Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 199 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Sre Okt 12, 2011 5:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2011 3:55 pm
Postovi: 1
Postovana doktorka,

Molila bih Vas da mi odgovorite na pitanje da li dijagnoza marginalna insercija pupcanika obavezno znaci da ce porodjaj biti obavljen carskim rezom ili se desava i da porodjaj protekne u redu vaginalnim putem?

Veliko hvala i srdacan pozdrav!

Mika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Sub Okt 29, 2011 7:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:41 pm
Postovi: 26
Postovana, imam 33 godine. U nazad 2 godine mi je ciklus postao neuredan. Cesto mi izostane menstruacija i po 2 mjeseca. Prate me valunzi, razdrazljivost i osjecam nekada kada se iznerviram pritisak u dijelu vrata. Moja je mama rano izgubila ciklus - prije 40. naglo usljed stresa kada joj je sestra umrla... Inace sam izuzetno zivahna osoba, dinamicna, ali mi se cini da sada imam kraci fitilj i vece nezadovoljstvo.
Poslednja menstruacija 20.09.2011. Trajanje menstruacije 10 dana srednjim do manjim intenzitetom. Uradila sam hormonski status - 3. dan ciklusa i nalazi su izgledali ovako:
E2 136.5
LH 37.01
FSH 36.08
PROGESTERON 0.228
PROLAKTIN 172.9
TESTOSTERON 0.064

FT4 - 18.66
TSH - 0.43

Doktor mi je rekao da sam u perimenopauzi??? Sreca je da imam 2 andjela i da ne moram da brinem o tim stvarima. Valunzi mi jako smetaju i razdrazljivost.

Ono sto me vise brine je to sto u sledecih mjesec dana moram da uradim konizaciju grlica materice. Papa je IIIa i biopsija je pokazala sledeci nalaz:
"Na analiziran uzorcima cerviksa vecim dijelom primjecen skvamozni epitel, koji na jednom od njih pokazuje promjenu tipa lake epitelne atipije, sa fukalnom koliocitozom i naglasenom zapaljenskom reakcijom...
PHDG: LSIL / CIN GRADUS I"

chlamydia je negativna
mycoplasma je negativna
ureaplasma - urealyticum je slabo pozitivna < 10000 CFU uradjen je antibiogram.

Doktor je predlozio konizaciju zato sto sam imala 2 porodjaja, pozitivnu porodicnu anamnezu i isjecak je uzet sa 2 mjesta (sa 1 i 5 h)

Ono sto me jos brine je i iscjedak iz dojki. Brisom je utvrdjen staphylococcus sp (koagulaza neg.) popila sam antibiotike. Nalaz je cist, ali i dalje imam isjcjedak smeckaste boje - svijetlo smedj. Jednom godisnje radim PAPA tes i ostale preglede



Danas sam bila na pregledu kod Dr S. Vujovic (endokrinolog), preporucila mi je nakon konizacije da pocnem da koristim Cycloprogynova tbl. Interesuje me i Vaše mišljenje.
Kakvo iskustvo imaju drugi sa ovim hormonom?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Sre Feb 15, 2012 1:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 1:15 pm
Postovi: 9
Ja bih da vam postavim pitanje.... :wink:
zelela bih da ostanem u drugom stanju,nemam nekih problema..pokusavam ali ne ide...imam 36 godina,nisam imala trudnocu,nisam u tom smeru ni isla do sada...a sad kada ja hocu,ono nece!Sta da radim,hvala unapred :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Čet Feb 16, 2012 1:21 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 648
Djumbir je napisao:
Ja bih da vam postavim pitanje.... :wink:
zelela bih da ostanem u drugom stanju,nemam nekih problema..pokusavam ali ne ide...imam 36 godina,nisam imala trudnocu,nisam u tom smeru ni isla do sada...a sad kada ja hocu,ono nece!Sta da radim,hvala unapred :)

Za početak CB na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu. A partner da uradi spermogram i spermokulturu...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Pet Feb 17, 2012 11:52 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 17, 2011 5:03 pm
Postovi: 4
Postovanje, zelela bih da Vam postavim pitanje...
Koliko treba cekati od jednog do drugog uriniranja kada se Babyrapid test radi u toku dana? Unapred hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Pet Feb 17, 2012 5:07 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 648
Pufnica ;) je napisao:
Postovanje, zelela bih da Vam postavim pitanje...
Koliko treba cekati od jednog do drugog uriniranja kada se Babyrapid test radi u toku dana? Unapred hvala!

