Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 198 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Čet Mar 08, 2012 12:37 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 648
Sarah Key je napisao:
Dragi Zli doktore :)

Molim za odgovor.

Naime, decko je radio briseve na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu, izolovana je ureaplazma. Kako sam danas zbog sekreta otisla na pregled kod ginekologa, rekla sam mu za rezultat koji je dobio decko (ukljucujuci i antibiogram) i doktor mi je odmah dao terapiju:
Doksiciklin 10 dana (po 2 tablete dnevno) i vaginalete Neo-Penotran Forte, a nakon sto popijem Doksiciklin, prepisace mi jos 2 vrste antibiotika koje nisam zapamtila.

Zanima me da li je ok da primenim ovu terapiju bez obzira na to sto nisam radila briseve na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu?

Zahvaljujem se unapred na odgovoru.

Moj savet je da oboje "na neviđeno" uzmete Vibramicin, caps. 2 x 1, 7 dana (nema potrebe duže). I nakon mesec dana uiradite kontrolne briseve, naravno - oboje. :D
Ureaplazma nije strašna bakterija i nema potrebe za agresivnijom terapijom tj. ona dva dodatna antibiotika...(pozdravite mi kolegu trovača) :wink:
P.S: Javite mi rezultate kontrolnog brisa... Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Uto Mar 13, 2012 8:32 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 02, 2011 12:36 pm
Postovi: 55
Lokacija: Novi Sad
Postovani Zli doktore, imam jedno pitanje za vas. Zbog pojacanog sekreta ginekolog mi je prepisao Polyginax vaginalete, medjutim kada sam otisla u apoteku, apotekarka mi je dala Macmiror complex uz obrazlozenje da je to ista vrsta vaginaleta. Sad sam ja zabrinuta, da li je zaista sve jedno koju od ove dve vrste vaginaleta cu da koristim?
Hvala na odgovoru


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Uto Mar 13, 2012 8:39 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 02, 2011 12:36 pm
Postovi: 55
Lokacija: Novi Sad
kaputic je napisao:
Postovani Zli doktore, imam jedno pitanje za vas. Zbog pojacanog sekreta ginekolog mi je prepisao Polyginax vaginalete, medjutim kada sam otisla u apoteku, apotekarka mi je dala Macmiror complex uz obrazlozenje da je to ista vrsta vaginaleta. Sad sam ja zabrinuta, da li je zaista sve jedno koju od ove dve vrste vaginaleta cu da koristim?
Hvala na odgovoru

Da napomenem da imam III grupu sekreta


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Sre Mar 14, 2012 8:29 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 648
kaputic je napisao:
kaputic je napisao:
Postovani Zli doktore, imam jedno pitanje za vas. Zbog pojacanog sekreta ginekolog mi je prepisao Polyginax vaginalete, medjutim kada sam otisla u apoteku, apotekarka mi je dala Macmiror complex uz obrazlozenje da je to ista vrsta vaginaleta. Sad sam ja zabrinuta, da li je zaista sve jedno koju od ove dve vrste vaginaleta cu da koristim?
Hvala na odgovoru

Da napomenem da imam III grupu sekreta

U principu je svejedno... 1 x 1, 12 dana
Pozzzz :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Sre Mar 14, 2012 12:20 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 02, 2011 12:36 pm
Postovi: 55
Lokacija: Novi Sad
hvala Vam na odgovru. sad sam mirnija :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Pet Mar 16, 2012 11:26 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 11:15 am
Postovi: 1
Postovanje "zli doktore",

Zanimaju me par stvari u vezi ureaplazme, posto cak i na ovom sajtu, cujem i citam oprecna misljenja.
Prvo, kolika je verovatnoca zaraziti se ureaplazmom, nekim drugim nacinom, osim seksualnim, tj. da li je realno moguce, ili su u pitanju vrlo male ili nikakve sanse?
Drugo, da li postoji mogucnost, da osoba bude prenosilac zaraze, a da pri tome nalazi te iste osobe, budu negativni na ureaplazmu?
Molio bih, ako je ikako moguce, konkretne odgovore.

Hvala i pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Pet Mar 16, 2012 9:20 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 648
Balkanboy je napisao:
Postovanje "zli doktore",

Zanimaju me par stvari u vezi ureaplazme, posto cak i na ovom sajtu, cujem i citam oprecna misljenja.
Prvo, kolika je verovatnoca zaraziti se ureaplazmom, nekim drugim nacinom, osim seksualnim, tj. da li je realno moguce, ili su u pitanju vrlo male ili nikakve sanse?
Drugo, da li postoji mogucnost, da osoba bude prenosilac zaraze, a da pri tome nalazi te iste osobe, budu negativni na ureaplazmu?
Molio bih, ako je ikako moguce, konkretne odgovore.

