Pitanje u vezi abortusa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

am7551
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:52 pm

Pitanje u vezi abortusa

Post od am7551 »

Dobar dan, htela bi da vam postavim pitanje u vezi abortusa.
Naime, vec nekoliko dana se osecam malaksalo, bolesno, prosto poremeceno, i uveliko sumnjam i duboko sam zabrinuta da bi trudnoca mogla biti u pitanju. U najgorem slucaju, ona je stara dve i po nedelje.

Recite mi molim vas, koji metodi pobacaja su mi na raspolaganju i kome je potrebno obratiti se za tako nesto u Beogradu?

Hvala puno na pomoci i odgovoru.
nea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 22, 2007 3:22 pm

Post od nea »

Moj ti je savet da hitno ides kod doce ,jer sto pre to bolje. Moras znati zasigurno jesi li trudna. Idi u dom zdravlja ,kod privatnika samo pozuri....
am7551
Novi član
Novi član

Post od am7551 »

U medjuvremenu sam proverila i da, jesam.
Molim vas, da li mi neko moze odgovoriti na moje pitanje iz prvog posta : sta i kako sad ?
nea
Novi član
Novi član

Post od nea »

Kako znas sigurno da si trudna i reci mi sta te tacno interesuje, jer mi je drugarica abortirala pre par meseci.Ako si punoletna ne vidim problem.
am7551
Novi član
Novi član

Post od am7551 »

Najjednostavnije, uradila sam test koji se ispostavio pozitivan.
Interesuje me koje metode pobacaja su mi na raspolaganju s'obzirom da je trudnoca veoma rana (kao sto rekoh 2-3 nedelje), kao i gde to mogu uciniti. Hvala...
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Shmizla »

pored klasicnog abortusa cula sam da postoje i neke pilule koje se daju kada je rana trudnoca u pitanju,ali su one vrlo opasne...rizicnije su cak i od samog abortusa..

ako si studentkinja...znam da to mozes obaviti na studentskoj poliklinici za nekih 5000-6000 din...za drugo zaista ne znam...

mozda bi bilo bolje da to uradis negde privatno ako imas para..mada ne znam koliko to moze da kosta... cujem da na drzavnim klinikama prilicno budu grubi prema zenama koje dolaze na abortus..mada verovatno nije tako svuda
nea
Novi član
Novi član

Post od nea »

Ja znam za pilule odmah posle samog cina u roku od 24 ili 48 sati.
Moj savet ti je da odes u dom zd ginekologu ,a on ce ti reci kako i sta dalje. Vadis krv ., ides na uz ....Jesam za privatne varijante ali za tako ozbiljne stvari bolje velika i poznata drzavna bolnica. Sve je gotovo za par sati. Neko mora da dodje po tebe kolima jer neces znati kako se zoves i nema sanse da se prevozom vratis kuci. Ako si negativna moras hitno primiti neku injekciju na R ,ali ti to tamo mozda niko nece reci. Jedino utesno je sto kazu da ne boli(neki lekici smeju od kojih se ne krvari). Moras uglavnom ici sto pre kod ginekologa!
milena antic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 18, 2007 2:51 pm

Nepažljiva

Post od milena antic »

Moj ti je savet da još jednom razmisliš u vezi sa abortusom,ali iz svega rečenog zaključujem da o rađanju nema reči!OK!Javi se nekoj državnoj instituciji,zbog sigurnosti.Ja sam imala jednu kiretažu ne svojom voljom,moralo je tako,i radili su mi u bolnici sa totalnom privremenom anestezijom.Dobro se podnosi i nakon nekih pola sata možeš kući,sasvim je OK.Ne znam koliko to košta u bolnici jer u mom slučaju nisam plaćala,ali je sigurno jeftinije nego kod privatnika!Pozdrav!I sledeći put se čuvaj!TVOJE ZDRAVLJE JE U PITANJU,A I BUDUĆE POTOMSTVO!NE IGRAJ SE SA TIM!
am7551
Novi član
Novi član

Post od am7551 »

Da li mi neko moze reci nesto vise o tim pilulama? Zasto su toliko opasne? Dobijaju se od ginekologa?
Koliko sam razumela, u ostalim slucajima moraju da nas "seku"dole, zar ne?
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Najbolje bi bilo da sto pre odes kod svog ginekologa i u dogovoru sa njim odlucis koji metod ti najvise odgovara, a i koji je moguce izvesti. Takodje se obavezno raspitaj o metodama kontracepcije za ubuduce.
Tablete o kojima govore mislim da se mogu dobiti samo u Visegradskoj, a i tamo ides sa uputnicom svog lekara.
U svakom slucaju, sto pre idi kod lekara, koji je i jedini koji ti moze dati prave informacije. Zao mi je sto si dosla u takvu situaciju.
jelenabg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2007 11:31 am

Post od jelenabg »

Evo ja ti dajem moj savet, ja sam radila abortus u Narodnom frontu, dodjes ujutru u 8 i do jedan si gotova, mozes da ides kuci. Ja sam bila potpuno svesna,kao i devojke koje su bile sa mnom, prevozom sam dosla kuci i sem straha nista drugo nisam osetila. samo sam se polako kretala taj prvi dan, al nikakvog bola, sutradan ko da se nista nije desilo... naravno, ako je to ono sto ti zelis... Neophodna ti je samo potvrda koja si krvna grupa, bez toga nece da ti rade abortus i overena knjizica, mozes krv da vadis i u narodnom frontu, kosta 750din, a abortus 5000 dinara... Napominjem, to ti pricam ako stvarno nemas drugo resenje nego da prekines trudnocu... Sve ima svoj rizik, ali nekad moras i rizik da pretrpis... Videces, tamo ce ti mozda biti lakse posto ce istovremeno cekati jos bar desetak devojaka za istu stvar... Samo hrabro i ne brini.... U Narodnom frontu su ipak provereni, odaju mi vise poverenja nego privatnici...
Silvie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 12:53 pm

Post od Silvie »

nea napisao:Ja znam za pilule odmah posle samog cina u roku od 24 ili 48 sati.
Moj savet ti je da odes u dom zd ginekologu ,a on ce ti reci kako i sta dalje. Vadis krv ., ides na uz ....Jesam za privatne varijante ali za tako ozbiljne stvari bolje velika i poznata drzavna bolnica. Sve je gotovo za par sati. Neko mora da dodje po tebe kolima jer neces znati kako se zoves i nema sanse da se prevozom vratis kuci. Ako si negativna moras hitno primiti neku injekciju na R ,ali ti to tamo mozda niko nece reci. Jedino utesno je sto kazu da ne boli(neki lekici smeju od kojih se ne krvari). Moras uglavnom ici sto pre kod ginekologa!
To nije tableta za abortus vec hitna kontracepcija tipa Postinora, znaci ta vrijanta nije primenjiva.
Krv obavezno mora sa izvadi zbog faktora tj. primanja te injekcije nakon intervencija ali inakon buducih porodjaja.
Dalje, u Visegradskoj postoji varijanta tzv. hemijskog prekida trudnoce ali naravno morate konsultovati svog ginekologa u vezi toga.
turbo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 12:13 am

Post od turbo »

Kad je vec ova tema pomenuta, imam jedno pitanje:
Djevojka mi je imala abortus prije 15 dana i juce je pocela da krvari.Isla je na ultrazvuk i rekli joj da je ostalo krvi u materici. Recite mi koliko je to opasno?
Dali su joj neke tablete da pokusa njima da to izbaci,a ako ne,onda mora ponovo kod doktora.
Dr.Protic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 28, 2007 1:39 am

Post od Dr.Protic »

Aako je ostalo parce posle kiretaze, nema druge nego da se uradi revizija.Do data antibiotici i eventualno kapi Methylergobrevina ( 3x20 kapi) da ne gubite mnogo krvi.

I jos nesto, vidim da se jedna devojka interesuje za metode kako da se resi nezeljne trudnoce. Prvo ako niste sigurni ili ako ste radili testove, ipak najbolje je da se uradi Beta HCG iz krvi, najpouzdaniji test!!! Ako ste vec trudni kiretaza je jedini nacin za odstranjivanje ploda - najcesce vakum kiretaza

Na nasoj privatnoj klinici radimo u zakazno vreme pre ili posle podne, subotom pa i nedeljom, radi se u lokalnoj ili totalnoj anesteziji, i na klinici se ostaje posle intervencije 1-2 sata max.

Ako imate nekih pitanja mozete me kontaktirati preko e mail adrese: [email protected] ili preko mobilnog 065 2686676, rado cu Vam dati orgovor na sva pitanja
Dr.Dusan M.Protic, specijalista ginekolog akuser
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm

Post od Merylin »

am7551,javi nam se!Pisi sta ti se desava!Pretpostavljam da si do sada uradila abortus.Zao mi je sto si dosla u tu situaciju,jer sam i ja bila u istoj i nije bas prijatno!
Odgovori