Sačekajte sutra ujutro...
P.S. Ako ste nestrpljivi uradite b-HCG iz krvi (brže i pouzdanije) :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Ned Feb 19, 2012 9:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 19, 2012 5:52 pm
Postovi: 2
Postovanje, zelela bih da cujem vase misljenje, o mom slucaju :) Naime, u poslednje vreme, zadnjih godinu i po dana,ciklusi su mi postali neredovni, doktorka mi je 2x izazivala menstruaciju orgametrilom, potom sam pila yaz i tada nisam imala problema. po prestanku sa yaz-om,menstruacija je ponovo ostala pa sam otisla kod drugog doktora na pregled. on mi je ustanovio da imam pcos i hipolaziju materice. dao mi je lutestrol inj, 5 inj, na 2.dan. nivo prolaktina sam proverila pre injekcija, a ostale analiye radila sam kada sam dobila. navescu vam rezultate dole. najvise me zabrinjava ta mala materica,kakvo je vase misljenje, da li pristupati hormonskoj terapiji kako bi se rayvila ili ce se ona ipak razviti kada zatrudnim? imam 24 god, visoka sam 172cm, teska 54kg, imam problem sa aknama, ali ne tako ozbiljan, sa maljavoscu nemam.
uterus 33x26,5
endometrijum 2mm
OD 37x21
OS 33X19
PRL 96,41 (102-496)
T4 86,35 (66-181)
TSH 2,72 (0,27-4,2)

ESTRADIOL 23,55 (12,5-166)
LH <0,100 (2,4-12,6)
FSH 0,196 (3,5-12,6)
PROGESTERON 0,365 (0,2-1,5)
TESTOSTERON 0,215 (0,06-0,82)


OGTT , 75g Glu
0' 4,8 (3,9-5,8)
30' 9,9 (6,1-9,4)
60' 7,7 (6,7-9,4)
90' 6,8 (5,6-7,8)
120' 3,0 (3,9-6,7)

Unapred Vam se zahvaljujem , srdacan pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Pon Feb 20, 2012 1:50 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 648
Bilo bi lepo da posetite endokrinologa...
Pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Pon Feb 20, 2012 1:54 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 11:14 am
Postovi: 91
Lokacija: nis
Postovanje,
od pre 4 dana sam na Mikroginonu, zbog ciste od 35x25mm i 2 folikula od 15mm, 2 dana ciklusa. Zanima me da li cu moci da nastavim sa realizacijom trudnoce, posle jednog ciklusa ovih pilula ili cu morati da napravim pauzu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Pon Feb 20, 2012 11:48 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 648
d77 je napisao:
Postovanje,
od pre 4 dana sam na Mikroginonu, zbog ciste od 35x25mm i 2 folikula od 15mm, 2 dana ciklusa. Zanima me da li cu moci da nastavim sa realizacijom trudnoce, posle jednog ciklusa ovih pilula ili cu morati da napravim pauzu?

Možete da nastavite sa realizacijom trudnoće :)
Samo me interesuje koji "stručnjak" vas "jednokratno" leči sa kontranceptivima? Koliko dugo imate tu cistu? :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Uto Feb 21, 2012 8:20 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 11:14 am
Postovi: 91
Lokacija: nis
Posto vec par meseci unazad raim folikulometriju, ta cista je u stvari folikul koji krajem oktobra prosle god.nije puko u vreme ovulacije. Pila sam orgametril, ali se samo smanjivala cista, nije pucala...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Uto Feb 21, 2012 9:51 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 648
d77 je napisao:
Posto vec par meseci unazad raim folikulometriju, ta cista je u stvari folikul koji krajem oktobra prosle god.nije puko u vreme ovulacije. Pila sam orgametril, ali se samo smanjivala cista, nije pucala...