Hvala i pozdrav!

Heh, sve je moguće, osim drvenog šporeta (za višekratnu upotrebu) :wink:
Ureaplasma se nalazi kao deo normalne flore kod jednog broja žena i nije strašna i opasna po život i kao uzrok steriliteta jer je oportuni patogen... Neke kolege u svetu i ne leče istu... Osoba ne može da bude prenosilac, a da ima negativne nalaze (promenite mikrobiološku laboratoriju :wink: )... Teoretski su mogući i drugi vidovi zaraze, ali ređe (zajednička upotreba sredstava za ličnu higijenu i sl.)... uglavnom je to seksualnim kontaktom...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Pon Mar 19, 2012 11:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:26 pm
Postovi: 29
Opet ja...Ne,nisam hipohondar..samo me "poteralo".. :roll:
Elem.."dopisivali"smo se ovde nedavno povodom moje konizacije..To je sve proslo,super sam,ph je bio ok,bila na kontroli,sledeca je za 6 meseci...Ali..ali.. Posto onaj koga zmija ujede pocne i gustera da se plasi..
...uhvatila me panika kad sam juce napipala "nesto" u preponi..Mislim,to "nesto" je velicine maleckog klikercica,ne vidi se golim okom,otprilike je u preponi, al nekako "nize" u preponi..(ajoooj al sam ga objasnila :oops: ) Ne smeta mi,zaboli malo na dodir i to je to..Sve krve analize sam radila pre mesec dana i sve je bilo ok..Sad sam apsolutno super i nikakav problem nemam osim saznanja da je to "nesto" tu...( E da,u medjuvremenu sam imala zesci problem sa zubom pa sam bila malo duze pod antibioticima,pa je onda usledilo "peckanje" u intimnoj regiji..Ne verujem da to sve ima ikakve veze al ajd da spomenem..)
Sta mi sad valja ciniti?Sacekati malo,mozda prodje :roll: ili juriti kod lekara?
Veliki pozdrav!!!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Uto Mar 20, 2012 12:51 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 648
rossa je napisao:
Opet ja...Ne,nisam hipohondar..samo me "poteralo".. :roll:
Elem.."dopisivali"smo se ovde nedavno povodom moje konizacije..To je sve proslo,super sam,ph je bio ok,bila na kontroli,sledeca je za 6 meseci...Ali..ali.. Posto onaj koga zmija ujede pocne i gustera da se plasi..
...uhvatila me panika kad sam juce napipala "nesto" u preponi..Mislim,to "nesto" je velicine maleckog klikercica,ne vidi se golim okom,otprilike je u preponi, al nekako "nize" u preponi..(ajoooj al sam ga objasnila :oops: ) Ne smeta mi,zaboli malo na dodir i to je to..Sve krve analize sam radila pre mesec dana i sve je bilo ok..Sad sam apsolutno super i nikakav problem nemam osim saznanja da je to "nesto" tu...( E da,u medjuvremenu sam imala zesci problem sa zubom pa sam bila malo duze pod antibioticima,pa je onda usledilo "peckanje" u intimnoj regiji..Ne verujem da to sve ima ikakve veze al ajd da spomenem..)
Sta mi sad valja ciniti?Sacekati malo,mozda prodje :roll: ili juriti kod lekara?
Veliki pozdrav!!!!!!

Nema razloga za brigu. Uradite vaginalni bris da vidite kakvu terapiju da vam daju za peckanje.
Ako niste u mogućnosti da uradite bris stavite polygynax, vag. 1 x 1, 12 dana (narano ako niste alergični na neku od komponenata ovog leka)
Pozz :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Uto Mar 27, 2012 7:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 5:02 pm
Postovi: 12
Zli doktor je napisao:
sanjanovisad je napisao:
Postovani,

potreban mi je Vas savet. Već godinu dana bezuspešno pokušavam zatrudneti. Ciklusi uredni. Posle 6 meseci počela sa pretragama, sve naravno uz konsultaciju lekara. Svi brisevi uredni. Muz uradio spermogram i spermokulturu, sve u redu. Nema nikakvih bakterija. Odradjen HSG, sve prohodno. Od hormona odradjen samo progesteron, 21dc, i on je u redu.
Koje jos hormone treba proveriti i koji dan ciklusa?
I da li se ti hormoni mogu proveriti ako se ciklus stimulice klomifenom ili ne?

Hvala unapred.
Pozzzz

Da bi se hormoni adekvatno proverili potrebno je da bar 3 meseca ne uzimate bilo kakve hormonske preparate ili preparate koji utiču na hormone.
Trebalo bi da se 3-ćeg dana ciklusa uradw FSH, LH, estradiol, prolaktin, testosteron, DHT, androstenedion, DHEAS, SHBG, TSH, insulin, glikemija.
I ne bi bilo zgoreg da se urade ASA - antispermatozoidna antitela (MAR metoda)...
Pozdrav


3DC uradila sam neke hormone, i evo rezultata.Molim za tumacenje
TSH 0,4-4,0 1,24
T3 3,39-6,47 5,69
T4 10,29-21,88 15,6
FSH 2,8-11,3 5,91
LH 1,1-11,6 7,65
Prolaktin 40,0-530 350
Estradiol do 160 <20
Testosteron do 2,77 <0,69
DHEA-SO4 98,8-340,0 205,4

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Čet Apr 19, 2012 10:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 19, 2012 9:46 pm
Postovi: 1
Postovana Obgyn,
citah malopre vase objasnjenje o spontanom pobacaju(imah drugi pre mesec dana) i posebno me ohrabri detalj u vezi
progesterona jer znam da su davali"sakom i kapom" a ovde u kanadi ne daju. Da li bih mogla znati u kom gradu radite da
bih mogla zakazati.Ja sam u Vankuveru i ako imate neku nasu Dr da preporucite bilo bi divno.

Unapred zahvalna,
:D
MM


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Pon Maj 14, 2012 2:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:26 pm
Postovi: 29
molim savet...pre tacno tri meseca mi je uradjena konizacije radio nozem.ph nalaz je bio dobar (beningna promena,hronicna upala,bez hpv,ivice konusa idu u zdravo tkivo).sve je super proslo,ja se odlicno oporavila..medjutim,primetila sam malu promenu,sto se ciklusa tice..naime,dobijam kao i pre,redovno i traju priblizno isto..ali u pocetku,prva dva tri dana imam samo neki braonkasti iscedak,u tragu,a tek nakon toga pocinje a lici na pravi ciklus.ako slucajno za vreme tog "uvoda" u ciklus imam odnos,tada se pojavi malo sveze krvi,pa onda opet dan dva tog iscedka,i onda pravi ciklus..sta je razlog tome?prilicno sam uspanicena...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Uto Maj 15, 2012 10:49 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2012 2:13 pm
Postovi: 2
Postovani,
Radila sam nalaz TORCH-a i rezultati su sledeci:

CMV IgG 7329 pozitivna
CMV IgM 0.149 OD zona retestiranja

HSV 1/2 IgG 38894 pozitivna
HSV 1/2 IgM 0.199 OD zona retestiranja

RUBELLAVIRUS IgG 56.9 IU/ml pozitivna
RUBELLAVIRUS IgM 0.126 OD zona retestiranja

TOXOPLASMA GONDII IgG 42.1 IU/ml pozitivna
TOXOPLASMA GONDII IgM negativna

Zamolila bih Vas da mi procitate ove nalaze, jer mi doktor opste prakse nije znao nista reci, a specijalista je na godisnjem odmoru narednih mesec dana. Inace ovo mi je ponovljeni test zbog CMV cije su vrednosti sada blago opale, ali je nalaz rubellavirusa bio IgG pozitivna, a IgM negativna, medjutim to se promenilo.
Zahvaljujem se na Vasem odgovoru.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Pet Jun 08, 2012 11:37 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 08, 2012 11:22 am
Postovi: 1
Postovani,
potrebno mi je Vase misljenje,koristim vaginalete "Palitrex" za IIIa grupu sekreta danas mi je bila 4 vaginaleta koju sam stavila,ali pocela sam da primecujem svrab i crvenilo oko vaginalnog otvora :-? ,pa ne znam da li je to normalno ili ako nije da se javim svom ginekologu..

Hvala unapred...
Veliki pozdrav :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Čet Jul 12, 2012 10:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2012 9:43 pm
Postovi: 3
Tudnoca je do 4 meseca uredno proticala,nakon manjeg krvarenja hospitalizovana 3 dana na i.v. partusistenom,otpustena uz dijagnozu slabog grlica materice,staphylococus aureus u urinokulturi koja je nako palitreksa bila sterilna,nakon toga sam bila na strogom mirovanju uz terapiju giniprak 8x1 i verapamil,stalno sam se zalila na bolove u npredelu pubicne kosti na sta su svi govorili da je normalno,u 29 nedelji dolazi do kontrakcija na 1 min koje ne prestaju uz intenzivnu tokolizu zatim sledi porodjaj i mucenje od 22 sata,rodila sam zivo musko dete t.t.1050gr.sa ocenom 6,posteljica opisana kao patoloska i plodova voda bistra ali zaudara dalje mi nista nije objasnjeno,beba je umrla 4 dan od sepse,meni su samo rekli da uradim CRP koji je bio u redu kao i komplet k.s.molim za misljenje

Pročitaj više: ginekologija/izgubila-sam-bebu-nedelj-t44974.html#ixzz20RVUIz5w


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 198 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 17 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: