavrsila sa antibioticima i sta sad? Da li da panicim i idem u dom zdravlja ili da se smirim? NA klinici sam trazila neke savete, bili su sturi.
Hvala svima
Zdravo
Evo ja sam najnovija ovde ali sam u potrazi za nekim savetima.
Imala sam 2 spontana pobacaja, u razmaku od godinu dana, prvi u 6. drugi u 7.nedelji.
Pre trećeg pokušaja, uspela sam da dodjem do dr.Ljubića, koji mi je dao brdo analiza da radim.
U redu su mi hormonska ispitivanja (t3, t4, tsh, ogtt sa insulinemijama, estradiol, prolaktin, progesteron, testosteron.. svi rezulatati su u okviru graničnih vred. bliži donjoj granici). Zatim anitfosfolipidna at sa antikardiolipisnkim-u redu, antinuklearna at-u redu, antitireoglobulinska at-u redu, anti TPO at su malo povišena, granica je 5 a ja imam 8,7. Idemo dalje, cmv hsv, listeria, brucela sve je u redu, u vreme pobacaja sam radila torch i tada je bilo sve negativno. Kariotip i suprug i ja, i rezultat je normalan ženski-muški kariotip. Brisevi hlamidija, ureaplasma mikoplazma kod mene i njega u redu. U zemunskoj bolnici radila sam lupus antikoagulans i trombofiliju, gomila nekih pokazatelja je u redu, osim nekog LAC koji je 1,2 i napisali su da je blago pozitivan.
I sad imam nekoliko pitanja za nekog stručnog:
Da li bih trebala da radim histeroskopiju ? Ili još neku drugu analizu ?
I šta od svega ovoga nije u redu, možda ta anti TPO at ili lupus antikoagulans ?
Ne znam šta da radim, strah me je da se upustim u treći pokušaj, jer ni o svim ovim analizama ne znam šta da mislim.
Jel može pomoć, molim Vas?
Evo ja sam najnovija ovde ali sam u potrazi za nekim savetima.
Imala sam 2 spontana pobacaja, u razmaku od godinu dana, prvi u 6. drugi u 7.nedelji.
Pre trećeg pokušaja, uspela sam da dodjem do dr.Ljubića, koji mi je dao brdo analiza da radim.
U redu su mi hormonska ispitivanja (t3, t4, tsh, ogtt sa insulinemijama, estradiol, prolaktin, progesteron, testosteron.. svi rezulatati su u okviru graničnih vred. bliži donjoj granici). Zatim anitfosfolipidna at sa antikardiolipisnkim-u redu, antinuklearna at-u redu, antitireoglobulinska at-u redu, anti TPO at su malo povišena, granica je 5 a ja imam 8,7. Idemo dalje, cmv hsv, listeria, brucela sve je u redu, u vreme pobacaja sam radila torch i tada je bilo sve negativno. Kariotip i suprug i ja, i rezultat je normalan ženski-muški kariotip. Brisevi hlamidija, ureaplasma mikoplazma kod mene i njega u redu. U zemunskoj bolnici radila sam lupus antikoagulans i trombofiliju, gomila nekih pokazatelja je u redu, osim nekog LAC koji je 1,2 i napisali su da je blago pozitivan.
I sad imam nekoliko pitanja za nekog stručnog:
Da li bih trebala da radim histeroskopiju ? Ili još neku drugu analizu ?
I šta od svega ovoga nije u redu, možda ta anti TPO at ili lupus antikoagulans ?
Ne znam šta da radim, strah me je da se upustim u treći pokušaj, jer ni o svim ovim analizama ne znam šta da mislim.
Jel može pomoć, molim Vas?
Molim vas da mi neko odgovori. 23.03.2012 bila sam kod ginekologa i konstatovao mi je trudnocu od 4,6 nedelje, rekao da je sa trudnocom sve u redu i da se na uz. vidi i zuto telo koje je jako dobro za trudnocu. Medjutim jako se brinem jer sam vec imala 2 miseda u ranoj trudnoci u 6 i 7 nedelji, a nisam isla na nikakva ispitivanja. Sada imam bolove na levoj strani stomaka uvece kad legnem da spavam. Da li neko zna da li su ti bolovi opasni i ima li sanse da sa ovom trudnocom bude sve u redu? Unapred vam hvala na odgovorima.