Pući će, pre ili kasnije... samo je potrebno strpljenje... Ako "genije" misli da vam uvodi kontraceptive onda to mora da traje bar 3 meseca da bi dalo rezultate... Ali ja ne bih tako radio... Ne treba "krljati"...
Uradili ste neki hormonski status? Spermogram je OK? Neko predložio HSG?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Uto Feb 21, 2012 10:32 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 11:14 am
Postovi: 91
Lokacija: nis
Iskreno, ne znam...ali, hvala Vam puno...
Spermogram je perfektan, moji hormoni ok, sem Fsh koji varira...a Hsg ne mogu da uradim vec godinu dana, jer non-stop imam neku bakteriju...prvo imala uraplazmu, pa enterococus, citrobacter, sada enterobacter i klebsiellu. Prosto ne znam sta da radim?++ova cista... :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Sre Feb 22, 2012 12:59 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Postovi: 648
d77 je napisao:
Iskreno, ne znam...ali, hvala Vam puno...
Spermogram je perfektan, moji hormoni ok, sem Fsh koji varira...a Hsg ne mogu da uradim vec godinu dana, jer non-stop imam neku bakteriju...prvo imala uraplazmu, pa enterococus, citrobacter, sada enterobacter i klebsiellu. Prosto ne znam sta da radim?++ova cista... :(

Vaša cista je "smešna"... Rešite se bakterija i trk na HSG... Pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Privatne Poruke za ObGyn
PostPoslato: Sre Feb 22, 2012 2:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:26 pm
Postovi: 29
Pozzzz..
U decembru prosle godine bila sam na sistematskom pregledu
kolposkopski nalaz: povrsina ektoceviksa prekrivena skvamoznim epitelom sa zrelom zonom transformacije sa pojacanom vaskularnom sarom,na donjoj usni brojni krvni sudovi,bojenje jodom lako oslabljeno na povrsini zone transformacije
Papa test: IIIb HSIL
UZ: b.o Duglas prazan
Cervikalni bris: patogene bakterije nisu izolovane,Candida negativna
Laboratorija: b.o.
Krajem decembra odlazim na Narodni front,gde mi se ponavlja Papa test i radi biopsija. 16.01. stizu rezultati: Diskarioza skvamoznih celija teskog stepena, PH nalaz:Uzeta dva isecka tkiva precnika do 10 mm i HSIL CIN III cervicis uteri.
Istog dana dogovaram konizaciju..Ja bukvalno u soku a dr mi to predstavlja kao "rutinsku intervencijicu koja ce mi resiti problem pa da onda na miru radjam jednu devojcicu" (posto vec imam sina...) Priznajem,te reci su me malo smirile ali ipak...
Elem,konizacija radio-nozem odradjena je 14.02.(Uzgred budi receno,nista strasno...) Fino sam je podnela,oporavak ide odlicno...i sad cekam rezultate ph..
Znam ja da je u principu najvaznije da li je sve odseceno "do u zdravo" ali strah me...uh,tesko mi i da izgovorim...Da li je moguce da sad taj ph bude mnogo gori pa da pokaze (NE DAJ BOZE) mikroinvazivni... (na biopsiji u januaru nije bilo tih malignih celija,ali sta znam...)
Pretpostavljam da zvucim kao paranoik,ali razumite me...
Sve mi se to desilo,tako odjednom,na sistematskom pregledu...
Mnogo sam se raspitivala od kako me sve to snaslo i svima je konizacija resavala problem...
MOLIM SVE VAS KOJI IMATE ISKUSTVA SA TIM DA MI SE JAVITE...
MOLIM I LEKARE DA MI ODGOVORE...
Ja sam,malo je reci,uspanicena....
Hvala na razumevanju...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 199 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sledeća

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 20 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: